|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:41:04 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 13:41:04 GMT 1
ja już nadaje z pociągu powiedzcie mi miastowi czy ktoś w ogóle broni Józefa!? przecież on nie jest na tyle spalony żeby mafia go sobie odpuściła, dałoby się przepchnąć nie przymierzając karpia np
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:43:42 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 13:43:42 GMT 1
jakbym był w mafii to nie widziałbym żadnych przesłanek według których musiałbym bronić Józka już teraz
obrona pośrednia (zrzut gówna w innym kierunku ) jak już mogła się zrobić na Szczepanie, ale oni od wczoraj wieczora są złączeni jednym kajdanek właściwie
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:43:52 GMT 1
ja już nadaje z pociągu powiedzcie mi miastowi czy ktoś w ogóle broni Józefa!? przecież on nie jest na tyle spalony żeby mafia go sobie odpuściła, dałoby się przepchnąć nie przymierzając karpia np Ja dopiero nadrabiam i dla mnie w postach karpia są bardzo fajne miejskie rzeczy. Postów Józefa natomiast nie pamiątam poza tymi kreacyjnymi.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:44:32 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:44:32 GMT 1
ja już nadaje z pociągu powiedzcie mi miastowi czy ktoś w ogóle broni Józefa!? przecież on nie jest na tyle spalony żeby mafia go sobie odpuściła, dałoby się przepchnąć nie przymierzając karpia np Nie no wątpię, że Karpia uda się przepchnąć dzisiaj
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:44:35 GMT 1
via mobile
Post by Mitten Squad on Dec 23, 2023 13:44:35 GMT 1
Nie wiem skąd pomysł, że jakoś czekałem po nocy, aż ktoś się pojawi, ale dementuję- skończyłem robotę, wszedłem na forumek, napisałem posta i zacząłem nieśpiesznie czytać. A że między moim pierwszym, a drugim postem pojawiła się Matka Boska, to już zwykły bożonarodzeniowy cud.
Ale cóż, dostałem jak widać co chciałem xD Odpowiadając zatem na pytanie "po co zwróciłem na siebie uwagę w ten sposób", to w sumie czemu nie. Dziwiło mnie, że nikt o mnie nie wspomniał nawet (nawet mimochodem, nie mówię tu o podejrzeniach), więc na to zwróciłem uwagę.
A wracając jeszcze do tego tematu "czy mafiozo pisałby, że bezrolny", bo to świetnie pasuje do mojej konkluzji, którą wyciągnąłem z powyższych rozważań - niektórzy gracze za dużą wagę, przynajmniej moim zdaniem, przywiązują do rozważań przed napisaniem posta. Tak jak ja napisałem se to wyżej nie zastanawiając się specjalnie, tak imo spokojnie jakiś mafiozo mógł sobie wbić i napisać, że jest bezrolny, nie zastanawiając się specjalnie, czy za X dni nie będzie się musiał podawać za rolnego. Tak samo chyba Mędrzec Korwin wbił i rzucił żartem (w sumie pewności nie mam xD), że mafia siedzi wśród 0-postowcow, a tu już parę osób to zaczęło wyciągać, że mafijne
No i się rozpisalem, eh
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 13:45:42 GMT 1
No w sumie to nie wiem czemu napisałem to "najbardziej", zrobiłem to bezwiednie, może dlatego że czasem na początku edycji miewam paranoję i jak nie mam o kimś zdania, to jest automatycznie podejrzany, więc to była selekcja pod tytułem "ci są najbardziej podejrzani, bo wiem za co ich podejrzewam, reszta jest podejrzana dla zasady". Innego uzasadnienia nie widzę. Mnie się nie spodobało bronienie Karpia, gdy absolutnie nie było go za co bronić, możesz się czepiać tylu moich postów, ilu tylko chcesz. Można karp bronić za to że gra nieporadnie i sam się wystawia na strzał. Mikołaj, przyjrzyj się to biedne animal i powiedz, czy tak by grał mobster szukający applause w mieście.Ja się odnosiłem do tego posta: dajcie karpiowi chwile oddechu W tamtym momencie od startu gry minęło półtorej godziny, Karp pisał jakieś kreacyjne chujstwa, od których chciało się rzygać, do tego fajnie pasowało napierdalanie w Karpia, bo "hehe, wiecie, zabijmy Karpia i zjedzmy go", ciężko takie coś brać za zagrożenie, takie realne, tymczasem Gwiazda postanowiła jednak zaapelować o danie mu oddechu. Mnie to wygląda na szukanie przyjaciół, a takowe kojarzy mi się z mafią. Masz inne zdanie? A co do pogrubionego, to ja w sumie nie rozumiem, co Ty chcesz przekazać i raczej nie chodzi o wstawki po angielsku. Karp przed wyjściem z kreacji i Karp po wyjściu z kreacji różnią się o 180 stopni. Tego pierwszego nie warto byłoby bronić, bo nie zasłużył, ten drugi nie wymaga obrony, bo broni go gra. Na obecny moment (15. strona) to on najlepiej posuwa grę do przodu. I uważam, że jeśli tak grałby mafiozo, to zajebiście dobry mafiozo. Ale raczej to po prostu miastowy. A teraz mi wytłumacz skąd to wyważanie otwartych drzwi? Bo Twój post brzmi jak "czemu podejrzewasz Karpia, skoro on gra miastowo", gdy ja wcale nie podejrzewam Karpia. Nie zrozumiałeś moich postów? Nieprecyzyjnie się wysławiałem? Czy chciałeś się dowalić na siłę? głupi jesteś lapończyk i nie lza o tym mówić postaw se brzytwę A tego to ni chuja nie rozumiem, możesz wytłumaczyć? mnie zastanawia sw Mikołaj jak po kilku stronach rozgrywki gdzie każdy sobie żartuje i żart jest względnie na poziomie(prócz przeciętnego karpia) to ty masz listę 3 wrogów no teraz już nawet 4 ze mną kosmiczny poziom Jak to o mnie świadczy? I jak tych wrogów liczyłeś przeczytałem se wyrywkowo posty żeby ci pomóc uszko w mafii są święty szczepan, józef z nazaretu, buddyelf, zbłąkany wędrowiec i mikołaj z laponiimam nadzieję że pomogłem Zostawiłbym miejsce dla zbłąkanego 0/1-postowca, ale ta lista wygląda zdecydowanie lepiej od tego, co dał Lapończyk. Akcje Kevina rosną. Mnie się dalej moja bardziej podoba. Nawet jeśli wiara w to, że faktycznie trafiłem 5 jest u mnie dość niska, to jednak wciąż szansa na to jest. Tutaj nie ma choćby z tej przyczyny, że na liście jestem ja. Wytłumacz mi, Zbłąkany Wedyowcu, czy według Ciebie każdy bezrolny miastowy powinien wykładać kawę na ławę od razu, w pierwszych godzinach, czy może powinien zachować pewne rzeczy dla siebie i działać jednak w tajemnicy? Czy całkowita transparentność działań na tym etapie sprzyja mafii czy jej szkodzi? jak ktoś jest podejrzany i może lecieć to powinien wprost deklarować swoją nierolność żeby utrudnić mafii podszywanie się pod rolnych hehe W jaki sposób to ma utrudnić mafii podszywanie się? Bo chyba nie czaję. Chodzi Ci o to, że jak z 2 zagrożonych linczem jeden powie, że jest bezrolny a drugi że ma rolę, to zabijamy tego z rolą, bo pewnie podszyw? A ten co bezrolny to pewnie miastowy, bo mafiozo by claimowałś rolę? Tak mam to czytać? Wydaje mi się, że to jest zbyt proste rozumowanie. Oba Santa Claus mogą być innocent - dyskutujmy ten hot take. A mogą, mogą. Krakowski mówi, że wyłoży karty na stół później. Na razie mi się nie podoba. Krakowiaku: ja rozumiem, że Ty nie zacząłeś dywagacji interpunkcyjnych, ale żeś ciungł, i mimo Twoich 30 postów ja nie wiem, co myślisz do końca, poza tym, że Wędrowiec podejrzany. No ale deklarację późniejszych wniosków przyjmuję. Z Lapońskim trzeba się dotrzeć, spróbuję. A nuż będzie zauważał podobne rzeczy w temacie, co ja i będę mógł go uniewinnić. A mnie się mimo braku mięsa podszyw z Krakowa zaczął podobać. Bo uważam, że jakby był w mafii, to by jednak spróbował coś dać od siebie, a on usilnie brnie w dywagacje interpunkcyjne czy takie około gry, pyta o to czy dzielić się wnioskami czy trzymać, wdaje się w przekomarzanki ze mną. A przy tym pisze luźno, bez spiny. Też liczę, że się dotrzemy i będziemy szli ramię w ramię, ale akurat zaczynam dzisiejszy dzień od wniosków przeciwnych do Twoich. A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. A tu się zgadzam. Józef najebał ze 20 postów kreacyjnych, ale raczej takich drętwych, też brał udział w rozmowie o interpunkcji, ale jakby chciał tam coś dla siebie uzyskać. Jest go dużo, a jednocześnie mało, ale robi to w dużo gorszym stylu od podszywa z Krakowa. A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. Jak dla mnie pora młoda i jeszcze sobie poczytam gierkę. Nie lubię na początku wyskakiwać ze wszystkiego co myślę. Problem w tym, że Ty na razie nie wyskoczyłeś tak naprawdę z niczym, co myślisz oprócz absurdalnej przyjebki do osób gadających o przecinkach, gdzie zupełnie nie skumałeś, co się tam dzieje. Wygląda jakbyś chciał odhaczyć przypierdolkę. A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. To że ty tego nie widziałeś że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji to już twój problem a nie mój.
Nie interesowało mnie kto zaczął temat nieścisłości językowych tylko w jaki sposób się tam zainteresowani wypowiadali i w tym kontekście mi się wypowiedź drugiego mędrca się nie podobała.
W jaki sposób się wypowiadali? Mógłbyś mi rozpisać, co tam było nienaturalnego, mafijnego? Jak Józef winny, to jego skalp idzie na moje konto! A jak niewinny? Wtedy zrzucisz winę na innych? skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję Ależ mnie tu Wędrowiec kolejkuje, jakby wiedział, że Józef winny. Szkolny błąd Wędrowca! Mam wrażenie, że ten Józek faktycznie będzie winny. Pytanie tylko czy faktycznie mafijny Wędrowiec chce na tym coś ugrać, czy też to Uszko jest w mafii, robiło sobie alibi, ale Wędrowiec to przeczytał i teraz Uszko próbuje jakoś wybrnąć. Dobra, skończyłem strony 15. i 16., to wysyłam, może jeszcze jedną nadrobię i idę ogarniać dalej sprawy świąteczne, prezenty się same nie spakują.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 13:46:26 GMT 1
po każdym poście mittena mam zmieszanie, z jednej strony jakby to było naturalne, a z drugiej jakby szukał guza
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:46:51 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 13:46:51 GMT 1
Nie wiem skąd pomysł, że jakoś czekałem po nocy, aż ktoś się pojawi, ale dementuję- skończyłem robotę, wszedłem na forumek, napisałem posta i zacząłem nieśpiesznie czytać. A że między moim pierwszym, a drugim postem pojawiła się Matka Boska, to już zwykły bożonarodzeniowy cud. Ale cóż, dostałem jak widać co chciałem xD Odpowiadając zatem na pytanie "po co zwróciłem na siebie uwagę w ten sposób", to w sumie czemu nie. Dziwiło mnie, że nikt o mnie nie wspomniał nawet (nawet mimochodem, nie mówię tu o podejrzeniach), więc na to zwróciłem uwagę. A wracając jeszcze do tego tematu "czy mafiozo pisałby, że bezrolny", bo to świetnie pasuje do mojej konkluzji, którą wyciągnąłem z powyższych rozważań - niektórzy gracze za dużą wagę, przynajmniej moim zdaniem, przywiązują do rozważań przed napisaniem posta. Tak jak ja napisałem se to wyżej nie zastanawiając się specjalnie, tak imo spokojnie jakiś mafiozo mógł sobie wbić i napisać, że jest bezrolny, nie zastanawiając się specjalnie, czy za X dni nie będzie się musiał podawać za rolnego. Tak samo chyba Mędrzec Korwin wbił i rzucił żartem (w sumie pewności nie mam xD), że mafia siedzi wśród 0-postowcow, a tu już parę osób to zaczęło wyciągać, że mafijne No i się rozpisalem, eh chłopie dawaj tldr albo bolduj mięsne fragmenty bo po buszku to ja analizuje dwa zdania na minutę
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:47:10 GMT 1
Mitten o co chodzi w twojej kreacji?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:49:48 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:49:48 GMT 1
Nie wiem skąd pomysł, że jakoś czekałem po nocy, aż ktoś się pojawi, ale dementuję- skończyłem robotę, wszedłem na forumek, napisałem posta i zacząłem nieśpiesznie czytać. A że między moim pierwszym, a drugim postem pojawiła się Matka Boska, to już zwykły bożonarodzeniowy cud. Ale cóż, dostałem jak widać co chciałem xD Odpowiadając zatem na pytanie "po co zwróciłem na siebie uwagę w ten sposób", to w sumie czemu nie. Dziwiło mnie, że nikt o mnie nie wspomniał nawet (nawet mimochodem, nie mówię tu o podejrzeniach), więc na to zwróciłem uwagę. A wracając jeszcze do tego tematu "czy mafiozo pisałby, że bezrolny", bo to świetnie pasuje do mojej konkluzji, którą wyciągnąłem z powyższych rozważań - niektórzy gracze za dużą wagę, przynajmniej moim zdaniem, przywiązują do rozważań przed napisaniem posta. Tak jak ja napisałem se to wyżej nie zastanawiając się specjalnie, tak imo spokojnie jakiś mafiozo mógł sobie wbić i napisać, że jest bezrolny, nie zastanawiając się specjalnie, czy za X dni nie będzie się musiał podawać za rolnego. Tak samo chyba Mędrzec Korwin wbił i rzucił żartem (w sumie pewności nie mam xD), że mafia siedzi wśród 0-postowcow, a tu już parę osób to zaczęło wyciągać, że mafijne No i się rozpisalem, eh Ja też kończyłam pracę więc weszłam się zapoznać z tematem. Co do tego czemu nikt cie nie podejrzewa to dlatego, że bije od ciebie miejskością. Jesteś przykładem dla innych miastowych (w tym dla mnie oczywiście, bo jestem miastowa).
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:51:49 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 13:51:49 GMT 1
kto rzucił tego posta ze grinch może liczyć na prezent? ta osoba jest miastem
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:52:27 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 13:52:27 GMT 1
Chociaż z drugiej strony, szkoda by było gdyby zabrakło karpia na wigilijnym stole
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:52:31 GMT 1
To był chyba wędrowiec
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 13:56:06 GMT 1
Kurwa Szczepan a ja cię za miastowego miałam Jak można uznać kogoś za mafię chwilę po tym jak ten ktoś się przyznał do kłamstwa?
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 13:58:16 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 13:58:16 GMT 1
lapończyk w grze z elfami przypierdalanie się że po 15 minutach gry ktoś se pisze żeby dać spokój jakiemuś deklowi nie jest miastowe
natomiast pisanie żeby dać komuś spokój jest bardziej miastowe niż mafijne bo pod kątem oczekiwanego zysku więcej ma z tego miasto (broni se innego niewinnego albo elfa) niż mafia (nierozerwalnie łączy się z drugim enfant terrible i jak tamten mafia też to ma przekichane)
że ja w ogóle muszę to tłumaczyć to uważam za jakieś horrendum!!!!
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:03:09 GMT 1
lapończyk w grze z elfami przypierdalanie się że po 15 minutach gry ktoś se pisze żeby dać spokój jakiemuś deklowi nie jest miastowe natomiast pisanie żeby dać komuś spokój jest bardziej miastowe niż mafijne bo pod kątem oczekiwanego zysku więcej ma z tego miasto (broni se innego niewinnego albo elfa) niż mafia (nierozerwalnie łączy się z drugim enfant terrible i jak tamten mafia też to ma przekichane) że ja w ogóle muszę to tłumaczyć to uważam za jakieś horrendum!!!! Kev jaki masz plan na rozgrywkę? Edit: www.youtube.com/watch?v=ok2OLH4GWyw&list=RD4X7ZvpwBiKA&index=5
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:07:17 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:07:17 GMT 1
nie mam żadnego, szczepłek, przestań mi zadawać durne pytania jeśli chcesz gadać, bo postów mi nie zostało dużo
a chwilowo mam myśl że coś za mocno na tobie siedziała gawiedź więc możesz mnie nazwać swoim frenemie
fremeni wszystkich krajów
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:11:02 GMT 1
Mamy tyle samo postów. Moim zdaniem bardzo dużo.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:12:43 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:12:43 GMT 1
Szczepan boisz się mnie?
Józek coś ty tak umilkł
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 14:12:48 GMT 1
Dobrze, że jesteś, Matko Boska, będzie z kim pogadać. Co tam? Tak od siebie: - Karp po wyjściu z kreacji mocno na plus, czołem Karpiku. Uszko też na plus, więc bardzo kolacyjnie. - Mikołaj z Laponii to ma parę wniosków/spostrzeżeń podobnych do moich, ale z drugiej strony to jakiś taki nijaki nieco, a paru postów to kompletnie nie rozumiem (jak tej odpowiedzi na post Mędrca-Korwina o 0-postowcach w mafii)- Józef od początku jakiś taki rozmemłany i ciamajdowaty, ale w sumie trochę nie wypada się teraz do niego dopierdalać, jak już wszyscy się do niego dopierdalają, więc podczepię się pod Karpia i Uszko i dojebię się do Zbłąkanego Wędrowca, bo nie dość, że mi się nie podoba, to jeszcze mnie irytuje. Jest jedna rzecz, która bezwzględnie świadczy o mojej niewinności. Ale sądzę, że łatwiej może ją wyłapać mafiozo niż miastowy paradoksalnie. No to skoro BEZWZLĘGDNIE świadczy o twojej niewinności, to może się podziel? Będzie jednego podejrzanego mniej, a skoro mafii to łatwiej wyłapać, to pewnie już to zrobili/zaraz to zrobią. W sumie mogłem se zapisywać jakieś spostrzeżenia podczas czytania, bo po 17 stronach czytania nowej edycji, to mi się zaczęły nieco mieszać te wszystkie świąteczne kreacje. Na pewno wejście Pierwszej Gwiazdki wcale mi nie wygląda miastowo, to żaden argument na niewinność (nie, żeby go to uwinniało, ale ktoś tam wspominał ten temat). George Michael jakiś taki średni też. Coś jeszcze chciałem napisać, ale nie pamiętam co. W tej mojej odpowiedzi chodziło o to, że ja bardzo nie lubię jebania po bezpostowcach czy ogólnie nieobecnych. Uważam to za najłatwiejszą, najtańszą przypierdolkę, którą może odhaczyć mafiozo. To takie odfajkowanie merytorycznego posta, "patrzcie X jeszcze nie napisał, podejrzane." Zwłaszcza, że tutaj to jest absurdalne moim zdaniem. Mafia mogła przygotować wejście dość dokładnie, więc raczej nie widziałbym za wielu mafiozów wśród tych z późnym startem, chyba że ktoś faktycznie z przyczyn obiektywnych nie mógł wcześniej wejść. No i w sumie nie wiem, czy bardziej podejrzane jest chujowe wejście Starego Rabina, który zacytował jakieś randomowe posty i spierdolił, czy to, że wchodzisz Ty, w porze, gdy łatwo przejść bez interakcji, pokazując, że już masz oczytany temat i pierwsze wnioski. Muszę to przemyśleć. W sumie to wejście Mafii z Nazaretu też marne jak na razie (strona 17. u mnie dopiero).
|
|