|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 14:52:12 GMT 1
Skoro Pshemo jest w mafii i może stracić na każdej waszej interakcji, to dlaczego do tych interakcji nie dążysz, aby te straty u niego wywołać? Mówisz "możemy rozmawiać", po czym czekasz. Nie zadajesz pytań. Nie próbujesz zbudować przewagi poprzez owe interakcje.
Mam założyć, że jako niewinny celowo dobierasz taktykę stoicyzmu i "niewinnego wyjebanka", która pozwala Pshemowi zwiększyć szanse na zwycięstwo?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:53:45 GMT 1
Pshemo, a na czym według Ciebie ma polegać udowodnianie Twojej winy? Za założeniami też łatwo się schować biorąc pod uwagę, że w poprzedniej edycji według siebie dałeś od pieca jako czysta niewinność. Tutaj wydaje mi się, założenia to przyjmuje mafiozo - ogólnie rzecz biorąc. Czym się różnią Twoje założenia na te rozgrywkę w porównaniu do ostatniego 1 vs 1? No tym, że wtedy się kitrałem za pokerfacem i wykreowałem kontrast mój spokój i merytoryka kontra cwaniactwo i teatr Kacperka. W tej grze za niczym się nie kitram. A udowodnić mi winy, nie udowodnisz, ale jakoś musisz przekonać Volverina, żeby zagłosował na mnie. Rozumiem. Załóżmy hipotetycznie, że jesteś w mafii. Hipotetycznie na cele Twojej odpowiedzi. Czy w takim układzie nie byłoby całkiem łatwo mieć mafia-mafia, zmienić odrobinę playstyle i napisać dokładnie to, co napisałeś powyżej?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 14:55:58 GMT 1
Skoro Pshemo jest w mafii i może stracić na każdej waszej interakcji, to dlaczego do tych interakcji nie dążysz, aby te straty u niego wywołać? Mówisz "możemy rozmawiać", po czym czekasz. Nie zadajesz pytań. Nie próbujesz zbudować przewagi poprzez owe interakcje. Mam założyć, że jako niewinny celowo dobierasz taktykę stoicyzmu i "niewinnego wyjebanka", która pozwala Pshemowi zwiększyć szanse na zwycięstwo? To teraz zadanie dla sędziego - ile pytań zadałem ja i ile interakcji wywołałem, a następnie proszę o wskazanie widełek, gdzie według Ciebie zaczyna się: 'nie dążysz do interakcji' 'nie zadajesz pytań' 'nie próbujesz zbudować przewagi poprzez owe interakcje'. Bo to, że ja mam stoicki spokój to jedno. A to, że wykorzystuję sposobności, żeby go jeszcze bardziej podbudować to drugie. Jeśli tego nie widzisz, bo akurat dzisiaj masz duży stopień niepełnosprawności intelektualnej, to służę pomocą, mogę policzyć za Ciebie. Aczkolwiek średnio mi się chce. Pshemo, dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie o pominięcie posta?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 14:59:40 GMT 1
dlaczego kompletnie pominąłeś tę wypowiedź? to zależy kto nim jest powiedzmy, że w normalnej sytuacji uznałbym, że w ogólnym rozrachunku i tak łatwiej ma miastowy, bo komfort niewinności przeważa
natomiast ja biorę pod uwagę obecna sytuację wzbogacona o 2 vs 2, i ten factor przeważa, czuję się neutralnie rzecz biorąc gorzej w tym pojedynku czysto startowo, tj. mam bias dyskomfortu
aczkolwiek czuję ze zanika biorąc pod uwagę to jak Pshemo gra Bo ja zupełnie jej nie rozumiem i nie widzę związku 2vs2 z obecną grą. Rozumiem tyle, że miastowy ma łatwiej bo ma ogólny komfort bycia w mieście, ale sytuacja z 2 vs 2 jakoś to dla ciebie zmienia. Tylko ja nie widzę jaki jest związek 2vs2 z obecną grą i nie wiem dlaczego miałoby mnie to obchodzić. Dlaczego chcesz żebym się akurat do tej wypowiedzi odnosił? Czemu miałbym?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 15:00:48 GMT 1
Rozgrywka ma mnóstwo niezagospodarowanej przestrzeni, godziny bez żadnego posta. Pshemo na coś ci odpowiadał, po czym cisza. Skromnie można założyć, że jesteście co najmniej na podobnym poziomie zaangażowania.
Co wydarzyło się w tym pojedynku, żebym jako sędzia miał mieć jakąkolwiek pewność do winy Pshema i twojej niewinności?
Na odwrót to samo pytanie do Pshema.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:03:14 GMT 1
Pytanie do każdego gracza - załóżmy, że głosuję w tej chwili na Ciebie i kończę rozgrywkę. Jakie powody mógłbym podać przy mojej decyzji? Monti, że kurwidołkuje i generalnie nie jest tu sobą. Ja, że nie wiem, chyba tylko tak by się dało wskazać na mnie, że wycofanie Montiego cię przekonuje.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:04:34 GMT 1
no o czym chcesz mafiuszko, zakładam, że na każdej naszej interakcji możesz tylko stracić nie czujesz wewnętrznej zgnilizny, jak kłamiesz? może się załóżmy o coś? przykładowo, jeśli jesteś w mafii i się do tego nie przyznasz, to w następnej rozgrywce oddajesz głos w jednym linczu w moje władanie jeśli nie jesteś w mafii to możesz zarządzać każdym moim, ok? No spoko mogę się założyć. Przecież ja właśnie chcę naszych interakcji, bo na każdej zyskuje. Jak możesz próbować przepchać narrację, że nasze interakcje mi szkodzą.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 15:05:05 GMT 1
dlaczego kompletnie pominąłeś tę wypowiedź? Bo ja zupełnie jej nie rozumiem i nie widzę związku 2vs2 z obecną grą. Rozumiem tyle, że miastowy ma łatwiej bo ma ogólny komfort bycia w mieście, ale sytuacja z 2 vs 2 jakoś to zmienia. Tylko ja nie widzę jaki jest związek 2vs2 z obecną grą i nie wiem dlaczego miałoby mnie to obchodzić. Rozumiem. Ale przytoczyłeś mimo tego wypowiedzi powiązane z 2 vs 2 w celu wskazania, nie wiem, jakiegoś braku w moim myśleniu? Jednocześnie pominąłeś te, które te braki wyjaśniają. I już czort w jakiś ciąg logiczny, ale pięknie na przykładzie pokazałeś czym jest Twój sposób na dowalenie, jak to określiłeś w drugim czy trzecim poście. Tylko nie kumam jednego. To jest właśnie 1 vs 1 co lubisz przypominać. Na chuj Ci zrozumienie mojej logiki? Nie musisz jej rozumieć, nie szukasz mojej winy/niewinności, zdajesz sobie sprawę, że jestem niewinny. Jednocześnie Twój atak polega na tym, że czegoś nie rozumiesz. Możesz nie rozumieć z wielu czynników, nie jesteś mną, nie jesteś niewinny. Po co Ci w ogóle rozumienie mojej logiki? Wyjaśniłem ją, bo lubię transparentność, ale najłatwiej właśnie Cię złapać na czymś takim. Zmieniłeś styl i zacząłeś grać trochę jak rozjemca, natomiast zastosowałeś właśnie wybieg ze standardowej gry. Nie dość, że uno reverse card, to jeszcze wręcz wsypanie się.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:06:04 GMT 1
No tym, że wtedy się kitrałem za pokerfacem i wykreowałem kontrast mój spokój i merytoryka kontra cwaniactwo i teatr Kacperka. W tej grze za niczym się nie kitram. A udowodnić mi winy, nie udowodnisz, ale jakoś musisz przekonać Volverina, żeby zagłosował na mnie. Rozumiem. Załóżmy hipotetycznie, że jesteś w mafii. Hipotetycznie na cele Twojej odpowiedzi. Czy w takim układzie nie byłoby całkiem łatwo mieć mafia-mafia, zmienić odrobinę playstyle i napisać dokładnie to, co napisałeś powyżej? Tylko to jest sporo łatwiej powiedzieć niż zrobić. To raz, a dwa jak jestem niewinny i gram inaczej niż gdy byłem winny, to masz super argument za moją winą, gdy oznacza moją niewinność, czyli to zły argument.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 15:06:49 GMT 1
no o czym chcesz mafiuszko, zakładam, że na każdej naszej interakcji możesz tylko stracić nie czujesz wewnętrznej zgnilizny, jak kłamiesz? może się załóżmy o coś? przykładowo, jeśli jesteś w mafii i się do tego nie przyznasz, to w następnej rozgrywce oddajesz głos w jednym linczu w moje władanie jeśli nie jesteś w mafii to możesz zarządzać każdym moim, ok? No spoko mogę się założyć. Przecież ja właśnie chcę naszych interakcji, bo na każdej zyskuje. Jak możesz próbować przepchać narrację, że nasze interakcje mi szkodzą. Okej, to mamy zakładzik. A powiedz mi, ile mil w butach siedmiomilowych dzieli 'kurwidołkowanie' z Twojego poprzedniego posta do 'przepychania narracji' z następnego? To można jednocześnie robić i to i to? Jestem zdumiony. Nie sądzisz, że trochę skalę rozjebałeś?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:06:53 GMT 1
Skoro Pshemo jest w mafii i może stracić na każdej waszej interakcji, to dlaczego do tych interakcji nie dążysz, aby te straty u niego wywołać? Mówisz "możemy rozmawiać", po czym czekasz. Nie zadajesz pytań. Nie próbujesz zbudować przewagi poprzez owe interakcje. Mam założyć, że jako niewinny celowo dobierasz taktykę stoicyzmu i "niewinnego wyjebanka", która pozwala Pshemowi zwiększyć szanse na zwycięstwo? To teraz zadanie dla sędziego - ile pytań zadałem ja i ile interakcji wywołałem, a następnie proszę o wskazanie widełek, gdzie według Ciebie zaczyna się: 'nie dążysz do interakcji' 'nie zadajesz pytań' 'nie próbujesz zbudować przewagi poprzez owe interakcje'. Bo to, że ja mam stoicki spokój to jedno. A to, że wykorzystuję sposobności, żeby go jeszcze bardziej podbudować to drugie. Jeśli tego nie widzisz, bo akurat dzisiaj masz duży stopień niepełnosprawności intelektualnej, to służę pomocą, mogę policzyć za Ciebie. Aczkolwiek średnio mi się chce. Pshemo, dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie o pominięcie posta?Bo poszedłem po pizze do sklepu.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 15:09:31 GMT 1
Pshemo, uważasz, że osiągnąłeś ten rozstrzał między miejską i mafijną grą, o którym mówiłeś?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:10:00 GMT 1
No spoko mogę się założyć. Przecież ja właśnie chcę naszych interakcji, bo na każdej zyskuje. Jak możesz próbować przepchać narrację, że nasze interakcje mi szkodzą. Okej, to mamy zakładzik. A powiedz mi, ile mil w butach siedmiomilowych dzieli 'kurwidołkowanie' z Twojego poprzedniego posta do 'przepychania narracji' z następnego? To można jednocześnie robić i to i to? Jestem zdumiony. Nie sądzisz, że trochę skalę rozjebałeś? No bo się w końcu przebudziłeś i zmieniłeś podejście.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:10:21 GMT 1
Pshemo, uważasz, że osiągnąłeś ten rozstrzał między miejską i mafijną grą, o którym mówiłeś? W lepszych okolicznościach osiągnąłbym większy, ale tak.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 15:11:20 GMT 1
Pshemo, uważasz, że osiągnąłeś ten rozstrzał między miejską i mafijną grą, o którym mówiłeś? W lepszych okolicznościach osiągnąłbym większy, ale tak. W których momentach ten rozstrzał uważasz za najbardziej widoczny. Przytocz proszę posty.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:11:25 GMT 1
Bo ja zupełnie jej nie rozumiem i nie widzę związku 2vs2 z obecną grą. Rozumiem tyle, że miastowy ma łatwiej bo ma ogólny komfort bycia w mieście, ale sytuacja z 2 vs 2 jakoś to zmienia. Tylko ja nie widzę jaki jest związek 2vs2 z obecną grą i nie wiem dlaczego miałoby mnie to obchodzić. Rozumiem. Ale przytoczyłeś mimo tego wypowiedzi powiązane z 2 vs 2 w celu wskazania, nie wiem, jakiegoś braku w moim myśleniu? Jednocześnie pominąłeś te, które te braki wyjaśniają. I już czort w jakiś ciąg logiczny, ale pięknie na przykładzie pokazałeś czym jest Twój sposób na dowalenie, jak to określiłeś w drugim czy trzecim poście. Tylko nie kumam jednego. To jest właśnie 1 vs 1 co lubisz przypominać. Na chuj Ci zrozumienie mojej logiki? Nie musisz jej rozumieć, nie szukasz mojej winy/niewinności, zdajesz sobie sprawę, że jestem niewinny. Jednocześnie Twój atak polega na tym, że czegoś nie rozumiesz. Możesz nie rozumieć z wielu czynników, nie jesteś mną, nie jesteś niewinny. Po co Ci w ogóle rozumienie mojej logiki? Wyjaśniłem ją, bo lubię transparentność, ale najłatwiej właśnie Cię złapać na czymś takim. Zmieniłeś styl i zacząłeś grać trochę jak rozjemca, natomiast zastosowałeś właśnie wybieg ze standardowej gry. Nie dość, że uno reverse card, to jeszcze wręcz wsypanie się. Ja zupełnie nie kumam o co chodzi w naszej dyskusji o 1vs1 i 2vs2, mam wrażenie, że prowadzisz ją sam ze sobą.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 15:14:31 GMT 1
Rozgrywka ma mnóstwo niezagospodarowanej przestrzeni, godziny bez żadnego posta. Pshemo na coś ci odpowiadał, po czym cisza. Skromnie można założyć, że jesteście co najmniej na podobnym poziomie zaangażowania. Co wydarzyło się w tym pojedynku, żebym jako sędzia miał mieć jakąkolwiek pewność do winy Pshema i twojej niewinności? Na odwrót to samo pytanie do Pshema. Wejście Pshema jest odpowiednikiem szóstej strony u egze. To jest trochę mylenie odwagi z odważnikiem i przyjścia z rewolerem na zabawę z nożami. Nie potrzebujesz w takiej rozgrywce założeń na czym złapać rywala, albo nawet szukać tego łapania. Nie potrzebujesz ustawiać pojedynku na łatwiejszym dla Ciebie gruncie jak pisał o czasie reakcji. Wiesz, że przeciwnik jest winy bądź niewinny. Jeśli tego nie pokazałeś, to Twoja wina. Jeśli to pokazałeś, to wina sędziego. Nie ma tutaj w ogóle sensu rozpatrywania tego w kategorii łapania za posty i przepychanki. Więc w mojej opinii Pshemo poległ już na założeniach. Jak podstawisz do równania zły wzór, to może i obliczysz dobrze, ale zadanie jest do kosza. I tak samo w tym przypadku, robi dobrze to co robi, fajnie gra, ale niedostosował myślenia na samym starcie. Chińczyk-albinos bez zarostu jest szpiegiem w Kabulu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:15:06 GMT 1
W lepszych okolicznościach osiągnąłbym większy, ale tak. W których momentach ten rozstrzał uważasz za najbardziej widoczny. Przytocz proszę posty. Mogę, ale wiesz, że to będzie polegało w ten sposób, że będę czytał teraz swoje posty i szukał, które mi się podobają najbardziej, a nie tak, że mam to przygotowane w głowie i z pamięci wiem, które były najlepsze? Ogólnie uważam, że teraz np. mam dobry fragment rozgrywki, że miałem też dobry dzisiaj na początku dnia, w tej pierwsze fazie dyskusji, po której na chwilę trochę żeśmy ucichli.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 15:16:13 GMT 1
Okej, to mamy zakładzik. A powiedz mi, ile mil w butach siedmiomilowych dzieli 'kurwidołkowanie' z Twojego poprzedniego posta do 'przepychania narracji' z następnego? To można jednocześnie robić i to i to? Jestem zdumiony. Nie sądzisz, że trochę skalę rozjebałeś? No bo się w końcu przebudziłeś i zmieniłeś podejście. A kiedy to przebudzenie nastąpiło i w jaki sposób? O 12 byłem na squashu, do 14 piłem piwko po squashu, później wróciłem do domu i okąpałem się. Teraz mam chwilę odpoczynku, więc sobie piszę na laptopie. Myślisz, że to przebudzenie czysto techniczne, czy zostały u mnie wyzwolone jakieś niebagatalne pokłady dodatkowej chęci i energii do gry? I jak to się ma do rozdźwięku między postami napisanymi jeden za drugim? To od razu jest przejście z kurwidołka do pchania narracji polegające na napisaniu jakiegoś celnego posta?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 15:18:12 GMT 1
Rozumiem. Ale przytoczyłeś mimo tego wypowiedzi powiązane z 2 vs 2 w celu wskazania, nie wiem, jakiegoś braku w moim myśleniu? Jednocześnie pominąłeś te, które te braki wyjaśniają. I już czort w jakiś ciąg logiczny, ale pięknie na przykładzie pokazałeś czym jest Twój sposób na dowalenie, jak to określiłeś w drugim czy trzecim poście. Tylko nie kumam jednego. To jest właśnie 1 vs 1 co lubisz przypominać. Na chuj Ci zrozumienie mojej logiki? Nie musisz jej rozumieć, nie szukasz mojej winy/niewinności, zdajesz sobie sprawę, że jestem niewinny. Jednocześnie Twój atak polega na tym, że czegoś nie rozumiesz. Możesz nie rozumieć z wielu czynników, nie jesteś mną, nie jesteś niewinny. Po co Ci w ogóle rozumienie mojej logiki? Wyjaśniłem ją, bo lubię transparentność, ale najłatwiej właśnie Cię złapać na czymś takim. Zmieniłeś styl i zacząłeś grać trochę jak rozjemca, natomiast zastosowałeś właśnie wybieg ze standardowej gry. Nie dość, że uno reverse card, to jeszcze wręcz wsypanie się. Ja zupełnie nie kumam o co chodzi w naszej dyskusji o 1vs1 i 2vs2, mam wrażenie, że prowadzisz ją sam ze sobą. Rozumiem. Jaki w takim razie był cel przytoczenia przez Ciebie tamtych postów, po którym zapytałem się dlaczego pominąłeś jeden post wyjaśniający? Skoro nie kumasz dyskusji i nie rozumiesz mojej logiki, to po co wtedy cytowałeś? Co chciałeś tym osiągnąć? Nie odpisałeś na pytanie, bo jadłeś pizzę. Ale wcześniej prawdopodobnie nie jadłeś i poświęciłeś czas, żeby je zacytować. Skoro nie rozumiesz tej dyskusji, nie rozumiesz logiki i prowadzę ją sam ze sobą, to co według Ciebie a) chcę tym osiągnąć b) czy jest to celowe c) i ponownie, co ma na celu Twoje przytoczenie?
|
|