Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:51:03 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:51:03 GMT 1
Dubeltówka mafia
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 14:51:38 GMT 1
no to trudno.
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 14:52:05 GMT 1
Dubeltówka miasto.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:52:36 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 14:52:36 GMT 1
Świąteczna dubeltówka "Aight, 1 done, 4 to go" Ale który done? Bo z posta wynika, że ten Jan Paweł II u Ciebie taki 50/50 : o
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 14:53:31 GMT 1
Miałem na myśli posty wymagane, żeby nie zostać ukaranym przez regulamin za bycie glonem.
|
|
|
Post by Śrut nocnej ciszy on Dec 23, 2023 14:56:53 GMT 1
Ten śrut jest w takim idealnym mafiowym położeniu Takim idealnym żeby nikt o nim nie gadał Idealne by było gdybyś nie nie odezwał. Teraz muszę zmienić strategię :/
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 14:57:08 GMT 1
Kevin myślałem, że to jasne, że Cię zignorowałem, bo uznałem to za element twojej kreacji, że robisz takie psikusy. Nie wiem jaki sens miałoby roztrząsanie tego?
|
|
Stary Rabin
Edycja#Ś1
Limit postów: 76
שִׂמְחָה
|
Post by Stary Rabin on Dec 23, 2023 14:57:09 GMT 1
Ahhhh przez tą ciążę mam różne zachcianki. Na dobry początek opierdoliłabym Karpia.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 14:59:34 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 23, 2023 14:59:34 GMT 1
Kevin myślałem, że to jasne, że Cię zignorowałem, bo uznałem to za element twojej kreacji, że robisz takie psikusy. Nie wiem jaki sens miałoby roztrząsanie tego? nom, ale myślę że dla mafiozy który się nie boi o pozycję byłaby to dobra okazja do zrobienia rabanu więc cię chwalę, generalnie
|
|
Stary Rabin
Edycja#Ś1
שִׂמְחָה
|
Post by Stary Rabin on Dec 23, 2023 14:59:44 GMT 1
Na zdjęcie powyżej pokazałem minę jaką robi karp jak dusi się bez powietrze w woda.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 15:00:17 GMT 1
Wędrowiec niewinny.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 15:07:35 GMT 1
Dlatego zaczepiam negatywnie Mikołaja z Japonii, Szczepana i Ciebie? Tak głupich zarzutów mi nawet Nelli nie stawia, gdy źle umyję garnki! Co to znaczy zaczepiać negatywnie?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 15:08:27 GMT 1
Drugi Mędrzec ze Wschodu - ciekawa robota z tą teorią grinchową mafia wybierała role przed startem gry, więc nie było opcji rozdania temu, kto "dobrze wszedł w temat", więc może szanse, że Grincha ma jakiś ambitny mafiak grający pod prezenty zmniejszają się? "Drugi wniosek wynikający z teorii prezentowej jest taki, że osoby glonujące typu Dubeltówka tej roli raczej nie mają, bo jak taka Dubeltuwa miałaby prezent dostać, może nawet paradoksalnie takie wyjebongo nawet być estymatorem niewinności, no bo jednak mafia chyba chce te prezenty dostawać, a tu oddaje szansę bez walki." - no to imo prawda, bo już by taki zadeklarował "ee, mnie mało będzie, więc raczej rolę dla mnie niet" no ale muszę spytać o cel tej analizy, to taka dla uniewinnienia się (nie widziałbym w tym nic złego) czy chcesz zacząć linczowanie od próby szukania Grincha? No cel jest bardzo prosty, przekazanie tego co wymyśliłem XD Ciągnę ten pierdolnik na miarę możliwości i potrzeb, dzisiaj nikt tej grupy linczować nie będzie (chociaż może? Najnowsza historia pokazała, że prawidła z poradnika prezent dla mafii), ale myśl zostanie i na przyszłość ktoś teoretycznie może do tego wrócić, chociaż w tym przypadku historia pokazuje, że ktosie mają to raczej w dupie XD A z tym Grinchem to nie wiem, chyba obojętne, tzn. Grincha dajesz pod przeżycie, Scrooge'a chyba typowo pod prezent, ale w zasadzie im więcej mafii ma szanse go dostać, tym lepiej. Więc może faktycznie zjem i pomyślę nad tą swoją grupą no w sumie xD
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 15:10:13 GMT 1
Setupik przeczytany, można grać. Scrooge i Grinch w mafii. Zgadzam się w całej rozciągłości z tymi, którzy mówią i myślą (Lapończyk m.in., albo tylko on), że nie ma co celować w tych, którzy nic dotychczas nie napisali, bo mafia miała czas na przygotowanie odpowiedniego wejścia, to bardzo trafne wnioski są, warte wysłuchania. Bang, bang.Bodajże kolega Mędrzec nr 2 bardzo fajne podejście z czytaniem gry od strony setupowej i tego jak strategicznie mafia mogła chcieć się usytuować od d1 i rozpisanie tego. Jakoś bliżej mi do takiego podejścia niż do rozczytywania swoich intencji po kreacynych pierdołach, ale może wy tacy dobrzy jesteście. No i przeczytałem w jakimś podręczniku, że takie chwalenie się bycia obcykanym z regulaminem to może być równie dobrze mafijne zagranie, a miastowy to by ze swoją wyjebką był wręcz ostentacyjny. No ale przeczucie mi mówi, że jednak nie, ale jakiegoś cleara nie daję, bo wiem, że nic nie wiem. No i jakoś źle się z oczu patrzy temu Janowi Pawłowi w awatarze. I sorka Śrucie nocnej ciszy, pewnie mogła wyjść z tego jakaś ciekawa kreacyjna wymiana, no ale to już bombka z choinki spadnięta i pęknieta, jak się mówi. No i z nocnym graniem to u mnie tak cienko raczej, więc raczej będę musiał grać rozładowany, a ty se znajdź inną broń!!!! Coś jeszcze? Kruca fuks, dużo was. Aight, 1 done, 4 to go. Ale prowokuje jebany xDDD
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 15:11:47 GMT 1
ale po co on miałby prowkować?
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 15:12:54 GMT 1
I czym? :OO
|
|
Stary Rabin
Edycja#Ś1
שִׂמְחָה
|
Post by Stary Rabin on Dec 23, 2023 15:14:01 GMT 1
Setupik przeczytany, można grać. Scrooge i Grinch w mafii. Zgadzam się w całej rozciągłości z tymi, którzy mówią i myślą (Lapończyk m.in., albo tylko on), że nie ma co celować w tych, którzy nic dotychczas nie napisali, bo mafia miała czas na przygotowanie odpowiedniego wejścia, to bardzo trafne wnioski są, warte wysłuchania. Bang, bang.Bodajże kolega Mędrzec nr 2 bardzo fajne podejście z czytaniem gry od strony setupowej i tego jak strategicznie mafia mogła chcieć się usytuować od d1 i rozpisanie tego. Jakoś bliżej mi do takiego podejścia niż do rozczytywania swoich intencji po kreacynych pierdołach, ale może wy tacy dobrzy jesteście. No i przeczytałem w jakimś podręczniku, że takie chwalenie się bycia obcykanym z regulaminem to może być równie dobrze mafijne zagranie, a miastowy to by ze swoją wyjebką był wręcz ostentacyjny. No ale przeczucie mi mówi, że jednak nie, ale jakiegoś cleara nie daję, bo wiem, że nic nie wiem. No i jakoś źle się z oczu patrzy temu Janowi Pawłowi w awatarze. I sorka Śrucie nocnej ciszy, pewnie mogła wyjść z tego jakaś ciekawa kreacyjna wymiana, no ale to już bombka z choinki spadnięta i pęknieta, jak się mówi. No i z nocnym graniem to u mnie tak cienko raczej, więc raczej będę musiał grać rozładowany, a ty se znajdź inną broń!!!! Coś jeszcze? Kruca fuks, dużo was. Aight, 1 done, 4 to go. Ale prowokuje jebany xDDD Lepiej być ogonem lwa niż głową lisa, ale gracz dubelówka sprawia wrażenie, że to to jest takie mówienie o małym znaczenie. Chce być jak Dawid przeciwko Goliat, ale to nic nie znaczy, o niczym nie świadczy.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 15:14:18 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 23, 2023 15:14:18 GMT 1
Można karp bronić za to że gra nieporadnie i sam się wystawia na strzał. Mikołaj, przyjrzyj się to biedne animal i powiedz, czy tak by grał mobster szukający applause w mieście.Ja się odnosiłem do tego posta: dajcie karpiowi chwile oddechu W tamtym momencie od startu gry minęło półtorej godziny, Karp pisał jakieś kreacyjne chujstwa, od których chciało się rzygać, do tego fajnie pasowało napierdalanie w Karpia, bo "hehe, wiecie, zabijmy Karpia i zjedzmy go", ciężko takie coś brać za zagrożenie, takie realne, tymczasem Gwiazda postanowiła jednak zaapelować o danie mu oddechu. Mnie to wygląda na szukanie przyjaciół, a takowe kojarzy mi się z mafią. Masz inne zdanie? A co do pogrubionego, to ja w sumie nie rozumiem, co Ty chcesz przekazać i raczej nie chodzi o wstawki po angielsku. Karp przed wyjściem z kreacji i Karp po wyjściu z kreacji różnią się o 180 stopni. Tego pierwszego nie warto byłoby bronić, bo nie zasłużył, ten drugi nie wymaga obrony, bo broni go gra. Na obecny moment (15. strona) to on najlepiej posuwa grę do przodu. I uważam, że jeśli tak grałby mafiozo, to zajebiście dobry mafiozo. Ale raczej to po prostu miastowy. A teraz mi wytłumacz skąd to wyważanie otwartych drzwi? Bo Twój post brzmi jak "czemu podejrzewasz Karpia, skoro on gra miastowo", gdy ja wcale nie podejrzewam Karpia. Nie zrozumiałeś moich postów? Nieprecyzyjnie się wysławiałem? Czy chciałeś się dowalić na siłę? głupi jesteś lapończyk i nie lza o tym mówić postaw se brzytwę A tego to ni chuja nie rozumiem, możesz wytłumaczyć? mnie zastanawia sw Mikołaj jak po kilku stronach rozgrywki gdzie każdy sobie żartuje i żart jest względnie na poziomie(prócz przeciętnego karpia) to ty masz listę 3 wrogów no teraz już nawet 4 ze mną kosmiczny poziom Jak to o mnie świadczy? I jak tych wrogów liczyłeś Zostawiłbym miejsce dla zbłąkanego 0/1-postowca, ale ta lista wygląda zdecydowanie lepiej od tego, co dał Lapończyk. Akcje Kevina rosną. Mnie się dalej moja bardziej podoba. Nawet jeśli wiara w to, że faktycznie trafiłem 5 jest u mnie dość niska, to jednak wciąż szansa na to jest. Tutaj nie ma choćby z tej przyczyny, że na liście jestem ja. jak ktoś jest podejrzany i może lecieć to powinien wprost deklarować swoją nierolność żeby utrudnić mafii podszywanie się pod rolnych hehe W jaki sposób to ma utrudnić mafii podszywanie się? Bo chyba nie czaję. Chodzi Ci o to, że jak z 2 zagrożonych linczem jeden powie, że jest bezrolny a drugi że ma rolę, to zabijamy tego z rolą, bo pewnie podszyw? A ten co bezrolny to pewnie miastowy, bo mafiozo by claimowałś rolę? Tak mam to czytać? Wydaje mi się, że to jest zbyt proste rozumowanie. A mogą, mogą. Krakowski mówi, że wyłoży karty na stół później. Na razie mi się nie podoba. Krakowiaku: ja rozumiem, że Ty nie zacząłeś dywagacji interpunkcyjnych, ale żeś ciungł, i mimo Twoich 30 postów ja nie wiem, co myślisz do końca, poza tym, że Wędrowiec podejrzany. No ale deklarację późniejszych wniosków przyjmuję. Z Lapońskim trzeba się dotrzeć, spróbuję. A nuż będzie zauważał podobne rzeczy w temacie, co ja i będę mógł go uniewinnić. A mnie się mimo braku mięsa podszyw z Krakowa zaczął podobać. Bo uważam, że jakby był w mafii, to by jednak spróbował coś dać od siebie, a on usilnie brnie w dywagacje interpunkcyjne czy takie około gry, pyta o to czy dzielić się wnioskami czy trzymać, wdaje się w przekomarzanki ze mną. A przy tym pisze luźno, bez spiny. Też liczę, że się dotrzemy i będziemy szli ramię w ramię, ale akurat zaczynam dzisiejszy dzień od wniosków przeciwnych do Twoich. A co sądzisz o Józefie? Stwierdził, że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji (ja tego nie widziałem) + niewyczucie tego, że rozmowa o interpunkcji nie dotyczyła mafijności, tylko była taką pogawędką. W tym kontekście zdania: "Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam." "No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia." słabo brzmią. Jakby Józefowi trudno było oskarżać. A tu się zgadzam. Józef najebał ze 20 postów kreacyjnych, ale raczej takich drętwych, też brał udział w rozmowie o interpunkcji, ale jakby chciał tam coś dla siebie uzyskać. Jest go dużo, a jednocześnie mało, ale robi to w dużo gorszym stylu od podszywa z Krakowa. Jak dla mnie pora młoda i jeszcze sobie poczytam gierkę. Nie lubię na początku wyskakiwać ze wszystkiego co myślę. Problem w tym, że Ty na razie nie wyskoczyłeś tak naprawdę z niczym, co myślisz oprócz absurdalnej przyjebki do osób gadających o przecinkach, gdzie zupełnie nie skumałeś, co się tam dzieje. Wygląda jakbyś chciał odhaczyć przypierdolkę. To że ty tego nie widziałeś że Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji to już twój problem a nie mój.
Nie interesowało mnie kto zaczął temat nieścisłości językowych tylko w jaki sposób się tam zainteresowani wypowiadali i w tym kontekście mi się wypowiedź drugiego mędrca się nie podobała.
W jaki sposób się wypowiadali? Mógłbyś mi rozpisać, co tam było nienaturalnego, mafijnego? Jak Józef winny, to jego skalp idzie na moje konto! A jak niewinny? Wtedy zrzucisz winę na innych? Ależ mnie tu Wędrowiec kolejkuje, jakby wiedział, że Józef winny. Szkolny błąd Wędrowca! Mam wrażenie, że ten Józek faktycznie będzie winny. Pytanie tylko czy faktycznie mafijny Wędrowiec chce na tym coś ugrać, czy też to Uszko jest w mafii, robiło sobie alibi, ale Wędrowiec to przeczytał i teraz Uszko próbuje jakoś wybrnąć. Dobra, skończyłem strony 15. i 16., to wysyłam, może jeszcze jedną nadrobię i idę ogarniać dalej sprawy świąteczne, prezenty się same nie spakują. Santa, odpowiadając na te questions w moim kierunku - nie uważam, że było to wyważanie otwartych drzwi. Look jak wyglądała sytuacja karp wtedy, on był w kreacji i jokes żeby karpia kilim wywołało więcej takich posts. A do jokes i mafia mogła się podczepić, żeby jakieś shit się do karpia i tak przyklejało. Więc być może Gwiazdka miała podobna perspective. Ja generally uważam inaczej niż ty - jego kreacja nie była tak chujowa żeby trzeba było na nią shit tak, była dziwna i trudna, bo jak wiadomo fish głosu nie mają, a my słowa dużo używamy in this game. Więc jak uważałem na feeling że on może być innocent, to to zaznaczyłem. I ogólnie to wyjście z kreacji maybe mi się nie podobało tak quickly, ale potem daje na tyle dobrze, że zostawiam to w kajeciku jako small minus i lecę dalej. A to conclude - ja nie chciałem się do ciebie dowalać, bo to był chyba już etap jak ja considered ciebie jako maybe town. Raczej chciałem sprowokować discussion, zobaczyć jak podejdziesz do mojej perspective. Lubię że zadajesz difficult questions. _____ A oszczędzając posts, to wejście dubeltówka slabo, a wędrowiec z Zachód całkiem nieźle na luzie se wszedł.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 15:27:29 GMT 1
Moim zdaniem jak nie zlinczujemy dubeltówki to bedzie spory błąd.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 15:27:32 GMT 1
ale po co on miałby prowkować? No te wstawki są tak teatralne, że mi dużo łatwiej uwierzyć, że to świadomy lep na mafię, a nie że ktoś sobie tak akurat napisał posta i tak wyszło. No i ktoś mi teraz może powiedzieć: no to po co, pajacu, mu to wyciągasz. No i w zasadzie miałby rację, w sumie nie powinienem, natomiast w sumie trzy lepy i tak zebrał, więc może nie wyszło aż tak źle. Dubeltuwka, teraz stoisz przed wyborem czy mam rację czy nie.
|
|