Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:45:42 GMT 1
Capablanca, a ten Mirek to winny, czy niewinny dla Ciebie? Z ciekawości pytam.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 2:46:22 GMT 1
Nie podoba mi się, że zgrywasz głupa, w dodatku celowo. Nie podoba mi się, że tego zgrywania głupa nie wykorzystujesz, skoro już robisz to celowo, do szukania mafii, a do tego by się uniewinnić. Nie podoba mi się, że alergicznie reagujesz na to, że ktoś nazwie Cię mafią.
to do Capablanki
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 2:47:59 GMT 1
Pisałam, ale Mirek mnie przekonał. Dla mnie - ma argumenty bez skazy przeciw Tobie, najlepsze bezpośrednio rzucone w tej grze przeciwko konkretnemu graczowi, zaraz przed moimi + Andre3000 przeciw Capablance. PS w tej rozmowie możemy mieć bias, że skłaniamy się ku typowaniu aktywnych, a ktoś z mafi siedzi prawie bez postów. Pora do łóżka. Ruszymy to jutro. Dobrej nocy! +1, Kangur wskakuje u mnie na drugie miejsce za Wujem, jakby Capablanca padł niewinny To ja już na prowadzeniu? Olaboga. Szybki jestem. A nie pisałeś niedawno, że obaj czyści z Mirkiem?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:48:02 GMT 1
Ciekawe, bo ja go inaczej odbieram. Raczej luz i duża doza pewności siebie, plus element pozy. Nie nazwałbym tylko tej pozy zgrywaniem głupa. Nie widziałem też tej alergiczności na nazwanie mafią, gdzie ona była Miras?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:50:11 GMT 1
Pisałam, ale Mirek mnie przekonał. Dla mnie - ma argumenty bez skazy przeciw Tobie, najlepsze bezpośrednio rzucone w tej grze przeciwko konkretnemu graczowi, zaraz przed moimi + Andre3000 przeciw Capablance. PS w tej rozmowie możemy mieć bias, że skłaniamy się ku typowaniu aktywnych, a ktoś z mafi siedzi prawie bez postów. Pora do łóżka. Ruszymy to jutro. Dobrej nocy! To ja już na prowadzeniu? Olaboga. Szybki jestem. A nie pisałeś niedawno, że obaj czyści z Mirkiem? Ech, ale on nie zaprezentował żadnego argumentu do tej pory i w tym jest problem. Najpierw stworzył 'sytuację', a następnie zaczął to ciągnąć. Jedyne na czym się opiera to domniemane intencje. Wydaje mi się, że oczywistym jest, że te mam dobre i trzeba dużej dozy braku uwagi, żeby tego nie dostrzec. Więc w mojej opinii Twoja zmiana jest dość szybka i bezpodstawna, uznaję prawo, ale z Was dwojga gorzej to świadczy o Tobie. Miras po prostu lubi się mylić. A Ciebie nie znam!
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 2:50:23 GMT 1
No i muszę zareagować, ale Wujek to twisty w tej grze znajduje zaraz po tym, jak ktoś go bezpośrednio wytypuje. To taka stała cecha grających na emocje i intuicję?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:52:45 GMT 1
To byłby amatorski błąd, a takich nie popełniam. Wyjaśnienie odnośnie Twojej postawy przecież masz też post wyżej. Za szybko, za prędko nastąpiła zmiana zdania w mojej opinii w oparciu o to jakie miałeś zakotwiczenie w grze. Ale to mały kamyk do ogródka co ośmieliłem się podkreslić. Raczej coś, co może stworzyć obraz sytuacji w dalszym etapie, więc należy to zaznaczyć.
Błędnym jest założenie, że to uno reverse card, bo to co napisałem, jest oparte wyłącznie na prawdzie. Nie ma w tym dozy emocjonalności.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:53:44 GMT 1
No i jeszcze żadnego twistu nie znalazłem, Graala w D1 nie ma. Poleciłbym zastanowić się, czy taka generalizacja jest szkodliwa, czy pożyteczna. Abstrahując od Twojej domniemanej przynależności!
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 2:54:25 GMT 1
Capablanca, a ten Mirek to winny, czy niewinny dla Ciebie? Z ciekawości pytam. Niewygodny jest. Wygodnie byłoby gdyby był winny. Nie podoba mi się, że zgrywasz głupa, w dodatku celowo. Nie podoba mi się, że tego zgrywania głupa nie wykorzystujesz, skoro już robisz to celowo, do szukania mafii, a do tego by się uniewinnić. Nie podoba mi się, że alergicznie reagujesz na to, że ktoś nazwie Cię mafią. to do Capablanki Ale to jest bardzo sensowny zbiór argumentów. Chwilowo bym go nie linczował tylko obserwował. Rozmawiał.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:54:56 GMT 1
Jakby był winny, to byłby wygodniejszy.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:56:34 GMT 1
Capablanca, a ten Mirek to winny, czy niewinny dla Ciebie? Z ciekawości pytam. Niewygodny jest. Wygodnie byłoby gdyby był winny. Nie podoba mi się, że zgrywasz głupa, w dodatku celowo. Nie podoba mi się, że tego zgrywania głupa nie wykorzystujesz, skoro już robisz to celowo, do szukania mafii, a do tego by się uniewinnić. Nie podoba mi się, że alergicznie reagujesz na to, że ktoś nazwie Cię mafią. to do Capablanki Ale to jest bardzo sensowny zbiór argumentów. Chwilowo bym go nie linczował tylko obserwował. Rozmawiał.A to drugie interesujące. Uważasz, że jego ocena Twojej gry jest prawidłowa? Bo jeśli tak, to moja jest nieprawidłowa.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 2:57:25 GMT 1
Ok zatem wuja uznajmy, że nie znalazłem żadnego argumentu na twoją winę, a Capablanca jest wyluzowany i że pierdoli te swoje kocopoły o tym, że każdy kto ma dobre intencje powinien widzieć jego niewinność nie dość, że na totalnym luzie, to zupełnie nie dostając wysypki na samą myśl, że ktoś go z mafią zestawia.
I w ogóle ustalmy, że czytamy to samo forum.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 2:58:22 GMT 1
Ok zatem wuja uznajmy, że nie znalazłem żadnego argumentu na twoją winę, a Capablanca jest wyluzowany i że pierdoli te swoje kocopoły o tym, że każdy kto ma dobre intencje powinien widzieć jego niewinność nie dość, że na totalnym luzie, to zupełnie nie dostając wysypki na samą myśl, że ktoś go z mafią zestawia. I w ogóle ustalmy, że czytamy to samo forum. Lubimy chyba mieć przeciwstawne zdania. Jak mieliśmy takie same, to byłeś w mafii.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 2:59:43 GMT 1
Deckard, dawaj jakąś większą analizę rano
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 2:59:50 GMT 1
Wiesz na czym Wuja wpadłeś? Mogę Ci to w sumie w kilku postach napisac, bo jutro i tak mało będę miał czasu, mam połowę postów do wykorzystania, a szkoda tak marnować.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 3:01:09 GMT 1
O to w ogóle jest zajebiste, że teraz stosujesz argument przeciwstawnych zdań. Jest dla Ciebie wygodny, bo to Tobie zależy na tym, bym uwierzył, że to świadczy o tym, że jesteśmy w tym samym obozie.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:01:36 GMT 1
Nie mogłem wpaść, bo jestem niewinny. I to jeszcze bezrolny! Ale jak chcesz, to możesz napisać co Ty uznałeś za wpadkę, bo od racjonalności argumentów zależy, czy w ewentualnym testamencie napiszę, żeby Cię bezwzględnie nie słuchać, czy tylko względnie. Jest w tej edycji limit postów? I pojawiła się analiza za ich nadpodażą? XD Myślałem, że będzie tylko cykl.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 3:01:48 GMT 1
Niewygodny jest. Wygodnie byłoby gdyby był winny. Ale to jest bardzo sensowny zbiór argumentów. Chwilowo bym go nie linczował tylko obserwował. Rozmawiał.A to drugie interesujące. Uważasz, że jego ocena Twojej gry jest prawidłowa? Bo jeśli tak, to moja jest nieprawidłowa. Twoja jest prawidłowa, ale jest dla mnie zrozumiałe, że tak to widzi. To znaczy uważam, że popełnia zrozumiały błąd. Mirku uspokoję cię. Gram tak, jak gram, ponieważ gram tak jakbym został złapany w diabelskie sidła i usłyszał od Hermiony, że trzeba się wyluzować.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 3:04:03 GMT 1
To jest o tyle charakterystyczne, że robisz to notorycznie, to znaczy próbujesz by chcąc nie chcąc wychodziło, ze jesteś niewinny, po co tłumaczysz relację między nami? po co nagle zmieniasz styl swojej gry? po co nagle się naprodukowałeś tak bardzo?
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 3:05:04 GMT 1
Po co się tłumaczysz bezrolnością? Bezrolność w tej edycji jest niejako przypisana do mycia miastowym, trzeba mieć niesamowitego pecha/niesamowite szczęście by wylosować tak odpowiedzialną rolę
|
|