Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 10:12:23 GMT 1
Kshaq był oczywisty.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 10:17:11 GMT 1
Jak myślicie, czy po tym co dotychczas napisaliście jestem w stanie podjąć decyzję lepszą niż rzut monetą? Czy pojawiło się jakieś zdanie, zachowanie, które może sugerować który z was jest Mafiozą? Jeśli tak, to wskaż je.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 10:41:38 GMT 1
Nie, po tym co dotychczas pokazaliśmy nie zostaje ci dużo więcej niż rzut monetą. Taktyka Montiego jest dla mnie dziwna, spodziewałem się, że naturalnie wyjdzie nam z tego naparzanka. Naparzanki nie ma, jest jakiś smęt o tym, że nie będzie udowadniał mojej winy. Co jest dosyć absurdalne, ja jego winę chętnie udowodnię, ale narazie mam do tego mało narzędzi. z drugiej strony po ostatniej rozgrywce przecież nie będę na głowie stawał, żeby jego winę pokazać, bo wychodzi na to, że choćby grał jak święty turecki, to ja i tak mam wątpliwość - i w drugą stronę Natomiast to zdanie jest absurdalne w kontekście 1 vs 1. Do tego więcej nawiązań do poprzednich gier niż do obecnej. Na twoim miejscu bym się zastanowił czy taki defetyzm u Montiego to poza, czy po prostu jest w mafii.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:47:02 GMT 1
nie jest absurdalne, zwyczajnie historia obniża siłę argumentu -> do 1 vs 1 oczywiście ma to mniejsze zastosowanie, bo tutaj nie ma pola do pomyłki ze strony gracza, natomiast ja miałem na myśli ciężar dowodu po stronie sędziego.
skoro zawsze (no, póki co dwa razy jak w mafii nie byłeś, ale ten ostatni przypadek jest znamienny) widzę w Tobie mafię i potrafię dopasować argumenty pod tezę, to siłą rzeczy argumentowana dyskusja w 1 vs 1 o winie trochę traci na znaczeniu, bo można ją łatwo zmanipulować
dlatego według mnie clue to pokazanie niewinności, nie mam zamiaru się powstrzymywać jak zaczniesz opowiadać kocopoly, niemniej jestem trochę zmęczony naparzanką z Tobą
a skoro ja jestem niewinny to właśnie Ty powinieneś naparzać we mnie i z tym jestem okej
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:47:46 GMT 1
no i co do braku naparzanki - ja czekałem na.jakas reakcje z Twojej strony, Ty musiałeś zawołać najpierw Volva-mamę
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 10:48:41 GMT 1
Dobrze więc ja nie naparzam w ciebie, ty nie naparzaj we mnie i pokaż niewinność.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 10:51:09 GMT 1
No ja jak zobaczyłem jak grasz to stwierdziłem, że nie ma na co czekać.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:52:24 GMT 1
Jak myślicie, czy po tym co dotychczas napisaliście jestem w stanie podjąć decyzję lepszą niż rzut monetą? Czy pojawiło się jakieś zdanie, zachowanie, które może sugerować który z was jest Mafiozą? Jeśli tak, to wskaż je. W sumie zamierzam zajechać Montiego spontanicznością i czasem reakcji. I jakoś wierzę, że jak zacznie pisać, to znajdę sposób, żeby się do tego przypierdolić. to jest to samo co u egze plus element Pshema a) musi se zrobić jakieś stałe założenia więc daje o spontaniczności i czasie reakcji - jakby spodziewał się podświadomie że to on musi Cię przekonać, że on musi wygrać i wyprowadzać ataki, czyste myślenie mafii b) znajdzie sposób żeby się do tego przypierdolić - jakby był niewinny to nie musiałby szukać sposobu, tylko się przypierdolił, bo mógłby absolutnie do wszystkiego, wszak byłbym w mafii a tu jest koncentracja na metodzie i nie rozważaniu winy - niewinności + pewności co do tego, tylko szukaniu sprytnego sposobu jak przekonać sędziego ot szybko się wysypał
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:53:14 GMT 1
No ja jak zobaczyłem jak grasz to stwierdziłem, że nie ma na co czekać. a jak gram?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:56:55 GMT 1
a co do mafia - mafia łatwiej
każda zmiana stylu gry u Ciebie względem poprzedniej rozgrywki pozostawia cień wątpliwości
miasto nie ma tego komfortu
Ty możesz zagrać wszystko tylko nie to co ostatnio
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 10:58:14 GMT 1
oczywiście pozostaje kwestia że ja ten komfort po prostu mam nabyty z chwilą dowiedzenia się że jestem niewinny
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 11:08:24 GMT 1
a) musi se zrobić jakieś stałe założenia więc daje o spontaniczności i czasie reakcji - jakby spodziewał się podświadomie że to on musi Cię przekonać, że on musi wygrać i wyprowadzać ataki, czyste myślenie mafii b) znajdzie sposób żeby się do tego przypierdolić - jakby był niewinny to nie musiałby szukać sposobu, tylko się przypierdolił, bo mógłby absolutnie do wszystkiego, wszak byłbym w mafii a tu jest koncentracja na metodzie i nie rozważaniu winy - niewinności + pewności co do tego, tylko szukaniu sprytnego sposobu jak przekonać sędziego O i teraz możemy rozmawiać. Tylko zapomniałeś o tym, że ja po prostu lubię mieć założenia. Nie spodziewam się niczego nieświadomie, tylko świadomie chcę po prostu zostawić cię z tyłu i nie zostawić wątpliwości kto jest winny. Za najlepszą metodę uważam po prostu zagrać to w sposób w jaki mafii jest nie do zagrania i pokazać kontrast między nami. Jak będę siedział pasywnie, grał spokojnie, kontrast nie wystąpi. A co do b to było zapewnienie, że się spodziewam, że jak już zaczniesz coś pisać to coś na ciebie znajdę. Tylko ty przyjmujesz tak absurdalne założenie, że miastowy to sobie może siedzieć na dupie i czekać. A co do rozważania wina - niewinność, to co ja mam tu rozważać jak wiem, że jesteś winny, jedyne co rozważam to jak to pokazać. Ty to nazwiesz, że jedyne o czym myślę, to jak przekonać sędziego. No ja jak zobaczyłem jak grasz to stwierdziłem, że nie ma na co czekać. a jak gram? Pasywnie, stwierdziłeś, że nie będziesz udowadniał mojej winy, to o czym ja mam z tobą rozmawiać?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 11:10:47 GMT 1
Bo ja chcę ciebie wyciągnąć na takie pole, na którym będzie tobie się grało gorzej, trudniej, czyli na takie gdzie rozgrywka robi się bardziej intensywna i musisz gonić.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 11:12:01 GMT 1
Ty z kolei chcesz zostać na polu, na którym ci wygodniej, czyli maskować się rzekomym poczuciem komfortu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 11:16:57 GMT 1
Jakbym był w mafii to byłoby mi absolutnie na rękę, że nie zamierzasz szukać mojej winy i bym też sobie siedział i czekał aż Volv rzuci monetą, albo aż zrobisz coś co mógłbym skontrować.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 11:20:16 GMT 1
Jak zadawałem pytanie to miałem 55/45 na winę jednego z was. Teraz 60/40. Coś się dzieje.
Monti, kto ma łatwiej w takim razie w ogólnym rozrachunku. Mafioza, który gra 1vs1 drugi raz w mafii, czy Miastowy grający drugi raz w mieście, ale z komfortem bycia Niewinnym?
Pshemo, dlaczego czułeś potrzebę angażowania mnie do dyskusji, zamiast wywoływać swojego przeciwnika?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 11:23:08 GMT 1
Pierwsze pytanie ci zadałem jak Monti jeszcze się nie przywitał w temacie, więc nie bardzo miałem jak go wywoływać. No a jak już się pojawił to więcej mówiłem do niego niż do ciebie. To znaczy napisałem też, żebyś coś rozkręcił, no ale do niego też się wcześniej zwracałem.
No a ten drugi raz się zwróciłem do ciebie dlatego, że tak jak mówię mi taka spokojna rozgrywka gdzie Monti sobie siedzi nie jest na rękę. Ale to nie jest tak, że czułem potrzebę gadać z tobą zamiast niego, zagadałem do ciebie, żeby stworzyć kontekst, w którym właśnie mam większe szanse, że będę gadał z Montim.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:06:58 GMT 1
Jak zadawałem pytanie to miałem 55/45 na winę jednego z was. Teraz 60/40. Coś się dzieje. Monti, kto ma łatwiej w takim razie w ogólnym rozrachunku. Mafioza, który gra 1vs1 drugi raz w mafii, czy Miastowy grający drugi raz w mieście, ale z komfortem bycia Niewinnym? Pshemo, dlaczego czułeś potrzebę angażowania mnie do dyskusji, zamiast wywoływać swojego przeciwnika? to zależy kto nim jest powiedzmy, że w normalnej sytuacji uznałbym, że w ogólnym rozrachunku i tak łatwiej ma miastowy, bo komfort niewinności przeważa natomiast ja biorę pod uwagę obecna sytuację wzbogacona o 2 vs 2, i ten factor przeważa, czuję się neutralnie rzecz biorąc gorzej w tym pojedynku czysto startowo, tj. mam bias dyskomfortu aczkolwiek czuję ze zanika biorąc pod uwagę to jak Pshemo gra
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:09:43 GMT 1
Pshemo, a na czym według Ciebie ma polegać udowodnianie Twojej winy?
Za założeniami też łatwo się schować biorąc pod uwagę, że w poprzedniej edycji według siebie dałeś od pieca jako czysta niewinność. Tutaj wydaje mi się, założenia to przyjmuje mafiozo - ogólnie rzecz biorąc.
Czym się różnią Twoje założenia na te rozgrywkę w porównaniu do ostatniego 1 vs 1?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:11:15 GMT 1
Ty z kolei chcesz zostać na polu, na którym ci wygodniej, czyli maskować się rzekomym poczuciem komfortu. no ale ja tego komfortu nie czułem zanim pionki się nie ustawiły, teraz zaczynam czuć, więc o czym Ty mówisz? czysto technicznie nie widzę sensu SZUKANIA Twojej winy tak jak Ty pisałeś o sposobie, bo winny po prostu jesteś a że lubię sobie ułatwiać życie to dobrze mi to pokazać na przykładzie swojej niewinności i rozmowy z Tobą
|
|