|
Post by Uszko z grzybami on Dec 25, 2023 21:16:21 GMT 1
Jaki by to miało sens żebym ja jednego mafiozę ratował drugim? Bo tak zakłada teoria Kevina. A sprawdzenie Józefa jeśli nic nie zacznie grać to dla mnie jest dobry ruch, choćby dlatego, że najwięcej informacji daje. Czy rzeczywiście daje najwięcej? Jak do linczu z nory nie wyjdzie, to i tak będziemy wiedzieć, że jest w mafii.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 21:18:58 GMT 1
No ale też nie będziemy go trzymać wiedząc, że jest w mafii. Chyba trochę nie rozumiem twojego posta.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 25, 2023 21:20:20 GMT 1
Bo gdzie tam jest najwięcej informacji, jak już w zasadzie możemy go zaksięgować jako mafiozę?
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:20:31 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:20:31 GMT 1
I ja mam pytanie Kevin dlaczego dla ciebie tak jest istotna moja interakcja z Józefem a resztą mojej gry praktycznie ignorujesz. + Założenie o moim specjalnym wypostowaniu jest bardzo ryzykowne. Edit: A założenie, że do tego wypostowania wysłał mnie Józef z mafijnego i przyokazji próbowałem wypostować jeszcze ciebie to już kompletne sci-fi. nie no, byłem przy Twoim wypostowaniu, nie zrozumiałem wtedy jeszcze że faktycznie nie masz postów ale już na bieżąco uznałem za słuszne zaznaczyć, że coś tu się dzieje specjalnie z perspektywy czasu tym bardziej widzę w tym dość cwaniackie zagranie przeczytam Cię całego, to Ci mogę obiecać, na bieżąco mam odczucie, że całą newralgiczna fazę D1 byłeś z Józefem wymiennie, na końcu obaj się wypostowaliście, pojawił się opór, a na końcu wajcha więc moim zdaniem dużo tu zbiegów okoliczności tak na pierwszy i drugi rzut oka natomiast nie jesteś na pewno pierwszy w kolejności do linczu i Józef - czerwony powinien dawać dane do reasessmentu wszystkich tych wydarzeń, może na Twoją korzyść, może nie Józef - zielony powoduje konieczność reasessmentu całej rozgrywki
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 21:22:19 GMT 1
Bo gdzie tam jest najwięcej informacji, jak już w zasadzie możemy go zaksięgować jako mafiozę? A możemy już zanim się odezwie?
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:22:26 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:22:26 GMT 1
Bo gdzie tam jest najwięcej informacji, jak już w zasadzie możemy go zaksięgować jako mafiozę? nie no, teraz oceniając jego interakcje, wagonik na niego D0, kłótnie, ataki, obrony domniemujesz mając kolor czerwony załóżmy już robisz to wszystko z dodatkową daną i możesz jeszcze bardziej skoncentrować się na ocenie skutków i intencji danych ruchów czyli patrzysz na tego Szczepana, widzisz jakaś zależność i oceniasz tylko z myślą Jozef-czerwony to dodatkowe paliwo dla mózgu
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 21:22:58 GMT 1
no to nieźle skurwiona musiałam być w tym pociągu żeby ludzi i grincha ze scrooge pojebać a z ciekawości Karp, kogo byś wrzucił do town core na ten moment? na pewno George'a Michaela, przy nim ręka by w ogóle mi nie drżała, gdybym miał kolorować Mikołaja z Laponii, ale ręka mi drży przez PTSD, zwłaszcza w konfiguracji z panem z linijki wyżej xD takie że liczę na jakieś uspokojenie od niego poprzez jego grę Mikołaj z Krakowa i Drugi Mędrzec ze Wschodu podobny tier, spoko gierka, mamy zgodny kierunek, ale mogą dymać, zwłaszcza że zbyt zgodny kierunek mnie martwi czasem Wędrowiec i Uszko są dość niesterylni, grają dość bezkompromisowo, ale nie miałem przy nich "o kurwa lock town!" moment myślę, że Rabin, Dubeltówka i buddyelf mają dobrą szansę na niewinność, no ale co to za core z glonami, bez urazy xD no i tego szyfranta pierwszego mędrca bym nie ruszał, bo zajebisty jest styl tych postów, może mafia ale guilty pleasure xD Kurcze no i trochę się rozjeżdżamy, bo ja mam z George Michael problem taki, że jego gra wydaje mi się bardzo reakcyjna, mam wrażenie że zadaje tylko pytania i prosi o wyjaśnienia albo zarzuca ludziom brak mięsa. Chciałbym jakiegoś ataku. Uszko jest u mnie top 2 miasto póki, co a co z Kevinem?
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 21:25:04 GMT 1
Józef z Nazaretu [6] – Uszko z grzybami, Maria z Nazaretu, Kevin, Gwiazda Betlejemska Z Bongiem, Śrut nocnej ciszy, Mitten Squad
Podoba mi się ta ekipa ale nie podoba mi się dzisiejsze wejście Mitten Squad
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 21:25:48 GMT 1
A ja mogę zapewnić, że wypostowanie się nie było specjalne, po prostu myślałem, że mam więcej postów. Historycznie zawsze tak było, że jak ktoś się wypostował przed wcześnie to potem robiło mu to problemy a nie uniewinniało, więc po co miałbym to zrobić specjalnie? I nie było jeszcze mafiozy, który odważyłby się wypostować.
Zresztą to powinno być widać, że mnie ten moment gdy nie mam postów zaskoczył.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 25, 2023 21:26:03 GMT 1
Bo gdzie tam jest najwięcej informacji, jak już w zasadzie możemy go zaksięgować jako mafiozę? A możemy już zanim się odezwie? Ja myślę, że już się nie odezwie. Drugi Mędrzec ze Wschodu albo jesteś niewinny, albo mnie tak pocketujesz mocno jeszcze ta wzmianka jak u mnie Kevin/Wędrowiec może w/w : o no ale fajnie, rozkręcaj się Uszko z grzybami hmm, no było tak, jako potencjalnych do wyjebania przewijała się piątka Józef/Maria/śrut/Dubeltówka/Szczepan nie widziałem już innych kierunków, może tego Kevina, bo go ładnie a słusznie tam Wędrowiec jebał, ale herolincz trochę po spojrzeniu na Józefa w nowym świetle (po kapnięciu się), ruszyłem jak wyścigowiec do lektury i zacząłem dostrzegać w nim oznaki niewinności, pomyślałem, że się albo jeszcze bardziej wkopie albo uniewinni później i kto wtedy zamiast niego? Szczepan najebany, nie zaczął gry, nie chciałem go wyjebać pochopnie wylimitowanego, pomyślałem, że w mafii by chociaż zadbał o lepszą pozycję w grze w d1 została mi Maria/Śrut/Dubeltówka Śrut stwierdziłem, że za chuj tam nie ma meeytoryki i agendy, to zostawić zostaje Maria, którą kurka, trudniej mi by było uniewinnić od Józefa na pełnych obrotach i Dubeltówka zadałem im pytanie o listę graczy, Maria wyjebała na miasto, Dubeltówka spoko odpisał i tak mi została Maria trzymała się faktycznie konwencji niemerytorycznej dla beki, ale Józefa trzeba przepchnąć i ten tekst: "jak Józef nie będzie w mafii, to stawiam wszystkim 0.7", no spodziewałbym się po miastowym oszczędniejszych obietnic, zwłaszcza że dotyczyła innego gracza i stwierdziłem, że sprawdzę Marię, myśląc jeszcze, że to typ gracza, co w mafii umie dużo krótkich, naturalnych postów dawać --- aha a ten pierwszy mędrzec aka Kasper zajebisty styl xD nie linczować, chyba że ktoś nienawidzi JavaScriptu To trzeba było kreować nowy kierunek, a nie walić w kogoś, o kim pisałeś, że "niewinny chaos". Karp, tłumacz się.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:29:50 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:29:50 GMT 1
Józef z Nazaretu [6] – Uszko z grzybami, Maria z Nazaretu, Kevin, Gwiazda Betlejemska Z Bongiem, Śrut nocnej ciszy, Mitten Squad Podoba mi się ta ekipa ale nie podoba mi się dzisiejsze wejście Mitten SquadJak Józek ma rolę to Mitten niewinny imo Głównie dlatego go pokolorowałem Ale pressing nie byłby zły Karp, czemu tak zasadniczo odrzucasz rolę dla Józka? pisałeś że 'moze gość nie umie się bronić ' chyba Wędrowiec pisał o nim jako o mocnym graczu(?) a mi się wydaje że bez problemu mógłby być Grinchem np
|
|
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:30:18 GMT 1
via mobile
Post by Maria z Nazaretu on Dec 25, 2023 21:30:18 GMT 1
A ja mogę zapewnić, że wypostowanie się nie było specjalne, po prostu myślałem, że mam więcej postów. Historycznie zawsze tak było, że jak ktoś się wypostował przed wcześnie to potem robiło mu to problemy a nie uniewinniało, więc po co miałbym to zrobić specjalnie? I nie było jeszcze mafiozy, który odważyłby się wypostować. Zresztą to powinno być widać, że mnie ten moment gdy nie mam postów zaskoczył. Też o tym pomyślałam, to miastowi zazwyczaj sie wypostowali i za to później wisieli
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:37:32 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:37:32 GMT 1
Mam też radę nie linczujcie Józefa. Edit: Kurwa zapomniałem że jest limit 50 postów a nie 70. Nie pamiętam większości tego co napisałem. Św. Szczepan jak oceniasz wydarzenia wokółlinczowe? dlaczego mafia zostawiła Józefa? A skąd wiemy, że go zostawiła? Ja w tej chwili sobie czytam rozgrywkę i się usiłuję ustosunkować do Józefa na nowo. Bo mój osąd w jego sprawie w momencie linczu uważam za nieświeży. Mi się podoba to co ty napisałeś, żeby na podstawie jego gry go ocenić a nie tylko na podstawie wyniku linczu. Rozgrywki w przerwie w ogóle nie ruszałem. Szczepan, bo kurka remis był xD --- co do wejścia Marii, to ten post mi się nie spodobał: no różne są plejsy, różne głosowania, można nie dawać w niewinnego i "Bóg pozna swoich", zwłaszcza że chuj wie było, ile głosów będzie na Śrucie/Dubelcie; a potem Maria może jechać na tym parę dni "bo przecież w niewinnego nie waliłam!" Maria, dlaczego głosy na Józefa wydają Ci się tak niewinne? To faktycznie, tak na logikę jakby obaj byli niewinni to mafia ma raczej większe szanse, że Śrut się nie uniewinni, czyli to jego byłoby lepiej im trzymać. No chyba że sami głosowali na Józefa i nie chcieli pokazać że jest niewinny. No albo po prostu jest w mafii. Tak czy siak ja trochę jestem sceptyczny w miejską zdolność interpretowania tego co mafia zrobiła przy głosowaniu. Do Georga. Tak wiem że moja gra jest poniżej oczekiwań, ale to nie znaczy że jestem w mafii. Dzisiaj zamierzam normalniej pograć. A ja bym dopuszczał jednak myśl, że mafia mogła rozłożyć sobie głosy. Edit: Nie widzę w zasadzie przeszkody żeby i Józef był w mafii i mafia była porozbijana pomiędzy wszystkich z trójki Józef, Maria, Śrut. Szczepan, może Cię ostro oceniam, ale dla mnie te posty i reakcje są płytkie, pozbawione głębszych przemyśleń i faktycznej reoceny sytuacji. Kończysz nakłaniając żeby nie linczowac Józefa (SIC, a czemu nie żeby kogoś zlinczować? co to za proces myślowy?) dość sztuczna i oddalona od ówczesnego toku gry wrzuta, a po restarcie jest nowy Ty, tylko że to wygląda bardziej na dostosowanie przemyśleń, niż ich faktyczne wytworzenie. No i problem który z Tobą mam - cała rozgrywkę NIC nie napisałeś o Józefie, żadnego spostrzeżenia, nic ciekawego, kreacyjnie z nim wymieniłeś kurtuazję. A w ostatnim poście o którym nie wiedziałeś że jest ostatni napisałeś 'nie linczujcie Józefa'. Parę stron wcześniej siadając na Dubeltówkę. Ja też siadłem na Dubeltówkę ale chciałem zobaczyć czy ten pociąg jakoś pójdzie, a nikt się nie podczepił, tymczasem tu mamy a) wjebanko w Dubelta bez wycofania; b) ZOSTAWCIE JÓZEFA
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:38:28 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:38:28 GMT 1
Jeszcze miałem właśnie kmine że jesteś z Józefem elfem i pojechałeś amatorsko a ja Cię wjebalem, ale uważam że wtedy nie rzucalbys go dzisiaj tak łatwo do mafii, więc pozbywam się tego wyrzutu sumienia.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 25, 2023 21:43:34 GMT 1
Mi się średnio chce tłumaczyć z mojej gry dnia pierwszego bo sam jej nie do końca rozumiem. Wtedy w Józefie zobaczyłem miejską wersję pewnego gracza i dlatego go sobie pobroniłem widząc jak się kręci przy bronieniu. Jak dzisiaj przeczytałem sobie wszystko od nowa to i o dubeltówce i o Józefie mam inne zdanie. Wtedy na przykład na Marię głosowałem teraz bym nie chciał.
Natomiast to że mi się rozkminiło, że to ten gracz i jaki wniosek z tego należy wyciągnąć to było z tego co pamiętam dosyć późno.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 25, 2023 21:46:04 GMT 1
Tak samo jak w poprzednim dniu, tak i dziś Karp i Uszko pozytywnie, Maria w sumie też, chociaż nieco mniej z merytoryki, a więcej z wajbu, bo lubię jej posting, Drugi Mędrzec ze Wschodu i Mikołaj z Krakowa na plus po dzisiejszym postingu, ciężko też nie docenić objętości. W sumie mógłbym dodać Kevina, ale cholera, to aż nie wypada, prawie każdy z tego grona ma mnie za niewinnego :/ Ale cóż, przyciąga mnie rozsądek. A, i posty Rabina wydawały mi się mocno miastowe. Z kolei nie kupuje mnie Pierwsza Gwiazdka zupełnie, takie pisanie dla samego pisania (#iktm) Gwiazdka z Bongiem zupełnie neutralnie, George Michael śmierdzi, Mikółaj z Japonii śmierdzi, o połowie graczy chyba nie mam zdania w sumie. Fakt, że przez cały 24 grudnia nie wchodziłem na forum wcale nie pomógł. Chociaż w sumie jak teraz czytam, że Kevin mnie pokolorował, bo założył, że Józef ma rolę, bo założył, że Maria jest w mafii to trochę bawi xD Nie mam nic przeciwko pressingowi (ba, teraz jest idealna pora, bo nie mam siły na czytanie starych postów i wolę się poprzerzucać nowymi), ale słabo to zabrzmiało SamWDomu jest ale ja ogólnie jestem zniesmaczony postawa niektórych, nie wiem kogo mam mieć za chorągiewkę miastowa a kogo mafijna, ale BRZYDZI mnie a) że jedynym argumentem za pozostawienie Józefa jest meta której miało nie być b) że jednocześnie ten argument metowy jest wykorzystywany ofensywie (tj jak ktoś może tego nie widzieć) jestem OBRZYDZONY ta postawa i mam szczerą nadzieję że jest to postawa mafijna, bo jeśli jest miejska, to ja spuszczam zasłonę milczenia jedyny pozytyw jest taki że tam całe wczorajsze popołudnie wyszła dziwna sekwencja ze strony szerokiego grona i jest co analizować Nie zgadzam się z retoryką. To jest argument metowy, jeżeli wybierzesz, żeby taki był. Odkładając metę na bok masz gościa, który do tej pory w tylko tej edycji pisał w taki sposób, że za dwa dni będzie strzałem do pustaka, jeśli jest w mafii, a może się uniewinnić. To czy warto takiego zostawić zależy od tego, kogo ewentualnie zlinczujesz w jego miejsce. Dlatego też powiedzmy, że rozumiałbym retorykę, gdybyś jednocześnie wjeżdżał w głosujących na śruta albo Marię, a poprzestajesz na eeee odmawiam argmentom z mety i huj. Chyba że to zrobiłeś na następnych stronach, bo jeszcze nie doczytałem xD A ja się z tą retoryką nie zgadzam, ja wolę sobie odjebać mafiozę wcześniej, niż później, nie było lepszych kandydatów (Marię miałem za niewinną, o Śrucie zero zdania, ale będę do tego wracał, bo podobno dość szybko się zebrały głosy na niego). Po prostu uważam, że używanie argumentów z tożsamości w momencie, gdy wyrażnie zostało powiedziane, że to zakazane, jest chujowe. A to, że IMO przy okazji się mylą, to swoją drogą. Ale już chuj z tym.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 25, 2023 21:46:19 GMT 1
To jest bardzo ciekawy lincz, ponieważ długo istniał konsensus że niby ja mam padać. Po południu do linczu została dorzucona Maria i na samym końcu śrut. Nie sądziłem, że prawie potrójny remis będzie. Niech ktoś tu powie, czy śrut miał szansę na uniewinnienie się swoją grą? Moim zdaniem nie za bardzo okazywał oznaki niewinności i prawdopodobnie by mógł polecieć w linczu, w którym nie wyklarowałby się konkretny kandydat. Druga sprawa Czas na moje odczyty. 1. Karp – szuka,drąży dopytuje wszędzie gdzie się da. Ilość zmiany zdań też u niego na zdecydowany plus. Nawet jak komuś mógł się nie podobać kreacyjny początek, to i tak prędzej czy później po jego późniejszej grze powinien uniewinnić. Niewinny. 2. Św Mikołaj z Krakowa – mam wrażenie, że w tym momencie jest podejrzewany właściwie za chodzenie własnymi ścieżkami niż za rzeczywistą mafijność i to, że oddał głos na bok by nie decydować kogo wywalić w linczu. Jego gra po otwarciu też mnie przekonuje, że jest niewinny. 3. Zbłąkany Wędrowiec – dość mocno wjechał w edycję i od początku widać w nim przebijającą się zieleń. W relacji z Kevinem też zdecydowanie lepiej wygląda niż Kevin. Dam go do raczej niewinnych, aby miał motywację do grania jeszcze lepiej i nie opadł z sił znając potencjał tego gracza. 4. Kevin – zadziwia mnie jego pewność siebie co do typów w tej edycji. Fakt zaczął edycję z jajem, ale Kevin sprzed linczu, a Kevin po linczu to dwa różne światy. Dziwi mnie taki spadek energii u niego na początku d2 i brak przekonywania innych do jego typów. Jego postawa krzyczy „Uważaj, pewny siebie mafiozo”, mimo przebijania się zalążków niewinności u niego. Jestem ciekaw jak dalszą część dnia drugiego rozegra 5. George Michael – jego gra jest na plus, jego wejścia w temat na plus. Drąży dużo w temacie i aktywnie uczestniczy w dyskusjach. Niewinny 6. Mędrzec ze Wschodu – jego zostawię bez komentarza, nie mam kompletnie o nim zdania 7. Maria z Nazaretu – nie podoba mi się jej gra, nie kupuję jej przeskoków z dnia 1 mimo, że wjazd w drugi dzień miała lepszy. Chociaż mam wrażenie, że próbuje mocno przylepić się do Kevina i go urobić, jeśli Kevin nie jest w mafii. W momencie wjazdu Kevina szybką kontrę zrobiła, aby tylko go zdyskredytować. Sama najpierw pisała, że głosy na mnie uniewinniają innych, ale potem się zaczęła czepiać Kevina typu „jak śmiesz siebie na zielono kolorować”. Potencjalna mafia 8. Drugi Mędrzec ze Wschodu – wajbowo na plus, aktywność i rozkminy też na plus ma. Stara wrzucać swoje przemyślenia na bieżąco. Ze względu na potencjał gracza dałbym go do raczej niewinnych. 9. Uszko z grzybami – z nim problem mam taki, że nie rozumiem do końca kierunków w jakie chce pchać grę mimo próby przebicia się u niewinności. Wygląda na wolny elektron, który gra w swoją grą i ma wywalone w opinie innych mimo że prowadzenie takiej gry go nie uniewinnia za bardzo. 10. Trzeci Mędrzec z Zachodu – jak czytałem jego posty to mam u niego obraz takiego niewinnego mniej aktywnego gracza, który wrzuca swoje przemyślenia tylko jak ma czas. Nie czuję u niego pchania podejrzanej agendy. Mimo to powinien być na żółto, ponieważ nie wiadomo co z takim graczem zrobić. 11. Kolędnicy – wajbowo na plus mocny, dyskusje też na plus, ale liczę na więcej u niego w kolejnych dniach. Na razie go koloruję na żółto 12. Gwiazda betlejemska z bongiem – jej gra w porównaniu do d1 jest dużo lepsza i na pewno powinna być bardziej niewinna niż winna 13. Pierwsza gwiazdka – o ile jej gry w d1 nie kojarzę, to na starcie d2 zaczęła się odpalać mocno i walić w Marię przede wszystkim. Nie rozumiem skąd tak reaguje gwałtownie na dyskusje. Bardzo się dziwie czemu uważa, że jej gra jest skalkulowana na mord skoro analizując jej grę nie ma czynników na to wskazujących. Potencjalna mafia. 14. Św. Mikołaj z Laponii – ja mam wrażenie, że gra niewinnie. Atakowanie innych graczy też w swoim stylu robi i stara drążyć się wszędzie, gdzie się da. Wpływ na rozgrywkę też duży do tej pory ma. Raczej niewinny 15. Dubeltówka, Stary rabin, buddy elf, Mitten Squad – panowie mi się zlewają w jedno, ponieważ żaden z nich tak znacząco się nie wyróżnia wśród pozostałych i mógłby tak naprawdę tutaj zrobić kopiuj/wklej tak jak było przy mędrcu ze wschodu. 16. Św. Szczepan - to jak pisał tuż przed osiągnięciem limitu czy dzisiaj też zaczął pisać karze sądzić, że jest niewinny w tym momencie.
Z tego wywodu wychodzi mi tak. Niewinni: 1. Karp 2. Św Mikołaj z Krakowa 3. George Michael 4. Drugi Mędrzec ze Wschodu Raczej niewinni: 1. Zbłąkany Wędrowiec 2. Trzeci Mędrzec z Zachodu 3. Św. Mikołaj z Laponi 4. Kolędnicy Na żółto czyli znaki zapytania mimo aktywnej postawy (grupa w której może twist się kryć potencjalny).
1. Św. Szczepan 2. Kevin
3. Gwiazda betlejemska z gongiem 4. Uszko z grzybami.
Potencjalna mafia: 1. Maria z Nazaretu 2. Pierwsza gwiazdka Szara strefa:
Mędrzec ze Wschodu, Dubeltówka, Stary rabin, buddy elf, Mitten Squad
Co według mnie należy zrobić? Zlinczować w pierwszej kolejności Marię. Potem niezależnie od koloru Marii sprawdzić kogoś z potencjalnej grupy szara strefa jeśli Maria winna. Co jeśli niewinna? Prawdopodobnie należy strefę żółtą naruszyć w trzecim linczu.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:47:32 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:47:32 GMT 1
Weź ktoś zerknij na interakcje Zbłąkany -> Maria, bo Maria -> Zbłąkany są dziwne
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 25, 2023 21:50:40 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 25, 2023 21:50:40 GMT 1
To jest bardzo ciekawy lincz, ponieważ długo istniał konsensus że niby ja mam padać. Po południu do linczu została dorzucona Maria i na samym końcu śrut. Nie sądziłem, że prawie potrójny remis będzie. Niech ktoś tu powie, czy śrut miał szansę na uniewinnienie się swoją grą? Moim zdaniem nie za bardzo okazywał oznaki niewinności i prawdopodobnie by mógł polecieć w linczu, w którym nie wyklarowałby się konkretny kandydat. Druga sprawa Czas na moje odczyty. 1. Karp – szuka,drąży dopytuje wszędzie gdzie się da. Ilość zmiany zdań też u niego na zdecydowany plus. Nawet jak komuś mógł się nie podobać kreacyjny początek, to i tak prędzej czy później po jego późniejszej grze powinien uniewinnić. Niewinny. 2. Św Mikołaj z Krakowa – mam wrażenie, że w tym momencie jest podejrzewany właściwie za chodzenie własnymi ścieżkami niż za rzeczywistą mafijność i to, że oddał głos na bok by nie decydować kogo wywalić w linczu. Jego gra po otwarciu też mnie przekonuje, że jest niewinny. 3. Zbłąkany Wędrowiec – dość mocno wjechał w edycję i od początku widać w nim przebijającą się zieleń. W relacji z Kevinem też zdecydowanie lepiej wygląda niż Kevin. Dam go do raczej niewinnych, aby miał motywację do grania jeszcze lepiej i nie opadł z sił znając potencjał tego gracza. 4. Kevin – zadziwia mnie jego pewność siebie co do typów w tej edycji. Fakt zaczął edycję z jajem, ale Kevin sprzed linczu, a Kevin po linczu to dwa różne światy. Dziwi mnie taki spadek energii u niego na początku d2 i brak przekonywania innych do jego typów. Jego postawa krzyczy „Uważaj, pewny siebie mafiozo”, mimo przebijania się zalążków niewinności u niego. Jestem ciekaw jak dalszą część dnia drugiego rozegra 5. George Michael – jego gra jest na plus, jego wejścia w temat na plus. Drąży dużo w temacie i aktywnie uczestniczy w dyskusjach. Niewinny 6. Mędrzec ze Wschodu – jego zostawię bez komentarza, nie mam kompletnie o nim zdania 7. Maria z Nazaretu – nie podoba mi się jej gra, nie kupuję jej przeskoków z dnia 1 mimo, że wjazd w drugi dzień miała lepszy. Chociaż mam wrażenie, że próbuje mocno przylepić się do Kevina i go urobić, jeśli Kevin nie jest w mafii. W momencie wjazdu Kevina szybką kontrę zrobiła, aby tylko go zdyskredytować. Sama najpierw pisała, że głosy na mnie uniewinniają innych, ale potem się zaczęła czepiać Kevina typu „jak śmiesz siebie na zielono kolorować”. Potencjalna mafia 8. Drugi Mędrzec ze Wschodu – wajbowo na plus, aktywność i rozkminy też na plus ma. Stara wrzucać swoje przemyślenia na bieżąco. Ze względu na potencjał gracza dałbym go do raczej niewinnych. 9. Uszko z grzybami – z nim problem mam taki, że nie rozumiem do końca kierunków w jakie chce pchać grę mimo próby przebicia się u niewinności. Wygląda na wolny elektron, który gra w swoją grą i ma wywalone w opinie innych mimo że prowadzenie takiej gry go nie uniewinnia za bardzo. 10. Trzeci Mędrzec z Zachodu – jak czytałem jego posty to mam u niego obraz takiego niewinnego mniej aktywnego gracza, który wrzuca swoje przemyślenia tylko jak ma czas. Nie czuję u niego pchania podejrzanej agendy. Mimo to powinien być na żółto, ponieważ nie wiadomo co z takim graczem zrobić. 11. Kolędnicy – wajbowo na plus mocny, dyskusje też na plus, ale liczę na więcej u niego w kolejnych dniach. Na razie go koloruję na żółto 12. Gwiazda betlejemska z bongiem – jej gra w porównaniu do d1 jest dużo lepsza i na pewno powinna być bardziej niewinna niż winna 13. Pierwsza gwiazdka – o ile jej gry w d1 nie kojarzę, to na starcie d2 zaczęła się odpalać mocno i walić w Marię przede wszystkim. Nie rozumiem skąd tak reaguje gwałtownie na dyskusje. Bardzo się dziwie czemu uważa, że jej gra jest skalkulowana na mord skoro analizując jej grę nie ma czynników na to wskazujących. Potencjalna mafia. 14. Św. Mikołaj z Laponii – ja mam wrażenie, że gra niewinnie. Atakowanie innych graczy też w swoim stylu robi i stara drążyć się wszędzie, gdzie się da. Wpływ na rozgrywkę też duży do tej pory ma. Raczej niewinny 15. Dubeltówka, Stary rabin, buddy elf, Mitten Squad – panowie mi się zlewają w jedno, ponieważ żaden z nich tak znacząco się nie wyróżnia wśród pozostałych i mógłby tak naprawdę tutaj zrobić kopiuj/wklej tak jak było przy mędrcu ze wschodu. 16. Św. Szczepan - to jak pisał tuż przed osiągnięciem limitu czy dzisiaj też zaczął pisać karze sądzić, że jest niewinny w tym momencie.
Z tego wywodu wychodzi mi tak. Niewinni: 1. Karp 2. Św Mikołaj z Krakowa 3. George Michael 4. Drugi Mędrzec ze Wschodu Raczej niewinni: 1. Zbłąkany Wędrowiec 2. Trzeci Mędrzec z Zachodu 3. Św. Mikołaj z Laponi 4. Kolędnicy Na żółto czyli znaki zapytania mimo aktywnej postawy (grupa w której może twist się kryć potencjalny).
1. Św. Szczepan 2. Kevin
3. Gwiazda betlejemska z gongiem 4. Uszko z grzybami.
Potencjalna mafia: 1. Maria z Nazaretu 2. Pierwsza gwiazdka Szara strefa:
Mędrzec ze Wschodu, Dubeltówka, Stary rabin, buddy elf, Mitten Squad
Co według mnie należy zrobić? Zlinczować w pierwszej kolejności Marię. Potem niezależnie od koloru Marii sprawdzić kogoś z potencjalnej grupy szara strefa jeśli Maria winna. Co jeśli niewinna? Prawdopodobnie należy strefę żółtą naruszyć w trzecim linczu.
Drugi Mędrzec, dawaj opinię o wyżej, jak tam strzał na pustaka wg Ciebie w tym momencie
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 25, 2023 21:51:57 GMT 1
Nie no chujowa ta lista trochę
|
|