|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 0:56:27 GMT 1
no ja uważam, że Bongo próbując konsolidować skłóconych wg niego miastowych robił miastową robotę w ogóle niepotrzebną z punktu widzenia mafii, takie konflikty należy pielęgnować i trzymać do dalszych faz rozgrywki, a nie starać się gasić w zarodku. dlatego na teraz bym tego bongo specjalnie nie brał pod uwagę.
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 26, 2023 0:56:57 GMT 1
A to wszystko nie zaczelo sie od napisania czegos w stylu "slepaki nocnej ciszy" czy jakos tak. To było zgubą dla śruta
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 0:57:00 GMT 1
Raczej nie, pierwszy raz na niego zwróciłem uwagę, jak pytałem Michaela o to atakowanie Krakowiaka przez Bongo, a on już wtedy poszedł spać
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 26, 2023 0:58:44 GMT 1
ja nie mam czasu i nie chce mi się znowu mieć rację jeden dzień przed gromadą osobników na bakier z logiką, więc będę nieodmiennie odwoływał do mojej pierwszej mafijnej listy, gdyż najzwyczajniej w świecie jest najprawdopodobniej bardzo trafna a na Mikołaja z Laponii słów nie mam, idź na emeryturę gościu A ja przypadkiem nie byłem na tej pierwszej liście? Bo wydaje mi się, że chwalenie się tą listą oraz odsyłanie mnie na emeryturę w jednym poście sobie przeczy. No bo albo jestem w mafii i wtedy można moje oskarżenia* wrzucić do kosza, albo jestem w mieście i wtedy faktycznie można mnie odsyłać na emeryturę. *z czego to tak jeszcze nie były do końca oskarżenia, ja na razie chcę z Tobą gadać, chcę poznać Twój punkt widzenia. A Ty mnie osrywasz, co rodzi złe wspomnienia. natomiast co do zwracania uwagi na tożsamości - pisałem o osobnikach którzy te tożsamości pchają wprost, jeśli zadajesz sobie trudu cytować posty nie tworz fałszywego obrazu sytuacji co do uniewinnien - ani Szczepan ani Józef się nie uniewinnili, uważam że są duże szanse że obaj są winni Józef jest najpewniej winny, mam go za mafię, nie widzę powodów do oszczędzania nie chce mi się kolejny raz tłumaczyć z tego że mam rację i po tym jak w mafii porobiłem tak że nie wiedzieliście gdzie dół gdzie góra nagle jakieś pajace wychodzą z z złożenia że jestem do złapania po takich rzeczach
Mikołaju z Japonii, odbierasz mi smak życia i nie chce mi się z Tobą grać
ze Zbłąkanym Wędrowcem również ponieważ co edycję jest to samo Ten post to jakaś błazenada, a zwłaszcza pogrubiony fragment. I dobrze o tym wiesz. No nie bardzo mi się chce pajacować teraz z omijaniem regulaminu poprzez pisanie o "typie gracza", ale jednak chciałbym tę zagadkę rozplątać, więc dosłownie jedno zdanie: pewien typ gracza jak był ostatnio w mafii, to dość długo odkładał konfrontację ze mną, dopiero w dogodnym momencie wszedł w walkę, gdy byłem bez pozycji i posłuchu poprzez walkę z innym niewinnym. Dlatego chciałem sprawdzić jak zareagujesz teraz. No i niestety reagujesz podobnie. Tak więc jak jesteś niewinny, to napierdalaj we mnie, wykaż, gdzie się mylę, pokaż swoją perspektywę, zrób cokolwiek, ale nie zrzucaj mnie na drzewo, bo mi się to w chuj nie podoba. A co do tego pierwszego zdania, z tym pchaniem tożsamości, to nie wiem, czy był ktoś, kto ostatecznie pchał ją bardziej niż Józef. Chyba tylko Wędrowiec był na tej samej półce. Good afternoon guys, ja tak będę wpadał dzisiaj tylko na moment bo jestem w travel i z drugą częścią family. Poszedłem z głosem za Santa z Laponii bo most probably jest niewinny, mam go w moim core razem z Karpiem i Drugim Mędrcem na moment now. Kevin gra jakąś wkurwiającą game ale podejrzewam przez to że też raczej będzie innocent. Pytanie po yesterday jest następujące - czy osoba która dostała gifta zrobiła sprawdzenie na mister Joseph i jaki odczyt dostała. Myślicie, guys, że warto żeby osoba z giftem zrobiła come out of the closet? Ja tam bym nie dał Drugiego Mędrca do core. Jakiś taki rozlazły jest i wegetariański. Zapamiętałem go w sumie tylko z analizy kto mógłby być Scroogem, a to było ewidentnie odjebane na notę, bo tak naprawdę nie dało się z tego wysnuć żadnych wniosków i pchnąć tym gry do przodu. Sam w mafii odjebałem coś takiego, więc jestem trochę wyczulony. A co do pytania, to ja uważam, że jeśli obdarowany dostał odczyt niewinny, to powinien nam to podać, a jeśli dostał "rolny", to na razie siedzieć cicho, bo w przeciwnym razie może wystawić mafii elfa lub Mikołaja. Niepodoba mi się z kolei to że myslalem ze tworze śrutem trzecią drogę dla otwartych głów , dla koneserów którzy wiedzą o co chodzi i nagle z pizdy znalazły sie tam jakieś dziwne nazwiska ty to tego śruta samodzielnie pod topór wrzuciłeś jak było Maria - Józef Wydaje mi się (może przeceniam swój wkład), że jednak walnie się do tego przyczyniłem. Wiem, że jak się okaże, że mamy do czynienia z mafią nazarejską, to nie świadczy to na moją korzyść, ale jak już wracamy do tego linczu, to w zgodzie z faktami. To mi się właśnie w Tobie nie podoba w tej edycji, że dużo rzeczy dostrzegasz połowicznie albo wcale, bardzo wybiórczy jesteś. Zgadza się, nie podobał mi się ten wybór A ilość głosów która w to poszła (godzinę przed linczem byłem chyba tylko ja, potem dołączył Mikołaj z Japonii) nie jest dla Ciebie zaskakująca? jest ale ja ogólnie jestem zniesmaczony postawa niektórych, nie wiem kogo mam mieć za chorągiewkę miastowa a kogo mafijna, ale BRZYDZI mnie a) że jedynym argumentem za pozostawienie Józefa jest meta której miało nie być b) że jednocześnie ten argument metowy jest wykorzystywany ofensywie (tj jak ktoś może tego nie widzieć) jestem OBRZYDZONY ta postawa i mam szczerą nadzieję że jest to postawa mafijna, bo jeśli jest miejska, to ja spuszczam zasłonę milczenia jedyny pozytyw jest taki że tam całe wczorajsze popołudnie wyszła dziwna sekwencja ze strony szerokiego grona i jest co analizować
A możę byś napisał co to za "niektórzy" i co to za "szerokie grono"? Bo to trochę wygląda jak zostawianie sobie furtek. Mnie na przykład wynik linczu mocno zdziwił, byłem przekonany, że nie udało się przekierować linczu na Śruta i padnie Maria lub Józef. To mi sugeruje, że oboje są w mafii lub oboje są niewinni. W pierwszym przypadku mafia z zadowoleniem przyjęła nowego kandydata, którego można wepchnąć przed swoich i choć na chwilę uratować parkę z Nazaretu. W drugim przypadku chodziło o wyjebanie z dupy typa, którego innym razem już mogłoby się nie dać tak wywalić, a nazarejczyków można z dużym prawdopodobieństwem było obstawiać do wylotu również w kolejne dni. Co by sugerowało, że tak czy owak na Śrucie siedzi jakaś mafia. A grono jest tam ciekawe. Kolędnicy, George Michael to nie temat na dziś i ogólnie mi się w miarę podobają na czutkę, za to taki buddyelf ni chuja, to samo Pierwsza Gwiazdka. opierdolili karpia wczoraj? chamy? (...) Św. Mikołaj z Laponii serio Cię wkurwia, że gość se nick zmienił? xD wesoło chociaż U mnie karp oszczędzony w ramach sympatii i współpracy, zjedliśmy dorsza. Co do pytania, to tak, wkurza mnie, choć wczoraj wkurzało bardziej jak mi się rozjechało to, co sobie notowałem z głosów z listą graczy. No ale przedwczoraj mnie też wkurzała kreacja George'a, a teraz mnie bawi. Jestem u rodziny na Świętach i raczej mnie nie będzie niż będę, teraz pożyczyłem kompa, tak to coś z telefonu napiszę. Widziałem jeszcze jedną notyfikację, postaram się odpisać potem.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 1:00:21 GMT 1
Drugi no ale dlaczego miałbym nie jechać po bandzie. Kolędnikom nie ufam tak jak i Tobie, głosowanie w Śruta po tym jakie posty klecił, że na 3 posty 2 razy zmieniał zdanie wydawało mi się absurdalne, przylepiły się do tego głównie glony i gracze przez większość uniewinniani i ja mam nie mieć pretensji do Kolędnika że przez niego nie ma lepszego odczytu? no jak sam wczoraj odciągałeś od józefa, a teraz zarzucasz komuś, że przez niego nie znasz koloru józefa, no to dla mnie jedziesz po bandzie xd a pogrubionego nie skumałem
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 1:00:23 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 26, 2023 1:00:23 GMT 1
Drugi no ale dlaczego miałbym nie jechać po bandzie. Kolędnikom nie ufam tak jak i Tobie, głosowanie w Śruta po tym jakie posty klecił, że na 3 posty 2 razy zmieniał zdanie wydawało mi się absurdalne, przylepiły się do tego głównie glony i gracze przez większość uniewinniani i ja mam nie mieć pretensji do Kolędnika że przez niego nie ma lepszego odczytu? Przed chwilą taki jeden typ mój udział w linczu na śrucie ocenił na pół głosu Ale wierzę że on był tam większy
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 1:01:32 GMT 1
na moje oko Mikołaj z Japonii będzie winny
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 26, 2023 1:04:09 GMT 1
no ja uważam, że Bongo próbując konsolidować skłóconych wg niego miastowych robił miastową robotę w ogóle niepotrzebną z punktu widzenia mafii, takie konflikty należy pielęgnować i trzymać do dalszych faz rozgrywki, a nie starać się gasić w zarodku. dlatego na teraz bym tego bongo specjalnie nie brał pod uwagę. To był jeden post.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 1:05:35 GMT 1
Drugi no ale dlaczego miałbym nie jechać po bandzie. Kolędnikom nie ufam tak jak i Tobie, głosowanie w Śruta po tym jakie posty klecił, że na 3 posty 2 razy zmieniał zdanie wydawało mi się absurdalne, przylepiły się do tego głównie glony i gracze przez większość uniewinniani i ja mam nie mieć pretensji do Kolędnika że przez niego nie ma lepszego odczytu? no jak sam wczoraj odciągałeś od józefa, a teraz zarzucasz komuś, że przez niego nie znasz koloru józefa, no to dla mnie jedziesz po bandzie xd a pogrubionego nie skumałem no odsuwałem od głosowania na Józefa? co nie oznacza że nie wolałbym 1v1 Józef vs Maria niż wplątanie w to trochę z dupy Śruta, na który to typ spokojnie mogło na koniec zdecydować się wielu niewinnych (bo winnym o wiele trudniej tak nagle z dupy zagłosować na kogoś kto wcześniej nie był aż tak na świeczniku)
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 1:07:52 GMT 1
no ja uważam, że Bongo próbując konsolidować skłóconych wg niego miastowych robił miastową robotę w ogóle niepotrzebną z punktu widzenia mafii, takie konflikty należy pielęgnować i trzymać do dalszych faz rozgrywki, a nie starać się gasić w zarodku. dlatego na teraz bym tego bongo specjalnie nie brał pod uwagę. To był jeden post. tak, ale to punkt zwrotny, w życiu masz kilka takich punktów zwrotnych, kiedy wybierasz szkołę, zmieniasz pracę lub poznajesz partnerkę jeśli Ty jesteś niewinny, ja jestem niewinny i Kevin jest niewinny, to taki punkt zwrotny tworzony przez mafijnego Bongo jest niepotrzebny i głupi. Tym bardziej, że pewnie nikt prócz mnie go za to nie uniewinni, a odebranie mafii profitów z takiej kłótni jest spore
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 1:09:27 GMT 1
Mikołaju, gorąco liczę, że jak już wrocisz z tych świąt, to z pełną parą sobie w końcu z nami podyskutujesz i sam będziesz w stanie określić czy jestem wegetariański, bo w sumie to dla mnie se frazesem rzucasz.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 1:09:36 GMT 1
A właśnie Wędrowiec, ty pierwszego dnia miałeś jakiś niezbity dowód na swoją niewinność, łatwiej dostrzegalny dla mafii podobno. Jest idealna pora, żeby się podzielić
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 1:10:19 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 26, 2023 1:10:19 GMT 1
Czytałem o Dubeltówce w zakazanej księdze, ale proszę nie mówcie o tym Mikołajowi bo będzie na mnie zły. Podobno Dubeltówka nie może działać bez śrutu. Może jak pozbędziemy się Śrutu to Dubeltówka już nie będzie zła i smutna @mędrzec Nie sądzę żeby jakimkolwiek problemem dla mafiozy było napisanie takiego posta i wrzucenie głosu I przedstawiam to raczej jako figurę bo buddyelf średnio mi pasuje na mafioze z reszty gry , ale zapamiętałem tą podkładkę
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 26, 2023 1:10:24 GMT 1
na moje oko Mikołaj z Japonii będzie winny Akurat po tym ostatnim poście to stwierdzasz? Chyba jego najbardziej niewinny w edycji.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 1:11:15 GMT 1
i w drugą stronę. O ile Bongo tym co zrobił odbierał mafii profity, to taki gracz jak Mikołaj z Japonii podbijając konflikt mój z Kevinem, wiedząc, że obaj jesteśmy niewinni robił MEGA ROBOTĘ DLA MAFII
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 1:12:22 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 1:12:22 GMT 1
na moje oko Mikołaj z Japonii będzie winny na pewno jest strasznie wkurwiający, co do winy nie jestem przekonany, słaba kontrola w bezpośrednim porównaniu z ostatnią mafijną ale chyba też ogółem słaba gra
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 1:12:25 GMT 1
no jak sam wczoraj odciągałeś od józefa, a teraz zarzucasz komuś, że przez niego nie znasz koloru józefa, no to dla mnie jedziesz po bandzie xd a pogrubionego nie skumałem no odsuwałem od głosowania na Józefa? co nie oznacza że nie wolałbym 1v1 Józef vs Maria niż wplątanie w to trochę z dupy Śruta, na który to typ spokojnie mogło na koniec zdecydować się wielu niewinnych (bo winnym o wiele trudniej tak nagle z dupy zagłosować na kogoś kto wcześniej nie był aż tak na świeczniku) No ta, to rozumiem, nie o to mi chodziło, ale już się kręcimy w kółko w tej dyskusji xddd
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 1:14:06 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 1:14:06 GMT 1
inna sprawa że do teraz miałem Japończyka za kogoś innego
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 26, 2023 1:14:50 GMT 1
Szukanie szansy do wypierdolenia kogoś to raczej domena mafiozów. Czy któryś zrobiłby to tak ostentacyjnie? Oto jest pytanie. Dobra nie będę tracił postów, bo jeszcze wieczorem mogą się przydać. Dodam tylko Michaelu, że kompletnie nie zrozumiałeś mojego pierwszego posta w stronę Mikołaja z Japonii. Ale może to kiedyś wyjaśnię w późniejszych dniach.Jest jedna rzecz, która bezwzględnie świadczy o mojej niewinności. Ale sądzę, że łatwiej może ją wyłapać mafiozo niż miastowy paradoksalnie. Te zagadki zostały już wyjaśnione, czy trzeba Wędrowca zlinczować, żeby się dowiedzieć? No i dowiemy się o co chodziło?
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 1:15:54 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 26, 2023 1:15:54 GMT 1
Czytałem o Dubeltówce w zakazanej księdze, ale proszę nie mówcie o tym Mikołajowi bo będzie na mnie zły. Podobno Dubeltówka nie może działać bez śrutu. Może jak pozbędziemy się Śrutu to Dubeltówka już nie będzie zła i smutna @mędrzec Nie sądzę żeby jakimkolwiek problemem dla mafiozy było napisanie takiego posta i wrzucenie głosu I przedstawiam to raczej jako figurę bo buddyelf średnio mi pasuje na mafioze z reszty gry , ale zapamiętałem tą podkładkę To pytanie do wędrowiec pojebal mi się jeden z drugim
|
|