|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:27:30 GMT 1
Moim zdaniem najprawdopodobniejsza była dywersyfikacja głosów mafii. Dlatego na Sanah takiego mafiosy nie ma. Nie dodaliby zagrożonemu kolejnego głosu, zresztą mord to potwierdza, bo czemu inaczej padłby Paper? Czasami najprostsze odpowiedzi są prawidłowe. Spodziewałbym się jednego głosu mafii u Tindera ( i tu uwaga, nawet jeśli jest w mafii. w ciągu dnia było bardzo dużo chętnych na tego gracza i można tu było wsadzić głos bez problemu) i w niebyt, żeby nie przeszkadzać. A czemu Sanah nie głosowała na Tindera? Bo się sama zablokowała tym postem: Dobry wieczór, widzę, że użytkownik PaperStar rozkręcił próbę linczu na mnie. Królowa dram Słabo mam czas odpisywać, szybko przypomnę moje typy z wczoraj: 1. Capablanca 2. Kot 3. Wujek Czemu akurat głos na Capablancę? Przypomnę, że Wuja miał już pewny głos od Nahacza. Czemu nie na niego? I tak, biję do tego, że mafia zawsze wymienia swoich kolegów w podejrzeniach. No ale jak zablokowała? Ja na miejscu Sanah miałbym wyjebane czy wypisałem listę 10 mafiozów. Jestem zagrożony linczem? Walę w kontrkandydata, bo pewny w 100% mogę być jedynie swojej niewinności. Banalne do wytłumaczenia.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:27:33 GMT 1
Ewentualnością mógł był ten Wąż. \ A to też ciekawe. Na Węża zadeklarowałem się ja, potem Andre. Czemu nikt się nie podpiął z mafii? Widzę jeden powód.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:28:37 GMT 1
Już więcej sensu by miało jakby tymi dwoma glosami wjebali się w jakiegoś niewinnego z potencjałem na spadnięcie typu Wąż czy janosik (nie wiem czy są niewinni, używam ich tylko jako archetypu) i go przepchnęli, bo z takiego czegoś zawsze można się wytłumaczyć. Chyba, że się wjebali dwoma głosami we mnie, ale pechowo nikt inny się nie podpiął? Kot i Michael Scott dzisiaj też na mnie głosujecie czy może, coś się zmieniło? Spokojnie, dzisiaj Tinder. Ale Ciebie sobie doczytam. Widzę, że się nieźle rozkręciłeś.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 11:28:58 GMT 1
Moim zdaniem najprawdopodobniejsza była dywersyfikacja głosów mafii. Dlatego na Sanah takiego mafiosy nie ma. Nie dodaliby zagrożonemu kolejnego głosu, zresztą mord to potwierdza, bo czemu inaczej padłby Paper? Czasami najprostsze odpowiedzi są prawidłowe. Spodziewałbym się jednego głosu mafii u Tindera ( i tu uwaga, nawet jeśli jest w mafii. w ciągu dnia było bardzo dużo chętnych na tego gracza i można tu było wsadzić głos bez problemu) i w niebyt, żeby nie przeszkadzać. A czemu Sanah nie głosowała na Tindera? Bo się sama zablokowała tym postem: Czemu akurat głos na Capablancę? Przypomnę, że Wuja miał już pewny głos od Nahacza. Czemu nie na niego? I tak, biję do tego, że mafia zawsze wymienia swoich kolegów w podejrzeniach. No ale jak zablokowała? Ja na miejscu Sanah miałbym wyjebane czy wypisałem listę 10 mafiozów. Jestem zagrożony linczem? Walę w kontrkandydata, bo pewny w 100% mogę być jedynie swojej niewinności. Banalne do wytłumaczenia. bo nie chciała Wujka odjebać, bo są razem w mafii, Ty zresztą możesz być z nimi
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:29:28 GMT 1
Moim zdaniem najprawdopodobniejsza była dywersyfikacja głosów mafii. Dlatego na Sanah takiego mafiosy nie ma. Nie dodaliby zagrożonemu kolejnego głosu, zresztą mord to potwierdza, bo czemu inaczej padłby Paper? Czasami najprostsze odpowiedzi są prawidłowe. Spodziewałbym się jednego głosu mafii u Tindera ( i tu uwaga, nawet jeśli jest w mafii. w ciągu dnia było bardzo dużo chętnych na tego gracza i można tu było wsadzić głos bez problemu) i w niebyt, żeby nie przeszkadzać. A czemu Sanah nie głosowała na Tindera? Bo się sama zablokowała tym postem: Czemu akurat głos na Capablancę? Przypomnę, że Wuja miał już pewny głos od Nahacza. Czemu nie na niego? I tak, biję do tego, że mafia zawsze wymienia swoich kolegów w podejrzeniach. No ale jak zablokowała? Ja na miejscu Sanah miałbym wyjebane czy wypisałem listę 10 mafiozów. Jestem zagrożony linczem? Walę w kontrkandydata, bo pewny w 100% mogę być jedynie swojej niewinności. Banalne do wytłumaczenia. No własśnie! Więc czemu tego nie zrobiła? Przecież nawet jeśli Tinder jest w mafii to czemu nie robiła sobie alibi na grę głosem w niego?! Przecież to byłoby proste.
Bo liczyła na coś innego, taka jest moja odpowiedź. A najaktywniejszym jej obrońcą był Wuja.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:30:14 GMT 1
Wujek nie był zagrożony linczem. Nie przekonacie mnie, że miało się to rozgrywać poza trójką Sanah-Tinder-Wąż.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 11:30:15 GMT 1
Pratchett najsensowniej prawi odnośnie głosowania, czyli pewnie w mafii jest Scott za to dużo kręci. Jaka jest szansa, że w gronie Janosik- Scott, Kot nie ma żadnej mafii?
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:30:53 GMT 1
No ale jak zablokowała? Ja na miejscu Sanah miałbym wyjebane czy wypisałem listę 10 mafiozów. Jestem zagrożony linczem? Walę w kontrkandydata, bo pewny w 100% mogę być jedynie swojej niewinności. Banalne do wytłumaczenia. No własśnie! Więc czemu tego nie zrobiła? Przecież nawet jeśli Tinder jest w mafii to czemu nie robiła sobie alibi na grę głosem w niego?! Przecież to byłoby proste.
Bo liczyła na coś innego, taka jest moja odpowiedź. A najaktywniejszym jej obrońcą był Wuja.
NO PRZECIEŻ OPISŁEM TO W SWOJEJ TEORII. CZYTAŁEŚ JĄ W OGÓLE?
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:31:25 GMT 1
"cholibka, chyba lecę. Zagłosuję na Tindera, ale o nim nie wspominałam, to wtedy jutro jestem martwa" "spoko, wybronię cię, przecież mafia nigdy nie broni swoich przed linczem, będę miał prostą obronę"
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 11:31:58 GMT 1
Wujek miał zapowiedziane 2 głosy, gdyby Sanah się dołożyła byłby trzeci. Miała sporą szansę na remis, dużo większą niż głosując tak jak zagłosowała. W dodatku mogłaby się pozbyć relatywnie mocnego gracza jeśli nie jest z nim w mafii.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:34:15 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 11:34:15 GMT 1
Wujek bawi się w typowe dla siebie dyskredytację graczy i nadal pcha wagonik pt. Tinder w mafii i nawet nie chce słyszeć o potencjalnej niewinności Tindera.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:35:20 GMT 1
No własśnie! Więc czemu tego nie zrobiła? Przecież nawet jeśli Tinder jest w mafii to czemu nie robiła sobie alibi na grę głosem w niego?! Przecież to byłoby proste.
NO PRZECIEŻ OPISŁEM TO W SWOJEJ TEORII. CZYTAŁEŚ JĄ W OGÓLE? No ale dalej nie rozumiem, czemu w swojej teorii założyłeś że na Tindera nie głosowała mafia a na Sanah uważasz, że może tak. Przecież patrząc na tych dwóch graczy to nie poświęcałbym Tindera dla Sanah a odwrotnie, temu nie rozumiem
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:35:32 GMT 1
Wujek miał zapowiedziane 2 głosy, gdyby Sanah się dołożyła byłby trzeci. Miała sporą szansę na remis, dużo większą niż głosując tak jak zagłosowała. W dodatku mogłaby się pozbyć relatywnie mocnego gracza jeśli nie jest z nim w mafii. Poczytaj sobie 3 ostatnie strony przed linczem. Realnie było walone między Tinderem a Sanah. No chyba, że czytamy inne forum.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 11:36:54 GMT 1
Tinder jest niewinny, co wy w ogóle rozważacie? Pisałem to wcześniej, że gdyby był w mafii, to przecież mafia by wybrała jednego spośród sanah/Tinder i tak remisowo by nie było. Na świeczniku Sanah i Tinder byli od wczesnego wieczora co najmniej, więc wiadomo było, więc pełnego zaskoczenia nie było. Ja na moje to przeszacowali szanse ubicia Tindera i stąd brak mobilizacji, a na ostatniej prostej już nie zdążyli zareagować. Dlatego spośród głosujących na Sanah jedynie ciri może być mafią, bo głosowała jako ostatnia, mogła zdążyć jeszcze zmienić głos.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:38:09 GMT 1
NO PRZECIEŻ OPISŁEM TO W SWOJEJ TEORII. CZYTAŁEŚ JĄ W OGÓLE? No ale dalej nie rozumiem, czemu w swojej teorii założyłeś że na Tindera nie głosowała mafia a na Sanah uważasz, że może tak. Przecież patrząc na tych dwóch graczy to nie poświęcałbym Tindera dla Sanah a odwrotnie, temu nie rozumiem BO Z DWÓJKI SANAH-TINDER, NA SPONTANIE MAFIA ZDECYDOWAŁA, ŻE WOLI ODJEBAĆ SANAH. DLACZEGO JĄ? TEGO JUŻ KURWA NIE WIEM.
BYŁO GORĄCO, TRZEBA BYŁO PODEJMOWAĆ SZYBKIE DECYZJE, MOŻE TINDER CZUŁ SIĘ PEWNIEJ, MOŻE MA ROLĘ. NIE WIEM.
TAKI GŁOS Z DUPY SANAH NAJBARDZIEJ MI PASUJE DO OPCJI TINDER MAFIA, TINDER BRONI JEDYNIE GŁOS NA WUJA.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 11:38:50 GMT 1
Bo z dwojga złego woleli, żeby to Sanah poleciała + bali się remisu. Końcówka przed linczem sugerowała mi, że poleci Sanah, jedynym rywalem jest Tinder. Bali się remisu, jeden dał w Sanah (a może nawet dwóch, kto wie, choć byłoby to już bardzo ryzykowne w swojej banalności) a na Tindera nikt. To jest ogólnie moje spostrzeżenie po linczu. Nie wczytywałem się dokładnie w to, co działo się po mordzie i mam do nadrobienia 10 stron z czwartkowo-piątkowej nocy, więc to teoria oparta na samej mechanice i okolicznościach przedlinczowych. Tylko że sanah z gry nie miała jakiejś tragicznej pozycji a było wiadomo że jeśli Tinder przeżyje to i tak dzisiaj będzie miał problemy Imo stosujesz jakieś założenia które nijak mają się do rzeczywistości w tej teorii i mi się to nie podoba Plus skąd mieli mieć pewność, że akurat ten jeden głos nie będzie powodem potencjalnego remisu? Ja z sentymentów w temacie spodziewałem się, że Tinder dostanie więcej głosów niż te 3. Dalej uważam że na tajnych takie rozważania są bezsensowne. Już więcej sensu by miało jakby tymi dwoma glosami wjebali się w jakiegoś niewinnego z potencjałem na spadnięcie typu Wąż czy janosik (nie wiem czy są niewinni, używam ich tylko jako archetypu) i go przepchnęli, bo z takiego czegoś zawsze można się wytłumaczyć. Jeżeli Tinder jest w mafii z sanah, to imo na ich obojgu może być głos mafiozy, nie tylko na sanah. Andrzej dobrze prawi. Te Andrzeje to jednak szefy
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:41:28 GMT 1
Poczytajcie se strony 44-45-46-47 i powiedzcie mi, że to nie rozgrywało się między Sanah a Tinderem. To wtedy może faktycznie pierdolę, wyskoczę w samych batkach na kąpiel śnieżną, jebnę w ścianę z byka i wrócę tu z odświeżonym łbem. Ale na razie powiem, że pierdolicie.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 11:46:06 GMT 1
Kurwa chodzi o to, że Sanah miała pewność, że na Wuję zagłosuje CO NAJMNIEJ DWÓCH GRACZY, mogła ratować dupę sensownym głosem zgodnie ze swoimi przekonaniami w kogoś KTO MÓGŁ PAŚĆ NIEZALEŻNIE OD TEGO JAKIE BYŁY NASTROJE W OSTATNICH MINUTACH. A mimo tego, tego nie zrobiła i uderzyła kompletnie w bok. A uwierz mi, że kto jak kto, ale mafia potrafi liczyć i spisywać kto jak deklaruje głosy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:46:19 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 11:46:19 GMT 1
No ale dalej nie rozumiem, czemu w swojej teorii założyłeś że na Tindera nie głosowała mafia a na Sanah uważasz, że może tak. Przecież patrząc na tych dwóch graczy to nie poświęcałbym Tindera dla Sanah a odwrotnie, temu nie rozumiem BO Z DWÓJKI SANAH-TINDER, NA SPONTANIE MAFIA ZDECYDOWAŁA, ŻE WOLI ODJEBAĆ SANAH. DLACZEGO JĄ? TEGO JUŻ KURWA NIE WIEM.
BYŁO GORĄCO, TRZEBA BYŁO PODEJMOWAĆ SZYBKIE DECYZJE, MOŻE TINDER CZUŁ SIĘ PEWNIEJ, MOŻE MA ROLĘ. NIE WIEM.
TAKI GŁOS Z DUPY SANAH NAJBARDZIEJ MI PASUJE DO OPCJI TINDER MAFIA, TINDER BRONI JEDYNIE GŁOS NA WUJA. To dlaczego ten wynik nie jest bardziej zdecydowany? To jest jeden głos przewagi, ja sobie wyobrażam, że jak już mafia uznaje że święci swojego, to wbija tam więcej ludzi niż jedna osoba No i dlaczego nie wszedł w nią głosem Tinder? Jak już zostawiamy jednego mafiozę kosztem drugiego to niech ten drugi se chociaż pozycję zbuduje
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 11:51:38 GMT 1
Poczytajcie se strony 44-45-46-47 i powiedzcie mi, że to nie rozgrywało się między Sanah a Tinderem. To wtedy może faktycznie pierdolę, wyskoczę w samych batkach na kąpiel śnieżną, jebnę w ścianę z byka i wrócę tu z odświeżonym łbem. Ale na razie powiem, że pierdolicie. Jak na moje to na tych konkretnych stronach rozgrywało się to tylko na zasadzie Sanah czy nie Sanah. Czyli wtedy dopiero na ostatniej prostej się ukonstytuowało, że Sanah leci, było to widoczne w ostatnich minutach. Tym bardziej w sumie widać, że ciri jako ostatnia głosująca może być w mafii. Ale najbardziej śmierdzą ci, którzy odwodzili od sanah, czyli wuja i ty, który wkopałeś się postem "Sanah nie dzisiaj. Tego jestem pewien.". No i wśród głosujących na Tindera po prostu musi być mafia.
|
|