monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 2, 2023 20:58:29 GMT 1
Myślicie że moje estymatory i wspólna historia rozgrywek mogą faworyzować któregoś z Was?
Wskażcie obiektywnie rzecz biorąc najbardziej miastowa i najbardziej mafijna kwestię na drugiej stronie.
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 21:07:23 GMT 1
Myślicie że moje estymatory i wspólna historia rozgrywek mogą faworyzować któregoś z Was? Wskażcie obiektywnie rzecz biorąc najbardziej miastowa i najbardziej mafijna kwestię na drugiej stronie. Myślę, że mam trudniej, bo zawsze się do mnie dojebujesz jak jesteś w mieście, ale jako Cieniutki dałeś radę, więc wierzę w ciebie. Post Zmarzlika będący odpowiedzią na moje pytania wyglądał naturalnie i w edycji pewnie bym go wskazał jako plus, bo widać w nim emocje. Z kolei najbardziej mafijne wydaje mi się te pseudo ciśnięcie beki. Wiem, że to po prostu działa na ludzi, widziałem to w pojedynku z Tasiemcem - pisał ładniej to i niby grał lepiej. To moim zdaniem próba zdobycia punktów. Fakt, że Tasiemiec grał akurat jako miasto, ale jak widać po prostu to działa i jednak posty Piernika powstają z większym myśleniem niż tylko "tak se rzucę".
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 21:09:22 GMT 1
Myślicie że moje estymatory i wspólna historia rozgrywek mogą faworyzować któregoś z Was? Wskażcie obiektywnie rzecz biorąc najbardziej miastowa i najbardziej mafijna kwestię na drugiej stronie. no trochę chyba na moją korzyść faworyzacja niestety pod kątem historii rozgrywek (niestety, bo chciałbym równe szanse dla njaya, ale mam nadzieję, że weźmiesz na to poprawkę jakby wewnętrznie, żeby było bez faworyzacji) bo mnie czytałeś dobrze za każdym razem, a njay nawet w mafii nie był nigdy tutaj, więc gdzieś to siedzi z tyłu głowy (mnie siedziało w ostatniej edycji) estymatory to nie wiem, Ty masz full estymatorów, niektóre wyżej stawiasz, niektóre mniej, ale tak ogółem chyba szeroko patrzysz?
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 21:13:53 GMT 1
" Wskażcie obiektywnie rzecz biorąc najbardziej miastowa i najbardziej mafijna kwestię na drugiej stronie"
ciężko wskazać miastową, jak wiesz, że chłop w mafii xd ogólnie w moim mniemaniu (nie wiem, na ile jestem obiektywny) chłop dość mafijnie dał na drugiej stronie
niemafijne były najwyżej pytania, bo one takie neutralne, ale nie od razu miastowe
a najbardziej mafijna kwestia, to jak napisał, że MANIPULUJĘ, bo piszę o nim, jako o mafii xd od razu MANIPULACJE, chytre intrygi, a nie normalne granie (bo jakbym był w mafii to jak miałbym grać? przyznać się? xd), jakby szukał argumentu na siłę
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 21:18:04 GMT 1
" Wskażcie obiektywnie rzecz biorąc najbardziej miastowa i najbardziej mafijna kwestię na drugiej stronie" ciężko wskazać miastową, jak wiesz, że chłop w mafii xd ogólnie w moim mniemaniu (nie wiem, na ile jestem obiektywny) chłop dość mafijnie dał na drugiej stronie niemafijne były najwyżej pytania, bo one takie neutralne, ale nie od razu miastowe a najbardziej mafijna kwestia, to jak napisał, że MANIPULUJĘ, bo piszę o nim, jako o mafii xd od razu MANIPULACJE, chytre intrygi, a nie normalne granie (bo jakbym był w mafii to jak miałbym grać? przyznać się? xd), jakby szukał argumentu na siłę Nie na siłę, tylko po prostu widzę, że manipulujesz. No nie wiem, może znowu to jest ta kwestia że jak wiem, że jestem niewinny to z tej perspektywy widać więcej niż z boku, no ale twój post po prostu cały był nastawiony na zdobycie punktów. To, że gra na tym polega, że musisz udawać to inny temat.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 21:22:45 GMT 1
no ale zobacz jaki to dziwny argument
już raz pisałem
1) możesz zrobić na odwrót i to Ty będziesz kotwicował dla Montiego i się wyrówna xd 2) każdy Twój oponent w Twoim każdym pojedynku 1v1 będzie pisał tak, jakbyś był w mafii, no to każdy Twój oponent będzie manipulował, a jeśli manipulują wszyscy, to nikt nie manipuluje, osłabia to siłę argumentu
można to sprowadzić do tego, że jak napiszę, że jestem w mieście, to od razu powiesz, że manipulacja, bo Ty jesteś w mieście wg Ciebie
czyli jak cokolwiek napiszę w nawiązaniu do naszych frakcji, to będzie manipulacja
kminisz njay
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 21:28:50 GMT 1
njay, jakbyś miał zmanipulować Montiego, to jak byś to zrobił?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 21:31:59 GMT 1
Nie wiem czy celowo wyciągasz takie powierzchowne wnioski czy nie, ale przeanalizujmy dokładnie twój post. "Ja chyba nigdy nikogo nie okłamałem i bycie mafią jest totalnie nie dla mnie. Gdybym nią był to by to zaraz wyszło" nie no mimo wszystko musisz próbować co to za podejście Jednolinijkowiec sugerujący, jakbym to ja napisał, że jestem w mafii i zaraz potem tekst-bulwers w stylu Monciakowym. Moim zdaniem to jasna próba pokierowania Monciakiem w tym kierunku i zmanipulowania go. Gdybyś był w mieście to raczej byś po prostu starał się go przekonać, a nie uderzać takimi sztuczkami.
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 21:36:32 GMT 1
njay, jakbyś miał zmanipulować Montiego, to jak byś to zrobił? Zapewne starałbym się grać możliwie blisko swojej mety. Na nasz plus pewnie robi trochę to, że dla niego często wyglądam "dziwnie", więc teraz pewnie weźmie na to poprawkę i jakbym był mafią, to bym przeanalizował poprzednie edycje, co dokładnie uniewinnialo mnie w jego oczach. A skoro znowu jestem miastem, no to nie muszę.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 21:36:43 GMT 1
Nie wiem czy celowo wyciągasz takie powierzchowne wnioski czy nie, ale przeanalizujmy dokładnie twój post. "Ja chyba nigdy nikogo nie okłamałem i bycie mafią jest totalnie nie dla mnie. Gdybym nią był to by to zaraz wyszło" nie no mimo wszystko musisz próbować co to za podejście Jednolinijkowiec sugerujący, jakbym to ja napisał, że jestem w mafii i zaraz potem tekst-bulwers w stylu Monciakowym. Moim zdaniem to jasna próba pokierowania Monciakiem w tym kierunku i zmanipulowania go. Gdybyś był w mieście to raczej byś po prostu starał się go przekonać, a nie uderzać takimi sztuczkami. to była porada ogólnogrowa no bo jak będziesz grał w edycji i wylosujesz mafię, wbijasz na Discorda, tam dwóch kolegów i co im napiszesz, "hej zaraz będzie widać, że ja mafia"? no morale nie będą za wysokie xd zawsze trzeba próbować i wierzyć, że dasz radę przyzwoicie stąd sugestia o zmianę mindsetu taka była intencja za tym postem, nie wiem, gdzie tam się manipulacji doszukałeś
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 21:48:30 GMT 1
Wskazałem gdzie, teraz się do tego nie odniosłeś. Coś z Pshema jednak się nauczyłeś. Mój problem zdiagnozował z kolei bodajże Egze lub Volv, nie pamiętam. Za bardzo skupiam się na analizie innych i swojej niewinności, a za mało na sposobie przekazu. Wierzę jednak że gdzie ja nie dociagnę to Monciaka da radę.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 22:08:44 GMT 1
ale ja nie robię sztuczek xd sztuczki miałem na wypadek mafiowania
"tekst-bulwers w stylu monciakowym" to mój styl haloo
jestem oryginalny i bardziej do rzeczy niż Monti
jakbyś trafił do mafii, to byś próbował odwzorować swoją miejską metę?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 2, 2023 22:41:56 GMT 1
Jakie są wasze najmocniejsze strony (cechy, nie pejdże) w tej rozgrywce?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 2, 2023 22:44:13 GMT 1
to łap rozwiązanie tego problemu: Ty z kolei pisz tak, jakbym ja był w mafii i Monti nie będzie wiedział, co zrobić Próba ośmieszenia przeciwnika to też chwyt erystyczny i mam nadzieję że każdy to widzi. Tamten post był manipulacyjny i tyle. Dlaczego manipulacyjny? Zakładając, że jesteś niewinny, wiedziałbyś, że Zmarzlik jest w mafii. Mimo tego jako jedyny gracz do tej pory nie dociskasz tej zerojedynkowości i starasz się zachować jakąś neutralność. Po co neutralność, skoro nie ma domniemania niewinności? Co jest najbardziej mafijne w Zmarzliku?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 3, 2023 6:11:53 GMT 1
ale ja nie robię sztuczek xd sztuczki miałem na wypadek mafiowania "tekst-bulwers w stylu monciakowym" to mój styl haloo jestem oryginalny i bardziej do rzeczy niż Monti jakbyś trafił do mafii, to byś próbował odwzorować swoją miejską metę? Tak napisałem w poprzednich postach, nie czytasz dokładnie.
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 3, 2023 6:16:02 GMT 1
Jakie są wasze najmocniejsze strony (cechy, nie pejdże) w tej rozgrywce? Ciężko mówić o mocnych i słabych stronach na podstawie trzech stron, zwłaszcza że tu nie ma wiele do analizy czy wyłapywania dziwnych treści. Zdaję sobie sprawę, że ten format wymaga manipulacji i Piernik mógłby takie zagrania robić również po stronie miasta, niemniej uważam to za najmocniejszą moją stronę, że te manipulacje wychwytuję.
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 3, 2023 6:20:48 GMT 1
Próba ośmieszenia przeciwnika to też chwyt erystyczny i mam nadzieję że każdy to widzi. Tamten post był manipulacyjny i tyle. Dlaczego manipulacyjny? Zakładając, że jesteś niewinny, wiedziałbyś, że Zmarzlik jest w mafii. Mimo tego jako jedyny gracz do tej pory nie dociskasz tej zerojedynkowości i starasz się zachować jakąś neutralność. Po co neutralność, skoro nie ma domniemania niewinności? Co jest najbardziej mafijne w Zmarzliku? Jak nie dociskam, jak o tym poście rozmawialiśmy przez kilka postów? Tak jak napisałem wyżej, uważam że chłop by mógłb tak manipulować również w mieście bo o to chodzi w tym formacie, a strony nie mają dużego znaczenia. A tej swojej neutralności, o której wspominasz to nie widzę, mógłbyś objaśnić temat? Mam wrażenie że znowu jakieś czutki okołometowe ci wjeżdżają.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 3, 2023 7:36:40 GMT 1
Nie mógłbym. Kontynuujcie.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 3, 2023 7:51:01 GMT 1
ale ja nie robię sztuczek xd sztuczki miałem na wypadek mafiowania "tekst-bulwers w stylu monciakowym" to mój styl haloo jestem oryginalny i bardziej do rzeczy niż Monti jakbyś trafił do mafii, to byś próbował odwzorować swoją miejską metę? Tak napisałem w poprzednich postach, nie czytasz dokładnie. no bo mówisz na wejściu w grę, że dla Ciebie bez różnicy, czy dostaniesz w pojedynku miasto czy mafię, mógłbyś nie patrzeć nawet na to, co dostałeś a jak pytam, jak byś manipulował Montiego, to potrafisz odpowiedzieć, że zrobiłbyś to udając własną metę czyli taki wspaniałomyślny jesteś, że umiałbyś i wiedział jak manipulować sędziego (nawet pomysł miałeś), ale byś nie manipulował, normalnie święty xd
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 3, 2023 7:55:37 GMT 1
Jakie są wasze najmocniejsze strony (cechy, nie pejdże) w tej rozgrywce? Ciężko mówić o mocnych i słabych stronach na podstawie trzech stron, zwłaszcza że tu nie ma wiele do analizy czy wyłapywania dziwnych treści. Zdaję sobie sprawę, że ten format wymaga manipulacji i Piernik mógłby takie zagrania robić również po stronie miasta, niemniej uważam to za najmocniejszą moją stronę, że te manipulacje wychwytuję. no ale jakie manipulacje w ogóle jakieś inne słowo do tego znajdź, bo to dziwnie wygląda, jak sobie coś wymyślasz w bani i mówisz, że to mało subtelne manipulacje aha i jeszcze mówisz, że manipulacje mało subtelne, ale Twoją mocną stroną jest, że je wyłapujesz xd mam wrażenie, że większość moich postów w tej grze byłbyś w stanie jakoś wykrzywić i mówić, że to manipulacje, skoro nawet posunąłeś się do argumentu, że jedna z moich linijek to "tekst-bulwers w stylu Monciakowym" i pisana pod sędziego xd
|
|