Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:53:30 GMT 1
Mówiąc przeczekać start mam na myśli pierwsze 3 strony, a nie do momentu, w którym napisałeś pierwsze posty. O twojej teorii miasto/mafia rozmawiasz sam ze sobą bo ja tej rozmowy nie rozumiem. Moje założenia bardzo pasują, to twoje są na tyle absurdalne, że musiałeś je zmienić. Ja w moich wciąż trwam. Bo właśnie pasują. Rozumiem. W takim razie uważasz, że content który stworzyłeś na pierwszych trzech stronach jest o tyle bardziej wartościowy od contentu który ja stworzyłem, że można przypisać mi taktykę przeczekania? Rozmawiam sam ze sobą, w porządku. Ale nadal pytam - dlaczego w takim razie przytoczyłeś tamte posty? Skoro teraz rozmawiam sam ze sobą, a o logice już porozmawialiśmy., tj. ja porozmawiałem, bo ominąłeś temat, to czemu miał służyć tamten cytat? Co jest absurdalnego w moich założeniach? Jakie to są moje założenia? Kiedy musiałem je zmienić? Do czego pasują Twoje? Do gry 1 vs 1? Ale przecież dopiero co stwierdziłeś, że o teorii 1 vs 1 i 2 vs 2 nie rozmawiasz. Początkowo poszło o to, że ja zakomunikowałem chęć przepychanek i wykazywania sobie winy nawzajem, ty to oceniłeś jako mafijne i stwierdziłeś, że nic nie musisz takiego robić i konsekwentnie się tego trzymałeś przez kilka stron, nazwałem ten etap twojej gry przeczekaniem. Potem stwierdziłeś, że jednak nie i pokazywanie mojej winy jednak ma sens gdzie ja komunikowałem, że ma to sens od początku. Z tej perspektywy kontent, który tworzyłem był bardziej wartościowy bo od początku dążył do tego co się dzieje teraz, czyli od początku miałem rację. Stwierdzenie, że mafia -> miasto ma łatwiej niż miasto -> mafia, było, żeby pokazać, że mam łatwiej i nałożyć na ciebie presję. No jak sam nie widzisz, że przeszedłeś od nie muszę nic robić, a winy Pshema nie da się pokazać do zgodzenia się ze mną, że jednak pokazywanie moich błędów i wykazywania mi mafijności jest fundamentem tej rozgrywki, to nie wiem, myślę, że powieneś samemu to widzieć. Ja jak najbardziej mogę rozmawiać o założeniach gry 1 vs 1, gadanie o 2 vs 2 mi nie pasuje.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:55:30 GMT 1
No nie wiem czy dla Volverina wina jest wiadoma. Nie w ciągu jednego posta oceniam dwa różne fragmenty twojej rozgrywki, początkowo był kurwidołek potem przepychanie. Skąd wniosek o ewolucji w ciągu jednego posta?Ale jakie fragmenty? Przecież czasowo to się zdarzyło w jednym czasie. Volv Cię zapytał o ogólną ocenę, napisałeś o kurwidołku. To była ocena do 16:03 mojej osoby, w Twoim wykonaniu. Proszę poniżej, służę pomocą: Rozgrywka ma mnóstwo niezagospodarowanej przestrzeni, godziny bez żadnego posta. Pshemo na coś ci odpowiadał, po czym cisza. Skromnie można założyć, że jesteście co najmniej na podobnym poziomie zaangażowania. Co wydarzyło się w tym pojedynku, żebym jako sędzia miał mieć jakąkolwiek pewność do winy Pshema i twojej niewinności? - [przypis Montiego - w całym pojedynku, jednoznaczna ocena dotychczasowej gry]
Na odwrót to samo pytanie do Pshema. odpowiedź, wspomniana 16:03: Monti, że kurwidołkuje i generalnie nie jest tu sobą. Ja, że nie wiem, chyba tylko tak by się dało wskazać na mnie, że wycofanie Montiego cię przekonuje. następny post 16:04, o przepychaniu: No spoko mogę się założyć. Przecież ja właśnie chcę naszych interakcji, bo na każdej zyskuje. Jak możesz próbować przepchać narrację, że nasze interakcje mi szkodzą.między powyższymi postami minęła minuta, dlatego byłem zdziwiony awansem z kurwidołka na przepychacza, bardzo błyskawicznym, Nikodem Dyzma. tym bardziej jestem zdumiony, że teraz nazywasz to 'fragmentami rozgrywki'. na ile fragmentów dzieli się rozgrywka w takim razie? bo jeśli dzielimy ją na sekundy wręcz, to chyba bardzo dużo. No bo napisałeś, że interakcje mi szkodzą, to jak mam tego nie nazwać przepychaniem narracji, że interakcje mi szkodzą. Łapiesz mnie za słówka, gdy faktycznej sprzeczności nie ma. Deklarowałeś pasywniejszą grę i trzymałeś się jej, a potem jeszcze do tego zarzuciłeś mi, że to mi interakcje szkodzą, rzekomo tak jakbym to ja ich unikał. Więc dlaczego nie mogę ci jednocześnie zarzucić kurwidołkowania i przepychania narracji, że to ja kurwidołkuję i to mi interakcje szkodzą.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 15:57:22 GMT 1
Zresztą Volv sam zauważył twoją sprzecznośc, w tym czasie, że niby mówisz, że interakcje mi szkodzą a sam ich unikasz. Czyli co Volv też Nikodem Dyzma?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:01:34 GMT 1
Rozumiem. W takim razie uważasz, że content który stworzyłeś na pierwszych trzech stronach jest o tyle bardziej wartościowy od contentu który ja stworzyłem, że można przypisać mi taktykę przeczekania? Rozmawiam sam ze sobą, w porządku. Ale nadal pytam - dlaczego w takim razie przytoczyłeś tamte posty? Skoro teraz rozmawiam sam ze sobą, a o logice już porozmawialiśmy., tj. ja porozmawiałem, bo ominąłeś temat, to czemu miał służyć tamten cytat? Co jest absurdalnego w moich założeniach? Jakie to są moje założenia? Kiedy musiałem je zmienić? Do czego pasują Twoje? Do gry 1 vs 1? Ale przecież dopiero co stwierdziłeś, że o teorii 1 vs 1 i 2 vs 2 nie rozmawiasz. Stwierdzenie, że mafia -> miasto ma łatwiej niż miasto -> mafia, było, żeby pokazać, że mam łatwiej i nałożyć na ciebie presję. Rozumiem. Czyli zrobiłeś sztuczkę. Jak uważasz, kto powinien bardziej robić sztuczki w takiej rozgrywce - mafia, czy miasto? A może bardziej niepewna siebie strona? I jak to w końcu jest, już bez sztuczek, jaja na ławę. Kto ma łatwiej? Miasto -> Miasto? Mafia -> Mafia? Mafia -> Miasto? Miasto -> Mafia?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:03:31 GMT 1
Ale jakie fragmenty? Przecież czasowo to się zdarzyło w jednym czasie. Volv Cię zapytał o ogólną ocenę, napisałeś o kurwidołku. To była ocena do 16:03 mojej osoby, w Twoim wykonaniu. Proszę poniżej, służę pomocą: odpowiedź, wspomniana 16:03: następny post 16:04, o przepychaniu: między powyższymi postami minęła minuta, dlatego byłem zdziwiony awansem z kurwidołka na przepychacza, bardzo błyskawicznym, Nikodem Dyzma. tym bardziej jestem zdumiony, że teraz nazywasz to 'fragmentami rozgrywki'. na ile fragmentów dzieli się rozgrywka w takim razie? bo jeśli dzielimy ją na sekundy wręcz, to chyba bardzo dużo. No bo napisałeś, że interakcje mi szkodzą, to jak mam tego nie nazwać przepychaniem narracji, że interakcje mi szkodzą. Łapiesz mnie za słówka, gdy faktycznej sprzeczności nie ma. Deklarowałeś pasywniejszą grę i trzymałeś się jej, a potem jeszcze do tego zarzuciłeś mi, że to mi interakcje szkodzą, rzekomo tak jakbym to ja ich unikał. Więc dlaczego nie mogę ci jednocześnie zarzucić kurwidołkowania i przepychania narracji, że to ja kurwidołkuję i to mi interakcje szkodzą. Deklarowałem, że nie muszę niczego udowadniać. Uważasz, że teraz coś udowadniam? Czy prowadzę z Tobą dyskusję, którą zapowiadałem? Czujesz się atakowany? Dlaczego? Nawet porzuciłem narrację 'mafiuszko', rozmawiam z Tobą jak chyba nigdy w innych rozgrywkach. Napisałem obserwację, poczułeś się źle ze stwierdzeniem, że interakcje Ci szkodzą? Uważasz, że Ci szkodzą, czy nie w tym momencie? Czujesz się pewniej po ostatnich dwóch stronach?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:03:34 GMT 1
No najciężej ma miasto -> mafia a najłatwiej mafia -> miasto. Tak jak napisałem od razu.
A sztuczka to może i jest, ale nie widzę przeszkód w używaniu sztuczek żeby z tobą wygrać. Dlaczego miałbym przyjąć założenie, że skoro jestem w mieście to mi nie wolno?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:05:39 GMT 1
Zresztą Volv sam zauważył twoją sprzecznośc, w tym czasie, że niby mówisz, że interakcje mi szkodzą a sam ich unikasz. Czyli co Volv też Nikodem Dyzma? Ciekawe. Uważasz, że unikałem interakcji? W którymś momencie rozgrywki? Nie wiem co Volv myśli, w sumie mnie to nieobchodzi jakoś bardzo mocno, dałem mu zadanie, dalej nie odpisał, a przecież to prosta rzecz do policzenia. Uważam, że do momentu jak to napisał miałem więcej interakcji wywołujących Ciebie niż Ty mnie. Raczej nieznacznie, ale jednak. Myślisz, że Volv może się mylić? Boisz się pomyłki? Że uzna Cię za miasto? Dyzmą jestem ja w tym określeniu. Szybki awans dostałem z tego kurwidołka. Lepiej niż WP we Środziemnej. Dlaczego zacytowałeś tamte posty i nie chcesz do tego wrócić?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:07:12 GMT 1
No najciężej ma miasto -> mafia a najłatwiej mafia -> miasto. Tak jak napisałem od razu. A sztuczka to może i jest, ale nie widzę przeszkód w używaniu sztuczek żeby z tobą wygrać. Dlaczego miałbym przyjąć założenie, że skoro jestem w mieście to mi nie wolno? Nie wiem, powiedz jak będziesz w mieście, to zobaczę, czy naprawdę tak myślałeś, czy po prostu napisałeś co Ci wygodniej. Ale chcę do tego wrócić. Czyli ostatecznie miasto -> mafia ma trudno, a mafia -> miasto ma łatwo. Ale pozostałe dwie historie? Dlaczego je pomijasz? Niewygodnie rozmawiać o Miasto -> Miasto i Mafia -> Mafia?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:07:12 GMT 1
No bo napisałeś, że interakcje mi szkodzą, to jak mam tego nie nazwać przepychaniem narracji, że interakcje mi szkodzą. Łapiesz mnie za słówka, gdy faktycznej sprzeczności nie ma. Deklarowałeś pasywniejszą grę i trzymałeś się jej, a potem jeszcze do tego zarzuciłeś mi, że to mi interakcje szkodzą, rzekomo tak jakbym to ja ich unikał. Więc dlaczego nie mogę ci jednocześnie zarzucić kurwidołkowania i przepychania narracji, że to ja kurwidołkuję i to mi interakcje szkodzą. Deklarowałem, że nie muszę niczego udowadniać. Uważasz, że teraz coś udowadniam? Czy prowadzę z Tobą dyskusję, którą zapowiadałem? Czujesz się atakowany? Dlaczego? Nawet porzuciłem narrację 'mafiuszko', rozmawiam z Tobą jak chyba nigdy w innych rozgrywkach. Napisałem obserwację, poczułeś się źle ze stwierdzeniem, że interakcje Ci szkodzą? Uważasz, że Ci szkodzą, czy nie w tym momencie? Czujesz się pewniej po ostatnich dwóch stronach? Mi się naprawdę nie chce w grać grę polegającą na tym, czy to co robisz nazwiesz szukaniem we mnie winy, czy nie. Dla mnie nieważne co powiesz to jest jasne. Początkowo deklarowałeś pokazanie swojej niewinności i brak szukania winy we mnie, potem zacząłeś szukać winy we mnie. I samo szukanie winy we mnie jest okej, na tym ma polegać pojedynek, ale to, że jednocześnie zarzucasz mi mafijne założenia, gdy jednocześnie sam się na takie przerzuciłeś już okej nie jest. Tak, uważam, że stwierdzenie z twojej strony w tamtym etapie rozgrywki, że interakcje mi szkodzą są farsą, co zresztą zauważył sam Volverin zarzucając ci wtedy sprzeczność. Uważam, że od kiedy przeszedłeś do ofensywy wyglądasz lepiej niż wcześniej, ale liczę na to, że Volv będzie widział prawdę, zauważy jak manipulacyjne są to ataki i nie da się zbić z tropu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:10:26 GMT 1
Zresztą Volv sam zauważył twoją sprzecznośc, w tym czasie, że niby mówisz, że interakcje mi szkodzą a sam ich unikasz. Czyli co Volv też Nikodem Dyzma? Ciekawe. Uważasz, że unikałem interakcji? W którymś momencie rozgrywki? Nie wiem co Volv myśli, w sumie mnie to nieobchodzi jakoś bardzo mocno, dałem mu zadanie, dalej nie odpisał, a przecież to prosta rzecz do policzenia. Uważam, że do momentu jak to napisał miałem więcej interakcji wywołujących Ciebie niż Ty mnie. Raczej nieznacznie, ale jednak. Myślisz, że Volv może się mylić? Boisz się pomyłki? Że uzna Cię za miasto? Dyzmą jestem ja w tym określeniu. Szybki awans dostałem z tego kurwidołka. Lepiej niż WP we Środziemnej. Dlaczego zacytowałeś tamte posty i nie chcesz do tego wrócić? O jakie cytaty ci chodzi? No pewnie, że Volv może się mylić. Oczywiście, że uważam, że unikałeś interakcji, sam to przecież deklarowałeś no i mieliśmy do pewnego momentu najbardziej pasywną rozgrywkę jaka była. Volv też zresztą to widział.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:10:34 GMT 1
Deklarowałem, że nie muszę niczego udowadniać. Uważasz, że teraz coś udowadniam? Czy prowadzę z Tobą dyskusję, którą zapowiadałem? Czujesz się atakowany? Dlaczego? Nawet porzuciłem narrację 'mafiuszko', rozmawiam z Tobą jak chyba nigdy w innych rozgrywkach. Napisałem obserwację, poczułeś się źle ze stwierdzeniem, że interakcje Ci szkodzą? Uważasz, że Ci szkodzą, czy nie w tym momencie? Czujesz się pewniej po ostatnich dwóch stronach? Mi się naprawdę nie chce w grać grę polegającą na tym, czy to co robisz nazwiesz szukaniem we mnie winy, czy nie. Dla mnie nieważne co powiesz to jest jasne. Początkowo deklarowałeś pokazanie swojej niewinności i brak szukania winy we mnie, potem zacząłeś szukać winy we mnie. I samo szukanie winy we mnie jest okej, na tym ma polegać pojedynek, ale to, że jednocześnie zarzucasz mi mafijne założenia, gdy jednocześnie sam się na takie przerzuciłeś już okej nie jest. Tak, uważam, że stwierdzenie z twojej strony w tamtym etapie rozgrywki, że interakcje mi szkodzą są farsą, co zresztą zauważył sam Volverin zarzucając ci wtedy sprzeczność. Uważam, że od kiedy przeszedłeś do ofensywy wyglądasz lepiej niż wcześniej, ale liczę na to, że Volv będzie widział prawdę, zauważy jak manipulacyjne są to ataki i nie da się zbić z tropu. Dlaczego nazywasz to ofensywą? Wyboldowałem fragment. Uważasz, że to co robię jest bardziej szukaniem w Tobie winy niż pokazywaniem swojej niewinności? Na jakich przesłankach to opierasz? Dobra dyskusja, transparentność, to nie są cechy, które świadczą o niewinnym? Nie jest czasem tak, że podświadomie uważasz, że SZUKAM winy w Tobie, kiedy ta wina po prostu w Tobie jest? Dlaczego drugi raz odwołujesz się do samego Volverina? Ja chyba nie miałem z nim pozytywnej interakcji, Ty szukasz podklepania.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:11:25 GMT 1
Ciekawe. Uważasz, że unikałem interakcji? W którymś momencie rozgrywki? Nie wiem co Volv myśli, w sumie mnie to nieobchodzi jakoś bardzo mocno, dałem mu zadanie, dalej nie odpisał, a przecież to prosta rzecz do policzenia. Uważam, że do momentu jak to napisał miałem więcej interakcji wywołujących Ciebie niż Ty mnie. Raczej nieznacznie, ale jednak. Myślisz, że Volv może się mylić? Boisz się pomyłki? Że uzna Cię za miasto? Dyzmą jestem ja w tym określeniu. Szybki awans dostałem z tego kurwidołka. Lepiej niż WP we Środziemnej. Dlaczego zacytowałeś tamte posty i nie chcesz do tego wrócić? O jakie cytaty ci chodzi? No pewnie, że Volv może się mylić. Oczywiście, że uważam, że unikałeś interakcji, sam to przecież deklarowałeś no i mieliśmy do pewnego momentu najbardziej pasywną rozgrywkę jaka była. Volv też zresztą to widział. Gdzie zadeklarowałem, że będę unikał interakcji? Uważasz, że kto i co było powodem pasywnej rozgrywki? Moje założenia przed rozgrywką na przeczekanie? Czy co innego? O cytatach o które mi chodzi pisałem już co najmniej pięć razy.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:11:33 GMT 1
No najciężej ma miasto -> mafia a najłatwiej mafia -> miasto. Tak jak napisałem od razu. A sztuczka to może i jest, ale nie widzę przeszkód w używaniu sztuczek żeby z tobą wygrać. Dlaczego miałbym przyjąć założenie, że skoro jestem w mieście to mi nie wolno? Nie wiem, powiedz jak będziesz w mieście, to zobaczę, czy naprawdę tak myślałeś, czy po prostu napisałeś co Ci wygodniej. Ale chcę do tego wrócić. Czyli ostatecznie miasto -> mafia ma trudno, a mafia -> miasto ma łatwo. Ale pozostałe dwie historie? Dlaczego je pomijasz? Niewygodnie rozmawiać o Miasto -> Miasto i Mafia -> Mafia? No w miasto -> miasto i mafia -> mafia, to miasto -> miasto ma łatwiej, bo jest po prostu miastem. I co ci to dało, że się o tym wypowiedziałem, po co tak to wałkujesz?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 16:12:12 GMT 1
Monciarz, szanuję cię, jesteś w porządku*
*Pozytywna interakcja
---
Pshemo, już sobie tak moim nickiem gęby nie wycieraj xD
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:12:19 GMT 1
O jakie cytaty ci chodzi? No pewnie, że Volv może się mylić. Oczywiście, że uważam, że unikałeś interakcji, sam to przecież deklarowałeś no i mieliśmy do pewnego momentu najbardziej pasywną rozgrywkę jaka była. Volv też zresztą to widział. Gdzie zadeklarowałem, że będę unikał interakcji? Uważasz, że kto i co było powodem pasywnej rozgrywki? Moje założenia przed rozgrywką na przeczekanie? Czy co innego? O cytatach o które mi chodzi pisałem już co najmniej pięć razy. No widzisz i tak gmatwasz, że ja nadal nie wiem, o które chodzi, myślałem, że ci cały czas chodzi o ten fragment gdzie mówię o miasto -> mafia, mafia -> miasto i już się do tego odniosłem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:12:20 GMT 1
Czy jest jakieś pytanie na które Ci nie odpowiedziałem albo teza którą zostawiłem wiszącą w powietrzu, że piszesz o unikaniu interakcji?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:13:17 GMT 1
Nie wiem, powiedz jak będziesz w mieście, to zobaczę, czy naprawdę tak myślałeś, czy po prostu napisałeś co Ci wygodniej. Ale chcę do tego wrócić. Czyli ostatecznie miasto -> mafia ma trudno, a mafia -> miasto ma łatwo. Ale pozostałe dwie historie? Dlaczego je pomijasz? Niewygodnie rozmawiać o Miasto -> Miasto i Mafia -> Mafia? No w miasto -> miasto i mafia -> mafia, to miasto -> miasto ma łatwiej, bo jest po prostu miastem. I co ci to dało, że się o tym wypowiedziałem, po co tak to wałkujesz? Czyli ostatecznie uważasz, że biorąc pod uwagę te wszystkie scenariusze, masz trudno czy łatwo w tej rozgrywce z samych, powiedziałbym, naturalnych założeń? Do jakiej frakcji i opcji pasuje najbardziej według Ciebie Twoja zmiana stylu gry?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 16:13:37 GMT 1
Nie zgadzam się Pshemo, że Monti UNIKAŁ interakcji.
Natomiast widzę rozstrzał pomiędzy mówieniem "każda interakcja ze mną ci szkodzi", a tym co Monti robił. Bo wiem do czego jest zdolny i jak bezproblemowo mógłby sprawić, że do godziny 14 byłoby nabite 6-7 stron contentu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:13:44 GMT 1
Monciarz, szanuję cię, jesteś w porządku* *Pozytywna interakcja --- Pshemo, już sobie tak moim nickiem gęby nie wycieraj xD Zmierzasz w stronę błędu.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:14:46 GMT 1
Gdzie zadeklarowałem, że będę unikał interakcji? Uważasz, że kto i co było powodem pasywnej rozgrywki? Moje założenia przed rozgrywką na przeczekanie? Czy co innego? O cytatach o które mi chodzi pisałem już co najmniej pięć razy. No widzisz i tak gmatwasz, że ja nadal nie wiem, o które chodzi, myślałem, że ci cały czas chodzi o ten fragment gdzie mówię o miasto -> mafia, mafia -> miasto i już się do tego odniosłem. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że gmatwam. Cytowałem ten fragment, odnosiłem się do niego bezpośrednio wielokrotnie. Dlaczego używasz słów, które w naturalny sposób podkopują mój styl gry? Uważasz, że ja gdzieś podkopałem Twój styl gry w sposób pośredni mówiąc o manipulacji czy gmatwaniu? Czy jedyne tezy były w oparciu o mafijność? Dlaczego nie napisałeś 'tak gmatwasz bo jesteś w mafii', tylko napisałeś 'tak gmatwasz'?
|
|