monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 4, 2023 20:18:46 GMT 1
mój soft poincik ewidentnie
|
|
|
Post by bobek on Oct 4, 2023 20:19:25 GMT 1
nie no to zabij sie to było przecież że w grze stary
|
|
|
Post by kshaq on Oct 4, 2023 20:19:50 GMT 1
No i to oczywiście do oprawienia w ramkę:
xD
A tak serio to sam tryb fajny ale tu już totalnie jest poleganie na prawdopodobieństwach i mecie, my z kacperkiem w ogóle nie graliśmy razem w zasadzie. Duża intensywność od samego początku, nie sądzę żeby to jakoś mocno się przekładało na tradycyjne edycje, ale jako trening i próba wyrobienia jakiejś tam wprawy spoko rzecz ^^
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 4, 2023 20:21:54 GMT 1
nie no to zabij sie to było przecież że w grze stary no tak, przecież o to mi chodzi po co uznaje, że to jest dobry pomysł, żeby wycofać się z tego później, ale jednocześnie dajmy na to w kluczowym etapie gry nie próbuje mnie przekonać do swojej niewinności, tylko wbija, że jestem mafia ale może jednak on by wolał przeżyć z dwóch stron totalnie spojrzeliśmy
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:22:48 GMT 1
2vs2 ciekawsze niż 1vs1
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:23:32 GMT 1
Natomiast kurka rurka rozpierdala mnie że jjak gram bwz hamulców zupełnie to tego nie widac na tyle, żeby każdy od razu uzał mnie za miasto, myślałem, że różnica jest kolosalna.
|
|
|
Post by bobek on Oct 4, 2023 20:24:28 GMT 1
generalnie poziom interakcji ja-kshaq a wszystkie pozostałe to jest przepaść
|
|
|
Post by Squbaniec on Oct 4, 2023 20:24:32 GMT 1
Z mojej perspektywy jako obserwatora tego pojedynku było jasne, że Pshemo będzie na pewno niewinny. Za dużo rzeczy zrobił by mógł być w ogóle brany jako mafia. Składy z nim po prostu się nie sklejały za bardzo.
Problem był jak dla mnie kto pasuje jako duet. Monti+Kacper czy Monti+Kshaq, przy czym bytność Kacperka z Kshaqiem wcale się nie wykluczała. Po odcięciu gałęzi jaką był Monti to już jedyny sens miał duet Kacper+Kshaq i miałem nadzieję, że Monti to zauważy. Któregoś z trójki Monti/Kacper/Kshaq trzeba było zlinczować i tak. Obstawiałem parę Monti+Kshaq, ponieważ Monti wyglądał trochę na tego, który wyrabiał Kshaqowi pozycję.
|
|
|
Post by bobek on Oct 4, 2023 20:25:11 GMT 1
Natomiast kurka rurka rozpierdala mnie że jjak gram bwz hamulców zupełnie to tego nie widac na tyle, żeby każdy od razu uzał mnie za miasto, myślałem, że różnica jest kolosalna. cały cmentarz wiedział, że jesteś niewinny
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:26:10 GMT 1
Cały cmentarz wiedział, że Maruda jest niewinny, Maruda pada w linczu. Cały cmentarz wie, że Daessu jest niewinny Daessu pada w linczu, cały cmentarz wie teraz, padam w linczu. No niby cały cmentarz zawsze wie, tylko jakoś koledzy z gry nigdy nie wiedzą.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:27:40 GMT 1
generalnie poziom interakcji ja-kshaq a wszystkie pozostałe to jest przepaść No interakcje wam super szły ja dosc szybko stwierdziłem że po interakcjach nie do złapania mafia bo wszyscy we 4 mamy super interakcje.
|
|
|
Post by bobek on Oct 4, 2023 20:30:04 GMT 1
nie wiem, do mnie mega to trafiało. Bardzo ciężko było mi udawać że Cię podejrzewam, z resztą z Montim było to samo. Miałem z nim dwa bardzo podobne konflikty w przeszłości więc Monciarz nie świruj o emeryturce tylko herbatka odpoczynek i z czystą głową widzimy się w kolejnej
|
|
|
Post by Volverin on Oct 4, 2023 20:31:25 GMT 1
Moje wnioski po tej gierce:
1. kshaq fajna poprawa w mafii, ale wciąż momentami jakiś zbyt agresywny i nie wyczuwający klimatu sytuacji, Pshemo dobrze to punktował.
2. bobek bardzo fajnie, odsłonił część kart, pokazał, że będzie niebezpiecznym zawodnikiem w mafii jak w końcu ją trafi w normalnej edycji. Naturalność dalej na wysokim poziomie.
3. Monciarz troszkę się zacietrzewił na Pshema, obaj ewidentnie "odstawali" od kshaqa i bobka w pozytywnym sensie.
4. Nie wiem jak doszło do wykluczenia pary kshaq-bobek.
5. 2vs2 ciekawsze niż 1vs1. Będzie to jeszcze grane, mam też ciekawy wariant na 5 graczy i 6 graczy.
|
|
|
Post by kshaq on Oct 4, 2023 20:32:22 GMT 1
Natomiast kurka rurka rozpierdala mnie że jjak gram bwz hamulców zupełnie to tego nie widac na tyle, żeby każdy od razu uzał mnie za miasto, myślałem, że różnica jest kolosalna. ja Pshemo po ostatniej edycji stwierdziłem, że inaczej muszę do ciebie podchodzić i imo mocno miastowo grałeś, szczególnie dzisiejszy dzień mega mocny no ale los tak chciał, że wyjątkowo nie to samo stronnictwo trafiliśmy natomiast mam wrażenie że z gry tu łatwiej byłoby mi wyłowić ciebie, niż takiego Gołotę na początku np. tak że nie ma co się za bardzo przejmować eksperymentalnym trybem
|
|
|
Post by kshaq on Oct 4, 2023 20:33:06 GMT 1
nie wiem, do mnie mega to trafiało. Bardzo ciężko było mi udawać że Cię podejrzewam, z resztą z Montim było to samo. Miałem z nim dwa bardzo podobne konflikty w przeszłości więc Monciarz nie świruj o emeryturce tylko herbatka odpoczynek i z czystą głową widzimy się w kolejnej +1, odpoczynek spoko, emeryturkę jebać
|
|
|
Post by kshaq on Oct 4, 2023 20:35:05 GMT 1
Moje wnioski po tej gierce:
1. kshaq fajna poprawa w mafii, ale wciąż momentami jakiś zbyt agresywny i nie wyczuwający klimatu sytuacji, Pshemo dobrze to punktował.
2. bobek bardzo fajnie, odsłonił część kart, pokazał, że będzie niebezpiecznym zawodnikiem w mafii jak w końcu ją trafi w normalnej edycji. Naturalność dalej na wysokim poziomie.
3. Monciarz troszkę się zacietrzewił na Pshema, obaj ewidentnie "odstawali" od kshaqa i bobka w pozytywnym sensie.
4. Nie wiem jak doszło do wykluczenia pary kshaq-bobek.
5. 2vs2 ciekawsze niż 1vs1. Będzie to jeszcze grane, mam też ciekawy wariant na 5 graczy i 6 graczy. co do uwag do mnie to zgadzam się poniekąd, natomiast tak jak pisałem, tutaj ciężko to w 100% mi porównać do tradycyjnej edycji tutaj byłem w stanie permanentnej meczówki xD może niepotrzebnie, ale i tak było dużo lepiej niż ostatnim razem na wyjściu z pierwszego dnia byłem w dużo lepszej pozycji niż w trakcie drugiego, muszę pewnie poczytać co tam nie tak do końca poszło E: no i punkt 4 to jest zagadka chyba dla wszystkich xD na pewno dla mnie i bobka
|
|
|
Post by Squbaniec on Oct 4, 2023 20:35:22 GMT 1
Cały cmentarz wiedział, że Maruda jest niewinny, Maruda pada w linczu. Cały cmentarz wie, że Daessu jest niewinny Daessu pada w linczu, cały cmentarz wie teraz, padam w linczu. No niby cały cmentarz zawsze wie, tylko jakoś koledzy z gry nigdy nie wiedzą. Nadal kompletnie nie rozumiem w jakich warunkach został nakręcony lincz na Daessu. To chyba powinno być jasne, że twoja gra nie ma sensu jako mafia ;p Tutaj podobnie było i Monti chyba miał ciebie po prostu za wroga numer jeden, którego należy jak najszybciej zlinczować.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:38:06 GMT 1
No Maruda padł bo Eneldo był afk, Daessu padł, bo się bałeś odzywac ze wzgledu na role. Troche tak to było. To znaczy to jest uproszczenie, ale i tu i tu najbardziej pewna mojej niewinnosci osoba sie nie odzywala.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 4, 2023 20:41:26 GMT 1
Cały cmentarz wiedział, że Maruda jest niewinny, Maruda pada w linczu. Cały cmentarz wie, że Daessu jest niewinny Daessu pada w linczu, cały cmentarz wie teraz, padam w linczu. No niby cały cmentarz zawsze wie, tylko jakoś koledzy z gry nigdy nie wiedzą. Coś w tym jest, bo sam mam porównanie teraz, bo linczowałem Oh Dae Su, a tutaj widać, że to niewinne. Może tu trafne jest porównanie mafii do imprezy, jak ktoś odpierdala na domówce, bo się najebał za mocno i cyrkuje, no to zaczynasz mu przypisywać jakieś negatywne cechy od razu, bo jesteś jakby odbiorcą tego odpierdalania. Nigdy nie wiesz, co taki nawaleniec zrobi, np. jako Maruda przez chwilę się odpalałeś w PodReda. Firefoksa też chciałeś linczować i wymyślałeś jakieś rzeczy pod tezę. Taka gra z punktu widzenia mafiozy nie ma sensu i powinna uniewinniać, ale, kurwa, w rozgrywce trudniej. Na Cmentarzu tę imprezę obserwujesz na live streamie i w niej nie uczestniczysz i taki pshemo nic Ci nie zrobi i wtedy możesz spojrzeć z boku.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 20:43:43 GMT 1
To jest fajna metafora. Ludzie mnie linczuja bo jak jestem niewinny to jestem nieznośny.
|
|