Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:05:15 GMT 1
O to w ogóle jest zajebiste, że teraz stosujesz argument przeciwstawnych zdań. Jest dla Ciebie wygodny, bo to Tobie zależy na tym, bym uwierzył, że to świadczy o tym, że jesteśmy w tym samym obozie. Ech, kompletnie mi na tym nie zależy. I tutaj właśnie leży Twój problem z oceną intencji. Nie potrafisz tego robić, bo nie potrafisz zrozumieć drugiej osoby. A na tym opierasz swoje założenia póki co. Mam Cię za miastowego aktualnie i tyle mi wystarczy. Pogadać mogę. Ale Twoja opinia się dla mnie absolutnie nie liczy, szczególnie biorąc pod uwagę, że jestem w stanie ocenić jej celność na swojej podstawie i dołożyć założenie braku tej celności na podstawie mojej wiary w niewinność Capablanci. Ale starego drzewa nie przesadzisz. Może mnie jeszcze zaskoczysz w tej edycji i jest mi obojętne, czy będę to obserwował z cmentarza, czy z gry. Więcej radochy by mi sprawiło jakby się tu odbywała powtórka dyskordowej i mógłbym Cię znowu zrównać z ziemią. No ale po co to robić miastowemu.
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 3:05:52 GMT 1
Capablanca to specyficzny szachista, poświęca królową przed pierwszym ruchem
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:06:41 GMT 1
Po co się tłumaczysz bezrolnością? Bezrolność w tej edycji jest niejako przypisana do mycia miastowym, trzeba mieć niesamowitego pecha/niesamowite szczęście by wylosować tak odpowiedzialną rolę Informuję. W żadnym momencie nie uznaję, że nasza dyskusja może być moim tłumaczeniem w Twoją stronę. Jakbym tak poczuł, to natychmiastowo bym ją przerwał, bo jesteś ostatnią osobą, której miałbym chęć się tłumaczyć. Dostarcza mi to rozrywkę w tym momencie zwyczajnie.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 3:08:21 GMT 1
Capablanca to specyficzny szachista, poświęca królową przed pierwszym ruchem Spokojnie, obronię cię przed linczem, gdyby miało się to okazać potrzebne.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:09:57 GMT 1
Miras, jak chcesz rozmowy na poziomie, to nie możesz zadawać pytań, a następnie pisać, że ktoś się tłumaczy, chyba, że przyjmiesz kreację Miłosza Kłeczka albo Michała Rachonia. Już mnie korciło, żeby Ci odpisać jeszcze na ten post: To jest o tyle charakterystyczne, że robisz to notorycznie, to znaczy próbujesz by chcąc nie chcąc wychodziło, ze jesteś niewinny, po co tłumaczysz relację między nami? po co nagle zmieniasz styl swojej gry? po co nagle się naprodukowałeś tak bardzo? ale uważam, że granica złej woli została przekroczona, szczególnie przez osobę, która notorycznie pisze, że 'nie da się ze mną dyskutować'. A teraz zarzucasz, że się naprodukowałem. No co jak co, ale poczucie sprawiedliwości i alergię na hipokryzję mam mocne. Uważam, że to są niskie, postreżimowe, standardy i kończę dyskusję.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:11:54 GMT 1
Jeszcze może słowem zakończenia - jeśli rzeczywiście wierzysz Mirasku, że jakbym był w mafii, to dałbym się obalić zadawaniem przez Ciebie tendencyjnych pytań przy jednoczesnym wzruszaniu odpowiedzi na nie, to obawiam się, że nie mogę aż tak bardzo zakładać Twojej niewinności. Nie można prowadzić dyskusji w taki sposób, jest to zwyczajnie nieetyczne.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:13:29 GMT 1
A to drugie interesujące. Uważasz, że jego ocena Twojej gry jest prawidłowa? Bo jeśli tak, to moja jest nieprawidłowa. Twoja jest prawidłowa, ale jest dla mnie zrozumiałe, że tak to widzi. To znaczy uważam, że popełnia zrozumiały błąd. Mirku uspokoję cię. Gram tak, jak gram, ponieważ gram tak jakbym został złapany w diabelskie sidła i usłyszał od Hermiony, że trzeba się wyluzować. Dlaczego to jest zrozumiałe? To nadal znaczy, że jest możliwość, że ktoś zauważy i uzna za realistyczne coś, co ja uznałem za nierealistyczne. Ergo, Ty też oceniasz po swojej twórczości, że można ją interpretować w tę stronę, w jaką zinterpretował to Miras. Czyli jest element luki w czymś, co uznałem za Twoją niewzruszoną pozę.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 3:13:37 GMT 1
Wuja jak to jest, że potrzebujesz stu zdań opisu by wydać z siebie wyrok, że Miras jest niewinny, w dodatku pisząc to do mnie, a nie pisząc jak wcześniej po prostu Miras niewinny, a nie potrafisz do tej pory wyjaśnić mi na jakiej podstawie uniewinniłeś Capablankę i Kangura.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:17:28 GMT 1
No bo widzisz, bratku, trochę poświęciłem czasu i naskórka pozostawionego na klawiszach klawiatury na rozmowę z Tobą i na jej podstawie rzucam sobie 'Miras niewinny'.
A Kao i Capablankę uniewinniłem na czutkę. Bo sanctum i profanum mogą się uzupełniać. Z tych dwóch rodzajów uniewinnień to uniewinnienie na czutkę jest oczywiście bardziej wzruszalne. Ale co istotne, okazało się dość istotnym kołem napędowym tej rozgrywki w tym momencie. Czyli sam pożytek. Nieżyt byłby wtedy, gdybym takiego Capablankę przepchnął do końca gry i dal mu wygrać nie dopuszczając do myśli, że jest w mafii, jeśli byłby w mafii.
Natomiast w stu zdaniach opisu nie ma nic złego. Czasami można sobie pisać dla przyjemności. Znam Twoje zdanie na ten temat, zarejestrowałem je już dawno, nie potrzebuję też, żebyś sam się w tym obszarze zgraniopłytował. Bo opinia jest jak zadek, Ty lubisz pochwałę brzydoty, inni lubią czekoladę.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 3:24:45 GMT 1
Twoja jest prawidłowa, ale jest dla mnie zrozumiałe, że tak to widzi. To znaczy uważam, że popełnia zrozumiały błąd. Mirku uspokoję cię. Gram tak, jak gram, ponieważ gram tak jakbym został złapany w diabelskie sidła i usłyszał od Hermiony, że trzeba się wyluzować. Dlaczego to jest zrozumiałe? To nadal znaczy, że jest możliwość, że ktoś zauważy i uzna za realistyczne coś, co ja uznałem za nierealistyczne. Ergo, Ty też oceniasz po swojej twórczości, że można ją interpretować w tę stronę, w jaką zinterpretował to Miras. Czyli jest element luki w czymś, co uznałem za Twoją niewzruszoną pozę. Uważam, że z boku może to wyglądać tak, jakbym miał w nosie szukanie mafii. Trochę ciężko to wytłumaczyć. Powiedzmy, że nie szukam mafii. Mam nadzieję, że sama się znajdzie. To tak jak z matem w szachach. Stopniowo poprawiasz pozycję i nagle widzisz mata. Więc i on ma rację, że ja relatywnie mało myślę o tym kto jest w mafii. I ty masz rację, że moja poza jest niewzruszona. Ciekawe natomiast jest to, że on uważa siebie za tego, który ocenia po intencjach i moich dobrych intencji nie widzi. Ty z kolei mam wrażenie uniewinniasz mnie w dużej mierze po tym, że widzisz moje intencje.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:29:33 GMT 1
Nom, o intencjach pisałem, ale dla mnie to nie świadczy o jego negatywności, o negatywności świadczy sposób dyskusji -> tendencyjne pytania mające na celu rzucenie złego światła na interlokutora, a następnie tłamszenie racjonalności odpowiedzi 'tłumaczeniem'. Generalnie duża doza pejoratywności w sposobie komunikacji. Ale dla mnie to brak warsztatowy, a nie brak miastowości.
Nie widzę pożytku w takiej ułańskiej szarży, szczególnie zakładając, że nie broniłby Decarda gdyby był z nim w mafii.
A co do Twojej odpowiedzi - zuch. Właśnie dla takich zbitków słów Cię uniewinniłem.
Andre, jak się wyśpisz, to daj mi swoją opinię post nocturne o Tinderze i Capablance.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 3:32:44 GMT 1
Zaryzykuję stwierdzenie, że Wujas jest niewinny. Moim zdaniem jest to gracz, który technikiem jest wspaniałym i niezależnie jak długiego i merytorycznego posta by nie napisał przypuszczałbym, że może być w mafii. To natomiast co uważam, że jest dla niego najtrudniejsze do podrobienia jako mafiozo to poziom energii, spontaniczności, siły zrywu. Pod tymi względami wygląda mi na swój niewinny egzemplarz.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 3:35:18 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:35:18 GMT 1
Czemu tak prędko, jak w 4 vs 2 nie ufałeś mi prawie do końca?
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 3:35:18 GMT 1
Wujek to najpierw o grzybkach, mchu i w ogóle raczej przechadzka po polance, a teraz puścił cugle i pojechał na takiego ego tripa, że spłoszył wszystkie sarenki.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 3:36:36 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:36:36 GMT 1
Wujek to najpierw o grzybkach, mchu i w ogóle raczej przechadzka po polance, a teraz puścił cugle i pojechał na takiego ego tripa, że spłoszył wszystkie sarenki. Dalej jestem dobrym Wujkiem! Twierdzisz, że to co piszę jest nieprawdą? Bo ja utożsamiam ego z brakiem odniesienia do rzeczywistości. A Ty mi tu otworzyłeś kanał Commentary licząc na łatwe lajki. Nie ze mną te numery Zuza.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 3:37:43 GMT 1
Czemu tak prędko, jak w 4 vs 2 nie ufałeś mi prawie do końca? Dodałem do poprzedniego posta zanim zdążyłeś zapytać, ale dla porządku niech będzie, że kolejny post na to pójdzie. "Moim zdaniem jest to gracz, który technikiem jest wspaniałym i niezależnie jak długiego i merytorycznego posta by nie napisał przypuszczałbym, że może być w mafii. To natomiast co uważam, że jest dla niego najtrudniejsze do podrobienia jako mafiozo to poziom energii, spontaniczności, siły zrywu. Pod tymi względami wygląda mi na swój niewinny egzemplarz."
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 3:38:53 GMT 1
Ego to właśnie jest to odniesienie, wujku.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 3:44:22 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:44:22 GMT 1
Interesujące. A gdzie? Bo nadal kontynuowany jest kanał Commentary, siostrzenico.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 3:48:08 GMT 1
Wiesz, co myśli taka dziewczyna jak ja, jak słyszy o “dobrych intencjach”?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 3:56:38 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:56:38 GMT 1
Czyli... przy mniej kurtuazyjnej ocenie kompetencji intelektualnych Pana Deckarda - czysty, a przy bardziej kurtuazyjnej - mafia. Przede wszystkim ta analiza Deckarda jest NIEDOPRACOWANA. Gdyby miał złe intencje i chciał rzeczywiście tą analizą przytryhardować, to jebnąłby ją po g1. Wiem co mówi przy złych intencjach. Wiem też jak rozpoznać kogoś kto pochopnie obstawił złego konia i nie potrafi się z tego wycofać.
|
|