|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 25, 2023 17:02:34 GMT 1
Zgadza się, nie podobał mi się ten wybór A ilość głosów która w to poszła (godzinę przed linczem byłem chyba tylko ja, potem dołączył Mikołaj z Japonii) nie jest dla Ciebie zaskakująca? jest ale ja ogólnie jestem zniesmaczony postawa niektórych, nie wiem kogo mam mieć za chorągiewkę miastowa a kogo mafijna, ale BRZYDZI mnie a) że jedynym argumentem za pozostawienie Józefa jest meta której miało nie być b) że jednocześnie ten argument metowy jest wykorzystywany ofensywie (tj jak ktoś może tego nie widzieć) jestem OBRZYDZONY ta postawa i mam szczerą nadzieję że jest to postawa mafijna, bo jeśli jest miejska, to ja spuszczam zasłonę milczenia jedyny pozytyw jest taki że tam całe wczorajsze popołudnie wyszła dziwna sekwencja ze strony szerokiego grona i jest co analizować No niektórzy w tym metowaniu tak się już zatracili, że nie potrafią grać bez tego.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 17:02:39 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 25, 2023 17:02:39 GMT 1
W ogóle thinking że mafia nie może nielogiczny voting zrobić po ostatniej edition to proszenie się o wpierdol xD
|
|
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 17:04:16 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 25, 2023 17:04:16 GMT 1
jest ale ja ogólnie jestem zniesmaczony postawa niektórych, nie wiem kogo mam mieć za chorągiewkę miastowa a kogo mafijna, ale BRZYDZI mnie a) że jedynym argumentem za pozostawienie Józefa jest meta której miało nie być b) że jednocześnie ten argument metowy jest wykorzystywany ofensywie (tj jak ktoś może tego nie widzieć) jestem OBRZYDZONY ta postawa i mam szczerą nadzieję że jest to postawa mafijna, bo jeśli jest miejska, to ja spuszczam zasłonę milczenia jedyny pozytyw jest taki że tam całe wczorajsze popołudnie wyszła dziwna sekwencja ze strony szerokiego grona i jest co analizować No niektórzy w tym metowaniu tak się już zatracili, że nie potrafią grać bez tego. Gwiazdka a może ty byś tak coś substantial from the liver dała, a nie zasępiała się nad losem town razem z Kevinem? Bo ja rozumiem że ego top łechtać to good strat ale dla mobster, nie dla town.
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 25, 2023 17:05:17 GMT 1
no to tak, Kolędnicy: Śrut nocnej ciszy [6] – Św. Mikołaj z Laponii, George Michael, Pierwsza Gwiazdka, Kolędnicy, buddyelf, Świąteczna dubeltówka no jak Mikołaj w mafii, to spektakularna najpierw wajcha z Józefa i jawne "polecam w Śruta" i mu pogratuluję Pierwsza Gwiazdka - możliwe, przyjmuję argumentację już, że i mafiuszka mógłby rzucić "bezrolny" na odpierdol, leniwie uniewinnienie by to było
Dubeltówka mi się spodobała przed linczem, ta rozpiska nie była zła, jak na pisanie na szybko buddyelf - możliwe, że się kitra wśród niemerytorycznych glonów, nie uniewinnię stanowczo, no ale zieleń by mnie nie zdziwiła : o, taki trollik świąteczny no i Ty Kolędnicy zostajesz a Ty jak byś widział tam mafię by nick Kto taką argumentację daje?
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 25, 2023 17:08:24 GMT 1
No niektórzy w tym metowaniu tak się już zatracili, że nie potrafią grać bez tego. Gwiazdka a może ty byś tak coś substantial from the liver dała, a nie zasępiała się nad losem town razem z Kevinem? Bo ja rozumiem że ego top łechtać to good strat ale dla mobster, nie dla town. jesteś niewinny, nie?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 17:09:17 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 25, 2023 17:09:17 GMT 1
Gwiazdka a może ty byś tak coś substantial from the liver dała, a nie zasępiała się nad losem town razem z Kevinem? Bo ja rozumiem że ego top łechtać to good strat ale dla mobster, nie dla town. jesteś niewinny, nie? A jak ci się wydaje?
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 25, 2023 17:09:47 GMT 1
Mikołaj z Laponii namówił mnie na głos na śrut i przez to zabiliśmy niewinnego. Trzeba go za to rozliczyć.
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 25, 2023 17:11:14 GMT 1
no że tak, dlatego pytam.
Odbębniona aktywność, do usłyszenia w trzecim dniu.
Ps. Tak serio, to że Mikołaj zachęcał raczej miastowe, bo zależało mu na sprawdzeniu swojego typu.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 17:11:47 GMT 1
Szczepan, bo kurka remis był xD --- co do wejścia Marii, to ten post mi się nie spodobał: Przecież jakbyśmy z Józefem w mafii byli razem to nie lepiej byłoby zagłosować na tego Śruta żeby zwiększyć szanse przeżycia, niż na siebie co w sumie kompletnie nic nie zmienia a tylko zwiększa szanse, że ktoś z nas odpadnie? no różne są plejsy, różne głosowania, można nie dawać w niewinnego i "Bóg pozna swoich", zwłaszcza że chuj wie było, ile głosów będzie na Śrucie/Dubelcie; a potem Maria może jechać na tym parę dni "bo przecież w niewinnego nie waliłam!" Maria, dlaczego głosy na Józefa wydają Ci się tak niewinne? To faktycznie, tak na logikę jakby obaj byli niewinni to mafia ma raczej większe szanse, że Śrut się nie uniewinni, czyli to jego byłoby lepiej im trzymać. No chyba że sami głosowali na Józefa i nie chcieli pokazać że jest niewinny. No albo po prostu jest w mafii. Tak czy siak ja trochę jestem sceptyczny w miejską zdolność interpretowania tego co mafia zrobiła przy głosowaniu. Do Georga. Tak wiem że moja gra jest poniżej oczekiwań, ale to nie znaczy że jestem w mafii. Dzisiaj zamierzam normalniej pograć.
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 25, 2023 17:19:54 GMT 1
Szczepan, bo kurka remis był xD --- co do wejścia Marii, to ten post mi się nie spodobał: Przecież jakbyśmy z Józefem w mafii byli razem to nie lepiej byłoby zagłosować na tego Śruta żeby zwiększyć szanse przeżycia, niż na siebie co w sumie kompletnie nic nie zmienia a tylko zwiększa szanse, że ktoś z nas odpadnie? no różne są plejsy, różne głosowania, można nie dawać w niewinnego i "Bóg pozna swoich", zwłaszcza że chuj wie było, ile głosów będzie na Śrucie/Dubelcie; a potem Maria może jechać na tym parę dni "bo przecież w niewinnego nie waliłam!" Maria, dlaczego głosy na Józefa wydają Ci się tak niewinne? Bo - moim zdaniem - nagonka na Józefa była na tyle duża, że mafia na spokojnie mogła sobie zagłosować na kogoś innego, więc idąc tym tropem, zakładam, że mafia w większości poszła na 1 osobę. Jeśli Józef, który głosował na mnie, okaże się niewinny - to myślę, że większość mafii poszła w Śrut i vice versa - winny Józef - większość mafii na mnie
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 25, 2023 17:21:28 GMT 1
W ogóle thinking że mafia nie może nielogiczny voting zrobić po ostatniej edition to proszenie się o wpierdol xD To nie jest thinking że mafia może nielogiczny voting zrobić, to jest myślenie, jak taki zwykły gracz mafii, widząc co się dzieje może zagłosować, żeby nie rzucać się w oczy i nie dolewać oliwy do ognia. To takie czytanie podświadomości gracza jak by się zachował w danym momencie kiedy nawet on nie wie co ma zrobić
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 25, 2023 17:22:52 GMT 1
I to właśnie ta zdolność sprawiła, że spośród tysiąca dziewic, to ja zostałam tą wiatropylną
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 17:26:17 GMT 1
A ja bym dopuszczał jednak myśl, że mafia mogła rozłożyć sobie głosy.
Edit: Nie widzę w zasadzie przeszkody żeby i Józef był w mafii i mafia była porozbijana pomiędzy wszystkich z trójki Józef, Maria, Śrut.
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 17:28:42 GMT 1
ja się powtórze:
Kevin [1] – Mędrzec ze Wschodu
Świąteczna dubeltówka [1] – Trzeci Mędrzec z Zachodu
Stary Rabin [1] – Św. Mikołaj z Krakowa
moim zdaniem tu będzie jedna mafia
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 25, 2023 17:29:36 GMT 1
Zgadza się, nie podobał mi się ten wybór A ilość głosów która w to poszła (godzinę przed linczem byłem chyba tylko ja, potem dołączył Mikołaj z Japonii) nie jest dla Ciebie zaskakująca? jest ale ja ogólnie jestem zniesmaczony postawa niektórych, nie wiem kogo mam mieć za chorągiewkę miastowa a kogo mafijna, ale BRZYDZI mnie a) że jedynym argumentem za pozostawienie Józefa jest meta której miało nie być b) że jednocześnie ten argument metowy jest wykorzystywany ofensywie (tj jak ktoś może tego nie widzieć) jestem OBRZYDZONY ta postawa i mam szczerą nadzieję że jest to postawa mafijna, bo jeśli jest miejska, to ja spuszczam zasłonę milczenia jedyny pozytyw jest taki że tam całe wczorajsze popołudnie wyszła dziwna sekwencja ze strony szerokiego grona i jest co analizować Nie zgadzam się z retoryką. To jest argument metowy, jeżeli wybierzesz, żeby taki był. Odkładając metę na bok masz gościa, który do tej pory w tylko tej edycji pisał w taki sposób, że za dwa dni będzie strzałem do pustaka, jeśli jest w mafii, a może się uniewinnić. To czy warto takiego zostawić zależy od tego, kogo ewentualnie zlinczujesz w jego miejsce. Dlatego też powiedzmy, że rozumiałbym retorykę, gdybyś jednocześnie wjeżdżał w głosujących na śruta albo Marię, a poprzestajesz na eeee odmawiam argmentom z mety i huj. Chyba że to zrobiłeś na następnych stronach, bo jeszcze nie doczytałem xD
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 17:32:03 GMT 1
ja się powtórze: Kevin [1] – Mędrzec ze Wschodu Świąteczna dubeltówka [1] – Trzeci Mędrzec z Zachodu Stary Rabin [1] – Św. Mikołaj z Krakowa moim zdaniem tu będzie jedna mafia Dlaczego akurat jedna i dlaczego w ogóle jedna? Bo mi to sprawia wrażenie wnioskowania na zasadzie, że statystycznie najczęściej jeden mafiozo pójdzie w bok.
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 17:33:06 GMT 1
no trochę tak jest z tą statystyką, Mikołaj z Krakowa ze swoim głosem mi pasuje pod tę teorie akurat
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 25, 2023 17:34:26 GMT 1
Ja myślę, że mafia zagłosowała w znacznym gronie na mnie, bo wyluzowany miastowy by nie poszedł w postać która kanonicznie nie umiera przed narodzeniem Jezusa. Nawet nie byłam jedną z opcji ale chyba sie napalili za bardzo. No to strzelaj do Polaka, skoro w znacznym gronie, to dawaj byczku
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 25, 2023 17:38:12 GMT 1
proponuję drogą konsensusu zlinczować Mikołaja z Krakowa, chyba że ktoś mi sensownie powie dlaczego miałby być niewinny. ale kurwa, po huj? bo ty też wczoraj sobie zrobiłeś małą oblężoną twierdzę, wesołą grupą chyba mikołaja, gwiazdki i Marii miała cię zlinczować, facet daje nieźle odczyty wajbowe, zobaczymy na ile mu pary w merytoryce starczy, nie czaję tego
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 25, 2023 17:41:11 GMT 1
Ja myślę, że mafia zagłosowała w znacznym gronie na mnie, bo wyluzowany miastowy by nie poszedł w postać która kanonicznie nie umiera przed narodzeniem Jezusa. Nawet nie byłam jedną z opcji ale chyba sie napalili za bardzo. No to strzelaj do Polaka, skoro w znacznym gronie, to dawaj byczku Ok strzelam do ciebie
|
|