Przejrzałem sobie cały d1, chuj nie robota, nie warto było, żądam działającego indeksowania postów i multi iso. Wynotowałem sobie interakcje, które można uznać za kreowanie kierunku linczu w kierunku świecznika, który mi wyszedł jako: Józef, Maria, Śrut i Dubeltówka. Do pewnego momentu na świeczniku był też Szczepan i chyba nie był realnie zagrożony d1.
Będzie trochę przerostu formy nad treścią, a jakże, no ale skoro robić porządek, to przynajmniej w ładnej formie.
świecznik wyciągnięty został chyba przez Karpia i Kevina. Według mnie Uszko tej sprawczości miał mniej, ale miał posta typu gwóźdź do trumny o tym mafslipie. Dużo napisał o nim Wędrowiec.
2. Tak naprawdę większość miastowych zdążyła zaatakować, bezpośredniego ataku to nie miałem ja, Casper (co miał wtedy dwa posty), Buddyelf i Pierwsza gwiazdka, Dubeltówka. Zasadniczo DOBOROWE towarzystwo 8), więc no czyszczenie się mafii na Józefie w jakimś stopniu jest faktem.
3. O broniących Józefa napiszę przy okazji omawiania pozostałych graczy ze świecznika.
4. Głosujący na Józefa: Uszko z grzybami, Maria z Nazaretu, Kevin, Gwiazda Betlejemska Z Bongiem, Śrut nocnej ciszy, Mitten Squad, z tej grupy spadły już 2 osoby (Maria i Śrut), zostaje nam ekipa Uszko, Bongo, Kevin, Mitten:
1. Trudno mi wskazać jednoznacznie, kto ją na świecznik wciągnął, trochę Wędrowiec, trochę teoria mafii nazarejskiej Kevina/Karpia/Uszka, trochę sama się wjebała xD
2. Temat prócz ww. był podbijany w postach przez: Georga Micheala, Mikołaja z Krakowa, trochę Mikołaja z Laponii,
3. Z tematu mi wychodziło, że lincz jest między Józefem a Marią
4. Głosujący na Marię prócz Józefa:
1. Została mi trójka, co dała głos w powietrze: Casper, Trzeci i Mikołaj z Krakowa, od końca:
Mikołaj z Laponii:1. Kreacyjna zaczepka do Józefa, trzy posty
2. Mnie to się najbardziej nie podobają Trzeci Mędrzec, Józef z Nazaretu, Uszko z grzybami i Gwiazda Betlejemska. No i podszyw oczywiście.
3. Atak o 13:45 w odpowiedzi do Karpia A tu się zgadzam. Józef najebał ze 20 postów kreacyjnych, ale raczej takich drętwych, też brał udział w rozmowie o interpunkcji, ale jakby chciał tam coś dla siebie uzyskać. Jest go dużo, a jednocześnie mało, ale robi to w dużo gorszym stylu od podszywa z Krakowa, w tym samym poście potem jeszcze jeden atak
4. O 16:07 w kolejnym wallpoście serio chcesz wyjebać karpia niż józefa?
5. 17:48 Józef raczej nie delegował Szczepana do wylimitowania Kevina
6. 19:11 może pogadać o tym czy wyjebać józka czy glona
7. 19:19 Józek gra tak, że chętnie bym go odpalił, ale argument z mety i może być niewinny + się wylimitował jak debil
8. 19:26: mamy Śruta
9. 19:38 Śrut może lecieć
10. 19:54 głos na Śrucie
11. 19:58 mafii odpowiada status quo
12. 20:00 zostawiam na śrucie, yolo
13. 20:46 Linczowanie Józefa jest wbrew rozsądkowi, argument z mety, Śrut albo Maria
14. Głos na Śruta
Buddyelf:1. 19:57 Czytałem o Dubeltówce w zakazanej księdze, ale proszę nie mówcie o tym Mikołajowi bo będzie na mnie zły. Podobno Dubeltówka nie może działać bez śrutu. Może jak pozbędziemy się Śrutu to Dubeltówka już nie będzie zła i smutna
2. Głos na Śruta
Św. Szczepan:1. Kreacyjna wymiana/zaczepki do Józefa, dwa posty
2. Rano w sobotę kolejna
3. W sobotę w porze lunchu jest ta wymiana Szczepan-Trzeci „skłamałeś”, „powiedziałem nieprawdę”, po tym Maria wchodzi „Szczepan ja cię za niewinnego miałam”, odpowiada jej że go źle zrozumiała, potem że jak można uznać za mafię kogoś, kto się przyznał do kłamstwa
4. Nie pamięta postów Józefa poza kreacyjnymi
5. Ucieszył się koło 15 w sobotę jak dubeltówka wpadła i została odebrana raczej mafijnie
6. Przed wylimitowaniem się ostatni post o 18 to nie linczujcie józefa
7. Głos w Marię
Pierwsza Gwiazdka1. Do czasu linczu d1 nic i głos na śruta
2. Po linczu jeszcze widziałem, bo postów mało, że go Mikołaj do tego namówił i trzeba go rozliczyć
Dubeltówka1. 16:30: Ślepaki nocnej ciszy – w odpowiedzi na cytowany post Śruta „Świąteczna dubeltówka”
2. Post z readami o 20:13 – Józef miastowy, Maria mafia, Śrut nocnej ciszy – na początku rozgrywki byłem na forum i widziałem, że chciał ze mną wejść w kreacyjną wymiankę, mi się wtedy nie chciało w ogóle pokazywać, ale zdziwiło mnie później, że tylko na tyle było go stać na wejściu, dzisiaj też nic konkretnego, takie trochę do dupy granie, minus
3. Głos w Śruta
Uszko:1. Zaczepka Józefa na etapie kreacji
2. Cytując pierwszą piątkę Mikołaja z Laponii (pkt2) wszyscy poza józefem wydali się niewinni
3. Wieczorem: Józef to jakiś obrońca z urzędu?
4. W nocy: jak Józef winny, to jego skalp idzie na moje konto
5. 12:47 – Maria nabija pustą aktywność,
6. 14:21 – chce linczować w trójce Józef-wędrowiec-japończyk
7. 17:46 – Józef i maria chcą się odseparować, żeby Maria miała profit z jego śmierci
8. 18:03- Józef jesteś w ciemnej dupie, dawaj podejrzanych
9. 18:10 – Śrut kusi
10. 18:57 – najlepszy w rozgrywce atak na Józefa, potencjalny mafslip:
mafiacorner.boards.net/post/9012511. 20:02 – mamy w temacie saving private joseph
12. 20:06 podbity temat józefa
13. 20:41 mój głos od 15:34 siedzi na Józefie
14. Głos na Józefa
Maria:1. 13:08 – kreacyjna zaczepka do Józefa(?) (mąż z niego beznadziejny, simp), raczej by go nie wywalała
2. 16:25 gra józefa się nie broni
3. Potem w ogóle jest jazda z postami, bo to jest ten moment, w którym Józef się odpalił na Marię, zarzucił podpinkę itd., Maria chce linczować Józefa, jak nie jest w mafii to każdemu 0,7 stawia
4. Głos na Józefa
Trzeci:1. 17:14 Józef, dlaczego prawie wszyscy cię podejrzewają, dostaje odpowiedź sugerującą metę, Trzeci: Chciałem do ciebie wyciągnąć rękę szczerze mówiąc, ale no nie pomagasz sobie takim postem xD Chyba jednak mafia.
2. 19:03: Szczepan nie, Laponczyk nie, Krakowski ewentualnie, tak realnie to Józef i mniej aktywni, Dubeltówka kusi
3. 19:14 Dubeltówka jest dziwna, Józkowi dałbym pograć jeden dzień, ale nic na siłę
4. 19:32 dam na Dubeltówkę albo Śrut,
5. Głos w Dubeltówkę
Kolędnicy:1. 14:45: Śrut w idealnie mafiowym położeniu
2. 15:49 Dubeltówka to genialny lep
3. 17:17: odpowiada Śrutowi na „Kolędnicy mocny tryhard, chyba mafia” atakiem „ale zobacz dalej jesteś tak spozycjonowany, że mimo mojego przypominania nikt nie może na Twój temat nic powiedzieć”
4. 17:19 kreacyjne jest szansa, że Józef wjedzie w Marię (komentarz do kontrataku Józefa)
5. 17:53 jeszcze raz usłysze ten bezbek od śruta o jebaniu w karpia za kreacje to obiecuje zlinczuje go mając 10 postów limitu
6. 18:17: atakuje Józefa i jego retorykę ws. Marii
7. 18:33 dalej rozmawia z Józefem, ale w kierunku mafii Józef+Maria
8. 19:52: przeczytajcie Śruta, to jest 5 minut
9. 20:34: dubeltówka niewinna
10. 20:42 kurwa nie chciałbym dzisiaj leniwego linczu
11. 20:45: czy lincz na Józefie byłby leniwy?
12. Głos w Śruta
Bongo:1. Kreacyjny(?) atak w Józefa („wyłaż ze stajenki”)
2. Kreacyjny (?) atak w józefa, w sensie ten post Józka to taki absurd, że aż zalinkuję, bo nie umiem tego opisać na sucho xD
mafiacorner.boards.net/post/896183. Normalny atak w Józefa (Józef z Lazaretu nam się wylosowal)
4. 13:41: czy ktoś w ogóle broni józefa? On nie jest na tyle spalony
5. Głos w Józefa
Mitten:1. Józef ciamajdowaty i rozmemłany, wszyscy się do niego dopierdalają, wiec już nie wypada
2. 20:45: to może spontaniczna masówka na pierwszej gwiazdce?
3. głos w Józefa
Drugi Mędrzec:1. pyta Wędrowca, dlaczego ten w grupie „gracze wyżywający się na Józefie” umieścił Uszko i Szczepana, a nie umieścił Bongo, Wędrowiec odpowiada, że w sumie słuszna uwaga i przeoczył
2. 15:10 wejście Dubeltówki odbiera za świadomą prowokację (przerysowany, specjalnie mafijny post), Szczepan i Kevin krzyczą Dubeltówka Mafia, później Kolędnicy idą za teorią lepu na mafię
3. 19:02 najbardziej merytoryczny w grze post „xd” po wyciągnięciu przez uszko tematu mafslipa Józefa i odpowiedzi tego drugiego, że kreować pozycję można w dowolny sposób
4. 19:16: odmiennie od Mikołaja z Laponii (jego pkt 6) nie czuje potrzeby rozmowy o glonach (widły nie wiem czy w Józefa, czy w glona) i pyta Mikołaja, czy chce linczować Józefa, czy nie – brak odpowiedzi
5. 19:18 pyta Trzeciego o jego pkt 3 (chce dać jeszcze jeden dzień Józefowi) – skoro nie w Józefa, to w kogo?
6. 19:28 w odpowiedzi na post Karpia o przechodzeniu obok gry mówi, że mu z tym w zasadzie dobrze, ale skoro Karp taki chętny do bycia w pierwszej linii, to niech wskaże cel
7. 19:41 w odpowiedzi na minimeltdown Dubeltówki lamentującej nad samym sobą: Jak myślisz, ile głosów możesz dostać i glosow może być wystarczające, żeby odpaść?
8. 19:53: gdzie jest uszko i dlaczego zniknął jak masówka się wyklarowała?
9. 20:21: Kurwa jaki joincik blancik między kevinem i wędrowcem co do tego Józka, Józek winny a potem lecimy w drugiego Xddddd
10. Głos w marię
Casper:1. Głos w powietrze
George Michael:1. Kreacyjna pozytywna interakcja z Józefem
2. Pytanie-bączek do Józefa, dlaczego ten się przyczepił do Drugiego o „rzecz językową” (kontekst: rozmowa z Mikołajem z Krakowa o przecinkach), Józef pyta dlaczego George broni drugiego, George tłumaczy
3. Średnio mi się Józef podoba
4. 10:00 Józef w pierwszej typowanej czwórce
5. 12:02 lekki atak w Marię
6. 15:14 wejście dubeltówka słabo
7. 17:37 ma chwilowo głos na Józefie, ale daje więcej treści niż śrutu, który na przyszłość nie rokuje
8. 17:39 po zasugerowaniu mety przez Józefa: może jednak Józef, Maria chyba zbyt bezczelna na mafię
9. 17:54 atak w śruta za nielogiczne posty
10. 19:25 Jeśli nie Józef, to mitten/śrut/dubeltówka,
11. 20:14 maria bardziej niewinna niż winna, józef po wyjściu z tożsamością dalej do linczu, z dwójki dubeltówka-śrut woli dubeltówkę
12. głos w dubeltówkę wytłumaczony w pierwszym poście po otwarciu tematu, tj. poszedł za mikołajem
Wędrowiec:1. Do uszka: to jest twój kolega z mafii, bo się go uczepiłeś strasznie i starasz się wyrobić pozycję
2. józef może być buforem nie dla uszka, a Szczepana
3. obaj wyładowywali agresję na Józefie, więc wina Józefa może wskazywać na winę uszka/Szczepana
4. Józef nie musiałby mi się podlizywać, gdybyśmy byli razem w mafii
5. Józek broni się w chuj winny sposób
6. uszko kolejkuje mnie po Józefie
7. w odpowiedzi do Drugiego (jego pkt 1), że faktycznie jeszcze gwiazdka by się mogła wozić na Józefie
8. 12:26-13:13atakuje Marię po poście o opierdoleniu karpia, potem poprawia jeszcze trzema, mocny atak
9. 15:59 do Marii: serio uważasz, że jestem najbardziej mafijny?
10. 16:07 „płaczliwy post”, z wesołą ekipą Mikołaja z Krakowa, Uszka i Marią, którzy chcą zlinczować Wędrowca, Wędrowca nikt nie broni, a Józef którego podejrzewa ¾ osób pozostanie nietknięty
11. 17:43 Józef dawaj odczyty
12. 20:03 Kevin zachowujesz się jakbyś nie miał dobrych intencji, serio nie rozumiesz dlaczego po tym jak Józek de facto przyznał się do tożsamości ludzie dają mu kredyt zaufania na ten lincz?
13. 20:11 ten Józek jeszcze się może uniewinnić, a jeśli nie, to się go zlinczuje i chuj
14. 20:20 Coś za pewny tej winy Józka jesteś Kevin, więc może jesteście razem w mafii? No nic, zobaczymy.
15. 20:45 Obyście się z tym Józefem nie mylili
16. 20:59 głos w marię
Mikołaj z Krakowa:1. Przy rozmowie o przecinkach szpilka w Józefa o nieuważnym czytaniu tematów (bo to Mikołaj zaczął temat, a nie ja)
2. 12:45 Józef w mafijnej czwórce
3. 14:31 Józef w mafijnej trójce
4. 20:10: w mafii są Maria i Józef (Maria nowością na liście)
5. 20:44 chyba trzeba w tego Józefa
6. 20:45-6 chociaż nie, zachowam się uczciwie, będę mieć niesmak
7. głos w powietrze
Karp:1. w nocy: Józefowi może być trudno oskarżać
2. dyskusja z Józefem, zdaniem którego Pierwsza Gwiazdka gra na wyrobienie pozycji
3. wciąż w nocy: może ty Józef w mafii jesteś?
4. 11:16 Józef szemrany
5. 14:15 mafia nazarejska
6. 14:23 maria chyba zbyt bezczelna na mafię
7. 15:54 lekki atak w dubeltówkę
8. 17:53 powrót do mafii nazarejskiej, głównie józef
9. 18:05 wjazd józefa w marię nie ma sensu
10. 18:19 józef ciśnięty
11. 19:19 Józef możę być niewinny
12. 19:45 Dubeltówka/Śrut/Maria, z zejściem na Maria/Dubeltówka
13. 20:23 Dubeltówka spoko rozpiska, głosuję na marię
Kevin:1. Józef w pierwszej czwórce
2. mam kurewsko mocne przeczucie, że na mojej liście są cztery mafie
3. Józef->Szczepan
4. 13:43 Jakbym był w mafii, to bym nie widział przesłanek do bronienia Józefa już teraz, pośrednia obrona już się mogła zrobić na Szczepanie
5. 14:12 Józek coś tak umilkł
6. 14:22 Józek mógł oddelegować Szczepana do wylimitowania Kevina
7. dubeltówka mafia po jego wejściu
8. 15:54: Józef i Szczepan w mafii, dzisiaj Szczepan
9. 18:22 Józef, Maria, Szczepan dwie mafie, dzisiaj Szczepan
10. 18:37 Co za przypadek, Józef z odsieczą Szczepanowi
11. 19:57 znowu Józef, Maria, Szczepan, idzie czytać Józefa i Szczepana
12. 19:59 Józef -> Szczepan -> Śrut/Maria -> Dubeltówka
13. 20:01 Nie rozumiem zejścia z tematu Józka
14. 20:04 Karp dlaczego zszedłeś z Józka
15. 20:05 wyjebane mam w tożsamości (jak mu Wędrowiec powiedział czemu nastąpiło zejście z Józka)
16. 20:10 wyjebane w tożsamości, saving private
17. 20:19 Józef, Szczepan, Wędrowiec
18. Głos w Józefa