|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 0:37:10 GMT 1
Potwierdziłem, bo niesłusznie zarzucano Drugiemu Mędrcowi ze Wschodu, że to jego sprawka. Przypisano mu nawet mafijność.
Jako miastowy zaś muszę strzec prawdy.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:40:49 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 0:40:49 GMT 1
A co sądzisz o Józefie?
Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką.
W tym kontekście zdania:
"Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam."
"No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia."
słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 0:42:23 GMT 1
Dobry trop. Ciężkość formułowania oskarżeń nie koresponduje z lekkością formułowania żartów.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 0:42:53 GMT 1
A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. Jak dla mnie pora młoda i jeszcze sobie poczytam gierkę. Nie lubię na początku wyskakiwać ze wszystkiego co myślę.
|
|
|
Post by George Michael on Dec 23, 2023 0:43:09 GMT 1
A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. Tak, mi się Joseph średnio podoba. Nawet mimo sexy beard
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 0:58:13 GMT 1
A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. To że ty tego nie widziałeś że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji to już twój problem a nie mój.
Nie interesowało mnie kto zaczął temat nieścisłości językowych tylko w jaki sposób się tam zainteresowani wypowiadali i w tym kontekście mi się wypowiedź drugiego mędrca się nie podobała.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 1:05:32 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 1:05:32 GMT 1
A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. To że ty tego nie widziałeś że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji to już twój problem a nie mój.
Nie interesowało mnie kto zaczął temat nieścisłości językowych tylko w jaki sposób się tam zainteresowani wypowiadali i w tym kontekście mi się wypowiedź drugiego mędrca się nie podobała.
Poczułeś potrzebę mi drugi raz odpisać? Możesz pokazać posty, gdzie Gwiazdka grała na "wyrobienie pozycji". Moją uwagę zwróciło, żeby próbowała mnie bronić, gdy nie było potrzeby, ale Ty mówiłeś, że o wyrabianiu pozycji coś jeszcze świadczyło. I przecież tam nie chodziło o to, kto zaczął. Nawet Ci tego nie wytknąłem, nie o to mi chodzi względem Ciebie, nie wiem, czemu o tym wspominasz. Nawet jeśli którykolwiek by zaczął, oni tam sobie fluffową pogawędkę urządzili, a Ty przyczepiłeś się - trochę na siłę - że niby Mędrzec się kogoś mafijnie czepia. Teraz mówisz, że nie podobał Ci się sposób. Co było tam mafijne w końcu? Bo że jeden drugiego nie oskarżał na podstawie interpunkcji, to chyba ustalone.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 1:07:49 GMT 1
Jak Józef winny, to jego skalp idzie na moje konto!
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 1:21:59 GMT 1
To że ty tego nie widziałeś że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji to już twój problem a nie mój.
Poczułeś potrzebę mi drugi raz odpisać? Możesz pokazać posty, gdzie Gwiazdka grała na "wyrobienie pozycji". Moją uwagę zwróciło, żeby próbowała mnie bronić, gdy nie było potrzeby, ale Ty mówiłeś, że o wyrabianiu pozycji coś jeszcze świadczyło.I przecież tam nie chodziło o to, kto zaczął. Nawet Ci tego nie wytknąłem, nie o to mi chodzi względem Ciebie, nie wiem, czemu o tym wspominasz. Nawet jeśli którykolwiek by zaczął, oni tam sobie fluffową pogawędkę urządzili, a Ty przyczepiłeś się - trochę na siłę - że niby Mędrzec się kogoś mafijnie czepia.Teraz mówisz, że nie podobał Ci się kontekst. Co było tam mafijne w końcu? Bo że jeden drugiego nie oskarżał na podstawie interpunkcji, to chyba ustalone. Obrona była tym zagraniem na wyrobieniem pozycji. Jak myślisz wolałbyś dołączyć do atakujących czy udawać tego rozsądnego i trochę pobronić? Przy tej drugiej opcji mogła trochę sobie punktów nabić. Przy pierwszej mogłoby jej niezręcznie wyjść. Druga sprawa była taka, że gwiazdka wolała się czepiać postów kreacyjnych by wyglądać na tą atakującą i pierwszy mocniejszy atak dała dopiero w Lapońca ale tak w cwaniackim stylu.
Po prostu nie lubię językowych tematów i uważam je za zapychacze. Kontekst był taki, że na siłę tam drugi mędrzec chciał się doczepić o nieścisłość językową co zwykle jest domeną mafiozów, a takie coś jest łatwe do zrobienia.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Post by Karp on Dec 23, 2023 1:30:00 GMT 1
Zedytowałem "kontekst" na "sposób" po minucie, czyli o 1:06. Twój post cytuje wersję sprzed edycji, czyli powstawał 15 minut, trochę sporo.
I przecież nikt się nie czepiał na siłę nieścisłości językowej! Zapychacz tak, ale tam nie było czepiania się na siłę, tam sobie o interpunkcji gadali.
Nie no, Józef, co Ty dajesz tutaj : o
Nie podoba mi się ten posting. Może Ty Józef w mafii jesteś?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 1:32:24 GMT 1
via mobile
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 1:32:24 GMT 1
Zedytowałem "kontekst" na "sposób" po minucie, czyli o 1:06. Twój post cytuje wersję sprzed edycji, czyli powstawał 15 minut, trochę sporo. I przecież nikt się nie czepiał na siłę nieścisłości językowej! Zapychacz tak, ale tam nie było czepiania się na siłę, tam sobie o interpunkcji gadali. Nie no, Józef, co Ty dajesz tutaj : o Nie podoba mi się ten posting. Może Ty Józef w mafii jesteś? No to się nie zrozumiemy w tej kwestii. Ty masz swoją opinię. Ja mam swoją. Odpowiedź na pytanie: pudło.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 1:34:08 GMT 1
Mafijny post. A Józef to jakiś obrońca z urzędu? skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję Ależ mnie tu Wędrowiec kolejkuje, jakby wiedział, że Józef winny. Szkolny błąd Wędrowca!
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 1:38:05 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 1:38:05 GMT 1
skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję Ależ mnie tu Wędrowiec kolejkuje, jakby wiedział, że Józef winny. Szkolny błąd Wędrowca! No to dwóch mamy. Karp z Uszkami nową, nieświecką tradycją. Ustalmy plan na d3, bo z taką celnością to nas odwalą w mordach i kto poprowadzi miasto?
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 1:43:19 GMT 1
Jakbyś trochę doczytał, to bys wiedział o co mi chodzi. Jeden z drugim.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 1:45:26 GMT 1
Tzn. dla mnie zarówno Uszko jak i Szczepan to podobni gracze którzy swoją agresję wyżywali na Józefie, stąd moje przypuszczenie, że wina Józefa niesie za sobą winę tego drugiego. Początkowo sądziłem, że Uszka, ale teraz bardziej skłonny jestem twierdzić, że jednak Szczepana.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 1:45:43 GMT 1
Jakbyś trochę doczytał, to bys wiedział o co mi chodzi. Jeden z drugim. Niczego nie będę doczytywał. Skończyło się babci sranie, wpadłeś.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Dec 23, 2023 1:50:27 GMT 1
nie wiem w czym są podobni uszko ze szczepanem
szczepan ma uszko ale uszko nie ma szczepana
ale szczepan z józkiem to zakochana para jacek i barbara, znajdują się na mojej liście i tego rogacza biednego to ja bym chętnie przemaglował CZY JESTEŚ TERRORYSTĄ GOŚCIU
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 1:51:25 GMT 1
gdybym był w mafii z Józefem to ten nie musiałby mi się podlizywać na każdym kroku kolego Uszko. Gdybym był w mafii nie pacyfikowałbym pomysłu drugiego mafiozy z pytaniem o ulubione potrawy wigilijne, tylko czerpałbym aż miło z wiedzy kto gdzie mieszka i kim może być.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Dec 23, 2023 1:52:24 GMT 1
mam kurewsko mocne przeczucie że na mojej liście są cztery mafie
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 1:52:47 GMT 1
nie wiem w czym są podobni uszko ze szczepanem szczepan ma uszko ale uszko nie ma szczepana ale szczepan z józkiem to zakochana para jacek i barbara, znajdują się na mojej liście i tego rogacza biednego to ja bym chętnie przemaglował CZY JESTEŚ TERRORYSTĄ GOŚCIU w tym do kogo kierują swój pierwszy agresywny post, i generalnie w agresji, tyle że Uszko tę agresję podtrzymuje na innych graczy (jeśli w mafii to bardzo zręcznie) a Szczepan gdzieś zniknął
|
|