|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:13:40 GMT 1
Szczepan boisz się mnie? Józek coś ty tak umilkł A ty mnie?
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:14:50 GMT 1
Dobrze, że jesteś, Matko Boska, będzie z kim pogadać. Co tam? Tak od siebie: - Karp po wyjściu z kreacji mocno na plus, czołem Karpiku. Uszko też na plus, więc bardzo kolacyjnie. - Mikołaj z Laponii to ma parę wniosków/spostrzeżeń podobnych do moich, ale z drugiej strony to jakiś taki nijaki nieco, a paru postów to kompletnie nie rozumiem (jak tej odpowiedzi na post Mędrca-Korwina o 0-postowcach w mafii)- Józef od początku jakiś taki rozmemłany i ciamajdowaty, ale w sumie trochę nie wypada się teraz do niego dopierdalać, jak już wszyscy się do niego dopierdalają, więc podczepię się pod Karpia i Uszko i dojebię się do Zbłąkanego Wędrowca, bo nie dość, że mi się nie podoba, to jeszcze mnie irytuje. No to skoro BEZWZLĘGDNIE świadczy o twojej niewinności, to może się podziel? Będzie jednego podejrzanego mniej, a skoro mafii to łatwiej wyłapać, to pewnie już to zrobili/zaraz to zrobią. W sumie mogłem se zapisywać jakieś spostrzeżenia podczas czytania, bo po 17 stronach czytania nowej edycji, to mi się zaczęły nieco mieszać te wszystkie świąteczne kreacje. Na pewno wejście Pierwszej Gwiazdki wcale mi nie wygląda miastowo, to żaden argument na niewinność (nie, żeby go to uwinniało, ale ktoś tam wspominał ten temat). George Michael jakiś taki średni też. Coś jeszcze chciałem napisać, ale nie pamiętam co. W tej mojej odpowiedzi chodziło o to, że ja bardzo nie lubię jebania po bezpostowcach czy ogólnie nieobecnych. Uważam to za najłatwiejszą, najtańszą przypierdolkę, którą może odhaczyć mafiozo. To takie odfajkowanie merytorycznego posta, "patrzcie X jeszcze nie napisał, podejrzane." Zwłaszcza, że tutaj to jest absurdalne moim zdaniem. Mafia mogła przygotować wejście dość dokładnie, więc raczej nie widziałbym za wielu mafiozów wśród tych z późnym startem, chyba że ktoś faktycznie z przyczyn obiektywnych nie mógł wcześniej wejść. No i w sumie nie wiem, czy bardziej podejrzane jest chujowe wejście Starego Rabina, który zacytował jakieś randomowe posty i spierdolił, czy to, że wchodzisz Ty, w porze, gdy łatwo przejść bez interakcji, pokazując, że już masz oczytany temat i pierwsze wnioski. Muszę to przemyśleć. W sumie to wejście Mafii z Nazaretu też marne jak na razie (strona 17. u mnie dopiero). A czemu ty masz potrzebę pisać na której konkretnie jesteś stronie?
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 23, 2023 14:15:28 GMT 1
Drugi Mędrzec ze Wschodu - ciekawa robota z tą teorią grinchową mafia wybierała role przed startem gry, więc nie było opcji rozdania temu, kto "dobrze wszedł w temat", więc może szanse, że Grincha ma jakiś ambitny mafiak grający pod prezenty zmniejszają się? "Drugi wniosek wynikający z teorii prezentowej jest taki, że osoby glonujące typu Dubeltówka tej roli raczej nie mają, bo jak taka Dubeltuwa miałaby prezent dostać, może nawet paradoksalnie takie wyjebongo nawet być estymatorem niewinności, no bo jednak mafia chyba chce te prezenty dostawać, a tu oddaje szansę bez walki." - no to imo prawda, bo już by taki zadeklarował "ee, mnie mało będzie, więc raczej rolę dla mnie niet" no ale muszę spytać o cel tej analizy, to taka dla uniewinnienia się (nie widziałbym w tym nic złego) czy chcesz zacząć linczowanie od próby szukania Grincha? Uszko z grzybami celowałbyś Grincha w d1? high risk - high reward? *** Kolędnicy - fajnie mi odpisałeś, not gonna lie, jest za tym proces przyczynowo-skutkowy a pytałem o Kevina, bo obaj mieliście punkty wspólne 1. karp podejrzany 2. karp znika z podejrzeń (u Kevina z pierwszego do odwalenia, do tego, żeby nawet nie trafić do jego szóstki podejrzanych!) 3. podchody pod George'a Michaela - wczoraj Kevin go wrzucił do podejrzanych: mafiacorner.boards.net/post/89811/threaddziś Ty się nie zgodziłeś z moim uniewinnieniem go miałem czutkę, że to może być jakieś węszenie, a jak z Karpiem się nie udało, to próbujemy Michaela, plan z mafijnego *** Maria znowu pisze językiem mafii "bym go D1 nie wywalała". Mnie się ten język nie podoba, bo świadczy o tym, że ten gracz myśli o linczach w kategorii pozbywania się kogoś, a nie znalezienia mafii. A poza wszystkim uważam, że małżeństwo z Nazaretu jest w mafii. A sam Józef przewijający się w podejrzeniach tak wielu graczy powinien być naturalnym celem do zlinczowania, tymczasem jego temat jakby ucichł. ps Drugi Mędrcu nie wiem czy zauważyłeś, po d1 nie ma mordu. plus dla Ciebie, też po tej odpowiedzi Marii pomyślałem o mafii nazarejskiej, ja akurat na słownictwo nie zwróciłem uwagi, ale na fakt, że dostaliśmy dość śmieszkową odpowiedź, z której nic nie wynika, podkładka pod Józefa w obie strony tylko zacząłem nabierać obaw, że Maria ma jakiś taki chaotyczny styl z natury xD *** Siema Maria. Tak myślałem wczoraj, że zabawnie by było, jakby Maria wpadła z rana i zaczęła ułaskawiać Józefa. Wiesz, biała chustka, jak Danusia Zbyszkowi. Mimo takiej fajnej potencjalnej relacji kreacyjnej, zdaje się, że Józefa pominęłaś so far! Zasługuje na białą chustkę, czy trzeba pognać cieślę? Mąż z niego beznajdziejny, spokoju mi nie daje, ciągle tylko Maryjko i Maryjko. Simp totalny i tyle. No ale ja bym go D1 nie wywalała bo może się opamięta i coś sensownego wykrztusi jak go za jaja złapie. rozumiem Maryjko, a powiedz mi, kochanie moje, a czemuż mnie chciałaś wywalić? ja nic sensownego nie wykrztuszałem?
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 14:21:35 GMT 1
Na ten moment chcę głosować w gronie Józef-Wędrowiec-Lapończyk. Może tam być Grinch.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:22:08 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:22:08 GMT 1
karp naiwny acz może być niewinny
taki typ że wszyscy się bawią a on w kuchni rozmowy o życiu
ja cię wyrzuciłem z podejrzanych z jednego bardzo konkretnego powodu, nie ma za tym nic głębszego stojącego
szczepek nie boje się ciebie w ogóle tylko się boje ze józek cię oddelegował żeby mnie wylimitować
z tym limitowaniem też ciekawa sprawa bo Zabakany już dwa razy mnie wprost zignorował, może za tym być Mądrość - ot ma mnie za niewinnego, jest niewinny, nie chce iść w pyskówki i grać na moich zasadach
a może trochę się dyga
ale myślę że mafiozo to by zrobił raban jak sto pięćdziesiąt jak mu wrzuciłem w cytat rzecz której nie powiedział xd
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:22:32 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 14:22:32 GMT 1
Drugi Mędrzec ze Wschodu - ciekawa robota z tą teorią grinchową mafia wybierała role przed startem gry, więc nie było opcji rozdania temu, kto "dobrze wszedł w temat", więc może szanse, że Grincha ma jakiś ambitny mafiak grający pod prezenty zmniejszają się? "Drugi wniosek wynikający z teorii prezentowej jest taki, że osoby glonujące typu Dubeltówka tej roli raczej nie mają, bo jak taka Dubeltuwa miałaby prezent dostać, może nawet paradoksalnie takie wyjebongo nawet być estymatorem niewinności, no bo jednak mafia chyba chce te prezenty dostawać, a tu oddaje szansę bez walki." - no to imo prawda, bo już by taki zadeklarował "ee, mnie mało będzie, więc raczej rolę dla mnie niet" no ale muszę spytać o cel tej analizy, to taka dla uniewinnienia się (nie widziałbym w tym nic złego) czy chcesz zacząć linczowanie od próby szukania Grincha? Uszko z grzybami celowałbyś Grincha w d1? high risk - high reward? *** Kolędnicy - fajnie mi odpisałeś, not gonna lie, jest za tym proces przyczynowo-skutkowy a pytałem o Kevina, bo obaj mieliście punkty wspólne 1. karp podejrzany 2. karp znika z podejrzeń (u Kevina z pierwszego do odwalenia, do tego, żeby nawet nie trafić do jego szóstki podejrzanych!) 3. podchody pod George'a Michaela - wczoraj Kevin go wrzucił do podejrzanych: mafiacorner.boards.net/post/89811/threaddziś Ty się nie zgodziłeś z moim uniewinnieniem go miałem czutkę, że to może być jakieś węszenie, a jak z Karpiem się nie udało, to próbujemy Michaela, plan z mafijnego *** Maria znowu pisze językiem mafii "bym go D1 nie wywalała". Mnie się ten język nie podoba, bo świadczy o tym, że ten gracz myśli o linczach w kategorii pozbywania się kogoś, a nie znalezienia mafii. A poza wszystkim uważam, że małżeństwo z Nazaretu jest w mafii. A sam Józef przewijający się w podejrzeniach tak wielu graczy powinien być naturalnym celem do zlinczowania, tymczasem jego temat jakby ucichł. ps Drugi Mędrcu nie wiem czy zauważyłeś, po d1 nie ma mordu. plus dla Ciebie, też po tej odpowiedzi Marii pomyślałem o mafii nazarejskiej, ja akurat na słownictwo nie zwróciłem uwagi, ale na fakt, że dostaliśmy dość śmieszkową odpowiedź, z której nic nie wynika, podkładka pod Józefa w obie strony tylko zacząłem nabierać obaw, że Maria ma jakiś taki chaotyczny styl z natury xD *** Mąż z niego beznajdziejny, spokoju mi nie daje, ciągle tylko Maryjko i Maryjko. Simp totalny i tyle. No ale ja bym go D1 nie wywalała bo może się opamięta i coś sensownego wykrztusi jak go za jaja złapie. rozumiem Maryjko, a powiedz mi, kochanie moje, a czemuż mnie chciałaś wywalić? ja nic sensownego nie wykrztuszałem? Ja chciałam cię wywalić? Nie no coś ty, tylko żartowałam, to tak z miłości. A co do tego krztuszenia to fajnie by było, ale chyba męża musiałabym zmienić.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 23, 2023 14:23:54 GMT 1
Maria chyba zbyt bezczelna na mafiozę xD Kevin"taki typ że wszyscy się bawią a on w kuchni rozmowy o życiu" - , nie jestem taki!
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 14:26:48 GMT 1
Ech, drodzy koledzy i droga koleżanko Mario, muszę się wyłączyć z gry na prawie cały dzień. Do zobaczenia.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:27:36 GMT 1
Ech, drodzy koledzy i droga koleżanko Mario, muszę się wyłączyć z gry na prawie cały dzień. Do zobaczenia. Zostaw co myślisz.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:29:12 GMT 1
via mobile
Post by Śrut nocnej ciszy on Dec 23, 2023 14:29:12 GMT 1
Ja to bym zabił karpia przed wigilią
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:30:33 GMT 1
via mobile
Post by Mitten Squad on Dec 23, 2023 14:30:33 GMT 1
Szczepan - w sensie? Jeśli pytasz, co jest w niej świątecznego, to nic, poza czapką. To po prostu lubiany przeze mnie youtuber, który zmarł nieco ponad tydzień temu. Boli podwójnie, bo zmagał się z uzależnieniem od alkoholu i wyglądało na to, że w ostatnim czasie mu się polepszało Mikołaj z Laponii - w moim (teraz) przedostatnim poście będziesz miał odpowiedź na pytanie, czemu twoje przyjebanie się do tamtego posta Mędrca Korwina uważam za podejrzane. Serio uznałeś, że koleś na poważnie oskarża wszystkich bezpostowców (i tylko ich, jeśli się nie mylę) o bycie w mafii? Chociaż sumie może on faktycznie na serio ich oskarżał, a tylko ja sobie tutaj chilluję xD Edit: literówka
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 14:31:41 GMT 1
Nie śledziłem ostatniej godziny wnikliwie.
Szczepan, Józef z Nazaretu i Zbłąkany Wędrowiec nie podobają mi sie. Trzeci Mędrzec z Południa wybronił się. Nie mam szerokiej mapy. Na pewno nietykalni Mikołaj z Japonii, Kolędnicy, Drugi Mędrzec ze Wschodu, George Michal i Karp. Solidna piątka.
Zastanówcie się nad glonami, bo trwa dziewiętnasta godzina rozgrywki, a wciąż jest wielu graczy, którzy nie wpisali się nawet 7 razy.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:35:32 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:35:32 GMT 1
Wampir-dzielnica chyba niewinny
e: tylko ten wątek z notatkami ciekawy, wróć do tego w chwili wolnej
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:41:25 GMT 1
Mitten niewinny
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:43:33 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 14:43:33 GMT 1
Kacper co z tym kadzidłem, bo chyba muszę zajarać
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Dec 23, 2023 14:44:26 GMT 1
Bycie Świętym to naprawdę trudne zadanie. Wymaga mądrości, uczciwości, niewinności i oddania. Liczę, że kiedyś i ja będę mógł tego dostąpić. Aktualnie jestem tylko zwykłym elfem, który stara się uratować Boże Narodzenie.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:45:16 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 14:45:16 GMT 1
Ten śrut jest w takim idealnym mafiowym położeniu
Takim idealnym żeby nikt o nim nie gadał
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 14:48:21 GMT 1
Setupik przeczytany, można grać. Scrooge i Grinch w mafii.
Zgadzam się w całej rozciągłości z tymi, którzy mówią i myślą (Lapończyk m.in., albo tylko on), że nie ma co celować w tych, którzy nic dotychczas nie napisali, bo mafia miała czas na przygotowanie odpowiedniego wejścia, to bardzo trafne wnioski są, warte wysłuchania. Bang, bang.
Bodajże kolega Mędrzec nr 2 bardzo fajne podejście z czytaniem gry od strony setupowej i tego jak strategicznie mafia mogła chcieć się usytuować od d1 i rozpisanie tego. Jakoś bliżej mi do takiego podejścia niż do rozczytywania swoich intencji po kreacynych pierdołach, ale może wy tacy dobrzy jesteście. No i przeczytałem w jakimś podręczniku, że takie chwalenie się bycia obcykanym z regulaminem to może być równie dobrze mafijne zagranie, a miastowy to by ze swoją wyjebką był wręcz ostentacyjny. No ale przeczucie mi mówi, że jednak nie, ale jakiegoś cleara nie daję, bo wiem, że nic nie wiem. No i jakoś źle się z oczu patrzy temu Janowi Pawłowi w awatarze.
I sorka Śrucie nocnej ciszy, pewnie mogła wyjść z tego jakaś ciekawa kreacyjna wymiana, no ale to już bombka z choinki spadnięta i pęknieta, jak się mówi. No i z nocnym graniem to u mnie tak cienko raczej, więc raczej będę musiał grać rozładowany, a ty se znajdź inną broń!!!!
Coś jeszcze? Kruca fuks, dużo was.
Aight, 1 done, 4 to go.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:50:04 GMT 1
Dubeltówka w mafii.
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 14:50:37 GMT 1
A co jeśli nie?