|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:21:25 GMT 1
via mobile
Post by Śrut nocnej ciszy on Dec 23, 2023 17:21:25 GMT 1
Kolędnicy mocny tryhard, chyba mafia. dostałeś sygnał, że Twoja pierwsza odpowiedź na moją zaczepkę była tak chujowa, że trzeba ją poprawić? faktycznie, teraz lepiej ale zobacz dalej jesteś tak spozycjonowany, że mimo mojego przypominania nikt nie może na Twój temat nic powiedzieć Ok, kolędnicy miasto. To bijemy karpia za kreację.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:22:12 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 23, 2023 17:22:12 GMT 1
jest szansa, że Józef w końcu po tylu latach oczekiwań wjedzie w Marie Gdyby jeszcze miał czym
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 17:23:16 GMT 1
że cała reszta dolnej części tabeli też wjedzie w Marie?
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 17:25:24 GMT 1
że cała reszta dolnej części tabeli też wjedzie w Marie? Mój post odnosił że do ostatniego posta w stronę śruta ( pominając ten fragment " mimo mojego przypominania").
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 23, 2023 17:27:04 GMT 1
Józefie z Nazaretu, dlaczego (prawie) wszyscy cię podejrzewają? Masz jakąś teorię na ten temat, z czego to wynika? Jesteś w stanie zmienić ten stan rzeczy? Mam pewną teorię, ale zahacza o sprawy pozagrowe więc ten temat tutaj utnę. Chciałem do ciebie wyciągnąć rękę szczerze mówiąc, ale no nie pomagasz sobie takim postem xD Chyba jednak mafia.
A jeśli nie, to daj jakieś ciekawe przemyślonko, bo bieda kolego póki co.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 17:29:26 GMT 1
Mam pewną teorię, ale zahacza o sprawy pozagrowe więc ten temat tutaj utnę. Chciałem do ciebie wyciągnąć rękę szczerze mówiąc, ale no nie pomagasz sobie takim postem xD Chyba jednak mafia.
Ale serio tu akurat o pewne sprawy poza growe pisałem Bo odniosłem wrażenie, żę niektórzy tylko czekają na to jak mi się trafi mafia. Za dużo mety tutaj może wjechać.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:37:22 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 23, 2023 17:37:22 GMT 1
Kolędnicy mocny tryhard, chyba mafia. dostałeś sygnał, że Twoja pierwsza odpowiedź na moją zaczepkę była tak chujowa, że trzeba ją poprawić? faktycznie, teraz lepiej ale zobacz dalej jesteś tak spozycjonowany, że mimo mojego przypominania nikt nie może na Twój temat nic powiedzieć Mister Kolędniki czy Śrut daje potencjał na development? Czy jest twoim zdaniem profitable żeby go lynch today? Ja mam chwilowo na Joseph, ale on na pewno daje więcej content. Te jabs od Śrutu to takie bardzo situational i bez rozwinięcia, bez pociągnięcia kogoś za tongue, bez pójścia za cios. Poza tym trochę smutno by było jakby przegapił narodziny własnego (lol) baby 🍼
|
|
|
Post by George Michael on Dec 23, 2023 17:39:03 GMT 1
Chciałem do ciebie wyciągnąć rękę szczerze mówiąc, ale no nie pomagasz sobie takim postem xD Chyba jednak mafia.
Ale serio tu akurat o pewne sprawy poza growe pisałem Bo odniosłem wrażenie, żę niektórzy tylko czekają na to jak mi się trafi mafia. Za dużo mety tutaj może wjechać.
Ale ok, może jednak Joseph. A jego główna enemy, czyli żona, jest chyba zbyt bezczelne jak na mobster, mimo że w content tam są zgrzyty różne.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 17:43:09 GMT 1
Józef jesli jesteś niewinny to dawaj jak najwięcej swoich odczytów teraz. Jak jesteś winny to w sumie też ;p
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 23, 2023 17:46:58 GMT 1
Mnie się wydaje, że na poprzedniej stronie Józef i Maria próbowali się sztucznie odseparować, żeby Maria miała jakiś profit z jego śmierci.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 17:48:45 GMT 1
po każdym poście mittena mam zmieszanie, z jednej strony jakby to było naturalne, a z drugiej jakby szukał guza No ale szukanie guza jest miastowe. A jak jeszcze pisze naturalnie, to w ogóle tylko na plus. lapończyk w grze z elfami przypierdalanie się że po 15 minutach gry ktoś se pisze żeby dać spokój jakiemuś deklowi nie jest miastowe natomiast pisanie żeby dać komuś spokój jest bardziej miastowe niż mafijne bo pod kątem oczekiwanego zysku więcej ma z tego miasto (broni se innego niewinnego albo elfa) niż mafia (nierozerwalnie łączy się z drugim enfant terrible i jak tamten mafia też to ma przekichane) że ja w ogóle muszę to tłumaczyć to uważam za jakieś horrendum!!!! No właśnie diametralnie się różnimy w poglądach jak wokół tych ról grać. Każdy argument da się tu obrócić na drugą stronę. Ale naprawdę nie będę rozpisywać czy Karp albo Gwiazda może być elfem czy nie, żeby nie pomagać mafii. Natomiast uważam, że jak ktoś na 23h przed linczem pisze, żeby komuś dać spokój, to to nie jest miastowe tylko wygląda jak szukanie przyjaciół i roszczę sobie prawo do przypierdalania się do takich ludzi. A Ty nie rozpatrujesz zupełnie opcji, że miastowy może sobie bronić mafiozy i miasto nie ma wtedy żadnego zysku. Albo że mafiozo broni niewinnego i sobie potem powie "ha, ja go broniłem". Albo jak broniący-mafiozo padnie, to się miasto zwróci ku drugiemu a tu niewinny. Strasznie płytko rozumujesz, jakbyś koniecznie chciał się do mnie przypierdolić a nie rozpatrywał wszystkie scenariusze. W tej mojej odpowiedzi chodziło o to, że ja bardzo nie lubię jebania po bezpostowcach czy ogólnie nieobecnych. Uważam to za najłatwiejszą, najtańszą przypierdolkę, którą może odhaczyć mafiozo. To takie odfajkowanie merytorycznego posta, "patrzcie X jeszcze nie napisał, podejrzane." Zwłaszcza, że tutaj to jest absurdalne moim zdaniem. Mafia mogła przygotować wejście dość dokładnie, więc raczej nie widziałbym za wielu mafiozów wśród tych z późnym startem, chyba że ktoś faktycznie z przyczyn obiektywnych nie mógł wcześniej wejść. No i w sumie nie wiem, czy bardziej podejrzane jest chujowe wejście Starego Rabina, który zacytował jakieś randomowe posty i spierdolił, czy to, że wchodzisz Ty, w porze, gdy łatwo przejść bez interakcji, pokazując, że już masz oczytany temat i pierwsze wnioski. Muszę to przemyśleć. W sumie to wejście Mafii z Nazaretu też marne jak na razie (strona 17. u mnie dopiero). A czemu ty masz potrzebę pisać na której konkretnie jesteś stronie? Serio tylko to wyciągnąłeś z moich postów? Jest to przykład pytania z podtekstem zadanego w złej woli. Ale nawet odpowiem. Piszę to, żeby jeden taki mi nie zadawał pytań czy czytałem jego posty, gdy przypadkiem pomyślę to samo i to napiszę. Wtedy potencjalnie będzie wiedział, czy doszedłem już na tę stronę, czy nie. No i drugi powód jest taki, że jak przypadkiem zamknę karty, to łatwo sprawdzę, gdzie skończyłem. karp naiwny acz może być niewinny taki typ że wszyscy się bawią a on w kuchni rozmowy o życiu ja cię wyrzuciłem z podejrzanych z jednego bardzo konkretnego powodu, nie ma za tym nic głębszego stojącego szczepek nie boje się ciebie w ogóle tylko się boje ze józek cię oddelegował żeby mnie wylimitować z tym limitowaniem też ciekawa sprawa bo Zabakany już dwa razy mnie wprost zignorował, może za tym być Mądrość - ot ma mnie za niewinnego, jest niewinny, nie chce iść w pyskówki i grać na moich zasadach a może trochę się dyga ale myślę że mafiozo to by zrobił raban jak sto pięćdziesiąt jak mu wrzuciłem w cytat rzecz której nie powiedział xd
Kurde, to ja jak ktoś mnie cytuje, to tylko patrzę na szybko, który post i swoich własnych słów raczej nie czytam. Widzę, że muszę zmienić nawyki. A ten fragment o Józefie delegującym Szczepana do wylimitowania się to chyba zbyt daleko idące powiązanie, bardziej teoria spiskowa. Mikołaj z Laponii - w moim (teraz) przedostatnim poście będziesz miał odpowiedź na pytanie, czemu twoje przyjebanie się do tamtego posta Mędrca Korwina uważam za podejrzane. Serio uznałeś, że koleś na poważnie oskarża wszystkich bezpostowców (i tylko ich, jeśli się nie mylę) o bycie w mafii? Chociaż sumie może on faktycznie na serio ich oskarżał, a tylko ja sobie tutaj chilluję xD Zaraz, zaraz! Najpierw pisałeś, że mojej odpowiedzi nie rozumiesz, teraz już twierdzisz, że wyjaśniłeś, czemu to jest podejrzane. Skąd ten przeskok? I czemu twierdzisz, że wyjaśniłeś w przedostatnim poście? Nic tam nie wyjaśniłeś a przynajmniej ja nie widzę. Zacytuję: Nie wiem skąd pomysł, że jakoś czekałem po nocy, aż ktoś się pojawi, ale dementuję- skończyłem robotę, wszedłem na forumek, napisałem posta i zacząłem nieśpiesznie czytać. A że między moim pierwszym, a drugim postem pojawiła się Matka Boska, to już zwykły bożonarodzeniowy cud. Ale cóż, dostałem jak widać co chciałem xD Odpowiadając zatem na pytanie "po co zwróciłem na siebie uwagę w ten sposób", to w sumie czemu nie. Dziwiło mnie, że nikt o mnie nie wspomniał nawet (nawet mimochodem, nie mówię tu o podejrzeniach), więc na to zwróciłem uwagę. A wracając jeszcze do tego tematu "czy mafiozo pisałby, że bezrolny", bo to świetnie pasuje do mojej konkluzji, którą wyciągnąłem z powyższych rozważań - niektórzy gracze za dużą wagę, przynajmniej moim zdaniem, przywiązują do rozważań przed napisaniem posta. Tak jak ja napisałem se to wyżej nie zastanawiając się specjalnie, tak imo spokojnie jakiś mafiozo mógł sobie wbić i napisać, że jest bezrolny, nie zastanawiając się specjalnie, czy za X dni nie będzie się musiał podawać za rolnego. Tak samo chyba Mędrzec Korwin wbił i rzucił żartem (w sumie pewności nie mam xD), że mafia siedzi wśród 0-postowcow, a tu już parę osób to zaczęło wyciągać, że mafijne No i się rozpisalem, eh No ja tu nic takiego nie widzę, nic nie wyjaśniasz, nawet nie wskazujesz, że to podejrzane zachowanie, raczej ja to rozumiem, że ludzie nadinterpretują niektóre sytuacje i posty. Bez oceniania czy to mafijne, czy miastowe. Z innych spostrzeżeń - Stary Rabin przechodzi mocno obok gry, same jakieś zapychacze bez treści i interakcji. Szczepan rzuca uniewinnieniami na prawo i lewo, aż mi się stare czasy przypomniały. A do tego dużo u niego takich przypierdolek z dupy, takich ze złej woli, np. ta: Dlatego zaczepiam negatywnie Mikołaja z Japonii, Szczepana i Ciebie? Tak głupich zarzutów mi nawet Nelli nie stawia, gdy źle umyję garnki! Co to znaczy zaczepiać negatywnie? Nie podoba mi się taka gra. Santa, odpowiadając na te questions w moim kierunku - nie uważam, że było to wyważanie otwartych drzwi. Look jak wyglądała sytuacja karp wtedy, on był w kreacji i jokes żeby karpia kilim wywołało więcej takich posts. A do jokes i mafia mogła się podczepić, żeby jakieś shit się do karpia i tak przyklejało. Więc być może Gwiazdka miała podobna perspective. Ja generally uważam inaczej niż ty - jego kreacja nie była tak chujowa żeby trzeba było na nią shit tak, była dziwna i trudna, bo jak wiadomo fish głosu nie mają, a my słowa dużo używamy in this game. Więc jak uważałem na feeling że on może być innocent, to to zaznaczyłem. I ogólnie to wyjście z kreacji maybe mi się nie podobało tak quickly, ale potem daje na tyle dobrze, że zostawiam to w kajeciku jako small minus i lecę dalej. A to conclude - ja nie chciałem się do ciebie dowalać, bo to był chyba już etap jak ja considered ciebie jako maybe town. Raczej chciałem sprowokować discussion, zobaczyć jak podejdziesz do mojej perspective. Lubię że zadajesz difficult questions. _____ A oszczędzając posts, to wejście dubeltówka slabo, a wędrowiec z Zachód całkiem nieźle na luzie se wszedł. No ja to trochę odebrałem jako dopierdolkę, ale skoro nie, to sprawa wyjaśniona. Znaczy dalej zostaję przy swoim, że posty Karpia były fatalne, ale nie mam tu na myśli mafijności, po prostu myślałem, że pisze to jakiś półdebil (albo nawet całkowity debil, więc przepraszam Karpia za pomyłkę) i nie widziałem powodu, żeby ktoś go bronił. Ale najciekawsze jest to, że Gwiazdka w sumie tego za bardzo nie wytłumaczyła (chyba że nie doczytałem/zapomniałem, że czytałem) za to postanowiła się do mnie dowalić w ramach rewanżu. Gwiazda Betlejemska Z Bongiem wypowiedz się! PS. To wejscie Dubeltówki faktycznie słabe, jakieś absurdalne płacze, że chuja gra i chcą go wywalić. Ale mafijny post. Dlaczego postanowiłaś pobawić się w bronienie mnie? Chcialam zobaczyć czy ktoś się podepnie, no ale chyba tutaj sprawa już jest przegrana skoro nikt inny nie chce cie bronić. Mafia cie nawet wpychać pod tasak nie musi bo nikt cie nie broni i ty sam siebie też nie No ale czy to świadczy o nim źle? Wydaje mi się, że mafia powinna chcieć na swoim coś ugrać. Czyli albo Józef niewinny, albo mafia już na nim siedzi. Bo zaraz się okaże że wesoła ekipa Mikołaj z Krakowa, Uszko, Maria mnie zlinczuje, a potem stwierdzą, że to z braku laku. Martwi mnie to, że co mądrzejsi gracze nie robią niczego by ich od tego pomysłu odganiać. A zamiast tego proponowana jest dywersyfikacja głosów, która ułatwi mafii przepchanie kogoś przypadkowego. A Józef, którego podejrzewa 3/4 osób pozostanie nietknięty. Ty, a jak ty tak bardzo na ten wczesny mord pracujesz, to odjebanie cię d1 w linczu przez mafię też powinno być ci na rękę, bo potem przecież droga prosta, nie? Nie rozumiem tego posta, weź wytłumacz. Ale zaraz zaraz. 1. Badałaś nastroje lekko szczypiąc i pisząc coś takiego "No ale ja bym go D1 nie wywalała bo może się opamięta i coś sensownego wykrztusi jak go za jaja złapie" 2. Ktoś do ciebie dowalił za mafijny mindset ( chyba Wędrowiec). 3. Potem walnęłaś posta żę kogoś z dwójki ja/dubeltówka należy odwalić. Między punktem 1 a 3 zmieniłaś zdanie w miarę jak już poznałaś miejskie nastroje, bo wcześniej jakoś nie wiedziałaś jak się odnieść. Więc z jednej strony teoretycznie chcesz mi szansę dać, a z drugiej szukasz wytłumaczenia do oddania głosu. Jesteś w mafii.
Czemu ty teraz próbujesz odwrócić kota ogonem? Nie obchodzi mnie miastowy mindset. Mam swoje zdanie i jest ono takie, że należy cię zlinczować. Skoro zmieniał się on w miarę z miastem to chyba jest to twoja wina, a nie moja. A teraz jeszcze próbujesz mnie wepchać przed siebie bo wiesz, że i tak już jesteś na przegranej pozycji. Teraz potwierdza się miejskie przeczucie, bo to jest typowe zachowanie dla mafiozy. Najpierw pisałaś, że można Józka zostawić, żeby walić w Wędrowca. Teraz już ten Wędrowiec to bait a chcesz zlinczować Józefa (w sumie nie mam nic przeciwko), ale zaczęłaś to postulować, gdy on przyjebał się do Ciebie. Słabe to.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 17:48:56 GMT 1
np. jest większa szansa że jajcarz Kevin zgarnie jakiś głos za swoje prowokacje (czy posuwają grę do przodu czy nie to inna sprawa) niż taki Mikołaj z Krakowa, który w każdej sprawie się wypowie, zarzuci jakiś żarcik, posepleni i odbębnione. Jakby ktoś zagłosował na Kevina to bym uznał że jest w mafii. Panowie bo ja czytam oid strony 11. Mam spokojnie nadrabiać czy coś mi groz?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:50:20 GMT 1
via mobile
Post by Śrut nocnej ciszy on Dec 23, 2023 17:50:20 GMT 1
Za kreację uwaliłbym karpia, ale za grę Jerzego Michała, on i tak nie żyje, więc będzie zgodne z linią czasu.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:51:49 GMT 1
via mobile
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 17:51:49 GMT 1
np. jest większa szansa że jajcarz Kevin zgarnie jakiś głos za swoje prowokacje (czy posuwają grę do przodu czy nie to inna sprawa) niż taki Mikołaj z Krakowa, który w każdej sprawie się wypowie, zarzuci jakiś żarcik, posepleni i odbębnione. Jakby ktoś zagłosował na Kevina to bym uznał że jest w mafii. Panowie bo ja czytam oid strony 11. Mam spokojnie nadrabiać czy coś mi groz? No na moje pytanie mógłbyś odpowiedzieć, jeśli łaska.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 17:52:41 GMT 1
Jakby ktoś zagłosował na Kevina to bym uznał że jest w mafii. Panowie bo ja czytam oid strony 11. Mam spokojnie nadrabiać czy coś mi groz? No na moje pytanie mógłbyś odpowiedzieć, jeśli łaska. kurwa ale które jak ci mówię że nadrabiam od 11.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:53:13 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 17:53:13 GMT 1
Mnie się wydaje, że na poprzedniej stronie Józef i Maria próbowali się sztucznie odseparować, żeby Maria miała jakiś profit z jego śmierci. Też mi to przeszło na myśl, ale nie lepiej by było jeszcze jakiś cel spróbować wypracować? No i dla mnie Józef bardziej mafijny niż Maria. Maria może ma taki chaotyczny styl Zapytany o argumenty, czemu głosuje na X tłumaczy się trochę samobójczo, że dla beki i mnie wkurwia, mafia raczej nie wkurwia. Irytujący troll taki. Józef znowu nie rozumie, że ma podać przemyślenia i tłumaczy się, że o mecie nie chce gadać, gdy pytający ma w dupie metę. To może być brak przemyśleń u Józefa. No i to wjebanie sie w Marię po wejściu mi się nie spodobało. Też pytania zadał Laponiec Józefowi, Józef postanowił olać, były inne priorytety. No i nie mogę zapomnieć, że Józef mi piętnaście minut odpisywał na jeden post. Nie, że odpisał po piętnastu minutach, bo to byłoby normalne, ale że zacytował i piętnaście minut dłubał odpowiedź, jakby musiał kminić, co odpisać xD Nie przekonuje mnie ten Józek do siebie : o
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 17:53:48 GMT 1
jeszcze raz usłysze ten bezbek od śruta o jebaniu w karpia za kreacje to obiecuje zlinczuje go mając 10 postów limitu
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:54:00 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 23, 2023 17:54:00 GMT 1
Za kreację uwaliłbym karpia, ale za grę Jerzego Michała, on i tak nie żyje, więc będzie zgodne z linią czasu. Śrut nocnej ciszy again prezentuje thinking o głębokości kałuży. Fierce competition o mój vote.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 17:54:38 GMT 1
via mobile
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 23, 2023 17:54:38 GMT 1
No na moje pytanie mógłbyś odpowiedzieć, jeśli łaska. kurwa ale które jak ci mówię że nadrabiam od 11. No to, które znajdowało się w naszej wymianie, panie Szczepku. Co ja, do ściany żem gadał?
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 23, 2023 17:55:13 GMT 1
kurwa ale które jak ci mówię że nadrabiam od 11. No to, które znajdowało się w naszej wymianie, panie Szczepku. Co ja, do ściany żem gadał? Ale ty zakładasz że ja pamietam co pisałem. Nie pamiętam nawet swoich postów. Ty mówisz o wymianie ja nie pamietam o jakiej
|
|