|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 13:07:41 GMT 1
W sumie zabawne, że z mojego wczorajszego żartu wyszła średniej jakości zarzutka. To był chyba wdzięczny post, więc jakiś mafiozo pewnie skorzystał.
Św. Mikołaj z Laponii Św. Szczepan Św. Mikołaj z Krakowa kogoś pominąłem czy to już wszyscy?
Z tego grona to kłopoty Szczepana chyba.
|
|
|
Post by George Michael on Dec 23, 2023 13:08:17 GMT 1
Ale panie Kolędniki, to nie jest moje top 3, ono looks zupełnie different. To są uniewinnienia graczy, których nicki pojawiają się jako candidates do lynching. Czyli rather uniewinnienia warunkowe ludzi z trochę troubles. U wędrowca nie spodobał mi się początek gry, very easy było zaatakować Mikołaj z Laponii bo wszedł z dużo aggression, albo rozmemłane uszko. Very fast wszedł to ataku, a jak napisałem że może być mobster to nawet nie zapytał dlaczego, tylko zrobił omgus na mnie. Dlatego mi się to nie podobało, start był weak in my humble opinion. Dlaczego nie chcesz gadać o buddyelf a np. O wędrowcu z zachodu tego nie mówisz, skoro mają similar amount posty? A Szczepana już Gwiazdka explained. Nie ma tam meat, a jest zaznaczanie obecności. Dzisiejsze wejście rano było absurd, odpowiadanie na jakieś useless posty, a jakby prowadził investigation. A to sory, w takim razie wyjątkowo szybko wyciągasz rękę do zawodników w potencjalnych troubles Ja z kolei o wędrowcu już pisałem, że mafiozo nie przełamuje stanu gry typu lizanie się po chujach, w ogóle mafiozi w moim rozumieniu prekursorami w jakichkolwiek ruchach są rzadko Buddyelf ma 5 postów po których zostaje 0 w głowie jak już słusznie zauważył jakiś niemiec Mitten, a Wędrowiec 35, coś Ci się popierniczyło. A szczepan to absurd, zgadza się. Pytanie czy mafijny Jeszcze tu odpiszę quickly - nie wyciągam do nich hand dlatego że mają kłopoty, tylko że uważam że mogą być innocent. A pisanie w naszym community, że mafiozi nie są trailblazers to proszenie się o wpierdol, jak to w Poland mówicie. A ja mówiłem o wędrowiec z Zachodu że ma 5 postów, nie zbłąkany, więc tobie się popierniczyło mister Kolędniki. Ale wybaczam w Christmas spirit. Plus karp props za noticing dziwny post mittena, też go odpisałem ale z więcej irony znów.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:08:30 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:08:30 GMT 1
Nie nazwałabym tego pustą aktywnością. W koncu jak wspomniałam o Zbakanym Wedrowcu to zaczął atakowac inne posty, tylko nie tym w którym poruszyłam jego temat. To jest dopiero podejrzane Siema Maria. Tak myślałem wczoraj, że zabawnie by było, jakby Maria wpadła z rana i zaczęła ułaskawiać Józefa. Wiesz, biała chustka, jak Danusia Zbyszkowi. Mimo takiej fajnej potencjalnej relacji kreacyjnej, zdaje się, że Józefa pominęłaś so far! Zasługuje na białą chustkę, czy trzeba pognać cieślę? Mąż z niego beznajdziejny, spokoju mi nie daje, ciągle tylko Maryjko i Maryjko. Simp totalny i tyle. No ale ja bym go D1 nie wywalała bo może się opamięta i coś sensownego wykrztusi jak go za jaja złapie.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:11:30 GMT 1
via mobile
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 13:11:30 GMT 1
Muszę przyznać, że nie wpadłem na to, chociaż przyznaję - pomysł jest niezły. Natomiast Mistrza uspokajam - gracze nie muszą podawać prawdziwych odpowiedzi, aby przypadkiem nie zasugerować niczego zakazanego Regulaminem. Dlaczego tak dużo mówisz o mistrzu? To trywialnie proste - to integralną część kreacji. Po doczytaniu ostatnich stron kolędnicy jednak awansują do w sumie tak.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:12:51 GMT 1
Jak ktoś się przyznaje do robienia zarzutki od razu jak ktoś łyknie to jest mafijne czy nie?
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 13:13:33 GMT 1
Maria znowu pisze językiem mafii "bym go D1 nie wywalała".
Mnie się ten język nie podoba, bo świadczy o tym, że ten gracz myśli o linczach w kategorii pozbywania się kogoś, a nie znalezienia mafii.
A poza wszystkim uważam, że małżeństwo z Nazaretu jest w mafii. A sam Józef przewijający się w podejrzeniach tak wielu graczy powinien być naturalnym celem do zlinczowania, tymczasem jego temat jakby ucichł.
ps Drugi Mędrcu nie wiem czy zauważyłeś, po d1 nie ma mordu.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 13:16:29 GMT 1
Szczepan nie manipuluj. Przyznałem się do zrobienia żartu, z którego przypadkiem wyszła zarzutka. Zresztą tenże żart był raczej dość oczywisty.
Kłopoty Szczepana zwiększyły się.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:17:25 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:17:25 GMT 1
Nie nazwałabym tego pustą aktywnością. W koncu jak wspomniałam o Zbakanym Wedrowcu to zaczął atakowac inne posty, tylko nie tym w którym poruszyłam jego temat. To jest dopiero podejrzane Hola, hola, hola. Bo tu dochodzi do jakiegoś grubego przekłamania. 1. Napisałaś posta w taki sposób, że nijak nie mogłem uznać, że jest mowa o mnie ("zbąkany mędrzec" przy cytowanym Drugim Mędrcu") 2. Tym bardziej, że sam zarzut jest absurdalny, bo ja nijak nie powoływałem się na regulamin, wręcz przeciwnie 3. Gdyż jak wiadomo punkt regulaminu o niegadaniu o tożsamościach nie dotyczy mafiozów i ich konwersacji na mafijnym 4. Co za tym idzie swoją interwencją uchroniłem miasto przed zdradzeniem mafii zbyt wielu szczegółów o sobie na starcie gry Gdybym był w mafii zrobiłbym dokładnie odwrotnie. Z rękami w gaciach czekałbym aż kolejni gracze ujawniają swoje ulubione potrawy wigilijne i przypisywałbym je do regionów gdzie one są najpopularniejsze. Czyli mówisz, że wpadłeś na ten pomysł i chciałeś uchronić miasto przed tą zmyślną pułapką. Dobrze, akceptuję ten argument i przyznaję, że mogło to być równie mafijne co miastowe zagranie. Zależy od tego czy będziesz utrzymywać obecny poziom rozkmin
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:19:31 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:19:31 GMT 1
Maria znowu pisze językiem mafii "bym go D1 nie wywalała". Mnie się ten język nie podoba, bo świadczy o tym, że ten gracz myśli o linczach w kategorii pozbywania się kogoś, a nie znalezienia mafii. A poza wszystkim uważam, że małżeństwo z Nazaretu jest w mafii. A sam Józef przewijający się w podejrzeniach tak wielu graczy powinien być naturalnym celem do zlinczowania, tymczasem jego temat jakby ucichł. ps Drugi Mędrcu nie wiem czy zauważyłeś, po d1 nie ma mordu. Tak? I jak ci idzie znajdowanie mafii w d1?
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:20:31 GMT 1
Szczepan nie manipuluj. Przyznałem się do zrobienia żartu, z którego przypadkiem wyszła zarzutka. Zresztą tenże żart był raczej dość oczywisty. Kłopoty Szczepana zwiększyły się. Uważasz że manipulowałem i to w taki sposób, że jesteś w stanie od razu rozczytać że manipuluję?
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:24:03 GMT 1
Głupia byłaby to manipulacja.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 13:24:48 GMT 1
No napisałeś, że przyznałem się do robienia zarzutki. Podczas gdy przyznałem się do robienia żartu, nie miałem wtedy w planach robienia zarzutki.
A że wyszła z tego zarzutka, to dobrze. Lepiej dla rozgrywki.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:26:56 GMT 1
No to powiedziałem nie prawdę. Ale to co innego niż manipulacja.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:29:24 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:29:24 GMT 1
Kurwa Szczepan a ja cię za miastowego miałam
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:31:37 GMT 1
No dobrze, ale czemu to się zmieniło?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:33:43 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:33:43 GMT 1
Powiedzenie nieprawdy = kłamstwo. Miastowi nie kłamią.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:35:31 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 13:35:31 GMT 1
Powiedzenie nieprawdy = kłamstwo. Miastowi nie kłamią. jak nie maryjka co ty!? mnie sie zdarza
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:36:15 GMT 1
Powiedzenie nieprawdy = kłamstwo. Miastowi nie kłamią. Kobieto źle zinterpretowałaś co napisałem. A w ogóle nawet nie chodzi o interpretacje. powiedzenie nieprawy nie równa się kłamstwo właśnie.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 13:37:05 GMT 1
No to powiedziałem nie prawdę. Ale to co innego niż manipulacja. W sumie się zgadzam. Jeśli nie było to intencjonalne, to znaczy ni mniej ni więcej, że niedokładnie przeczytałeś mojego posta. Albo bo miałeś bias, albo z lenistwa, albo bo jesteś w mafii, albo bo coś jeszcze innego.
Dowiem się tego. Jestem Mędrcem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:38:18 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 13:38:18 GMT 1
mędrzec nawet spoko
|
|