monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:36:31 GMT 1
Nie. Odnosiłem się bezpośrednio do tego, że w dwóch wypowiedziach w ciągu minuty dwa razy użyłeś pejoratywnego określenia do mnie, gdzie te określenia leżą na dwóch biegunach. Raz, że jestem w kurwidołku, drugi raz, że przepycham narrację. Potem popełniłeś błąd i nazwałeś to dwoma różnymi fragmentami rozgrywki. Nie wróciłeś już do tego, że wykazałem Ci bezpośrednio, że kłamiesz. Nie mogłeś mi wykazać, że kłamię i nie uważam, żebyś to zrobił. Dla mnie ty żyjesz w swoim świecie teraz. Rozumiem. Znowu mnie obrażasz. Dlaczego nazwałeś to dwoma różnymi fragmentami rozgrywki? Co miał na celu poniższy post: no ale ja tego komfortu nie czułem zanim pionki się nie ustawiły, teraz zaczynam czuć, więc o czym Ty mówisz? czysto technicznie nie widzę sensu SZUKANIA Twojej winy tak jak Ty pisałeś o sposobie, bo winny po prostu jesteś a że lubię sobie ułatwiać życie to dobrze mi to pokazać na przykładzie swojej niewinności i rozmowy z Tobą oczywiście pozostaje kwestia że ja ten komfort po prostu mam nabyty z chwilą dowiedzenia się że jestem niewinny
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:37:48 GMT 1
Mi się nie podoba to, że zarzucasz mi pomyłkę z założeniami samemu je przyjmując. I to jest np. jedno z takich twoich przekłamań, że udajesz, ze nie widzisz tej sprzeczności. Rozumiem. Ale moje założenia powstały w sposób naturalny, tj. wykształciły się w trakcie gry. Twoje zostały sztucznie przyjęte. No i tak, zarzucam Ci pomyłkę. Da się bezpośrednio stwierdzić, że szukanie winy w momencie, gdy ja jestem niewinny, a Ty winny, to są błędne założenia. Uważasz, że można z tym polemizować? Natomiast skoro ja jestem niewinny, to udowadnianie mojej niewinności jest poprawne. Dlaczego więc kłamiesz o moim przekłamaniu? Najgorszy rodzaj kłamstwa. Tej no ale jak wchodzimy na poziom, że twoim zdaniem jako winny przyjąłem błędne założenia, bo jako winny nie mogę udowadniać twojej winności, to równie dobrze ja mogę odpisać, że to ty przyjąłeś błędne założenia bo jako winny, nie możesz pokazać swojej niewinności. Przecież to absurd mówić w taki sposób.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:39:21 GMT 1
A te dwa cytaty oczywiście zacytowałem bo zaprzeczyłeś sam sobie, najpierw piszesz o czuciu komfortu domyślnie, potem jak ci zarzuciłem, że chowasz się za rzekomym poczuciem komfortu to stwierdziłeś, że przecież żadnego komfortu nie było od początku, a pojawił się dopiero jak pionki się rozstawiły. Czyli to ty piszesz dwie sprzeczne rzeczy.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:39:54 GMT 1
Rozumiem. Ale moje założenia powstały w sposób naturalny, tj. wykształciły się w trakcie gry. Twoje zostały sztucznie przyjęte. No i tak, zarzucam Ci pomyłkę. Da się bezpośrednio stwierdzić, że szukanie winy w momencie, gdy ja jestem niewinny, a Ty winny, to są błędne założenia. Uważasz, że można z tym polemizować? Natomiast skoro ja jestem niewinny, to udowadnianie mojej niewinności jest poprawne. Dlaczego więc kłamiesz o moim przekłamaniu? Najgorszy rodzaj kłamstwa. Tej no ale jak wchodzimy na poziom, że twoim zdaniem jako winny przyjąłem błędne założenia, bo jako winny nie mogę udowadniać twojej winności, to równie dobrze ja mogę odpisać, że to ty przyjąłeś błędne założenia bo jako winny, nie możesz pokazać swojej niewinności. Przecież to absurd mówić w taki sposób. Dlaczego to absurd? Czy ta rozgrywka w samej swojej esencji nie opiera się na pewności niewinny vs winny? Czym to się różni od bezpośredniego pisania 'mafiuszko'?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:40:34 GMT 1
A te dwa cytaty oczywiście zacytowałem bo zaprzeczyłeś sam sobie, najpierw piszesz o czuciu komfortu domyślnie, potem jak ci zarzuciłem, że chowasz się za rzekomym poczuciem komfortu to stwierdziłeś, że przecież żadnego komfortu nie było od początku, a pojawił się dopiero jak pionki się rozstawiły. Czyli to ty piszesz dwie sprzeczne rzeczy. Rozumiem. Możesz wrócić w takim razie do dalszego pytania dlaczego nie zacytowałeś postu pomiędzy nimi, a potem jeszcze kilku dodatkowych pytań do tej kwestii?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:41:32 GMT 1
No właśnie niczym, ale dla mnie bezpośrednie pisanie mafiuszko jest bezsensu. Poza tym, ty mi zarzucasz winę na tej zasadzie a to absurd, bo jeszcze pisanie mafiuszko bez żadnych pretensji do merytoryki jest okej, to po prostu słowo. Ale jak roszczysz sobie pretensje do merytoryki czymś takim, to już jest manipulacja. Ja dopiero teraz zrozumiałem o co ci z tym chodzi i tak wygląda większość tej rozgrywki dla mnie.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:42:33 GMT 1
W jaki sposób roszczę sobie pretensje do merytoryki?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:43:23 GMT 1
Odpowiadam Ci co uważam na to, że według Ciebie zacząłem grać w określony sposób, podczas, gdy to zawsze był ten sam sposób. Wychodzący naturalnie.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:45:15 GMT 1
No pisząc, że przyjmuje błędne założenia już sobie rościsz pretensje do tego, że jest to merytoryczny zarzut, bo tworzysz narrację, że rzekomo popełniam jakiś błąd, z którego wynika, że jestem w mafii. A jak się okazuje, że są błędne tylko dlatego, że jako rzekomy winny nie mogę dowodzić twojej winności, to przecież to jest absurd a nie poważny zarzut. I błędu nie ma, bo jestem niewinny.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:46:07 GMT 1
A te dwa cytaty oczywiście zacytowałem bo zaprzeczyłeś sam sobie, najpierw piszesz o czuciu komfortu domyślnie, potem jak ci zarzuciłem, że chowasz się za rzekomym poczuciem komfortu to stwierdziłeś, że przecież żadnego komfortu nie było od początku, a pojawił się dopiero jak pionki się rozstawiły. Czyli to ty piszesz dwie sprzeczne rzeczy. Rozumiem. Możesz wrócić w takim razie do dalszego pytania dlaczego nie zacytowałeś postu pomiędzy nimi, a potem jeszcze kilku dodatkowych pytań do tej kwestii? A to ty sobie zacytuj, dlaczego tam nie ma sprzeczności.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:47:04 GMT 1
No pisząc, że przyjmuje błędne założenia już sobie rościsz pretensje do tego, że jest to merytoryczny zarzut, bo tworzysz narrację, że rzekomo popełniam jakiś błąd, z którego wynika, że jestem w mafii. A jak się okazuje, że są błędne tylko dlatego, że jako rzekomy winny nie mogę dowodzić twojej winności, to przecież to jest absurd a nie poważny zarzut. I błędu nie ma, bo jestem niewinny. Nie z tego błędu wynika, że jesteś w mafii. Jesteś w mafii, więc popełniasz błąd przyjmując takie założenia. Ty filozofię studiowałeś?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:47:32 GMT 1
Rozumiem. Możesz wrócić w takim razie do dalszego pytania dlaczego nie zacytowałeś postu pomiędzy nimi, a potem jeszcze kilku dodatkowych pytań do tej kwestii? A to ty sobie zacytuj, dlaczego tam nie ma sprzeczności. Cytowałem już. Zadałem Ci o to parę dodatkowych pytań, które zgrabnie omijałeś.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 16:52:09 GMT 1
I jak Pshemo, sądzisz, że zaprezentowałeś na ostatnich stronach ten rozstrzał miejsko-mafijny?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:54:39 GMT 1
A to ty sobie zacytuj, dlaczego tam nie ma sprzeczności. Cytowałem już. Zadałem Ci o to parę dodatkowych pytań, które zgrabnie omijałeś. Jeżeli coś ominąłem to dlatego, że się pogubiłem w ilości przekłamań. Na każde pytanie, które zrozumiałem starałem się odpowiedzieć.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:55:26 GMT 1
Ale ja prosiłem o wskazanie tych przekłamań i coś nie ma.
Gmatwasz, manipulujesz, przekłamujesz. No niemiło.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:55:44 GMT 1
I jak Pshemo, sądzisz, że zaprezentowałeś na ostatnich stronach ten rozstrzał miejsko-mafijny? Uważam, że pojedynek erystyczny Monti wygrywa, ale to w dużej mierze dlatego, że ja często nie rozumiem o co mu chodzi.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:56:23 GMT 1
Rozumiem. Czy uważasz, że nie dołożyłem wszystkiego co w mojej mocy, żebyś mnie zrozumiał?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:57:04 GMT 1
Oj uważam, że dołożyłeś sporo od siebie, żebym cię nie zrozumiał.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:57:39 GMT 1
Ale ja prosiłem o wskazanie tych przekłamań i coś nie ma. Gmatwasz, manipulujesz, przekłamujesz. No niemiło. No nie no, z dwa albo trzy ci wytknąłem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:58:07 GMT 1
Ale ja prosiłem o wskazanie tych przekłamań i coś nie ma. Gmatwasz, manipulujesz, przekłamujesz. No niemiło. No nie no, z dwa albo trzy ci wytknąłem. Zacytuj proszę.
|
|