buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Rozgrywka
Jan 6, 2024 18:00:32 GMT 1
via mobile
Post by buddyelf on Jan 6, 2024 18:00:32 GMT 1
1)oboje byli w kolędzie 2)Szczepan miał w tej kolędzie najgorszą pozycję ze wszystkich, więc jeżeli był tam drugi mafiozo miał najlepszą okazję do podbicia swoich notowań. Mówienie o tym jako o jakimkolwiek szalonym ruchu to jest pojebane nadużycie z manipulacją w celu obrony i granie dwójkowe 3)Czy w tej kolędzie nie było przypadkiem też mnie? Z tego co kojarzę rano dawałeś 80% na moją winę A przecież : Naginasz sobie to prawdopodobieństwo jak chcesz jak można naginać matematykę, debilu? w sumie mogę, bo się jeblem w obliczaniach i nikt mnie nie poprawia xD
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Jan 6, 2024 18:03:28 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Jan 6, 2024 18:03:28 GMT 1
Skoro wyrażasz w procentach kurwa brak prawdopodobieństwa i w tej samej sytuacji dajesz dwa różne wyniki to naginasz
Powtórz jeszcze parę razy jak masz wyjebane w wynik a potem zezwij kilku ludzi w temacie to się na pewno dogadamy
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Jan 6, 2024 18:06:24 GMT 1
via mobile
Post by buddyelf on Jan 6, 2024 18:06:24 GMT 1
Następnym razem zachowam procenty dla siebie, bo dla mnie w tym momencie nie mają większego znaczenia tak samo jak skończy się ta edycja
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 18:21:57 GMT 1
Dobra, to se to policzę xD
Okej, jest 21 graczy na starcie. Do czasu kolędy odpadło 4 + Casper, a zakładam (nie wiem, czy było tak powiedziane), że osoby, która otrzymała kolędę w tejże być nie może, więc zostało ich 16, z czego 4 mafiozów.
Jeden jest na pewno, więc zostaje 3 mafiozów, 15 graczy. Teraz szansa na to, że nie ma tam już żadnego innego mafiozy to 12/15 * 11/14 * 10/13 = 0.48351648351 więc 48%
Jeśli Casper może tam być, to zostaje ich 3 mafiozów, 16 graczy, więc 13/16 * 12/15 * 11/14 = 0.51071428571 = 51%
Nie będę rozważał sytuacji, w której jest tam tylko jeden dodatkowy mafiozo, bo i czemu miałbym. A zatem jeśli nie jebłem się w obliczeniach (na pewno jebłem się chwilę wcześniej, ale tego nie widzieliście, więc moje imię pozostanie nieskalane, chyba xD), to szansa na to, że nie ma tam już żadnego mafioza, to rzut monetą. No ładnie ładnie Buddyelfie, szkoda, że nikomu z nas się nie chciało sprawdzać wcześniej, bo teraz się przyznałeś, no ale tak czy tak wychodzi na to, że jak najbardziej jest to prawdopodobne.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 18:32:45 GMT 1
W ogóle, czy Maria podała swoją kolędę? Przejrzałem jej posty i jakoś tego nie widzę (zaraz sprawdzę ponownie, całe szczęście nie ma tego tak wiele, bo dostała je chyba 4 dnia). Ale naprawdę mam nadzieje, że to nie tak, że wszyscy kurwa to przegapiliśmy xD
Also, sorry Buddyelf, już rozumiem o co pisałeś z tą kolędą xDD
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 18:38:01 GMT 1
A nieee, dobra, tam była kolęda ze Szczepanem, sorrka xD Mitten Squad, Kolędnicy, Św. Szczepan, Zbłąkany Wędrowiec, George Michael, buddyelf
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 18:41:03 GMT 1
Pierwsza była z Dubeltówka, Japończykiem, Trzecim i Kevinem jbc.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 19:54:33 GMT 1
Dobra, sprawdziłem większość pierwszego i drugiego stycznia (do 20, potem się robi najwięcej postów, jak to przed linczem, a klamka już w sumie zapadła). Nie będzie linków do postów, bo mi się nie chce.
Ale sytuacja wyglądała tak, że Szczepan był już trupem, a Trzeci de facto wjechał na gotowe. Tak jak Buddyelf jeszcze przed "sprawdzeniem" Mikołaja pisał o linczowaniu go, tak nie był jedynym. Mi całkiem nieźle poprawiło pozycję przed linczem moja dłuższa nieobecność (case do sprawdzenia przez mafię, a jeśli zakładamy mafię plejsową, to i teraz mogło być mafijnym manewrem z mojej strony, jeśli ktoś się uprze na moją winę). Przy okazji, to nie tak, że tylko sprawdzenie Krakowiaka zaważyło, bo i paru innych graczy wymieniało go wśród mocny kandydatów do linczu, jeśli nie top1. A, no i warto też zauważyć, że Buddyelf i Trzeci się wzajemnie mocno uniewinniali (mafia plejsowa), a wśród top5 kandydatów na mafię Trzeci wymieniał spalonego już Szczepana, Uszko, Krakowiaka, Drugiego i mnie. Za siebie się nie obrażam, pozostałe też mogły być oczywiście honest pomyłką, ale nie było tam żadnego uzasadnienia (poza Szczepanem), a IMO na takiego Krakowiaka dało się robić dobry spin, że jego sprawdzenie na Szczepanie miało być wybieleniem się (nie sprawdzałem, kiedy miałby dostać to sprawdzenie, ale jeśli jakoś poprzedniego/tego samego dnia, to czemu nie). A skoro na niego poleciał mord, to też dziwne by było ze strony mafiozy wrzucać go do swojego top5. Swoją drogą, bardzo fajny plays Krakowiaku z tym sprawdzeniem, kudos. I oczywiście zwracam honor, bo wtedy byłem zdania, że chuj tam, sprawdzenie należy podać. Oczywiście dużo roboty robiło wtedy to, że byłeś elfem, którego zupełnie nie zakładałem, no ale może powinienem. Kurwa, jak teraz myślę, to podwójnie fajnie, bo zgarnąłeś i anulowałeś tym samym mord mafii. Oh boi, chapeau bas.
Uważam, że temat jest zamknięty. Chwilę mi zajęło pisanie tego posta, więc może Trzeci się pojawił, ale nie daję żadnych możliwości, że ma to swoje mechaniczne uniewinnienie, więc wszystkie głosy proszę wysyłać na Trzeciego
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Post by Kolędnicy on Jan 6, 2024 19:55:27 GMT 1
nie wiem kurwa, rozumiem że możecie mieć w piździe walke o te gre ale serio wypadałoby szczególnie od tych najbardziej niewinnych dostać jakieś minima
trzeba złożyć jakiś front i ja jestem gotów składać ten front z mittenem i maryjką
moja propozycja - buddyelf
mittena propozycja - trzeci - tam jest jeszcze głos drugiego
Maryjka proszę o dołączenie
Mitten prosze o zaopiniowanie głosu na buddyelfa
żeby nie było że sie podzielimy i nas zrobią dwoma głosami albo będzie jeden z pizdy na niewinnym i mafia tam dwa głosy puści
dajcie kurwa ostatni raz z przepony
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 6, 2024 19:59:10 GMT 1
nie no, nie możemy w buddyelfa dzisiaj, konsolidacja w trzeciego chłopy
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Post by Kolędnicy on Jan 6, 2024 20:00:06 GMT 1
nie no, nie możemy w buddyelfa dzisiaj, konsolidacja w trzeciego chłopy a jeśli to buddyelf wykorzystuje jego megalomanie i brak cela
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 20:00:39 GMT 1
Matko Boska, Ciebie proszę, żebyś, jeśli wciąż nie chcesz głosować na Trzeciego, to przejrzyj temat, zwłaszcza dzisiejszy dzień, zwłaszcza posty Drugiego. Jeśli mnie wciąż masz za mafię, to pamiętaj, że w obecnej konfiguracji mogę w niej być tylko z Drugim (jak było wspomniane, ktoś z naszej trójki Buddyelf/Kolędnicy/Ja musi być winny, a na mnie sprawdzenie dostał Drugi)
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 6, 2024 20:01:14 GMT 1
tu zupełnie nie o to chodzi, jest 3 podejrzanych, trzeci buddyelf i kolędnicy
najmniej prawdopodobny skład to buddyelf i kolędnicy, więc siłą rzeczy waląc w trzeciego mamy największe szanse
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 6, 2024 20:03:41 GMT 1
natomiast, jeśli trafimy, to ja na 99% będę zlecę w mordzie wtedy
nie umiem jednoznacznie się określić dalej, na ten moment daję 70/30 buddyelf/kolędnicy, taka mafia mi się dużo bardziej zgrywa, tym bardziej w kontekście niektórych plejsów, pytałem o tym dzisiaj ale NIE IDŹCIE W TO W CIEMNO, bo pewności nie mam żadnego autopilota
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 20:05:29 GMT 1
Żadnego Buddyelfa. Rozumiem Kolędniku, że znając swój kolor i mając mocne podejrzenia co do mojego (i Drugiego) proponujesz go, bo praktycznie wiesz, że jest winny, ale ja takiej wiedzy nie mam. I chociaż daję obecnie jakieś 80/20 na jego winę, to na Trzeciego jest to już solidne zdecydowanie bliżej setki.
Zresztą no, gdzie on jest, przy swojej rzekomej niewinności xD Jeśli naprawdę będzie miał solidny argument za swoją mechaniczną niewinnością, to go się przecież rozważy. Ale póki go nie ma, to nie, dziś pada Trzeci
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Jan 6, 2024 20:07:28 GMT 1
via mobile
Post by buddyelf on Jan 6, 2024 20:07:28 GMT 1
Drugi. Ja jestem niewinny. Czy powinienem dać się przekonac, że mafia trzeci i kolędnicy w ogóle moze istnieć? Czy ta akcja ze sprzedaniem Szczepana ma sens? Czy oni tego nie wygrywali?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 6, 2024 20:07:50 GMT 1
w tym setupie jest fizycznie niemożliwe, żeby którykolwiek z żywych graczy był mechanicznie uniewinniony (poza marią) na tym etapie rozgrywki
edit: poprawiłem błąd ortograficzny xDD
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 20:09:16 GMT 1
Nie. Tak jak pisałem, Szczepan był trupem.
Kolędniku, zadeklaruj proszę głos na Trzeciego i miejmy to z głowy
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 6, 2024 20:09:58 GMT 1
w tym setupie jest fizycznie nie możliwe, żeby którykolwiek z żywych graczy był mechanicznie uniewinniony (poza marią) na tym etapie rozgrywki A to swoją drogą, że ni chuja nie widzę, jak miałby to zrobić.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 6, 2024 20:12:09 GMT 1
Drugi. Ja jestem niewinny. Czy powinienem dać się przekonac, że mafia trzeci i kolędnicy w ogóle moze istnieć? Czy ta akcja ze sprzedaniem Szczepana ma sens? Czy oni tego nie wygrywali? ja ci powiem tak: ja się nie zastanawiałem nad "czy oni tego nie wygrywali", bo nie wiesz jaka była sytuacja i co oni myśleli na mafijnym, kogo podejrzewali o bycie rolnym ja np. myślałem, że mikołaj jest w parze ty-kolędnicy, TOTALNIE mi uszko do niego nie pasował, zajebiście ukryta rola może myśleli tak samo grane było na to, żeby niewinnego ciebie wziąć pod chuj, uniewinnić jak jesteś pod obstrzałem, złapać i złapać prezent w odpowiednim momencie (wychodzi na to, że wtedy były 3 osoby bez prezentu, ja kolędnicy i gwiazdka, więc kolejka się kończyła i ty-mikołaj mógłbyś rozdawać swoim pewnym niewinnym, tj. pewnie trzeciemu). i w takiej sytuacji brak zabicia mikołaja w mordzie nie boli, bo prezent dostaje mafia czy tak było - nie wiem wiem natomiast, że skoro szczepan został zlinczowany przy udziale mafii, to znaczy, że ten grinch został poświęcony kosztem czegoś, albo był na tym etapie już po prostu niepotrzebny
|
|