|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 20:55:22 GMT 1
Nikt? Oh well, nie można mieć wszystkiego, ogromny penis musi mi wystarczyć Ta, chyba we własnej dupie. 2. To strasznie chujowo zrobiłeś, bo wyszedłeś na gościa, który nie wyłapuje oczywistych żartów, zamiast potencjalnie pozwolić się wkopać mafiozie - bo oczywisty żart jest oczywistym żartem, ale gdyby po czasie faktycznie próbował na tym budować swoją legendę, to to już by było w opór podejrzane. 3. To źle interpretujesz 4. Sugerowanie, że mi się chce teraz przeglądać twoje posty na nowo xd Ad. 2. No cóż, chyba muszę z tym żyć. Póki nie padam przez to w masówce, to mam to w dupie. Ad. 3. A może to Ty niechlujnie/niezrozumiale napisałeś? Ad. 4. No wypadałoby chyba, nie musi być teraz. Zakładam, że obaj przeżyjemy lincz, więc będziesz miał sporo czasu na to. Ten post Pierwszej Gwiazdki to aż zbyt bezczelny, ale to, że pomocny buddyelf akurat na to odpowiedział mi się mocno nie podoba.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Dec 23, 2023 20:55:49 GMT 1
Buddyelf czujny, ale morda zamknięta. Lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 20:56:19 GMT 1
via mobile
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 23, 2023 20:56:19 GMT 1
Na mistrza gry chyba nie można, kolego,, a jednak wolałbym ominąć upomnienie za brak głosu. Może się w przyszłości przydać, by taktycznie ominąć jakieś głosowanie.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 20:56:50 GMT 1
Ja mam na Śrucie i serdecznie zachęcam.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 23, 2023 20:57:49 GMT 1
2. Powinno ci zależeć, w końcu chodzi o to, żeby znaleźć mafię :/ 3. A może. Jak okażemy się razem w mieście, to ci przyznam rację, póki co ci nie ufam. 4. No to spoko, ustalone
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Dec 23, 2023 20:58:11 GMT 1
Nikt? Oh well, nie można mieć wszystkiego, ogromny penis musi mi wystarczyć Ta, chyba we własnej dupie. 2. To strasznie chujowo zrobiłeś, bo wyszedłeś na gościa, który nie wyłapuje oczywistych żartów, zamiast potencjalnie pozwolić się wkopać mafiozie - bo oczywisty żart jest oczywistym żartem, ale gdyby po czasie faktycznie próbował na tym budować swoją legendę, to to już by było w opór podejrzane. 3. To źle interpretujesz 4. Sugerowanie, że mi się chce teraz przeglądać twoje posty na nowo xd Ad. 2. No cóż, chyba muszę z tym żyć. Póki nie padam przez to w masówce, to mam to w dupie. Ad. 3. A może to Ty niechlujnie/niezrozumiale napisałeś? Ad. 4. No wypadałoby chyba, nie musi być teraz. Zakładam, że obaj przeżyjemy lincz, więc będziesz miał sporo czasu na to. Ten post Pierwszej Gwiazdki to aż zbyt bezczelny, ale to, że pomocny buddyelf akurat na to odpowiedział mi się mocno nie podoba. widziałem, że pisze z telefonu, to stwierdziłem, że pomogę. Zresztą ja mam nie ukrytą obecność na forum i widać kiedy jestem
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 20:59:20 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 20:59:20 GMT 1
no nic, to Zdrowych, Wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim grającym
mafii nie
nie no, mafii też xd
Amen, smacznej grzybowej i siana pod stół pzdr
a kreację miałem zabawną : o
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 20:59:23 GMT 1
Zostawiam na tej Marii. Niech się dzieje wola nieba.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 20:59:37 GMT 1
via mobile
Post by Śrut nocnej ciszy on Dec 23, 2023 20:59:37 GMT 1
Ja mam na Śrucie i serdecznie zachęcam. To nie jesteś prawdziwym Mikołajem bo prawdziwy mikołaj ma poprawną listę grzecznych dzieci.
|
|
|
Post by Volverin on Dec 23, 2023 21:02:27 GMT 1
Remis, przeliczam dla pewności. Proszę o cierpliwość grających.
|
|
|
Post by Volverin on Dec 23, 2023 21:15:37 GMT 1
1. Lincz:
Śrut nocnej ciszy - Człowiek Dobrej Woli (bezrolny)
Śrut nocnej ciszy [6] – Św. Mikołaj z Laponii, George Michael, Pierwsza Gwiazdka, Kolędnicy, buddyelf, Świąteczna dubeltówka
Józef z Nazaretu [6] – Uszko z grzybami, Maria z Nazaretu, Kevin, Gwiazda Betlejemska Z Bongiem, Śrut nocnej ciszy, Mitten Squad
Maria z Nazaretu [5] – Zbłąkany Wędrowiec, Józef z Nazaretu, Karp, Św. Szczepan, Drugi Mędrzec ze Wschodu
Kevin [1] – Mędrzec ze Wschodu
Świąteczna dubeltówka [1] – Trzeci Mędrzec z Zachodu
Stary Rabin [1] – Św. Mikołaj z Krakowa
Nie głosowali: Stary Rabin - ostrzeżenie
Nie napisali wystarczającej ilości postów: Mędrzec ze Wschodu - ostrzeżenie
--------
Uprzedzając ewentualne pytania -> głosy liczone są od najstarszych do najnowszych, ale Mistrz Gry nie daje 100% gwarancji, że wszystko się zgadza w chronologii.
-------
TEMAT ZAMKNIĘTY DO PONIEDZIAŁKU, 25 GRUDNIA, DO GODZINY 15:00. SPOKOJNEJ, RADOSNEJ WIGILII!
|
|
|
Post by Volverin on Dec 23, 2023 21:36:49 GMT 1
Mikołaj rozdał pierwszy prezent!: Na czubku choinki gwiazda złota Niech zabłyśnie piękna, duża! By Święty Mikołaj idąc Zobaczył ją aż z podwórka Zaświecimy lampek tuzin Niech choinka pięknie świeci Niech święty Mikołaj widzi Że czekają grzeczne dzieci.
|
|
|
Post by Volverin on Dec 25, 2023 10:51:04 GMT 1
Witam w Pierwszy Dzień Świąt! Przypominam o modyfikacjach balansowych na pierwszą fazę nocy: Z racji na dużą liczbę Mafiozów względem Miastowych wprowadzone zostają modyfikacje balansowe:
1. Nie ma Mordu Mafii w n1 (w pierwszej fazie nocy). Potem Mafia morduje codziennie.
2. Grinch nie może skorzystać z umiejętności w n1 (w pierwszej fazie nocy).
3. Mikołaj rozdaje tylko prezent numer 1 w pierwszy dzień (bez numeru 2 -> modlitwy, jako że nie ma mordu). W d2 rozdaje prezenty numer 3 i 4, następnie znowu 1 i 2.
----------------- Startujemy więc o godzinie 15:00, a MORD MAFII SIĘ NIE ODBĘDZIE z przyczyn podanych wyżej.
Do tego LIMIT POSTÓW WYNOSI 70 W DRUGIM DNIU Z powodu dłuższej fazy dnia, tak jak podawałem w tym wątku: mafiacorner.boards.net/thread/436/zasady-edycjiPozdrawiam, fo' shizzle my nizzles
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 25, 2023 15:05:18 GMT 1
Elo. Jako pyawdziwy Mikołaj w Święta yozdaję pyezenty. Oto co wyęczyłem poszczególnym gyaczom.
Kevin – na święta kupiłem mu lepszą yodzinę. Z yacji na to, że gra jakby zjadł wszystkie yozumy (to niekoniecznie kłytyka), ale chyba mało dał od siebie jak na yazie, wyęczam mu pióyo wieczne, aby mógł więcej pisać i się wykazać. To znaczy yobić więcej syntez i podsumowań. Do yozliczenia z pewnych względów później.
Karp – wygodną wannę. Dostrzegam mełytołykę w jego grze i niech tak pozostanie. Gyacz z celem, przemyśleniami i ukłytymi intencjami. Nie bez wad, lecz waytość dodana.
Stary Rabin – nową menoyę i system ochyony przeciwgaśniczej. Może z takim zabezpieczeniem swoich świętości trochę więcej pogya, bo mizeyność wielka na yazie.
Zbłąkany Wedrowiec – więcej luzu na dzień pierwszy. Nie no, bez ułazy, cenię za integyalność, o któyej pisałem wcześniej. Mimo falstartu, taki styl gły może się przyda w baydziej mełytołycznej części rozgływki. Z kyajobłazu okołolinczowego można sporo powiedzieć o nim rzeczy, lecz dopieło jak poznamy koloły innych gyaczy.
George Michael – płytę z kolędami Mazowsza, aby zobaczył czym jest prawdziwie świąteczna, tyadycyjna polska muzyka kolędowa. Opyócz tego kubeł zimnej wody, bo mimo że gya yaczej niewinnie, to nie powinien tak bezmyślnie wyrzucać z gły Śłuta nocnej ciszy.
Mędrzec ze Wschodu vel Kacpey chińskie znaczki – kolega się nie pochwali, ale dostał yózgę.
Drugi Mędrzec ze Wschodu – ładniejsze bombki. Mam wyażenie, że kogoś udawał na początku, stąd dywagacje inteypunkcyjne. Gła dziwnie, lecz na yazie nie yozwijam.
Mitten Squad – świąteczną kłeację, lecz wyrzucił za okno. Trochę wpisuje się w yefleksje Kaypa, że jeśli nie ma silonej mełytołyki, to nie ma mafii. A tu, mimo byaku gły pieywszego dnia, mamy od razu wjazd z mełytołyka, co jest zastanawiające, biołąc pod uwagę typ kyeacji. Brakuje tu mi integyalności.
Gwiazda Betlejemska z Bongiem – słownik inteypunkcyjny. Chyba potrzebuje więcej czasu na głę, lecz dziwnie to wygląda. Kolędnicy – nowy puzon dla byaci. Słabo aygumentuje na yazie. Wypłomował Śłuta na świecznik. Początkowo dałem go do solidnej piątki, ale wycofuję.
Trzeci Mędrzec z Zachodu – wschodnie pochodzenie. Rzekomo wykonał jakąś pyowokację, ale niech wykaże co ta pyowokacja dała. Parę postów rzeczywiście wygląda, jakby nie wiedział niczego o grze i szukał po omacku. Nic lepiej o niewinności świadczyć nie może. Ale to nie ostateczne zdanie. Śłut nocnej ciszy – kolegów i koleżanki na cmentarzu, aby nie był samotny w wigilię.
św. Józef z Nazaretu – zupę śliwkową. Zauważyłem byak spójności między lekkością żartów a spięciem w wypowiedziach mniej żartoybliwych. Jednak taka chayaktełystyka tego gyacza. Przypatrzyłbym mu się – ale nie odpuszczał pyessingu. Tym baydziej, że ma już na koncie kilka inteyesujących inteyakcji – w tym ze Zbłąkanym Wędyowcem i bohaterką kolejnego pyezentu.
Maria z Nazaretu – śledzika w śmietanie. Nie podoba mi się do końca takie dziwne, mało stanowcze podejście do gyaczy, przypominające raczej zostawianie sobie fuytek aniżeli poszukiwanie pyawdy. Zmiana podejścia wobec Józefa czy Kaypia też dziwna. Wiem – będzie się byonić różnymi pyowokacjami i tłollingiem. Uszko z grzybami – bayszczyk, żeby miał gdzie się utopić. Musiałem sobie od zeya przypominać całą twórczość. Już wiem czemu – same jednozdaniówki. Yaczej wzbudza podejrzliwość. Zarzucanie pustej aktywności przez kogoś, kto sam takową pyaktykuje to hipokłyzja, niemniej plus za dociskanie tych samych ludzi, co ja. Plus też za wyciągnięcie tych dziwnych postów Józefa. Jeśli Józef winny, to Uszko się uniewinnia, bo mafiozo by tak głęboko nie grzebał w postach swojego.
Świąteczna dubeltówka – zakaz posiadania błoni. Poszedł tak zwany „tłyhałd” w pieywszym poście, co nigdy nie jest dobrze widziane. „Tłyhałd” uzupełniony o luz w postaci kpiny z yegulaminu. Jeszcze gorzej. Potem to zyealizowanie prośby Kaypia i jednozdaniówki o każdym… Też to nie jest przesadnie zielone. Pierwsza Gwiazdka – ziemską gyawitację, aby mogła spełniać życzenia miasta. Chyba zbyt bezczelny na mafię. Ja bym nie miał satysfakcji, gdybym tak wygyał. Św. Szczepan – yozdzielenie imienin od świąt, aby mógł mieć dwie okazję do libacji zamiast jednej. Z prawdziwym św. Szczepanem łączy mnie tyochę, dlatego dużo sobie obiecywałem po tej kreacji, dlatego pozwoliłem sobie na kilka komentarzy na początku. Zupełnie nie yealizuje pokładanych oczekiwań, lecz zostawiam pewną szansę, że to zwyczajnie brak fołmy miejskiej, a nie mafiowanie. Buddyelf – avatar. Ale też był bliski yózgi. Natomiast w tej dziwnej formie są tyeści, które mi nie pasują na mafijne (np. uniewinnienie Kevina, mafiozo na takim etapie gry yaczej by nikogo nie chciał uniewinniać). Jest fałszywy, bo mówił, że pyacuje w Laponii, a nie w Kyakowie…
Św. Mikołaj z Japonii – łaskę od płezydenta, bo powinien pójść siedzieć za obyazę uczuć yeligijnych na samym początku. Jest jedna rzecz, któya go uniewinnia i któya na razie jest definitywna – na początku bawiliśmy się w konflikt na podstawie kyeacji, a gdy gła zaczęła dążyć w kieyunku mełytołyki, to zaczął mnie – na uzasadnionych przesłankach – uniewinniać. Uważam, że to zachowanie jednoznacznie miastowe. Mafiozie yaczej nie zależałoby, żeby taki konflikt przeływać. Mafiozo dalej miałby mnie w gyonie podejrzanych, bo to doskonała okazja, aby budować wokół miastowego zły wizełunek. Kolega-podszyw z Laponii tak nie uczynił. Pyosta rzecz, ale mi na ten moment spoyo mówi.
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 15:08:35 GMT 1
prąd wam odcieło przed linczem!? co jest
Józef z Nazaretu [6] – Uszko z grzybami, Maria z Nazaretu, Kevin, Gwiazda Betlejemska Z Bongiem, Śrut nocnej ciszy, Mitten Squad
tutaj w większości będą dobzi ludzie
Kevin [1] – Mędrzec ze Wschodu
Świąteczna dubeltówka [1] – Trzeci Mędrzec z Zachodu
Stary Rabin [1] – Św. Mikołaj z Krakowa
a tutaj w tej trójce będzie pewnie jedna mafia, Św. Mikołaj z Krakowa? o Mędrcach się nie wypowiem bo mi się zlewają
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 15:10:29 GMT 1
a może mafia józef, maria i Św. Mikołaj z Krakowa który wali randomow w Rabina o którym wcześniej ani razu nie napisał??
|
|
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 15:14:18 GMT 1
via mobile
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 25, 2023 15:14:18 GMT 1
Szkoda, że Śrut padł niewinny, ale obawiam się, że i tak nie dałby rady się uniewinnić, a Józef jakieś nadzieje daje. Chociaż mafia też powinna to wiedzieć i w remisie wybrać Józefa. Skoro tego nie zrobiła, to opcje są 4: 1) Józef jest po prostu w mafii. 2) Mafia nie wierzy, że Józek się uniewinni, a można koło niego dalej kręcić dymy. 3) Liczyli, że Śrut jest Elfem i chcieli się go jak najszybciej pozbyć. Jak zobaczyłem ten post: mafiacorner.boards.net/post/90227 to miałem lekką panikę, że on w ten sposób sugeruje, że jest Elfem, na zasadzie „jakbyś był prawdziwym Mikołajem, to byś wiedział, że jestem Elfem”, ale i tak już było za późno na zmianę głosu. 4) Józek niewinny, ale stoi przy nim zbyt dużo mafiozów i nie chcieli od razu ujawniać jego koloru. Tak czy owak, dostałeś Józef z Nazaretu dodatkowe 70 postów na pokazanie swojej niewinności. Co z tym zrobisz zależy głównie od Ciebie. Blisko było też odjebania Marii, która mi się mocno nie podoba i uważam, że jej gra była mocno mafijna. Mam wrażenie, że pod płaszczykiem trollingu badała grunt pod wywalenie Karpia albo Wędrowca, dla mnie 2 niewinnych, zwłaszcza Karp. Dla mafii byłaby to nie lada gratka wywalić któregoś z nich w pierwszym linczu. A jak się okazało, że z chętnymi to tak słabo, to walnęła w kontrkandydata, którego wcześniej lekko broniła (o tu: mafiacorner.boards.net/post/89941 ). Idealnie mi się to składa w Mafię z Nazaretu – najpierw kolegi bronimy, a jak z tym ciężko, to mu dopierdalamy, żeby nie uniewinnić nikogo innego. Przechodząc dalej, nie podobała mi się postawa Kevina przy linczu i bardzo chciałbym o tym pogadać, zarówno z Tobą Kevin jak i z innymi graczami, dowiedzieć się, czy też tak to widzą. No bo mamy sobie takiego Józefa, typ gracza, który potrafi się uniewinnić i jest dla mafii balastem, który trzeba kiedyś zamordować i mamy gracza Kevin – topowy gracz w społeczności, nie boi się bronić kogoś wbrew woli miasta i kłócić się zażarcie, jeśli uważa, że ma rację. Gracz klasy Kevina niewątpliwie ogarnia taktykę i wie, że nawet jeśli Józef w mafii, to da się go zabić później, a jak Józef niewinny, to lincz na nim to niepowetowana strata. Tymczasem Kevin upiera się, żeby tego Józefa zlinczować pierwszego dnia. Najpierw twierdząc, że nie zwraca uwagi na tożsamości, potem, że skoro to ta a nie inna tożsamość, to tym bardziej Józef do piachu. Poniżej kilka linków, bo nie da się cytować w momencie, gdy to piszę, a dłubać mi się nie chce. Kevin, piszesz tu: mafiacorner.boards.net/post/90171 że nie rozkminiasz tożsamości poza graczami, którzy sami je pchają. Józef dokładnie to zrobił, bardzo mocno ją zasugerował. Też bym wcześniej nie pomyślał, że to on, ale jak już napisał, że wszyscy czekają aż będzie w mafii, czy coś takiego, to łatwo było połączyć kropki. Czemu Ty tego nie zrobiłeś? A najlepsze jest to, że ten tekst o niezwracaniu uwagi na tożsamości i graniu bez nich to taki troszku nieprawdziwy i wybiórczy. mafiacorner.boards.net/post/90121mafiacorner.boards.net/post/90181W dwóch powyższych postach ewidentnie nawiązujesz do tożsamości Wędrowca i czynisz z nich argument pasujący pod tezę (w drugim poście, o waleniu w swoich). No nie zgrywa mi się to. Tak jak nie zgrywa mi się to, że parłeś wczoraj na 2 gości, którzy się wypostowali, jakby nie dając im szans na obronę i potencjalne uniewinnienie się. I to akurat 2 gości, których historycznie możesz się obawiać będąc w mafii. Z czego z drugiej strony nie starałeś się dominować tematu, co też nie pasuje do typu gracza, którym jesteś, jakbyś wiedział, że to co robisz nie jest do końca dobre i lepiej nie pchać tego na siłę. Niestety na obecny moment widzę 3 opcje i żadna mi się nie podoba: 1) Jesteś w mafii, Józef niewinny i chciałeś go wyjebać póki się da. 2) Jesteś w mafii z Józefem, czujesz, że on lepiej grał nie będzie i chcesz coś dla siebie ugrać, bo za 2 dni to już całe miasto będzie go chciało wywieźć ze stajenki na widłach i splendoru nie będzie. 3) Jesteś niewinny, ale padło Ci na mózg. Przekonaj mnie, że jest jeszcze czwarta opcja i że to, co robiłeś było rozsądne także z długoterminowego punktu widzenia i że masz na sercu dobro miasta. Na razie Twoje zachowanie wydaje mi się mocno niespójne z typem gracza, charakterem. Na przykład to, że George Michael był za wywaleniem Józefa rozumiem i mi do niego pasuje. Nawet jakby nie zmienił głosu na Śruta, to bym to uważał za spójne i normalne. Postawę Karpia i Wędrowca rozumiem, patrzyli na sprawę tak jak ja. Postawa Uszka też jest dla mnie spójna z całością gry – nie patrzy długofalowo, złapał Józefa na w chuj mafijnym poście, chce sprawdzić, czy ma rację. A u Ciebie mam dysonans i po raz kolejny muszę pochwalić Kolędników za chyba najlepszy tekst tej edycji: „a Kevin z postów podoba mi się w bardzo, a na koniec z kierunków które obiera tak średnio” bo te słowa trafiają w sedno również mojego postrzegania Twojej gry. PS. Co to kurwa jest, że sobie Mędrzec ze Wschodu zmienia nick w trakcie edycji? Volverin może wypadałoby dać jakiś komunikat o tym, żeby wszyscy widzieli i edytować wyniki linczu? Jeśli już się na to zgodziłeś, a sądząc po zaktualizowanej liście graczy, to tak. PS. 2. Będę z doskoku i głównie z telefonu, więc nie oczekujcie elaboratów.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 25, 2023 15:16:27 GMT 1
Elo. Jako pyawdziwy Mikołaj w Święta yozdaję pyezenty. Oto co wyęczyłem poszczególnym gyaczom. Kevin – na święta kupiłem mu lepszą yodzinę. Z yacji na to, że gra jakby zjadł wszystkie yozumy (to niekoniecznie kłytyka), ale chyba mało dał od siebie jak na yazie, wyęczam mu pióyo wieczne, aby mógł więcej pisać i się wykazać. To znaczy yobić więcej syntez i podsumowań. Do yozliczenia z pewnych względów później. Karp – wygodną wannę. Dostrzegam mełytołykę w jego grze i niech tak pozostanie. Gyacz z celem, przemyśleniami i ukłytymi intencjami. Nie bez wad, lecz waytość dodana. Stary Rabin – nową menoyę i system ochyony przeciwgaśniczej. Może z takim zabezpieczeniem swoich świętości trochę więcej pogya, bo mizeyność wielka na yazie. Zbłąkany Wedrowiec – więcej luzu na dzień pierwszy. Nie no, bez ułazy, cenię za integyalność, o któyej pisałem wcześniej. Mimo falstartu, taki styl gły może się przyda w baydziej mełytołycznej części rozgływki. Z kyajobłazu okołolinczowego można sporo powiedzieć o nim rzeczy, lecz dopieło jak poznamy koloły innych gyaczy. George Michael – płytę z kolędami Mazowsza, aby zobaczył czym jest prawdziwie świąteczna, tyadycyjna polska muzyka kolędowa. Opyócz tego kubeł zimnej wody, bo mimo że gya yaczej niewinnie, to nie powinien tak bezmyślnie wyrzucać z gły Śłuta nocnej ciszy. Mędrzec ze Wschodu vel Kacpey chińskie znaczki – kolega się nie pochwali, ale dostał yózgę. Drugi Mędrzec ze Wschodu – ładniejsze bombki. Mam wyażenie, że kogoś udawał na początku, stąd dywagacje inteypunkcyjne. Gła dziwnie, lecz na yazie nie yozwijam. Mitten Squad – świąteczną kłeację, lecz wyrzucił za okno. Trochę wpisuje się w yefleksje Kaypa, że jeśli nie ma silonej mełytołyki, to nie ma mafii. A tu, mimo byaku gły pieywszego dnia, mamy od razu wjazd z mełytołyka, co jest zastanawiające, biołąc pod uwagę typ kyeacji. Brakuje tu mi integyalności. Gwiazda Betlejemska z Bongiem – słownik inteypunkcyjny. Chyba potrzebuje więcej czasu na głę, lecz dziwnie to wygląda. Kolędnicy – nowy puzon dla byaci. Słabo aygumentuje na yazie. Wypłomował Śłuta na świecznik. Początkowo dałem go do solidnej piątki, ale wycofuję. Trzeci Mędrzec z Zachodu – wschodnie pochodzenie. Rzekomo wykonał jakąś pyowokację, ale niech wykaże co ta pyowokacja dała. Parę postów rzeczywiście wygląda, jakby nie wiedział niczego o grze i szukał po omacku. Nic lepiej o niewinności świadczyć nie może. Ale to nie ostateczne zdanie. Śłut nocnej ciszy – kolegów i koleżanki na cmentarzu, aby nie był samotny w wigilię. św. Józef z Nazaretu – zupę śliwkową. Zauważyłem byak spójności między lekkością żartów a spięciem w wypowiedziach mniej żartoybliwych. Jednak taka chayaktełystyka tego gyacza. Przypatrzyłbym mu się – ale nie odpuszczał pyessingu. Tym baydziej, że ma już na koncie kilka inteyesujących inteyakcji – w tym ze Zbłąkanym Wędyowcem i bohaterką kolejnego pyezentu. Maria z Nazaretu – śledzika w śmietanie. Nie podoba mi się do końca takie dziwne, mało stanowcze podejście do gyaczy, przypominające raczej zostawianie sobie fuytek aniżeli poszukiwanie pyawdy. Zmiana podejścia wobec Józefa czy Kaypia też dziwna. Wiem – będzie się byonić różnymi pyowokacjami i tłollingiem. Uszko z grzybami – bayszczyk, żeby miał gdzie się utopić. Musiałem sobie od zeya przypominać całą twórczość. Już wiem czemu – same jednozdaniówki. Yaczej wzbudza podejrzliwość. Zarzucanie pustej aktywności przez kogoś, kto sam takową pyaktykuje to hipokłyzja, niemniej plus za dociskanie tych samych ludzi, co ja. Plus też za wyciągnięcie tych dziwnych postów Józefa. Jeśli Józef winny, to Uszko się uniewinnia, bo mafiozo by tak głęboko nie grzebał w postach swojego. Świąteczna dubeltówka – zakaz posiadania błoni. Poszedł tak zwany „tłyhałd” w pieywszym poście, co nigdy nie jest dobrze widziane. „Tłyhałd” uzupełniony o luz w postaci kpiny z yegulaminu. Jeszcze gorzej. Potem to zyealizowanie prośby Kaypia i jednozdaniówki o każdym… Też to nie jest przesadnie zielone. Pierwsza Gwiazdka – ziemską gyawitację, aby mogła spełniać życzenia miasta. Chyba zbyt bezczelny na mafię. Ja bym nie miał satysfakcji, gdybym tak wygyał. Św. Szczepan – yozdzielenie imienin od świąt, aby mógł mieć dwie okazję do libacji zamiast jednej. Z prawdziwym św. Szczepanem łączy mnie tyochę, dlatego dużo sobie obiecywałem po tej kreacji, dlatego pozwoliłem sobie na kilka komentarzy na początku. Zupełnie nie yealizuje pokładanych oczekiwań, lecz zostawiam pewną szansę, że to zwyczajnie brak fołmy miejskiej, a nie mafiowanie. Buddyelf – avatar. Ale też był bliski yózgi. Natomiast w tej dziwnej formie są tyeści, które mi nie pasują na mafijne (np. uniewinnienie Kevina, mafiozo na takim etapie gry yaczej by nikogo nie chciał uniewinniać). Jest fałszywy, bo mówił, że pyacuje w Laponii, a nie w Kyakowie… Św. Mikołaj z Japonii – łaskę od płezydenta, bo powinien pójść siedzieć za obyazę uczuć yeligijnych na samym początku. Jest jedna rzecz, któya go uniewinnia i któya na razie jest definitywna – na początku bawiliśmy się w konflikt na podstawie kyeacji, a gdy gła zaczęła dążyć w kieyunku mełytołyki, to zaczął mnie – na uzasadnionych przesłankach – uniewinniać. Uważam, że to zachowanie jednoznacznie miastowe. Mafiozie yaczej nie zależałoby, żeby taki konflikt przeływać. Mafiozo dalej miałby mnie w gyonie podejrzanych, bo to doskonała okazja, aby budować wokół miastowego zły wizełunek. Kolega-podszyw z Laponii tak nie uczynił. Pyosta rzecz, ale mi na ten moment spoyo mówi. Ech, kolędnicy mi się zlali z Gwiazdą Bongiem. Teraz dobrze.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 25, 2023 15:18:42 GMT 1
Św. Mikołaj z Laponii mógłby być moim rzecznikiem prasowym. Dokładnie te same odczucia co do Marii i Kevina. Józefa chyba i tak trzeba będzie sprawdzić. Zgadzam się też z Gwiazdą Betlejemską co do Mikołaja z Krakowa.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 25, 2023 15:19:45 GMT 1
Podpisałbym się pod tym, co napisał św. Mikołaj z Japonii o Kevinie.
|
|