Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:15:01 GMT 1
Nie zgadzam się Pshemo, że Monti UNIKAŁ interakcji. Natomiast widzę rozstrzał pomiędzy mówieniem "każda interakcja ze mną ci szkodzi", a tym co Monti robił. Bo wiem do czego jest zdolny i jak bezproblemowo mógłby sprawić, że do godziny 14 byłoby nabite 6-7 stron contentu. No to mi też o to dokładnie chodzi. Monti nie grał tak jakby każda interakcja z nim mi szkodziła, a ja grałem tak, jakbym na każdej interakcji z nim miał zyskać.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 16:15:32 GMT 1
Monciarz, szanuję cię, jesteś w porządku* *Pozytywna interakcja --- Pshemo, już sobie tak moim nickiem gęby nie wycieraj xD Zmierzasz w stronę błędu. Skąd ten wniosek?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:17:51 GMT 1
No widzisz i tak gmatwasz, że ja nadal nie wiem, o które chodzi, myślałem, że ci cały czas chodzi o ten fragment gdzie mówię o miasto -> mafia, mafia -> miasto i już się do tego odniosłem. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że gmatwam. Cytowałem ten fragment, odnosiłem się do niego bezpośrednio wielokrotnie. Dlaczego używasz słów, które w naturalny sposób podkopują mój styl gry? Uważasz, że ja gdzieś podkopałem Twój styl gry w sposób pośredni mówiąc o manipulacji czy gmatwaniu? Czy jedyne tezy były w oparciu o mafijność? Dlaczego nie napisałeś 'tak gmatwasz bo jesteś w mafii', tylko napisałeś 'tak gmatwasz'? Bo ja naprawdę jak cię czytam to mam problem czasami zrozumieć o co ci chodzi, a często przedstawiasz mi sprzeczności, których nie popełniłem tylko to ty naciągasz interpretacje tego co robię w jakiś dziwny sposób. Tak jak nie uważam, żebym sprzecznie zarzucił tobie jednocześnie przepychanie narracji i grę na przeczekaniu. Albo posługujesz się wymykami typu zdefiniowanie szukania winy w taki sposób, żeby wychodziło, że nie szukasz winy we mnie, a jedynie wytykasz mi błędy.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:18:14 GMT 1
Zmierzasz w stronę błędu. Skąd ten wniosek? No po tym poście wydaje mi się, że sądzisz, że jestem w mafii.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:21:13 GMT 1
Dlaczego miałbym napisać tak gmatwasz bo jesteś w mafii? Przecież to absurdalne założenie. Dlaczego oczekujesz, że będę dodawał bo jesteś w mafii jak coś do ciebie pisze. Co by miało mi to dać?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:21:40 GMT 1
Nie zgadzam się Pshemo, że Monti UNIKAŁ interakcji. Natomiast widzę rozstrzał pomiędzy mówieniem "każda interakcja ze mną ci szkodzi", a tym co Monti robił. Bo wiem do czego jest zdolny i jak bezproblemowo mógłby sprawić, że do godziny 14 byłoby nabite 6-7 stron contentu. Przed squashem o godzinie 9:30 przebywałem również na stadninie ze swoją córką, która jeździła traktem nad Wisłą kucykiem o szarej grzywie o imieniu "Maciek". Nie widzę rozstrzału. Uważam, że chyba trochę się pomyliliście co do wydźwięku wypowiedzi. no o czym chcesz mafiuszko, zakładam, że na każdej naszej interakcji możesz tylko stracić
nie ma tam czasu teraźniejszego, jest założenie.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:23:10 GMT 1
Nie rozumiem dlaczego uważasz, że gmatwam. Cytowałem ten fragment, odnosiłem się do niego bezpośrednio wielokrotnie. Dlaczego używasz słów, które w naturalny sposób podkopują mój styl gry? Uważasz, że ja gdzieś podkopałem Twój styl gry w sposób pośredni mówiąc o manipulacji czy gmatwaniu? Czy jedyne tezy były w oparciu o mafijność? Dlaczego nie napisałeś 'tak gmatwasz bo jesteś w mafii', tylko napisałeś 'tak gmatwasz'? Bo ja naprawdę jak cię czytam to mam problem czasami zrozumieć o co ci chodzi, a często przedstawiasz mi sprzeczności, których nie popełniłem tylko to ty naciągasz interpretacje tego co robię w jakiś dziwny sposób. Tak jak nie uważam, żebym sprzecznie zarzucił tobie jednocześnie przepychanie narracji i grę na przeczekaniu. Albo posługujesz się wymykami typu zdefiniowanie szukania winy w taki sposób, żeby wychodziło, że nie szukasz winy we mnie, a jedynie wytykasz mi błędy. A mogę to odwrócić? Nie rozumiem Cię, zamiast patrzyć na to, że ja udowadniam swoją niewinność, to posługujesz się wymykami w taki sposób, żeby wychodziło, że się nie uniewinniam tylko wytykam Ci błędy. Wskaż proszę gdzie przedstawiłem sprzeczności, których nie popełniłeś. Zacytuj moje i swoje posty.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:24:22 GMT 1
No i jak przestajesz udawać, że nie widzisz mojej perspektywy to jest okej.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:24:26 GMT 1
Dlaczego miałbym napisać tak gmatwasz bo jesteś w mafii? Przecież to absurdalne założenie. Dlaczego oczekujesz, że będę dodawał bo jesteś w mafii jak coś do ciebie pisze. Co by miało mi to dać? A co Ci daje stwierdzenie, że gmatwam i manipuluję? Wskaż gmatwanie. Wskaż manipulację - tego akurat nie jesteś w stanie zrobić, bo nie znasz moich procesów myślowych. Przecież to absurdalne założenie. W jaki sposób gmatwam wskazując posty i odpowiadając na nie, oczekując odpowiedzi? Jaki mam w tym cel?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:25:36 GMT 1
No wytykałem, niektóre twoje przekłamania. Sam fakt, że jak na pstryknięcie magicznej różdżki potrafisz w końcu zauważyć, że coś w tym było, że ci zarzucamy ten tekst o tym, że interakcje mi szkodzą świadczy, że wcześniej tylko udawałeś, że tego nie widzisz.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 16:25:45 GMT 1
No po tym poście wydaje mi się, że sądzisz, że jestem w mafii. Jeszcze nie zdecydowałem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:26:05 GMT 1
No i jak przestajesz udawać, że nie widzisz mojej perspektywy to jest okej. Ja widzę Twoją perspektywę doskonale, zwyczajnie wiem też, że jesteś w mafii i jest niesłuszna. Pomyliłeś się z założeniami, ale wyszło nawet całkiem dobrze, bo mamy starcie koncepcji 'wykażę niewinność' vs 'wykażę winę'. Tylko, że ja Ci nie zarzucam, że zamiast wykazywania winy próbujesz wykazać niewinność. A Ty zarzucasz, że ja nie wykazuję swojej niewinności, tylko Twoją winę. Skoro wykazuję Twoją winę swoją niewinnością, to nie jest czasem pułapka myślenia?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:26:52 GMT 1
No wytykałem, niektóre twoje przekłamania. Gdzie? Jakie przekłamania? Możesz dać odnośnik do postów. Skoro są przekłamania, to jest liczba mnoga, w takim razie to trochę więcej szukania. Pomożesz? Bo ja nadal czekam na odpowiedź na temat jednego cytatu. Łatwiej znaleźć.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:26:57 GMT 1
No po tym poście wydaje mi się, że sądzisz, że jestem w mafii. Jeszcze nie zdecydowałem. Dlatego napisałem, że zmierzasz w złym kierunku, a nie, że już dotarłeś do złej konkluzji.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:27:59 GMT 1
No i jak przestajesz udawać, że nie widzisz mojej perspektywy to jest okej. Ja widzę Twoją perspektywę doskonale, zwyczajnie wiem też, że jesteś w mafii i jest niesłuszna. Pomyliłeś się z założeniami, ale wyszło nawet całkiem dobrze, bo mamy starcie koncepcji 'wykażę niewinność' vs 'wykażę winę'. Tylko, że ja Ci nie zarzucam, że zamiast wykazywania winy próbujesz wykazać niewinność. A Ty zarzucasz, że ja nie wykazuję swojej niewinności, tylko Twoją winę. Skoro wykazuję Twoją winę swoją niewinnością, to nie jest czasem pułapka myślenia? Mi się nie podoba to, że zarzucasz mi pomyłkę z założeniami samemu je przyjmując. I to jest np. jedno z takich twoich przekłamań, że udajesz, ze nie widzisz tej sprzeczności.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:28:39 GMT 1
Sam fakt, że jak na pstryknięcie magicznej różdżki potrafisz w końcu zauważyć, że coś w tym było, że ci zarzucamy ten tekst o tym, że interakcje mi szkodzą świadczy, że wcześniej tylko udawałeś, że tego nie widzisz. Zarzucamy? Jesteś we frakcji z sędzią? W jaki sposób udawałem, że tego nie widzę? Nie odnosiłem się do tego? Wskaż posty proszę. Volverin użył cytatu który przeinaczył sens wypowiedzi, dlatego poczułem się zobligowany do wyjaśnienia i wyprostowania. Bo liczy się prawda.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:30:10 GMT 1
No zarzucałeś mi wielokrotnie sprzeczność gdy mówię, że przepychasz narrację, że interakcje mi szkodzą. Co oznacza jednocześnie udawanie, że nie widzisz tego, że jak najbardziej miałem prawo tak powiedzieć.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:30:11 GMT 1
Ja widzę Twoją perspektywę doskonale, zwyczajnie wiem też, że jesteś w mafii i jest niesłuszna. Pomyliłeś się z założeniami, ale wyszło nawet całkiem dobrze, bo mamy starcie koncepcji 'wykażę niewinność' vs 'wykażę winę'. Tylko, że ja Ci nie zarzucam, że zamiast wykazywania winy próbujesz wykazać niewinność. A Ty zarzucasz, że ja nie wykazuję swojej niewinności, tylko Twoją winę. Skoro wykazuję Twoją winę swoją niewinnością, to nie jest czasem pułapka myślenia? Mi się nie podoba to, że zarzucasz mi pomyłkę z założeniami samemu je przyjmując. I to jest np. jedno z takich twoich przekłamań, że udajesz, ze nie widzisz tej sprzeczności. Rozumiem. Ale moje założenia powstały w sposób naturalny, tj. wykształciły się w trakcie gry. Twoje zostały sztucznie przyjęte. No i tak, zarzucam Ci pomyłkę. Da się bezpośrednio stwierdzić, że szukanie winy w momencie, gdy ja jestem niewinny, a Ty winny, to są błędne założenia. Uważasz, że można z tym polemizować? Natomiast skoro ja jestem niewinny, to udowadnianie mojej niewinności jest poprawne. Dlaczego więc kłamiesz o moim przekłamaniu? Najgorszy rodzaj kłamstwa.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:31:22 GMT 1
No zarzucałeś mi wielokrotnie sprzeczność gdy mówię, że przepychasz narrację, że interakcje mi szkodzą. Co oznacza jednocześnie udawanie, że nie widzisz tego, że jak najbardziej miałem prawo tak powiedzieć. Nie. Odnosiłem się bezpośrednio do tego, że w dwóch wypowiedziach w ciągu minuty dwa razy użyłeś pejoratywnego określenia do mnie, gdzie te określenia leżą na dwóch biegunach. Raz, że jestem w kurwidołku, drugi raz, że przepycham narrację. Potem popełniłeś błąd i nazwałeś to dwoma różnymi fragmentami rozgrywki. Nie wróciłeś już do tego, że wykazałem Ci bezpośrednio, że kłamiesz.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:35:19 GMT 1
No zarzucałeś mi wielokrotnie sprzeczność gdy mówię, że przepychasz narrację, że interakcje mi szkodzą. Co oznacza jednocześnie udawanie, że nie widzisz tego, że jak najbardziej miałem prawo tak powiedzieć. Nie. Odnosiłem się bezpośrednio do tego, że w dwóch wypowiedziach w ciągu minuty dwa razy użyłeś pejoratywnego określenia do mnie, gdzie te określenia leżą na dwóch biegunach. Raz, że jestem w kurwidołku, drugi raz, że przepycham narrację. Potem popełniłeś błąd i nazwałeś to dwoma różnymi fragmentami rozgrywki. Nie wróciłeś już do tego, że wykazałem Ci bezpośrednio, że kłamiesz. Nie mogłeś mi wykazać, że kłamię i nie uważam, żebyś to zrobił. Dla mnie ty żyjesz w swoim świecie teraz. Sam przecież przed chwilą stwierdziłeś, że mogłem zauważyć sprzeczność w twojej postawie. Skoro widzę sprzeczność w twojej postawie to chyba mogę ci zarzucić dwie sprzeczne rzeczy i to chyba wynika z twojej postawy a nie z tego, że manipuluje, czyż nie?
|
|