|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 3:57:58 GMT 1
Pali mi się dupa? Bo mam obszerniejszy post prawie napisany, ale nie wiem czy wychodzić na tryharda teraz czy może jutro.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 3:58:24 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 3:58:24 GMT 1
Podpałka jest, dawaj teraz.
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 4:01:25 GMT 1
Pali mi się koło dupy, co? Chyba się pali, bo wieczorem wydawało mi się jeszcze, że na graniu siebie znowu sygnalizuję w udany sposób swoją niewinność, ale przyszła nocka i przyznam, że lurkowałem dużo podczas niej z zamiarem, że jutro pokażę się z bardziej merytorycznej strony, ale trochę mnie nawrócił moment gdzie zostałem – może luźno, może nie – wywołany jako najprawdopodobniej mafia przez sanah i Pana Mirosława. Jeśli były to bardziej luźne zarzuty i nie reprezentowały one przesadnie panujących w mieście nastrojów, to wpadłem jak śliwka w kompot, bo, jak wiadomo, winny się tłumaczy, a post ten będzie miał zdecydowanie wydźwięk tłumaczenia się i nawet jeśli wytłumaczę się skutecznie, to niesmak z samego faktu przyjęcia pozy defensywności pozostanie. Psie licho, intuicja mówi mi, żebym szedł spać i przeczekał burzę, ale nigdy nie byłem mądrym kotem, więc niech będzie, że popłynę.
Konkrety – jedyne zarzuty jakie, wydaje mi się, miałbym wobec siebie, gdybym patrzył na swoje dotychczasowe posty z perspektywy innego miastowego, które przedstawił zresztą Wujas (co sprowadza mnie do wniosku, że inni mogą to widzieć podobnie), to że, no właśnie, brak u mnie konkretów i że treść tychże postów była miałka. Wytłumaczenie moich zachowań mogę sprezentować jako takie: nie spodziewałem się, że wlecą na początku takie grube działa, a jako takowe postrzegam m.in. wymianę zdań jaka toczyła się między Mirosławem a Wujkiem, i uznałem na samym początku, że sobie luźny vajbik zarzucę i przejadę pierwszy dzień (może dłużej?) na jakimś śmieszkowaniu (o subiektywne oceny mojego poczucia humoru nie wnoszę), a koherentność mojego zachowania przełamuję teraz, bo czuję mocno, że źle sprzedałem swój wizerunek i lepiej odkręcać złe pierwsze wrażenie póki jeszcze w moim życiu widno.
Intencją mojego postu jest przedstawienie siebie i swoich poczynań jako transparente w oczach tęgich umysłów. Nie stać mnie na jakieś większe rozkminy co do tego kto z kim i jak, nie chcę mówić, że będę miastowym, który będzie skłonny bronić tylko siebie, no ale na samym początku to ja tu, ludzie, niczego więcej nie wskóram.
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 4:02:09 GMT 1
A kurwa, nawet wąski wyszedł, to chuj
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 4:02:43 GMT 1
Ten post jest jak rozlana kawa, chyba ciężko byłoby to zrobić w mafii. Co Wuja?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 4:02:55 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 4:02:55 GMT 1
Kurwa, odważny jesteś.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 4:03:35 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 4:03:35 GMT 1
Jak nie siedzisz właśnie z Capablanką na mafijnym, to raczej w mafii nie jesteś, a że Capablankę se uniewinnilem.
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 4:04:10 GMT 1
No i gites, o dobre wrażenie mi tylko chodziło.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 4:05:23 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 4:05:23 GMT 1
Co sądzisz o Capablance, Kot?
E: Ja pierdolę, 70 postów limitu? 70?
E2: Capablanka, zareagowałeś w niespełna minutę po poście, wrócę do tego jak się odlimituje, ale - Ty tak zajebiście szybko czytasz? Konkretnie w minutę dwadzieścia pięć. Ja w minutę pięćdziesiąt. A zajebiście szybko czytam.
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 4:10:25 GMT 1
Szczerze to miesza mi się na ten moment z Dixonem z tego powodu, że w którymś momencie dnia parę osób na nich siadło, i miałem przemyślenia co do jednego, ale to musiałbym przeszukać teraz starsze posty, a teraz noc jest kurde i klawiatura mi wariuje (muszę wklejać spacje ctrl + v).
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 24, 2023 4:11:37 GMT 1
Przemyślenia ograniczają się raczej do – co oni tak na niego siadają? Nie kupuję tego, i nie popłynę tą łódką, przynajmniej na razie.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 4:12:31 GMT 1
Nie lękaj się. I Dixon i Capablanca na moje oko tymczasowo bezpieczni.
|
|
janosik
Edycja#39
Limit postów: 140
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 7:14:12 GMT 1
via mobile
Post by janosik on Nov 24, 2023 7:14:12 GMT 1
Cholera, kiedy wy śpicie?
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 7:49:16 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 7:49:16 GMT 1
Nic nie kręcę. Ty nie rozumiesz. Tam ktoś pisał, że życzy mu wybitnej edycji. To chyba źle życzy, bo tutaj wybitna edycja oznacza, że mafioza wyrolował wszystkich częściej A tak druga część podtrzymuje, jak mafioza by napisał, że będzie miał wybitną edycję, to by chyba było zbyt odważne na mafiozę zauważyłeś na tych pierwszych stronach coś jeszcze, co byłoby chyba zbyt odważne na mafiozę? nie pytam konkretnie o kangurka Jeszcze nie ale obserwuję. A ty coś widziałeś takiego?
|
|
Tinder
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 7:51:15 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 7:51:15 GMT 1
Nic nie kręcę. Ty nie rozumiesz. Tam ktoś pisał, że życzy mu wybitnej edycji. To chyba źle życzy, bo tutaj wybitna edycja oznacza, że mafioza wyrolował wszystkich częściej A tak druga część podtrzymuje, jak mafioza by napisał, że będzie miał wybitną edycję, to by chyba było zbyt odważne na mafiozę Rozumiem, jest to bardzo pokręcona logika i jej nie akceptuję. Mam bardzo dobrą logikę, trzeci raz mi się nie chce wyjaśniać, może doczytaj jeszcze raz
|
|
Tinder
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 7:53:32 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 7:53:32 GMT 1
Wydaje mi się, że opracowałem metodę, która z dużą dozą prawdopodobieństwa pozwoli na szybkie wyeliminowanie mafiozy, jak się uda albo mamy szczęście, to nawet dwóch. Ale jutro o tym napiszę, bo teraz widzę, że przyszedł Pape Matar Sarr, on jutro będzie trenować przed Aston Villą, więc głupio by mu było teraz odbierać spotlight. W sumie chciałem z tym zaczekać do rana, ale potem sobie uświadomiłem, że nie wiem czy będę mieć czas to na spokojnie napisać między pracą i pisaniem głupot, więc wrzucam teraz, chyba nie robię tego za wcześnie. Nie chce mi się pisać wielkiej pasty, więc skrótowo trochę. Wychodzę z założenia, że w temacie dzisiaj trochę wiało chujem, teraz Mirek wpadł coś rozruszać towarzystwo, no jak pisałem wcześniej - podaż postów i osobowości graczy w pierwszych 3-4 godzinach gry nie spełnił moich oczekiwań. W związku z tym jest szansa, że co najmniej część mafii mogła się krygować z pisaniem, z różnych względów. Może w mafii jest mirek i go nie było, a może jest ktoś inny kto się wystraszył, że się wjebie, a może jeszcze coś innego. W momencie jak zacząłem o tym myśleć, rozstrzał postów był mniej więcej taki i.imgur.com/oXOCI1W.png(Tutaj uwaga: no ja nie mówię, że tam wyżej wszyscy są niewinni, bo raczej nie są, scott jest póki co comic reliefem, kot jest rozgotowany, sanah i tinder blablabla, to nie o to chodzi w tym co chcę przekazać). Daje nam to taką dolną połowa tabeli postujących: scott dixon wuja janosik pollock prattchet wąż osoby, wtedy które się w ogóle nie wpisały: ciri, mirek, paper star, carmen sandiego Nakładamy na to trafne spostrzeżenie z poprzednich edycji: że mafiozi-glony starają się być bardziej merytoryczni od miastowych-glonów, w mafii zazwyczaj jest jakaś taka mimowolna chęć dania czegoś od siebie (Kapibara vs Mucha, Doda vs ktośtam). Wykreślam z tego grona ciri i carmen, bo wciąż nie ma postów, wykreślam mirka, bo nie glonuje, tylko wszedł w temat z opóźnieniem. scott dixon wuja janosik pollock prattchet wąż paper star Tutaj też się natualnie dwa tiery formują, tzn. para Scott Dixon-Wuja i reszta stawki, na upartego janosik gdzieś pomiędzy. O reszcie stawki: no kurwa możemy sobie losować, głupiego robota, z hot take'ów to ten ostatni post pollocka jest na takiego małego plusa, pratchett total neutral, wąż neutral przy czym ten jego drugi post mógł zostać napisany przez obie frakcje, paper star na podstawie tej myśli o streszczeniu powiedzmy że na małego plusa. No ale jakbym chciał rozmawiać o reszcie stawki, to bym do randomizera to wrzucił, bo to nie ma sensu w tym momencie. Do sedna. No uważam, że stereotypowo gracze wchodzący w grę w sposób, w jaki zrobili to scott dixon i wuja, ewentualnie janosik, często okazywali się mafiozami - a nawet nie zacząłem się odnosić do treści postów. Treść postów Scotta u mnie na minus, wytknięta już reakcyjność na wspomnienia o nim, jak porównuję z podejrzewaną metą to też te miejskie edycje zazwyczaj szybciej się rozkręcał, no tak średnio bym powiedział. Głównie o niego chciałem się z tym do wczoraj wstrzymywać i popatrzeć, ale Andrzej3000 i tak by mu bombę wypłacił jutro, to wolę rzetelniej spisać co mi we łbie siedzi chyba. Treść postów Wuja jest maksymalnie fillerowa (stwierdzam fakt, nie robię z tego estymatora), teraz dopiero z Mirkiem zaczął coś gadać, przeczytałem ale w sumie mózg mi jeszcze nie przetworzył tej gadki i nic z niej nie pamiętam poza susem od Mirka. No i jest ten Janosik, który w sumie też mi stereotypowo tutaj pasuje do tej grupy, przy czym mam zgrzyt lekki, bo ten jego post z tą sztuką współczesną to było trochę proszenie się o kłopoty, tzn. nie wiem czy mafioza by nie chciał bardziej zachowawczo zagrać. O dobre, dobry jesteś a ten janosik faktycznie wszedł, wyzwał i wyszedł, coś podejrzane
|
|
Tinder
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 7:56:43 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 7:56:43 GMT 1
Lol czy ja dobrze widzę, że Wuja skopiował typy od kangurka i doczepił się do mojej logiki tak jak Casablanca i wyprostował się i sobie poszedł?
To chyba wiem gdzie pójdzie głos
|
|
Tinder
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:00:17 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 8:00:17 GMT 1
A jak byłem w temacie to mnie unikał tylko pisał dzień dobry i do widzenia XD
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:03:38 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 8:03:38 GMT 1
Jezu ten post kota gówno obesrane, ale chyba koledzy z mafii nie pozwoliliby mu tego wysłać
|
|
Tinder
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:04:02 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 8:04:02 GMT 1
Jezu ten post kota gówno obesrane, ale chyba koledzy z mafii nie pozwoliliby mu tego wysłać Czemu gówno?
|
|