Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 26, 2023 14:18:11 GMT 1
Kolędnicy"limit postów mamy niewielki i ja oprócz poruszenia bardzo dziwnie wyglądającej dużej ilości szruciarzy z tego co kojarze to w 2 z 50 napisanych dzisiaj postów czyli matematycznie 4% gry dałem wrzutkę że tak na prawdę żeby to oceniać musimy wiedzieć jakie są kolory nazaretańczyków bo bez tego machajac tym kijem możemy sobie jedynie powybijać zęby. Wrzuciłem też, że moim zdaniem 2 dzień Marii wygląda dużo lepiej. Tutaj trzeba dodać 2+2 i wychodzi, że najbliżej mi do głosowania na Józefa, ale nie widzę też sensu tego w tej chwili forsować. Zadałem mu ważne dla mnie pytanie na które mi jeszcze nie odpowiedział. Jak sądzisz, jest to pomysł na grę i jest to ciągnięcie interesujących mnie kwestii czy nie? " jest to pomysł na grę, ale wąski oczekuję od Ciebie głębszych i szerszych tejków kto się mafijnie pozycjonuje w temacie tak, żeby wyglądać dobrze a miastowo? jak wajbujesz z Bongiem? (na to mi chyba nie odpisałeś, mimo oznaczenia)
takich rzeczy mi brakuje u Ciebie, innych kandydatów, innych planów, innych pomysłów, czegoś eureka
"żeby to oceniać musimy wiedzieć jakie są kolory nazaretańczyków bo bez tego machajac tym kijem możemy sobie jedynie powybijać zęby" - no to do czasu poznania koloru Józefa mamy nic nie robić? ludzie grają cały czas, mafiozów jest pięciu, jestem zdania, że nie ma co się rozleniwiać i na kanapie usiąść, to oddech dla mafii
" Jak wyglądała Twoja poprzednia zaczepka? Sugerowałeś, że Śrut nie różnił się niczym od buddyelfa i rabina w kontekście kandydata do linczu. Ja wyjaśniłem Ci czym się różnili I ja w dyskusji z osobą potencjalnie miastową wewnętrznie może oczekiwałem potwierdzenia/zaprzeczenia/jakiegoś posta z cytatem że może nie mam racji/ nie wiem jakiejkolwiek głębi w rozmowie? A tutaj napisane, zaliczone, lecimy dalej"
nawet miałem Ci odpisać na to, ale stwierdziłem, że to prowadzi donikąd, bo tam dałeś dwie przesłanki i doszedłem do wniosków następujących
"Z kolei śrut w większości swoich postów chociaż było ich niewiele mniej dotykał gry. Był w grze. Dyskutował na temat kandydatów do linczu i oprócz tego zabawiał się ze mną w prywatne mini prowokacje. Totalnie inny poziom i moim zdaniem właśnie to skutkowało tym, że dopóki ja nie poruszyłem jego tematu to nie poruszył go nikt. I to właśnie nazywałem idealnym położeniem dla mafiozy. "
- "Dyskutował na temat kandydatów do linczu" - sprawdziłem to i jedyne, co bym za to uznał, to fakt, że Józefa odradzał + śmieszkował, że trzeba Karpia i George'a Michaela kreacyjnie zlinczować - dla mnie to nie jest "dyskutowanie na temat kandydatów do linczu" - "oprócz tego zabawiał się ze mną w prywatne mini prowokacje" - no jak się miał nie zabawiać, jak go pierwszy wywołałeś? Ty do niego pisałeś, Tobie odpisywał, czy się zabawiał z Tobą, no to już subiektywny argument, ja tego nie widziałem
i doszedłem do wniosków
1. Rabin faktycznie odstawał od elfa i śrutu 2. Elf i śrut byli podobni i nie zgadzam się, że śrut był do godziny 19:50 (czyli w momencie, gdy pchałeś mocniej śruta) gorszy od buddyelfa
i nie chciało mi się tego szczerze mówiąc ciągnąć dalej, oceniłem Twoją odpowiedź na 50/50, neutralnie, bo częściowo mi się zgadzało, częściowo nie
myślałem, że ta dyskusja przerodzi się w analizowanie, kurwa, glonów, spór prawny, czy dany post jest dyskutowaniem o linczu i dlatego nie ciągnąłem i odpuściłem temat, i tak, teraz nadal uważam, że jest to niepotrzebne, stąd mój brak zdecydowanego followupu, bo musiałbym się rozpisać, co teraz zrobiłem
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 26, 2023 14:35:40 GMT 1
No nie wiem, nie przekonuje mnie ta Maryja. Ta propozycja Jana Pawła to taka od czapy, niepoważna raczej, nie? Taka napisana do tego, żeby zbadać ewentualne reakcje, a ta to nieprzymuszona rozpatruje na serio, żeby mieć zaliczone odniesienie. Jak to mówią ci anglojęzyczni, nie siedzi mi u niej mój vibe check. A może gdyby Maryja była w mafii, to by jej napisali na discordzie, że to zarzutka? Jak sądzisz? Jak ktoś sobie potrafi sprawnie płynąć po temacie i ma gadane, to może nie potrzebować dodatkowych wytycznych? Zakładając, że mafia uprawia micromanagement na skalę dotychczas przeze mnie niewidzianą.
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 26, 2023 14:36:51 GMT 1
I to jest serio pytanie w stylu na dwoje babka wróżyła. Nie lubię takich.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 14:43:07 GMT 1
via mobile
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 26, 2023 14:43:07 GMT 1
No nie no, ta dubeltówka nie na dzisiaj.
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 26, 2023 14:44:48 GMT 1
Zawodnicy, których pod żadnym pozorem nie można dzisiaj linczować: Karp George Michael Drugi Mędrzec ze Wschodu św. Mikołaj z Laponii (choć parę zgrzytów się pojawiło względem ostatniego dłuższego posta św. Józef z Nazaretu Casper Dalej mam zawodników po środku, do których zaliczyć można: Kevin Uszko z Grzybami Kolędnicy Mitten Squad (ładnie przetrwał wczorajszy pressing) Zbłąkany Wędrowiec Trzeci Mędrzec z Zachodu Zawodnicy, o których nie wiem jeszcze do końca co sądzić:Maria z Nazaretu Św. Szczepan Zawodnicy, którym nie ufam, ale których raczej chyba nie ma sensu rozważać na dzisiaj:
Gwiazda Betlejemska z Bongiem Stary Rabin Buddyelf Pierwsza Gwiazdka I zostaje Świąteczna Dubeltówka. Nie dość, że - znajduje się na liście wstydu głosujących na Śruta - od soboty niczego nie napisała i pewnie znowu wbije na ostatnią chwilę nabić aktywność to na dodatek przedstawiła nam się w sposób dość mafijny: to znaczy postem tak pseudomerytorycznym, jak pseudoluzackim - co potem kontynuowała. Karp zaznaczał, że raczej na korzyść niewinności świadczy to, że tę późniejszą listę na jego prośbę przygotowała bez namysłu. Ja uważam, że jeśli to nam coś mowi, to raczej pokazuje, iż - mimo tego zewnętrznego luzu - wewnętrznie Dubeltówka odczuwała wówczas jakąś presję. Z jakiego powodu? Cały dzień spędzam z rodziną, nie będę bardzo aktywny, ale postaram się zaglądać, natomiast chciałbym w tym momencie zaproponować taki kierunek dzisiejszego linczu. Jak można pójść na metodę eliminacji i chcieć wyjebać glona, toż to fałszywe jak ja pierdole.
|
|
|
Post by Pierwsza Gwiazdka on Dec 26, 2023 14:45:39 GMT 1
Ale w sumie to, że ktoś odpierdala manianę jeszcze nie oznacza, że jest w mafii. Cofam.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 14:47:24 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 26, 2023 14:47:24 GMT 1
No nie no, ta dubeltówka nie na dzisiaj. +1, muszę przyznać że good dzisiaj daje
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 14:51:32 GMT 1
via mobile
Post by Kevin on Dec 26, 2023 14:51:32 GMT 1
ja chciałem zobaczyć jak się sytuacja rozwinie i jakoś nie jestem zdziwiony że dziś ktoś inny wjechał z alternatywą niż przedwczoraj, a jednocześnie ta sama osoba pierdolnela głosem w eter idąc za jakimś poczuciem wyższości moralnej
jednocześnie ja u Mikołaja nie widzę progresu z 'Kurwa no niby Józef ale nie czuje tego sam więc muszę się zastanowic' do 'Jozef nie do linczu dzis'
robi mi to myśleć podwójnie jeśli ten Józef ma rolę mafijną
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 26, 2023 14:57:42 GMT 1
A nie uważasz, że to misja samobójstwo i proszenie się o wpierdol jak Józek faktycznie tą mafijną rolę ma?
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 26, 2023 15:00:00 GMT 1
ja chciałem zobaczyć jak się sytuacja rozwinie i jakoś nie jestem zdziwiony że dziś ktoś inny wjechał z alternatywą niż przedwczoraj, a jednocześnie ta sama osoba pierdolnela głosem w eter idąc za jakimś poczuciem wyższości moralnej jednocześnie ja u Mikołaja nie widzę progresu z 'Kurwa no niby Józef ale nie czuje tego sam więc muszę się zastanowic' do 'Jozef nie do linczu dzis' robi mi to myśleć podwójnie jeśli ten Józef ma rolę mafijną Mikołaj gra w gre sam, dochodzi do pewnych wniosków, nie dzieli się nimi a potem wychodzi takie coś że najpierw tak a potem siak, odklejka ale widać że jakiś tam proces myślowy zachodzi, na pewno nie mafijny
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 26, 2023 15:00:47 GMT 1
A mnie to dziwi, że Maria tak łatwo i stanowczo uniewinnia jednocześnie.
|
|
|
Post by Maria z Nazaretu on Dec 26, 2023 15:01:52 GMT 1
Ktoś powiedział, że zamiast atakować to tylko bronię. Moim zdaniem jeśli będę bronił osób które wydają mi się miastowe, to te winne pojawią się naturalnie
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Dec 26, 2023 15:07:37 GMT 1
Proporcja ilości uniewinnień mi nie przeszkadza, ale to z jaką łatwością to zachodzi i jak pewnie to jest robione.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 26, 2023 15:20:05 GMT 1
via mobile
Post by George Michael on Dec 26, 2023 15:20:05 GMT 1
Ja ponawiam pytanie - jaki zysk miałby mobster Santa z Laponii w wajchowaniu z Josepha wczoraj. Poza daniem one day more Josephowi.
No chyba że wychodzimy z assumption, że to Joseph jest innocent a on mafia i po flipie Josepha wychodzi że miał rację. Ale jak mieliby być obaj mafia, to to się poop nie trzyma.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 15:21:46 GMT 1
Dzień doberek
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 15:28:03 GMT 1
zajmijmy się tymi, co się o pupkę martwili i biadolili, że zaraz padną w linczu: [...] mam sobie prawo uważać, że ludzie panikujący kiedy nie tyle dupa, co nawet palec u nóg zaczyna im się palić. wpadają w krąg podejrzanych 😏 Karp przychodzi, pisze, żeby jebać po panikarzach, a pierwsze co robi PG po wejściu to pisze to: Pilnuj tam z Kevinem, żeby się zaraz nie okazało, bo już widziałem Mitten się na mnie zasadza, zaraz przyjdzie powie, że jestem merytorycznym glonem i będzie mnie chciał zlinczować. Ta baba co pierdoli po angielsku nie ma własnego zdania to się przyłączy a dla mafii jestem łatwym do wytłumaczenia głosem. No trzeba docenić xD
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 26, 2023 15:32:13 GMT 1
na moje oko Mikołaj z Japonii będzie winny Na moje oko trochę odpłynąłeś/popłynąłeś/popiłeś. Mikołaju, gorąco liczę, że jak już wrocisz z tych świąt, to z pełną parą sobie w końcu z nami podyskutujesz i sam będziesz w stanie określić czy jestem wegetariański, bo w sumie to dla mnie se frazesem rzucasz. No jak obaj przeżyjemy dziś lincz (raczej pewne) i mord (mam nadzieję), to trzeba będzie dość mocno siąść do dyskusji. Choć ja, żebym w ogóle mógł dyskutować, to muszę nadrobić temat (albo po raz pierwszy uznać, że odpuszczam jakiś fragment rozgrywki i przejść do gry na bieżąco). Na razie mam 26 stron zaległości, gdzie albo nie czytałem nic, albo pobieżnie i z doskoku. Do wieczora tego będzie pewnie ze 40. i w drugą stronę. O ile Bongo tym co zrobił odbierał mafii profity, to taki gracz jak Mikołaj z Japonii podbijając konflikt mój z Kevinem, wiedząc, że obaj jesteśmy niewinni robił MEGA ROBOTĘ DLA MAFII Gdzie ja podbijałem Twój konflikt z Kevinem? Kojarzę, gdzie sam wchodzę w konflikt z Kevinem, ale to coś zupełnie innego. Poza tym, jak nauczyłem się na szkoleniu w pracy, każda rozbieżność zdań to konflikt, ale nie każdy konflikt jest zły, większość to pożyteczny, twórczy konflikt. Skąd wiesz, do czego dojdziemy dyskutując? Stawiasz jakieś absurdalne zarzuty. Ja właśnie nie wiem czy Ty i Kevin jesteście niewinni i próbuję się tego dowiedzieć. A co do pytania, to ja uważam, że jeśli obdarowany dostał odczyt niewinny, to powinien nam to podać, a jeśli dostał "rolny", to na razie siedzieć cicho, bo w przeciwnym razie może wystawić mafii elfa lub Mikołaja. Miałeś, Wędrowcze, argument na swoją niewinność z potraw wigilijnych, który mocno forsowałeś. Nie sądzisz, że taka rada, jakiej udzielił teraz Mikołaj, uniewinnia jeszcze mocniej? Możesz to wytłumaczyć? Bo ja w sumie nie wiem, jak miałoby mnie coś takiego uniewinniać, a na pewno wiem, że nie chcę teraz żadnego uniewinnienia, jeszcze mnie mafia odpali w mordzie. Ja mam na Śrucie i serdecznie zachęcam. Nie no, z wiedzą kim jest Japończyk - poziom pchania Śruta minimalny, raczej czysto informacyjny, poziom obrony Józka maksymalny ale teraz mi to pasuje do Rycerza i jego Toadiego. Imo jeśli Józek w mafii to Japończyk raczej ofiarą niż prowodyrem, mógłby spokojnie samemu to popchnąć, a tego nie robił. Wątpię żeby siedział na backseacie. To że ja jestem niewinny to akurat wiem, w interakcje z Tobą chciałem wejść, żeby móc ocenić Ciebie, więc nie wiem, czy mi się podoba to, że teraz robisz zmianę kierunku podyktowaną moją tożsamością i mnie potencjalnie uniewinniasz. Ale to i tak nie temat na teraz z przyczyn wielu. Natomiast bardzo mnie interesuje Twoja logika przy pierwszym linczu, zrób mi tę grzeczność i wyjaśnij krótko, czemu wiedząc, kim jest Józef (bo w którymś momencie już Ci tę informację wcisnęliśmy nawet jak wcześniej nie doszedłeś do tego sam), dalej zależało Ci na wywaleniu go w dniu pierwszym? Karp czemu się mnie pytałeś o drugiego Mikołaja oraz przede wszystkim o co chodziło z pytaniem o to czy wkurzyła mnie zmiana nicku Mędrca ze Wschodu?
|
|
|
Post by Mitten Squad on Dec 26, 2023 15:35:30 GMT 1
zaiste dobry pomysł wędrowca, zajmijmy się tymi, co się o pupkę martwili i biadolili, że zaraz padną w linczu: skandaliczny post, o którym zapomniałem, ale teraz Wędrowiec przypomniał xD mam sobie prawo uważać, że ludzie panikujący kiedy nie tyle dupa, co nawet palec u nóg zaczyna im się palić. wpadają w krąg podejrzanych 😏
Wędrowiec, wytłumacz mi, czemu nie miałeś totalnie w dupie, że padniesz
skandaliczny? przynajmniej ze 3-4 osoby uważały, że można na mnie głosować, lincz na Śrucie udowodnił, że tutaj można zlinczować każdego. Akurat patrząc po postach Śruta nie ma nic dziwnego w tym, że poleciał (co nie zmienia faktu, że mafia tam jakaś siedzi no)
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 26, 2023 15:38:05 GMT 1
Nawet wszedłem w jego posty i zacząłem je czytać, ale mi się odechciało. Pisałem dziś, że zrobię to jutro i tego się będę trzymał. Chociaż nie wiem, czy będzie warto tbh. bo jak zacząłem tak to czytać, to doszedłem do wniosku, że za dziwne mogłem chociażby uznać jego oskarżanie Uszka, które ja miałem za niewinne xd na pewno sie zgadzam, ze jest wkurwiajacy Czym Was wkurwiam? Bo to kolejny tego typu post o mnie. Poprzednio było, że agresywny, teraz już wkurwiający. Z tym drugim ciężej dyskutować, bo to odczucie subiektywne, ale z ciekawości pytam, nie obiecuję, że coś z tym zrobię. A co do Uszka, to mi zaśmierdział jednym postem, który mi zapachniał taką złą wolą i przypierdolką dla przypierdolki, to go dodałem do swojej pierwszej listy podejrzanych, zareagował odwetem, ale potem grał fajnie, to i go z tej listy zdjąłem. Jak będzie niewinny, to będę mówił, że ta pierwsza lista była dla żartu, a jak winny, to że od razu go wyłapałem i szkoda, że inni nie podłapali tematu.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 26, 2023 15:39:20 GMT 1
skandaliczny? przynajmniej ze 3-4 osoby uważały, że można na mnie głosować, lincz na Śrucie udowodnił, że tutaj można zlinczować każdego. Akurat patrząc po postach Śruta nie ma nic dziwnego w tym, że poleciał (co nie zmienia faktu, że mafia tam jakaś siedzi no) a co konkretnie było mafijnego w postach Śruta?
|
|