|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 0:34:52 GMT 1
Ale serio, przeczytałem se posty Pierwszej Gwiazdki, i jak dla mnie to jest tam mnóstwo losowych postów "żeby tylko coś powiedzieć", a jak ktoś się go zaczął o to czepiać, to pojawiła się nieprzyjemna, nieśmieszna agresja. Kazałbym mu się tłumaczyć, ale twierdzi, że nie przyszedł tu spełniać cudzych oczekiwań :/ A co ciekawsze, Bongo miało Pierwszą Gwiazdkę wśród niewinnych, jeśli się nie mylę :3
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 26, 2023 0:34:59 GMT 1
Najlepszego!
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 26, 2023 0:35:11 GMT 1
Kurwa
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:38:01 GMT 1
A śrut był dorzucony jako trzeci bo dwa pierwsze typy były niewłaściwe i to że padł tak jak padł jest pojebane, to jest temat nad którym trzeba się pochylić bo dla mnie pijanego przed linczem na schodkach to było 80% Józef, 20% Maria i ewentualna rozkmina, jeżeli Józef w Mafii, Maria niewinna to mafia schodzi w Marie jeżeli Józef niewinny, Maria winna to mafia schodzi na Józefa ale jaki jest układ powodujący, że znalazło się 6 głosów na śrucie? Józef niewinny, Maria niewinna, nagle tworzy się taki wagon na śrut? No chyba nie. Prędzej i Józef i Maria w mafii czyli Maria z Józefem razem w mafii, mafia broniąc ich zagłosowała w śruta, a oni sami w siebie zwiększając ryzyko remisu? dobrze kumam Kolędniku? bo mnie w tej teorii nie pasuje jedno. Jesli i Maria i Józef byliby w mafii to pozostałym mafiozom wręcz zależałoby żeby się na nich wyczyścić, a nie serią oddawać głos w kogoś trzeciego o kim wiedzą, że jest niewinny i jak poleci to Maria i Józef nadal na świeczniku, a jak nie poleci, a poleci winny, to oni mają chujową sytuację ale skoro tak dobrze to rozumiesz to czemu nie wyjaśnisz nam który układ jest najbardziej prawdopodobny patrząc na to co się stało? bo nie mam podstawowych danych tzn. koloru Marii i Józefa. M.in. przez Ciebie naganiającego na Śruta. To jest w sumie w huj ciekawe, znaczy te dwa posty na dole to daję jako dopełnienie kontekstu całej dyskusji i bonusu na dole, natomiast w tym pierwszym kolendniki dobrze piszą, to ostatnie zdanie nie musi być prawdziwe, ale w zasadzie nie w tym rzecz: Faktycznie kwestią do wyjaśnienia jest/powinno być to jakim hujem w ogóle doszło do tego, że jest sześć głosów na śrucie, tym bardziej jeżeli wyjdzie na to, że śrutem był ratowany mafioza/mafiozi. Generalnie można by chyba powiedzieć, że mamy 2,5 aktywnych autorów linczu na Śrucie, tj. jeden Mikołaj z Laponii, jeden Karp (który nie zagłosował) i jeden Kolędnik, ale ich jest dwóch, więc liczę za pół, bo on po prostu dołożył swoją szablę do nakręconego linczu na swoim podejrzanym. Głosy na śrucie generalnie są ciekawe, no bo jest Mikołaj, jest Kolędnik, wpadł tam niezapowiedziany George i oprócz tego mamy fantastyczną trójkę Dubeltówka - Gwiazdka - Buddyelf. O tej trójce już pisałem wcześniej, że ta zgodność to jest dla mnie jakiś chichot wszechświata, że akurat trzech gości o podobnej pozycji w rozgrywce się tak zgodnie wjebało w czwartego, no niebywałe to jest XD Przed flipami koloru całej pary z nazaretu mi ciężko jakieś sensowne teorie głosowe tworzyć, poprzednia edycja też je wyśmiała, ale no generalnie widzę kilka wariantów, w których Biedna Pierdolona Piechota zostaje oddelegowana do Śruta, może z wajchowym, a np. 1) generalicja idzie w swojego Józefa, 2) w wersji ze Szczepanem w mafii idą 2-1-2, 3) w wersji z niewinnym Józefem i mafijną Maryją chyba nie chcesz stać przy linczu na Józefie i wtedy tamta 6 byłaby tym bardziej czysta. Do weryfikacji jeszcze po ew. flipie Józefa z mafijną rolą, bo to też zmieniać będzie postać rzeczy i wtedy siłą rzeczy nie chcesz na nim budować pozycji, przy rolnym Józefie (no bo w uniwersum z rolną Maryjąn nie uwierzę) te głosy w powietrze też wyglądają niemafijnie, niby wifom ale za dużo do stracenia i za mało do zyskania.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:40:29 GMT 1
Nie no gościu pokazuj białko na mnie, w sensie rozumiem że "prostota szczerości" to nie są pierwsze określenia, jakie mogą przychodzić do głowy określając mnie na mafiacorner, może po prostu masz wysoko Trzeciego, ale czuję, że częstotliwość unikania deklaracji w mojej sprawie jest wyższa niż przeciętna taki Kevin też mnie nie pokolorował na wajby, nawet na żółto, generalnie powstała szufladka z mędrcami i mi się to nie podoba Ale Ty się poważnie dziwisz że łatwiej mi zawierzyć w szczerość intencji pana z Korwinem w avatarze czy o co biega co ty w ogóle chcesz usłyszeć Nie, mi chodzi o to że zestawiając mnie z Korwinem na polu "prostota szczerości" to mówisz w taki sposób, żeby nic nie powiedzieć. Z człym szacunkiem dla kolegi trzeciego mędrca, ale jakbyś na tym polu zestawił z nim mnie, kewina, wędrowca, siebie czy dowolnego wjebańca, to w każdym zestawieniu byłby bardziej szczery w prostocie.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:42:43 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:42:43 GMT 1
fajne, o coś takiego mi chodziło
czyli teoretycznie - jeden nakręcacz + głos i jeden-dwa głosy? tu bym się zastanawiał jeśli Józefo winny.
ni huja nie uwierzę w mafię typu
Józef - buddy - gwiazdka - dubeltówka - X
która idzie trzema głosami w ratowanie Józefa gdzie X nie jest nakręcającym lincz na Śrucie
prowodyra trzeba szukać
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:42:52 GMT 1
A śrut był dorzucony jako trzeci bo dwa pierwsze typy były niewłaściwe i to że padł tak jak padł jest pojebane, to jest temat nad którym trzeba się pochylić bo dla mnie pijanego przed linczem na schodkach to było 80% Józef, 20% Maria i ewentualna rozkmina, jeżeli Józef w Mafii, Maria niewinna to mafia schodzi w Marie jeżeli Józef niewinny, Maria winna to mafia schodzi na Józefa ale jaki jest układ powodujący, że znalazło się 6 głosów na śrucie? Józef niewinny, Maria niewinna, nagle tworzy się taki wagon na śrut? No chyba nie. Prędzej i Józef i Maria w mafii czyli Maria z Józefem razem w mafii, mafia broniąc ich zagłosowała w śruta, a oni sami w siebie zwiększając ryzyko remisu? dobrze kumam Kolędniku? bo mnie w tej teorii nie pasuje jedno. Jesli i Maria i Józef byliby w mafii to pozostałym mafiozom wręcz zależałoby żeby się na nich wyczyścić, a nie serią oddawać głos w kogoś trzeciego o kim wiedzą, że jest niewinny i jak poleci to Maria i Józef nadal na świeczniku, a jak nie poleci, a poleci winny, to oni mają chujową sytuację ale skoro tak dobrze to rozumiesz to czemu nie wyjaśnisz nam który układ jest najbardziej prawdopodobny patrząc na to co się stało? bo nie mam podstawowych danych tzn. koloru Marii i Józefa. M.in. przez Ciebie naganiającego na Śruta. To jest w sumie w huj ciekawe, znaczy te dwa posty na dole to daję jako dopełnienie kontekstu całej dyskusji i bonusu na dole, natomiast w tym pierwszym kolendniki dobrze piszą, to ostatnie zdanie nie musi być prawdziwe, ale w zasadzie nie w tym rzecz: A bo kurwa zapomniałem o tym: Wędrowiec, ale ciebie też trochę popierdoliło, że wjeżdżasz teraz w Kolęnika, bo przez niego nie masz danych o kolorze Marii i Józefa, bo sam od Józefa aktywnie odganiałeś. W sensie ja kumam logikę, bo poszedłem tą samą i więcej by mi powiedział potencjalny zielony kolor Marii niż Śruta, no ale bo bandzie tu jedziesz xD
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 0:43:47 GMT 1
No właśnie, przecież Gwiazdka jeszcze głosowała na Śrut, kompletnie to pominąłęm komentując tamtą kolorowankę xD bo Lapończyk ją do tego nakłonił No i George nie był niezapowiedziany, tzn. nie deklarował głosu, ale Śrut przewijał się wśród jego podejrznaych (wracałem do tego specjalnie)
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:44:21 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:44:21 GMT 1
były takie posty tuż po otwarciu tematu że w tej trójce na pewno jest mafia - i wrzucenie tam tych Mędrców + Mikołaja, co strzelali w powietrze
kto to pchał?
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 0:45:14 GMT 1
były takie posty tuż po otwarciu tematu że w tej trójce na pewno jest mafia - i wrzucenie tam tych Mędrców + Mikołaja, co strzelali w powietrze kto to pchał? bongo
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:45:34 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:45:34 GMT 1
Drugi na co przyrzekniesz że nie jesteś w mafii
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:46:54 GMT 1
fajne, o coś takiego mi chodziło czyli teoretycznie - jeden nakręcacz + głos i jeden-dwa głosy? tu bym się zastanawiał jeśli Józefo winny. ni huja nie uwierzę w mafię typu Józef - buddy - gwiazdka - dubeltówka - X która idzie trzema głosami w ratowanie Józefa gdzie X nie jest nakręcającym lincz na Śrucie prowodyra trzeba szukać No nie no, szanse na mafię józef - buddy - gwiazdka - dubeltówka są czysto matematyczne i by pięć razy przebili mafię z poprzedniej edycji. Tylko piszesz o biciu strażników przed final bossami a teraz chcesz zaczynać od prowodyra, kiedy jeszcze wiemy kto był ratowany? Przecież samo to czy w parze maria-józef jest jeden czy dwóch mafiozów (no bo pograne było zbyt przyzwoicie na trzech niewinnych xd) zmienia optykę na to, na kogo patrzysz jako prowodyra i kiedy się zaczynało ratowanie.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 0:48:43 GMT 1
A mafia w stylu buddy, Pierwsza Gwiazdka, Józef, Bongo i taki Casper na przykład (którego postów dalej nie czytam)? Ja chyba nie widzę póki co przeciwwskazań. No ale wiadomo, teraz mogę se teoretyzować xD
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 0:49:16 GMT 1
Drugi no ale dlaczego miałbym nie jechać po bandzie. Kolędnikom nie ufam tak jak i Tobie, głosowanie w Śruta po tym jakie posty klecił, że na 3 posty 2 razy zmieniał zdanie wydawało mi się absurdalne, przylepiły się do tego głównie glony i gracze przez większość uniewinniani i ja mam nie mieć pretensji do Kolędnika że przez niego nie ma lepszego odczytu?
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:49:21 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:49:21 GMT 1
fajne, o coś takiego mi chodziło czyli teoretycznie - jeden nakręcacz + głos i jeden-dwa głosy? tu bym się zastanawiał jeśli Józefo winny. ni huja nie uwierzę w mafię typu Józef - buddy - gwiazdka - dubeltówka - X która idzie trzema głosami w ratowanie Józefa gdzie X nie jest nakręcającym lincz na Śrucie prowodyra trzeba szukać No nie no, szanse na mafię józef - buddy - gwiazdka - dubeltówka są czysto matematyczne i by pięć razy przebili mafię z poprzedniej edycji. Tylko piszesz o biciu strażników przed final bossami a teraz chcesz zaczynać od prowodyra, kiedy jeszcze wiemy kto był ratowany? Przecież samo to czy w parze maria-józef jest jeden czy dwóch mafiozów (no bo pograne było zbyt przyzwoicie na trzech niewinnych xd) zmienia optykę na to, na kogo patrzysz jako prowodyra i kiedy się zaczynało ratowanie. nie no, konsensus jest chyba jasny, mafia nazarejska jest w mocy, ja tam mam też tego unidentified Szczepka ale skoro jest ogólne postanowienie rozszerzenia rozgrywki to imo trzeba faktycznie przemaglować osoby przez które Śrut wjechał na wokandę
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:51:20 GMT 1
No właśnie, przecież Gwiazdka jeszcze głosowała na Śrut, kompletnie to pominąłęm komentując tamtą kolorowankę xD bo Lapończyk ją do tego nakłonił No i George nie był niezapowiedziany, tzn. nie deklarował głosu, ale Śrut przewijał się wśród jego podejrznaych (wracałem do tego specjalnie) Ja wrócę do George'a jeszcze, na zielono go raczej czytam, więc się temu nie przyglądałem, ale patrząc na to z tej perspektywy, to obiektywnie rzecz biorąc po prostu miał podkładkę (uzasadnienie głosu we wcześniejszej grze), tak jak podkładkę miał Kolendnik, jedyna różnica jaką na teraz pamiętam to ten post o leniwym linczu.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 0:52:48 GMT 1
Poczytaj, ja po pisaniu z nim dziś mam go na zielono
A Matka Boska jest niewinna i trzeba jebać Pierwszą Gwiazdkę
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 0:52:57 GMT 1
Drugi na co przyrzekniesz że nie jesteś w mafii Na skradzione tytuły
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:53:20 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:53:20 GMT 1
były takie posty tuż po otwarciu tematu że w tej trójce na pewno jest mafia - i wrzucenie tam tych Mędrców + Mikołaja, co strzelali w powietrze kto to pchał? bongo hmm, bo on miał ciekawe przejście z atakowania kreacyjnego w stronę Józefa na atakowanie realne w Józefa ale jakoś bez pchania mocno pytanie gdzie zysk z przerzucenia uwagi na outstanding items na dole tabeli może własnie przerzucenie uwagi z głosów na Śruta? a może mafia józef, maria i Św. Mikołaj z Krakowa który wali randomow w Rabina o którym wcześniej ani razu nie napisał?? Śrutownicy poza wokanda, obrona Lapończyka bardzo mocna No Józef i Maria, czyli dwa najpopularniejsze typy plus ten Mikołaj od czapy, więc dla mnie dziwne combo. Teraz doczytałem, że teoretycznie jeszcze karp ci się gdzieś kręci, więc faktycznie już nie top2 most wanted, ale no oryginalny schemat typowania Taktyczne podejrzewanie rozumiem i będę czekać na rozwój wydarzeń. No tak, na Józefa przecież wczoraj głosowałem i nic od tego czasu się nie zmieniło, po co mam zaczepiać typa który pewnie siedzi z rodziną i cziluje bombe. Póki co głos idzie na niego. A Maria dziś gra fajnie i spada u mnie na liście podejrzanych, ja w sumie chyba nawet Marii nie podejrzewałem jeszcze w tej rozgrywce. Szczepan bardzo fajnie też dzisiaj gra, dodaje go do listy miastowych Jeszcze tak wtrące bo myślałem podczas spaceru: Mam wątpliwości co do teorii mafijnego Lapończyka - jego zagranie byłoby bardzo nieoptymalne z pozycji mafiozy, włożył wczoraj całkiem dużo pracy w posty, starał się budować swoją pozycje w mieście i wszystko po to, żeby polecieć w niewinnego glona? Jeśli Józef jest winny, to mafijny Lapończyk powinien w niego ładować i zbudować sobie pozycje potężnego miastowego. Dla mnie Józef z Nazaretu 50% szansy na mafie
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 0:55:09 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 0:55:09 GMT 1
Mitten, a Ty coś atakowałeś tego Bonga zanim napisał, że mu się nie podobasz
|