Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 12:44:28 GMT 1
ok ja też jestem eager do gry to pogadajmy poproszę o powód który pozwolił Ci wstawić krakowiaka do top3 niewinnych z kolei wędrowiec nie jest żadną opcją, a na tą chwile bardziej w górnej połowie stawki, było o nim gadane sporo i nie wiem jak ta myśl w ogóle mogła wyewolułować żeby tak często niósł się jako kandydat do linczu może ktoś w tym miesza? o buddyelfie nie ma co gadać, o josephie mówione jest za dużo, a szczepan? skąd ten szczepan? Ale panie Kolędniki, to nie jest moje top 3, ono looks zupełnie different. To są uniewinnienia graczy, których nicki pojawiają się jako candidates do lynching. Czyli rather uniewinnienia warunkowe ludzi z trochę troubles. U wędrowca nie spodobał mi się początek gry, very easy było zaatakować Mikołaj z Laponii bo wszedł z dużo aggression, albo rozmemłane uszko. Very fast wszedł to ataku, a jak napisałem że może być mobster to nawet nie zapytał dlaczego, tylko zrobił omgus na mnie. Dlatego mi się to nie podobało, start był weak in my humble opinion. Dlaczego nie chcesz gadać o buddyelf a np. O wędrowcu z zachodu tego nie mówisz, skoro mają similar amount posty? A Szczepana już Gwiazdka explained. Nie ma tam meat, a jest zaznaczanie obecności. Dzisiejsze wejście rano było absurd, odpowiadanie na jakieś useless posty, a jakby prowadził investigation. A to sory, w takim razie wyjątkowo szybko wyciągasz rękę do zawodników w potencjalnych troubles Ja z kolei o wędrowcu już pisałem, że mafiozo nie przełamuje stanu gry typu lizanie się po chujach, w ogóle mafiozi w moim rozumieniu prekursorami w jakichkolwiek ruchach są rzadko Buddyelf ma 5 postów po których zostaje 0 w głowie jak już słusznie zauważył jakiś niemiec Mitten, a Wędrowiec 35, coś Ci się popierniczyło. A szczepan to absurd, zgadza się. Pytanie czy mafijny
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 12:45:28 GMT 1
Chciałbym się podzielić czymś takim. Mikołaj z Japonii celnie atakuje Trzeciego Mędłca z Zachodu: Świąteczna dubeltówka Maria z Nazaretu Mitten Squad Stary Rabin 0 postów Wszyscy w mafii Mafia boi się postowania. Ręce do góry Mamy adwent a nie wielki post, więc to, że ktoś nie postuje nie czyni z niego bezbożnika. A przyjebać się do nieobecnych jest oczywiście najłatwiej. Dyuga rzecz. Czy mógłby ktoś wskazać, gdzie przed 21:45 Kevin sensownie atakuje Zbłąkanego Wedyowca? Mam to w notatkach, lecz nie mogę znaleźć? A może Kevin skasował post niczym Andyew Tate? Zbłąkany Wedyowiec, Trzeci Mędrzec z Zachodu, św. Jozef z Nazeyetu, św. Szczepan. Kwartet. I na yazie spadam. Nelli mnie woła, czas przygotować się do świąt. Aha. Przyłączam się do życzeń dla Tomasza Osiem.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 12:47:14 GMT 1
Maryja i Szczepan nabijają pustą aktywność, a u Mitten Squad nie podobało mi się jego wejście, jak czekał, aż "będzie z kim pogadać". Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 12:47:40 GMT 1
Dawaj notatki Mikołaju
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 12:47:55 GMT 1
No dobła, jeszcze jedna rzecz. Byacia kolędnicy chyba źle zinteypyetowali mnie, lecz może to dobrze, jak ma to pyowadzić do takich postów jak powyżej.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 12:48:17 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 12:48:17 GMT 1
To druga gwiazdka mafia? : o A to spryciarz. Myślę, że miał taki pomysł: Powie, że w mafii jest ta druga gwiazdka, i wtedy zlinczujemy ją, a on się nam wymknie. A tak naprawdę w mafii był on. Co myślicie, mogło tak być? Rozmowa dwóch mafiozów. Ja raczej stawiam dwóch niewinnych Argumentum at claimum bezrolnościum. No tam chyba Mitten się nie zgodził, ale po chuj mafioza miałby mówić, że bezrolny na wejściu xd zawsze chyba lepiej ten claim trzymać w razie W --- Maria dawaj, pogadamy, dlaczego chcesz mnie opierdolić? Ja przyjaciel przecież. --- Szczepan " Pierwszy Mędrzeczewschodu jest niewinny" " Cofam uniewinnienie mędrca ze wschodu" Możesz przedstawić tutaj proces myślowy jaki zaszedł? Jak to przebiegło w głowie? --- Kolędnicy, mam wrażenie, że jakiś niechillowy jesteś, z braku lepszego słowa. Przeszkadza Ci uniewinnienie George'a? Trochę się rozmijamy, mnie też biłeś, bo nie odpisałem na pytanie, które było stwierdzeniem (nie wiem, czy to żart, z tymi pastorałkami), a potem, że jak nie podam Ci powodu do startu nawalanki, to będziesz we mnie nawalał. No rozmijanka! Co sądzisz o Kevinie? --- Mitten, rozumiem, że zdziwiłoby Cię, jakbyś ze dwa dni nie był podejrzewany, bo to mogłoby znaczyć, że jest tak z nadania mafii i może im służysz. Ale czemu u licha dziwisz się brakom podejrzeń po pięciu postach xd Posty miałeś neutralne w sumie, doceniam wkład na wejściu i podzielenie się przemyśleniami, czytałem uważnie, bo jak głosi stara prawda, jak jakiś mniej aktywny ma być w mafii, to ten, który stara się odglonić merytorycznie, no ale jakoś nie miałem negatywnych wajbów z samej treści. Rób swoje, jak nie jesteś podejrzewany, to masz łatwiej, bo nie musisz przepłacać energii na bronienie.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 12:50:32 GMT 1
Ja raczej stawiam dwóch niewinnych Argumentum at claimum bezrolnościum. No tam chyba Mitten się nie zgodził, ale po chuj mafioza miałby mówić, że bezrolny na wejściu xd zawsze chyba lepiej ten claim trzymać w razie W Argumentum ad Choinkum.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 12:52:11 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 12:52:11 GMT 1
Ja raczej stawiam dwóch niewinnych Argumentum at claimum bezrolnościum. No tam chyba Mitten się nie zgodził, ale po chuj mafioza miałby mówić, że bezrolny na wejściu xd zawsze chyba lepiej ten claim trzymać w razie W Argumentum ad Choinkum. Choinka – gracz nie wie, że ma taką rolę. Jeśli choinka kiedykolwiek zginie, wraz z jej śmiercią pojawi się informacja ile prezentów (licząc od początku gry do momentu śmierci Choinki) zepsuł Grinch Co przez to rozumiesz? Mafioza mógłby pisać, że jest bezrolny, żebyśmy w razie czego pomyśleli, że jest choinką? xd
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 12:53:11 GMT 1
No, to taki opryszek w razie sprawdzenia.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 12:54:07 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 12:54:07 GMT 1
Maryja i Szczepan nabijają pustą aktywność, a u Mitten Squad nie podobało mi się jego wejście, jak czekał, aż "będzie z kim pogadać". Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę. Nie nazwałabym tego pustą aktywnością. W koncu jak wspomniałam o Zbakanym Wedrowcu to zaczął atakowac inne posty, tylko nie tym w którym poruszyłam jego temat. To jest dopiero podejrzane
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 12:57:04 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 12:57:04 GMT 1
E, bo ja bym oceniał za mało prawdopodobne, że mafioza by na to wpadł i żeby jednocześnie se tak claimnąć na wejściu A co do Mittena: "Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę." No ale w sumie to napisał swoje po nadrobieniu, a potem chciał pograć z innymi, ja bym jako minus nie odczytywał. Mnie bardziej dziwi tekst: "nie podoba mi się, że jestem kompletnie pomijany w podejrzeniach" Miastowi, często w d1 się zastanawiacie, czemu jesteście pomijani w podejrzeniach? I że się to Wam nie podoba?
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 12:57:26 GMT 1
Nie podoba mi się wjeżdżanie w Karpia i nie podoba mi się, że jestem kompletnie pomijany w podejrzeniach :/ Przynajmniej nie mylą twojego nicku. Ja się musiałem chwilę zastanowić, czy Pan George Michael pisząc o "Wędrowcu z Zachodu" ma na myśli mnie, czy Zbakanego :/ Jak na złość Pan George Michael jest akurat jednym z gości otwierających moją listę niewinnych, a to peszek :/
Ale hej, początek współpracy może i niewybitny, ale Cywilizacja Zachodu to przecież Cywilizacja Dialogu. Dialog rozwiąże wszystko, dogadamy się!!!
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 12:57:59 GMT 1
W trakcie podróży ze Wschodu do Betlejem sobie myślałem o rzeczach, bo nie miałem co robić i sobie myślałem np. o tym co bym zrobił będąc w mafii. Wyszło mi, że jako mafia bym chciał dostać prezent i to najlepiej od razu żeby Scrooge do dostał. Kto dostanie prezent to sobie można zgadywać, bo to zależy od tego, kto jest Mikołajem i jakie ma podejście do gierki, natomiast no pewnie wybór szczególnie pierwszego dnia będzie dotyczył graczy, którzy będą konsensusowo/przez Mikołaja uznawani jako niewinni. Więc na takiej potencjalnej checkliście do bycia w kolejce do prezentu należałoby mieć "bycie niewinnym" i w drugiej kolejności "silne wejście", chociaż to drugie nie jest warunkiem koniecznym. Przykładając to przez listę na graczy - i nie robiąc z tego listy podejrzanych a matrycę marzeń grania pod prezent, wychodzi nam: 1. Kevin - no w sumie 2. Karp - raczej nie, tzn. no Karp ma parcie na ekran i zbiera jakieś negatywne opinie, więc ja bym tego "grą na prezent" nie nazwał 3. Stary Rabin - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 4. Św. Mikołaj z Krakowa - no w sumie 5. Zbłąkany Wędrowiec - no w sumie, przy czym tu chłop robi za Agresywnego Mędrca, a tacy mogą np. zginąć w mordzie, a wtedy prezent się marnuje, więc o Scroogowanie bym go raczej nie podejrzewał 6. George Michael - według moich kryteriów, raczej nie 7. Mędrzec ze Wschodu - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 8. Drugi Mędrzec ze Wschodu - no w sumie, przy czym mi i tak nikt prezentu nie da xD 9. Mitten Squad - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 10. Gwiazda Betlejemska Z Bongiem - no w sumie 11. Kolędnicy - raczej nie? 12. Trzeci Mędrzec z Zachodu - raczej nie? 13. Śrut nocnej ciszy - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 14. Józef z Nazaretu - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 15. Maria z Nazaretu - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 16. Uszko z grzybami - no w sumie 17. Świąteczna dubeltówka - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 18. Pierwsza Gwiazdka - teoretycznie, chociaż w inny sposób niż pozostali z "no w sumie" 19. Św. Szczepan - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 20. buddyelf - nie podjął próby spełniania warunków z checklisty 21. Św. Mikołaj z Laponii - w sumie podjął próbę, tylko nieudolną xD do dyskusji, ale skłaniam się ku "no w sumie" Czyli w grupie graczy, którzy no starali się wejść "dobrze" w temat (a zakładam, że tacy mają największą szansę na prezent) mamy: Kevina, Mikołaja z Krakowa, Wędrowca, mnie, Gwiazdkę z Bongiem, Uszko, Pierwszą Gwiazdkę, Mikołaja z Laponii, w tej grupie naturalnie będą też/przede wszystkim miastowi, natomiast jak już trafimy tu mafię, to z dużym prawdopodobieńśtwem Scrooge'a, jeżeli mam rację. Drugi wniosek wynikający z teorii prezentowej jest taki, że osoby glonujące typu Dubeltówka tej roli raczej nie mają, bo jak taka Dubeltuwa miałaby prezent dostać, może nawet paradoksalnie takie wyjebongo nawet być estymatorem niewinności, no bo jednak mafia chyba chce te prezenty dostawać, a tu oddaje szansę bez walki.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:00:44 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 13:00:44 GMT 1
Maryja i Szczepan nabijają pustą aktywność, a u Mitten Squad nie podobało mi się jego wejście, jak czekał, aż "będzie z kim pogadać". Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę. Nie nazwałabym tego pustą aktywnością. W koncu jak wspomniałam o Zbakanym Wedrowcu to zaczął atakowac inne posty, tylko nie tym w którym poruszyłam jego temat. To jest dopiero podejrzane Siema Maria. Tak myślałem wczoraj, że zabawnie by było, jakby Maria wpadła z rana i zaczęła ułaskawiać Józefa. Wiesz, biała chustka, jak Danusia Zbyszkowi. Mimo takiej fajnej potencjalnej relacji kreacyjnej, zdaje się, że Józefa pominęłaś so far! Zasługuje na białą chustkę, czy trzeba pognać cieślę?
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:01:19 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 13:01:19 GMT 1
Szukanie szansy do wypierdolenia kogoś to raczej domena mafiozów. Czy któryś zrobiłby to tak ostentacyjnie? Oto jest pytanie. Dobra nie będę tracił postów, bo jeszcze wieczorem mogą się przydać. Dodam tylko Michaelu, że kompletnie nie zrozumiałeś mojego pierwszego posta w stronę Mikołaja z Japonii. Ale może to kiedyś wyjaśnię w późniejszych dniach.skąd założenie że dalej będziesz na impresce, a nie przybijesz już gwoździa? Taki zbakany to dobry cel na upicie i wykorzystanie, nikt nie zna, nikt nie spyta, co się będą ludziska maruderem przejmować no i z pierwsza częścią też się nie zgadzam, ktoś impreskę opuścić musi, po co bandziory by złotym zębem i chętka na konkretną osobę błyszczały i takie uwagi zbakanego wzbudzały bandziorki owszem szukają okazji ale za wcześnie jeszcze na to dla nich!!
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:01:59 GMT 1
Ja raczej stawiam dwóch niewinnych Argumentum at claimum bezrolnościum. No tam chyba Mitten się nie zgodził, ale po chuj mafioza miałby mówić, że bezrolny na wejściu xd zawsze chyba lepiej ten claim trzymać w razie W --- Maria dawaj, pogadamy, dlaczego chcesz mnie opierdolić? Ja przyjaciel przecież. --- Szczepan " Pierwszy Mędrzeczewschodu jest niewinny" " Cofam uniewinnienie mędrca ze wschodu" Możesz przedstawić tutaj proces myślowy jaki zaszedł? Jak to przebiegło w głowie? --- Kolędnicy, mam wrażenie, że jakiś niechillowy jesteś, z braku lepszego słowa. Przeszkadza Ci uniewinnienie George'a? Trochę się rozmijamy, mnie też biłeś, bo nie odpisałem na pytanie, które było stwierdzeniem (nie wiem, czy to żart, z tymi pastorałkami), a potem, że jak nie podam Ci powodu do startu nawalanki, to będziesz we mnie nawalał. No rozmijanka! Co sądzisz o Kevinie? --- Mitten, rozumiem, że zdziwiłoby Cię, jakbyś ze dwa dni nie był podejrzewany, bo to mogłoby znaczyć, że jest tak z nadania mafii i może im służysz. Ale czemu u licha dziwisz się brakom podejrzeń po pięciu postach xd Posty miałeś neutralne w sumie, doceniam wkład na wejściu i podzielenie się przemyśleniami, czytałem uważnie, bo jak głosi stara prawda, jak jakiś mniej aktywny ma być w mafii, to ten, który stara się odglonić merytorycznie, no ale jakoś nie miałem negatywnych wajbów z samej treści. Rób swoje, jak nie jesteś podejrzewany, to masz łatwiej, bo nie musisz przepłacać energii na bronienie. Najpierw zobaczyłem że nie ma avatara uznałem że niewinny. Potem zobaczyłęm że elf też nie ma avatara uznałem że nie chcę korzystać z takiego argumentu.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 13:02:05 GMT 1
Maryja i Szczepan nabijają pustą aktywność, a u Mitten Squad nie podobało mi się jego wejście, jak czekał, aż "będzie z kim pogadać". Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę. Nie nazwałabym tego pustą aktywnością. W koncu jak wspomniałam o Zbakanym Wedrowcu to zaczął atakowac inne posty, tylko nie tym w którym poruszyłam jego temat. To jest dopiero podejrzane Hola, hola, hola. Bo tu dochodzi do jakiegoś grubego przekłamania. 1. Napisałaś posta w taki sposób, że nijak nie mogłem uznać, że jest mowa o mnie ("zbąkany mędrzec" przy cytowanym Drugim Mędrcu") 2. Tym bardziej, że sam zarzut jest absurdalny, bo ja nijak nie powoływałem się na regulamin, wręcz przeciwnie 3. Gdyż jak wiadomo punkt regulaminu o niegadaniu o tożsamościach nie dotyczy mafiozów i ich konwersacji na mafijnym 4. Co za tym idzie swoją interwencją uchroniłem miasto przed zdradzeniem mafii zbyt wielu szczegółów o sobie na starcie gry Gdybym był w mafii zrobiłbym dokładnie odwrotnie. Z rękami w gaciach czekałbym aż kolejni gracze ujawniają swoje ulubione potrawy wigilijne i przypisywałbym je do regionów gdzie one są najpopularniejsze.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:03:09 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:03:09 GMT 1
E, bo ja bym oceniał za mało prawdopodobne, że mafioza by na to wpadł i żeby jednocześnie se tak claimnąć na wejściu A co do Mittena: "Jak miał coś do napisania, to mógł śmiało pisać, a nie czekać o czwartej nad ranem, aż ktoś zadzierzgnie z nim rozmowę." No ale w sumie to napisał swoje po nadrobieniu, a potem chciał pograć z innymi, ja bym jako minus nie odczytywał. Mnie bardziej dziwi tekst: "nie podoba mi się, że jestem kompletnie pomijany w podejrzeniach" Miastowi, często w d1 się zastanawiacie, czemu jesteście pomijani w podejrzeniach? I że się to Wam nie podoba? Ja zawsze przeżycie d1 uważam za sukces i myślę że bycie podejrzanym w d1 jest jedną z najgorszych rzeczy. A) Mafia potem ma się potem łatwo do czego przyczepić B) Te podejrzenia w d1 są warte tyle co nic bo to tylko przeczucia na podstawie znikomej ilości informacji Jeśli ktoś chce być podejrzany w d1 to musi kochać ryzyko albo być w mafii
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:03:27 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 13:03:27 GMT 1
bardzo łatwo idzie wagonik na Szczepana cosik
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 13:06:29 GMT 1
Kolędnicy, mam wrażenie, że jakiś niechillowy jesteś, z braku lepszego słowa. Przeszkadza Ci uniewinnienie George'a? Trochę się rozmijamy, mnie też biłeś, bo nie odpisałem na pytanie, które było stwierdzeniem (nie wiem, czy to żart, z tymi pastorałkami), a potem, że jak nie podam Ci powodu do startu nawalanki, to będziesz we mnie nawalał. No rozmijanka! Co sądzisz o Kevinie? miałem przeczucie, że trochę tam [może specjalnie] przesadzasz z opisem zjawiska na początku gry więc się przypierdoliłem nie odpowiadałeś mi a odpowiadałeś ludziom dookoła więc zaczepiłem Cię cytując pudziana zabijającego karpia na strzała, chyba muszę wytłumaczyć bo poczułeś tam złą krew nie rozumiejąc potem mi się odechciało przypierdalać kiedy zbyt dużo ludzi coś od Ciebie chciało, a finalnie na koniec dnia uważam że całkiem wdzięcznie wyszedłeś spod pressingu więc czekamy co dalej a Kevin z postów podoba mi się w bardzo, a na koniec z kierunków które obiera tak średnio ale jest śmieszny więc lubie a co?
|
|