Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 12:20:42 GMT 1
Pshemo, a na czym według Ciebie ma polegać udowodnianie Twojej winy? Za założeniami też łatwo się schować biorąc pod uwagę, że w poprzedniej edycji według siebie dałeś od pieca jako czysta niewinność. Tutaj wydaje mi się, założenia to przyjmuje mafiozo - ogólnie rzecz biorąc. Czym się różnią Twoje założenia na te rozgrywkę w porównaniu do ostatniego 1 vs 1? No tym, że wtedy się kitrałem za pokerfacem i wykreowałem kontrast mój spokój i merytoryka kontra cwaniactwo i teatr Kacperka. W tej grze za niczym się nie kitram. A udowodnić mi winy, nie udowodnisz, ale jakoś musisz przekonać Volverina, żeby zagłosował na mnie.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 12:23:58 GMT 1
Ty z kolei chcesz zostać na polu, na którym ci wygodniej, czyli maskować się rzekomym poczuciem komfortu. no ale ja tego komfortu nie czułem zanim pionki się nie ustawiły, teraz zaczynam czuć, więc o czym Ty mówisz? czysto technicznie nie widzę sensu SZUKANIA Twojej winy tak jak Ty pisałeś o sposobie, bo winny po prostu jesteś a że lubię sobie ułatwiać życie to dobrze mi to pokazać na przykładzie swojej niewinności i rozmowy z Tobą oczywiście pozostaje kwestia że ja ten komfort po prostu mam nabyty z chwilą dowiedzenia się że jestem niewinny
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:34:06 GMT 1
czytasz wybiórczo
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:34:31 GMT 1
mam Ci pomóc, czy sam doczytasz?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 12:36:27 GMT 1
Możesz pomóc, ja nie rozumiem połowy twoich postów tak kręcisz.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 12:38:48 GMT 1
Jakbym miał się posłużyć alegorią szachową, to ja dążę do tego, żeby pozycja była otwarta, a Monti, żeby była zamknięta.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 12:40:58 GMT 1
dlaczego zamknięta skoro zaoferowałem Ci pomóc, mafiuszko?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 12:41:42 GMT 1
Bo jakbyś dążył do otwartej to zamiast zaoferować pomoc byś jej po prostu udzielił.
+ to ty mówisz, że atakowanie nie ma sensu, bo mojej winy nie da się udowodnić, a ja mówię, że jak nie zaczniemy się nawzajem zwalczać, to moje szanse na widoczne odjechanie tobie maleją.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 13:50:25 GMT 1
4 godziny do zakończenia pojedynku, 3 strony postów. Jesteś zadowolony z przebiegu rozgrywki? Czy uważasz, że zrobiłeś wystarczająco wiele żeby pokazać swoją niewinność? (Pytania do obu graczy)
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 14:00:15 GMT 1
Kuźwa myślałem, że do 21 gramy.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 14:07:15 GMT 1
4 godziny do zakończenia pojedynku, 3 strony postów. Jesteś zadowolony z przebiegu rozgrywki? Czy uważasz, że zrobiłeś wystarczająco wiele żeby pokazać swoją niewinność? (Pytania do obu graczy) Nie jestem zadowolony z przebiegu rozgrywki, liczyłem na naparzankę na 10 stron conajmniej do tego momentu. Z siebie jestem zadowolony.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:34:31 GMT 1
4 godziny do zakończenia pojedynku, 3 strony postów. Jesteś zadowolony z przebiegu rozgrywki? Czy uważasz, że zrobiłeś wystarczająco wiele żeby pokazać swoją niewinność? (Pytania do obu graczy) z przebiegu nie, natomiast uważam, że zrobiłem wystarczająco wiele czysto ze względu na sportsmanship przedłużyłbym o jeden dzień, bo czasowo bardzo dziwnie to wyszło
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:36:28 GMT 1
Bo jakbyś dążył do otwartej to zamiast zaoferować pomoc byś jej po prostu udzielił. + to ty mówisz, że atakowanie nie ma sensu, bo mojej winy nie da się udowodnić, a ja mówię, że jak nie zaczniemy się nawzajem zwalczać, to moje szanse na widoczne odjechanie tobie maleją. no ale widzisz to co mówisz wprost brzmi jakbyś potrzebował jakiegoś punktu zaczepienia, tj. mojego bezpośredniego ataku, żeby móc mnie 'zwalczać'. a ja mówię, nie potrzebuję punktu zaczepienia, jesteś w mafii, dobrze mi z tym, nie potrzebuję niczego więcej, mogę natomiast bezpośrednio z Tobą rozmawiać
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 14:37:19 GMT 1
Mógłbyś na przykład wytłumaczyć co rozumiesz poprzez moje czytanie wybiórczo.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:37:32 GMT 1
no ale ja tego komfortu nie czułem zanim pionki się nie ustawiły, teraz zaczynam czuć, więc o czym Ty mówisz? czysto technicznie nie widzę sensu SZUKANIA Twojej winy tak jak Ty pisałeś o sposobie, bo winny po prostu jesteś a że lubię sobie ułatwiać życie to dobrze mi to pokazać na przykładzie swojej niewinności i rozmowy z Tobą oczywiście pozostaje kwestia że ja ten komfort po prostu mam nabyty z chwilą dowiedzenia się że jestem niewinny dlaczego kompletnie pominąłeś tę wypowiedź? Jak zadawałem pytanie to miałem 55/45 na winę jednego z was. Teraz 60/40. Coś się dzieje. Monti, kto ma łatwiej w takim razie w ogólnym rozrachunku. Mafioza, który gra 1vs1 drugi raz w mafii, czy Miastowy grający drugi raz w mieście, ale z komfortem bycia Niewinnym? Pshemo, dlaczego czułeś potrzebę angażowania mnie do dyskusji, zamiast wywoływać swojego przeciwnika? to zależy kto nim jest powiedzmy, że w normalnej sytuacji uznałbym, że w ogólnym rozrachunku i tak łatwiej ma miastowy, bo komfort niewinności przeważa
natomiast ja biorę pod uwagę obecna sytuację wzbogacona o 2 vs 2, i ten factor przeważa, czuję się neutralnie rzecz biorąc gorzej w tym pojedynku czysto startowo, tj. mam bias dyskomfortu
aczkolwiek czuję ze zanika biorąc pod uwagę to jak Pshemo gra
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:37:45 GMT 1
Mógłbyś na przykład wytłumaczyć co rozumiesz poprzez moje czytanie wybiórczo. o, ale się ładnie zgraliśmy myślami
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 14:37:52 GMT 1
Bo jakbyś dążył do otwartej to zamiast zaoferować pomoc byś jej po prostu udzielił. + to ty mówisz, że atakowanie nie ma sensu, bo mojej winy nie da się udowodnić, a ja mówię, że jak nie zaczniemy się nawzajem zwalczać, to moje szanse na widoczne odjechanie tobie maleją. no ale widzisz to co mówisz wprost brzmi jakbyś potrzebował jakiegoś punktu zaczepienia, tj. mojego bezpośredniego ataku, żeby móc mnie 'zwalczać'. a ja mówię, nie potrzebuję punktu zaczepienia, jesteś w mafii, dobrze mi z tym, nie potrzebuję niczego więcej, mogę natomiast bezpośrednio z Tobą rozmawiać Dobrze więc rozmawiajmy i moje pytanie brzmi, o czym?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 14:45:55 GMT 1
Pytanie do każdego gracza - załóżmy, że głosuję w tej chwili na Ciebie i kończę rozgrywkę. Jakie powody mógłbym podać przy mojej decyzji?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:46:04 GMT 1
no o czym chcesz mafiuszko, zakładam, że na każdej naszej interakcji możesz tylko stracić nie czujesz wewnętrznej zgnilizny, jak kłamiesz? może się załóżmy o coś? przykładowo, jeśli jesteś w mafii i się do tego nie przyznasz, to w następnej rozgrywce oddajesz głos w jednym linczu w moje władanie jeśli nie jesteś w mafii to możesz zarządzać każdym moim, ok?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:47:33 GMT 1
Pytanie do każdego gracza - załóżmy, że głosuję w tej chwili na Ciebie i kończę rozgrywkę. Jakie powody mógłbym podać przy mojej decyzji? 'nie czytałem żadnego posta Pshema w tej rozgrywce' więcej nie widzę
|
|