|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 11:04:15 GMT 1
Haha ja piernicze
Jeszcze jak wujas cynicznie zużył 33% swoich pozostałych postów na to
Robimy pojedynek w samo południe albo trochę później Chociaż to nie będzie pojedynek tylko kopanie leżącego
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:06:08 GMT 1
Ty Michael, ale dlaczego akurat mafia oddelegowała jednego mafiozę do walenia w sanah, a nie oddelegowała jednego do walenia w tindera? Przypominam że gramy na tajnych i to się kupy nie trzyma O dokładnie to chciałem napisać. Przecież mając do wyboru Tinder - Sanah zakładając teorię że obaj są w mafii idiotyzmem byłoby ratowanie akurat Tindera
Dlatego to co pisze Scott mi się nie zgadza z niczym
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:06:30 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 11:06:30 GMT 1
Wstałem to se piszę, przejrzałem nockę i widzę że populacja żmij w królestwie urosła, więc cieszy mnie każdy przejaw rozsądku.
Bo w tym momencie w mafii nie zdziwiłby mnie nawet Dixon. Jednemu Kangurkowi mogę ufać.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:08:21 GMT 1
Wstałem to se piszę, przejrzałem nockę i widzę że populacja żmij w królestwie urosła, więc cieszy mnie każdy przejaw rozsądku. Bo w tym momencie w mafii nie zdziwiłby mnie nawet Dixon. Jednemu Kangurkowi mogę ufać. A ten post to taki typowy dla wypostowania się. Jaki miał cel? Dla gościa, który ma już do napisania 2-3 ? w D1 zrobił to samo.
Wypostuje się, nie będę ruszany z tego powodu. A pisałem wczoraj po pijaku, żeby tego nie robił bo mam zamiar z nim dyskutować, ktroś inny pisał mu to samo. A tu chuj, zaraz Wuja nie będzie w temacie.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:09:37 GMT 1
Ty Michael, ale dlaczego akurat mafia oddelegowała jednego mafiozę do walenia w sanah, a nie oddelegowała jednego do walenia w tindera? Przypominam że gramy na tajnych i to się kupy nie trzyma Bo z dwojga złego woleli, żeby to Sanah poleciała + bali się remisu. Końcówka przed linczem sugerowała mi, że poleci Sanah, jedynym rywalem jest Tinder. Bali się remisu, jeden dał w Sanah (a może nawet dwóch, kto wie, choć byłoby to już bardzo ryzykowne w swojej banalności) a na Tindera nikt. To jest ogólnie moje spostrzeżenie po linczu. Nie wczytywałem się dokładnie w to, co działo się po mordzie i mam do nadrobienia 10 stron z czwartkowo-piątkowej nocy, więc to teoria oparta na samej mechanice i okolicznościach przedlinczowych.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:12:03 GMT 1
Ty Michael, ale dlaczego akurat mafia oddelegowała jednego mafiozę do walenia w sanah, a nie oddelegowała jednego do walenia w tindera? Przypominam że gramy na tajnych i to się kupy nie trzyma O dokładnie to chciałem napisać. Przecież mając do wyboru Tinder - Sanah zakładając teorię że obaj są w mafii idiotyzmem byłoby ratowanie akurat Tindera
Dlatego to co pisze Scott mi się nie zgadza z niczym
Sytuacja mogła okazać się podbramkowa i mafia musiała działać na lekkim spontanie. Może w swoich wewnętrznych rozmowach ustalili na szybko, że lepiej żeby poleciała Sanah. Może czuła się mniej pewnie niż Tinder. Ten post o czillerce przed linczem też tak zajeżdzał takim udawanym luzem, gdy w rzeczywistości kupa w gaciach stwierdzona.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:12:18 GMT 1
Serio? Chuj z tym co napisałeś, zła wola, wyjebane w ciebie inny graczu, nawet nie splune w twoją stronę? Straszna arogancja. Takie jawne olanie wszystkiego co napisałem tylko mnie wkurwilo. A fakt, że sam napisałeś, że sanah skoro się nie wije to nie mafia i rzeczywiscie się nie broniła - to mamy zignorować bo ty miałeś emocje? Zero komentarza? Jutro nie zostawię cię w spokoju, więc się nie wypostuj "przypadkiem" jak wczoraj. no nie chce mi się tym zajmować, przecież wszystko jest w temacie, męczy mnie zajmowanie się tendencyjnymi i nietrafionymi analizami to jest naprawdę dość oczywiste, żeby uznać: a) nie zagrałbym tak w mafii; b) nie zagrałbym tak z Sanah w mafii; c) nie odegrałbym takiego błądzenia myślami w mafii; nie pluję na Ciebie, na pewno spoko z Ciebie gość i miły, nawet Cię broniłem, ale musisz mi wybaczyć, że czasu na kocopoły nie mam jak chcesz to pisz, ale przecież nie będę na to postów rzucał, więc możesz podyskutować z innymi, czy tam mnie pchać, nie mam z tym problemu, ale gwarantuję, że są pożyteczniejsze metody spędzenia tego czasu Czemu nie zagrałbyś tak w mafii i czemu jest to oczywiste? Czemu moja teoria została przez Ciebier zbyta takim "nawet nie będę o tym gadał, nie jesteś godny dyskusji, piszesz kocopoły" Bo ja ją odbieram jako śliską. Tak to charakterologicznie zanotowałem. A jak ktoś jest śliski, to będąc w mafii na świeczniku by się przed linczem wił. Niewiele więcej niż czutka, ale takie mam wrażenie. Podczas kiedy patrząc na d1 ten post pachnie mi nadwiedzą.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 11:13:34 GMT 1
ja się nawet nie kłócę, uważam że kooperacja z Tobą na określonej przez Ciebie przestrzeni jest szkodliwa i określiłem inną na której jestem gotów kooperować na co nie zwróciłeś uwagi W porządku i porozmawiamy na tej przestrzeni (zaufaj mi ja kontroluje ilość swoich postów wbrew pozorom). Po prostu jak wkładam jakiś wysiłek w rozkminke i wchodzisz mi pisząc, że to jest w ogóle jakiś absurd co ja uważam i żebym się nie odzywał bo szkodzę. Do tego jeszcze ostentacyjnie nie mówisz na czym to polega że ja szkodzę. Specjalnie tak robisz żeby zakomunikować jak się mylę i jednocześnie próbujesz mnie podkurwić tym, że nie mówisz gdzie się mylę że jeszcze mam sobie żebrać o jakieś wyjaśnienia. To nie dziw się, że reaguję jak reaguję. Bo można cwaniakować tak jak ty. A można rozmawiać tak jak jak Andre.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:13:55 GMT 1
No bo ok, piszecie że Wuja nie broniłby Sanah w taki oczywisty sposób. Podczas kiedy ona nie wyszła z ram swoich podejrzeń ŻEBY URATOWAĆ WŁASNĄ DUPĘ. Czyli musiała liczyć na coś innego - KOGOŚ INNEGO.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:14:28 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 11:14:28 GMT 1
Bo mam taki kaprys. Znowu się zużyłem na Nahacza, bywa, atawistyczne instynkty wygrywają nad zdrowym rozsądkiem szczególnie jak ktoś bezczelnie kłamie.
Pragnąłbym natomiast zwrócić uwagę jak Capablanca wykorzystał 'czytanie gry od nowa' do reorganizacji swojego spojrzenia na nią. Wcześniej widziałem dobre intencje, teraz nie widzę, klasyczne wywrócenie stołu po linczu, żeby móc ustawić się wygodnie pod flow. Bardzo mi się to nie spodobało i słuchajcie Kangurka w tym zakresie.
A Sanah to nie żaden jego przyjaciel tylko użytkownik Lewkoń, na 100% i fakt, że Dixon łyka coś takiego świadczy o tym, że dużą szkodę mu robi brak użytkownika Gary w tej rozgrywce, bo tych mądrzejszych części nie ma za kim powtarzać.
Abstrahując do moich brawo dla Scotta, uważam że w głosach na Sanah nie na mafiozy, natomiast Tinder mafiozą jest. I to z rolą.
Pozdro, idę skorzystać z wolnej niedzieli.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:16:29 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 11:16:29 GMT 1
Ty Michael, ale dlaczego akurat mafia oddelegowała jednego mafiozę do walenia w sanah, a nie oddelegowała jednego do walenia w tindera? Przypominam że gramy na tajnych i to się kupy nie trzyma Bo z dwojga złego woleli, żeby to Sanah poleciała + bali się remisu. Końcówka przed linczem sugerowała mi, że poleci Sanah, jedynym rywalem jest Tinder. Bali się remisu, jeden dał w Sanah (a może nawet dwóch, kto wie, choć byłoby to już bardzo ryzykowne w swojej banalności) a na Tindera nikt. To jest ogólnie moje spostrzeżenie po linczu. Nie wczytywałem się dokładnie w to, co działo się po mordzie i mam do nadrobienia 10 stron z czwartkowo-piątkowej nocy, więc to teoria oparta na samej mechanice i okolicznościach przedlinczowych. Tylko że sanah z gry nie miała jakiejś tragicznej pozycji a było wiadomo że jeśli Tinder przeżyje to i tak dzisiaj będzie miał problemy Imo stosujesz jakieś założenia które nijak mają się do rzeczywistości w tej teorii i mi się to nie podoba Plus skąd mieli mieć pewność, że akurat ten jeden głos nie będzie powodem potencjalnego remisu? Ja z sentymentów w temacie spodziewałem się, że Tinder dostanie więcej głosów niż te 3. Dalej uważam że na tajnych takie rozważania są bezsensowne. Już więcej sensu by miało jakby tymi dwoma glosami wjebali się w jakiegoś niewinnego z potencjałem na spadnięcie typu Wąż czy janosik (nie wiem czy są niewinni, używam ich tylko jako archetypu) i go przepchnęli, bo z takiego czegoś zawsze można się wytłumaczyć. Jeżeli Tinder jest w mafii z sanah, to imo na ich obojgu może być głos mafiozy, nie tylko na sanah.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 11:19:07 GMT 1
Nie podburza się czyjejś kompetencji w taki sposób, żeby od razu uciąć wszystkie dyskusje i tak żeby to on wyglądał na głupiego.
|
|
janosik
Edycja#39
Limit postów: 140
|
Post by janosik on Nov 26, 2023 11:19:54 GMT 1
8. janosik - Panie kolego, powiedź mi kto jeszcze jest w tej mafii oprócz mnie i Pollocka? Nie wiem, mam kilka osób, które bym rozważał jako tego trzeciego, ale dlaczego muszę od razu trafiać całą mafię? Uważam, że jeśli choć jedno z Was (czyli Ty + Pollock) będą w mafii to i tak nieźle trafiam. Co to w ogóle są za argumenty? Dlaczego głos na Tindera jest argumentem przeciwko mnie? Dlaczego późne wejście jest czymś złym? Typowałem Ciebie, bo byłeś w obwodzie tak samo jak inne mało piszące stwory, to nie było nic osobistego, tak się po prostu dzieje w D1. Ciekawe jest twoje zdania, że jak okaże się niewinny to będziesz szukał mafii w pozostałych głosujących. Wszystko to masz zamiar robić bez sprawdzania Tindera? Ty masz go za zielonego czy co? quite interesting To, że mnie przed Tinderem się wrzuca to już się przyzwyczaiłem, że jestem spychany na margines, ale Kangurka albo Wujka, to już trzeba mieć tupet Nie sam głos, ale fakt że to ostatni głos i fakt, że nie wspomniałeś o Tinderze wcześniej, a w końcu na niego zagłosowałeś. Również problemem nie jest samo późne wejście, ale także styl tego wejścia. Ciri weszła, przepraszała (również w formie kreacji, że nie umie mocy kontrolować), a Ty wbijasz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. No i skoro mnie typowałaś, to dlaczego jednak na mnie nie zagłosowałaś? I tak, jeśli Tinder jest niewinny to jestem pewien, że wśród głosujących jest mafiozo i tam wyglądasz najgorzej.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 11:20:59 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 11:20:59 GMT 1
No bo ok, piszecie że Wuja nie broniłby Sanah w taki oczywisty sposób. Podczas kiedy ona nie wyszła z ram swoich podejrzeń ŻEBY URATOWAĆ WŁASNĄ DUPĘ. Czyli musiała liczyć na coś innego - KOGOŚ INNEGO. A to jest w sumie ciekawy post i robi mnie myśleć o jeszcze jednej rzeczy - dlaczego sanah nie wbiła się z głosem w kogoś kto miał szansę na spadnięcie tylko w Capablance? Może rzeczywiście nie spodziewała się że spadnie i stąd wynika że się nie broniła? Tak jak tam wyżej pisałem, spokojnie można było jakiegoś węża albo janosika popchać z kolegą z mafii, jeśli spodziewaliby się wpierdolu.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:21:16 GMT 1
Bo z dwojga złego woleli, żeby to Sanah poleciała + bali się remisu. Końcówka przed linczem sugerowała mi, że poleci Sanah, jedynym rywalem jest Tinder. Bali się remisu, jeden dał w Sanah (a może nawet dwóch, kto wie, choć byłoby to już bardzo ryzykowne w swojej banalności) a na Tindera nikt. To jest ogólnie moje spostrzeżenie po linczu. Nie wczytywałem się dokładnie w to, co działo się po mordzie i mam do nadrobienia 10 stron z czwartkowo-piątkowej nocy, więc to teoria oparta na samej mechanice i okolicznościach przedlinczowych. Tylko że sanah z gry nie miała jakiejś tragicznej pozycji a było wiadomo że jeśli Tinder przeżyje to i tak dzisiaj będzie miał problemy Imo stosujesz jakieś założenia które nijak mają się do rzeczywistości w tej teorii i mi się to nie podoba Plus skąd mieli mieć pewność, że akurat ten jeden głos nie będzie powodem potencjalnego remisu? Ja z sentymentów w temacie spodziewałem się, że Tinder dostanie więcej głosów niż te 3. Dalej uważam że na tajnych takie rozważania są bezsensowne. Już więcej sensu by miało jakby tymi dwoma glosami wjebali się w jakiegoś niewinnego z potencjałem na spadnięcie typu Wąż czy janosik (nie wiem czy są niewinni, używam ich tylko jako archetypu) i go przepchnęli, bo z takiego czegoś zawsze można się wytłumaczyć. Jeżeli Tinder jest w mafii z sanah, to imo na ich obojgu może być głos mafiozy, nie tylko na sanah. Ewentualnością mógł był ten Wąż. Janosik ni chuja. Próbowałem na niego robić nagonkę, nikt nie podłapał poza Kotem, który nie miał silnej pozycji w mieście. Ja zagłosowałem zgodnie z przekonaniami, Kot też dał w niego. To 2 głosy. Nikt więcej nawet go nie wspominał, a ci którzy starali się dyrygować miastem w okolicach przedlinczowych odrzucali opcję Janosikową w przedbiegach. Dlaczego nie chcesz sprawdzić Tindera w sytuacji takiej, jaką mamy? Teraz jest na to idealny moment. Ja jestem za tą teorią, z tego co widzę Wujas też. Dla mnie to optymalna opcja, która może otworzyć kilka drzwi.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 11:22:26 GMT 1
FACT
Kompletnie rozmijam się z Andre3000 w oglądzie sytuacji.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 11:23:26 GMT 1
A to nie jest tak, że w pierwszym głosowaniu każdy mafiozo po prostu sobie głosuje tak jak mu wygodnie?
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:24:00 GMT 1
Moim zdaniem najprawdopodobniejsza była dywersyfikacja głosów mafii. Dlatego na Sanah takiego mafiosy nie ma. Nie dodaliby zagrożonemu kolejnego głosu, zresztą mord to potwierdza, bo czemu inaczej padłby Paper? Czasami najprostsze odpowiedzi są prawidłowe. Spodziewałbym się jednego głosu mafii u Tindera ( i tu uwaga, nawet jeśli jest w mafii. w ciągu dnia było bardzo dużo chętnych na tego gracza i można tu było wsadzić głos bez problemu) i w niebyt, żeby nie przeszkadzać. A czemu Sanah nie głosowała na Tindera? Bo się sama zablokowała tym postem: Dobry wieczór, widzę, że użytkownik PaperStar rozkręcił próbę linczu na mnie. Królowa dram Słabo mam czas odpisywać, szybko przypomnę moje typy z wczoraj: 1. Capablanca 2. Kot 3. Wujek Czemu akurat głos na Capablancę? Przypomnę, że Wuja miał już pewny głos od Nahacza. Czemu nie na niego? I tak, biję do tego, że mafia zawsze wymienia swoich kolegów w podejrzeniach.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 11:25:59 GMT 1
Nie podburza się czyjejś kompetencji w taki sposób, żeby od razu uciąć wszystkie dyskusje i tak żeby to on wyglądał na głupiego. Ze mną Wuja zrobił to samo. Wrzucił mnie do wora "nie gadać". A z Nahaczem tymczasem prowadził wręcz dialog.
|
|
janosik
Edycja#39
Limit postów: 140
|
Post by janosik on Nov 26, 2023 11:25:59 GMT 1
Już więcej sensu by miało jakby tymi dwoma glosami wjebali się w jakiegoś niewinnego z potencjałem na spadnięcie typu Wąż czy janosik (nie wiem czy są niewinni, używam ich tylko jako archetypu) i go przepchnęli, bo z takiego czegoś zawsze można się wytłumaczyć. Chyba, że się wjebali dwoma głosami we mnie, ale pechowo nikt inny się nie podpiął? Kot i Michael Scott dzisiaj też na mnie głosujecie czy może, coś się zmieniło?
|
|