Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Feb 1, 2024 20:13:05 GMT 1
Powodzenia Panowie.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Feb 1, 2024 20:57:41 GMT 1
Wybaczcie, ale nie zdążyłem dodać wam widocznego limitu postów przy nicku. Zrobię to dziś, ale później. Po prostu pamiętajcie, że na dzień pierwszy do godziny 20 jutro limit ten wynosi 100.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:00:40 GMT 1
Witam serdecznie wielmożnych mieszkańców Adamczychy. Jestem Jan Paweł Adamczewski i mam zamiar zostać najsłynniejszym Janem Pawłem w historii Polski. Powiadają, że nic tak nie wzmacnia więzi co wspólna pasja, a mam głęboką nadzieję, że naszą wspólną pasją jest nienawiść do naszego sąsiada Andrzeja i jego kuzyna Jeremiego. Obecność wspomnianej dwójki to potwarz dla społeczności naszej wsi, a ta zniewaga wymaga by zastosować przemoc.
|
|
Magmar
Edycja#41
Limit postów: 128
|
Post by Magmar on Feb 1, 2024 21:01:37 GMT 1
Mag...
mar.
|
|
|
Post by Hamari Traoré on Feb 1, 2024 21:04:13 GMT 1
Hej. Witam wszystkich z ciepłego Abidżan.
|
|
|
Post by Ania Gotuje on Feb 1, 2024 21:04:28 GMT 1
Koktajl z selera naciowego przepis Aby zrobić ten koktajl potrzebujesz użyć jak najmłodszych i jak najświeższych łodyg selera naciowego. Powinny być dość cienkie i intensywnie zielone, a do tego kruche i bez włókien. Jeśli sięgniesz po stary seler naciowy, to koktajl nie wyjdzie tak smaczny i gładki. Odetnij około 120 gramów najładniejszych i najmłodszych kawałków łodyg selera naciowego, zaś resztę odłóż np. jako dodatek do rosołu. Polecam Ci też przepis na seler naciowy duszony na maśle.
Do koktajlu niezbędne są też dojrzałe banany. Potrzebujesz łącznie około 200 gramów samego miąższu, czyli dwa małe lub jeden bardzo duży banan. Jako trzeci składnik daję albo obrane i pozbawione gniazda nasiennego jabłko albo dwa owoce kiwi. Kiwi zawsze obieram i dodatkowo myję zimną wodą. Do tego jeszcze trzy łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryn lub z limonki i szklanka wody lub soku jabłkowego.
Porada: Zawsze możesz też dorzucić garść liści szpinaku baby lub miąższ gruszki. Jeśli decydujesz się na wersję z kiwi, to miej na uwadze to, że koktajl może mieć lekki smak goryczki. Taki koktajl trzeba też wypijać od razu po przygotowaniu.
Przygotowane składniki na koktajl umieść w pojemniku blendera. Używam blendera próżniowego, zatem zamykam pojemnik i włączam opcję blendowania (u mnie minuta miksowania na niskiej mocy). Po tym czasie otrzymuję idealnie gładki koktajl z selera naciowego. Jeśli masz słabszy sprzęt, bo miksowanie może Ci zająć więcej czasu. Pamiętaj o tym, że seler naciowy ma dość twardą strukturę, zatem zwykły blender ręczny typu żyrafa może mieć trudność ze zmiksowaniem na gładko składników koktajlu. Koktajl wychodzi dość gęsty. Możesz sprawdzić jego smak oraz konsystencję i zdecydować, czy dodać do niego np. więcej wody z sokiem z cytryny lub z limonki, a może dodasz dodatkowego banana plus np. szklankę wody. Koktajl podawaj od razu po zrobieniu.
|
|
|
Post by Dennis Reynolds on Feb 1, 2024 21:06:15 GMT 1
THE GOLDEN GOD
|
|
|
Post by Hamari Traoré on Feb 1, 2024 21:10:12 GMT 1
Urodziłem się w Bamako Mali. W Abidżan przebywam wraz z reprezentacja na Puchar Narodów Afryki. Jako le capitane des aigles miło mi zawitać na forum polska mafia. Proszę wszystkich o trzymanie kciuki za nas. Gramy o złoto.
|
|
|
Post by Ania Gotuje on Feb 1, 2024 21:10:45 GMT 1
Hej. Witam wszystkich z ciepłego Abidżan. Pozbyć się Nigerii i lecicie po złoto.
|
|
|
Post by Dennis Reynolds on Feb 1, 2024 21:11:49 GMT 1
I'm gonna say the N-word
|
|
|
Post by Hamari Traoré on Feb 1, 2024 21:11:54 GMT 1
Hej. Witam wszystkich z ciepłego Abidżan. Pozbyć się Nigerii i lecicie po złoto. Zamówiłem szamana jako le capitaine des aigles. Nigerzy przegrają z Angola.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:13:00 GMT 1
Też umiem po angielsku. Flibberwaffle snoodleplix blibberquack zorfle-glopple sniggledorf wubbletastic snozzlewump. Jibbermuddle zigglywham blibberquix janklewobble zonklesnatch flibberdoodle.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:14:39 GMT 1
Urodziłem się w Bamako Mali. W Abidżan przebywam wraz z reprezentacja na Puchar Narodów Afryki. Jako le capitane des aigles miło mi zawitać na forum polska mafia. Proszę wszystkich o trzymanie kciuki za nas. Gramy o złoto. Jesteś członkiem objazdowej trupy trubadurów? Macie karła?
|
|
|
Post by Stanisław Wokulski on Feb 1, 2024 21:15:02 GMT 1
Stanisław Wokulski-warszawski kupiec z drugiej połowy XIX wieku.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:17:56 GMT 1
Koktajl z selera naciowego przepisAby zrobić ten koktajl potrzebujesz użyć jak najmłodszych i jak najświeższych łodyg selera naciowego. Powinny być dość cienkie i intensywnie zielone, a do tego kruche i bez włókien. Jeśli sięgniesz po stary seler naciowy, to koktajl nie wyjdzie tak smaczny i gładki. Odetnij około 120 gramów najładniejszych i najmłodszych kawałków łodyg selera naciowego, zaś resztę odłóż np. jako dodatek do rosołu. Polecam Ci też przepis na seler naciowy duszony na maśle. Do koktajlu niezbędne są też dojrzałe banany. Potrzebujesz łącznie około 200 gramów samego miąższu, czyli dwa małe lub jeden bardzo duży banan. Jako trzeci składnik daję albo obrane i pozbawione gniazda nasiennego jabłko albo dwa owoce kiwi. Kiwi zawsze obieram i dodatkowo myję zimną wodą. Do tego jeszcze trzy łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryn lub z limonki i szklanka wody lub soku jabłkowego. Porada: Zawsze możesz też dorzucić garść liści szpinaku baby lub miąższ gruszki. Jeśli decydujesz się na wersję z kiwi, to miej na uwadze to, że koktajl może mieć lekki smak goryczki. Taki koktajl trzeba też wypijać od razu po przygotowaniu. Przygotowane składniki na koktajl umieść w pojemniku blendera. Używam blendera próżniowego, zatem zamykam pojemnik i włączam opcję blendowania (u mnie minuta miksowania na niskiej mocy). Po tym czasie otrzymuję idealnie gładki koktajl z selera naciowego. Jeśli masz słabszy sprzęt, bo miksowanie może Ci zająć więcej czasu. Pamiętaj o tym, że seler naciowy ma dość twardą strukturę, zatem zwykły blender ręczny typu żyrafa może mieć trudność ze zmiksowaniem na gładko składników koktajlu. Koktajl wychodzi dość gęsty. Możesz sprawdzić jego smak oraz konsystencję i zdecydować, czy dodać do niego np. więcej wody z sokiem z cytryny lub z limonki, a może dodasz dodatkowego banana plus np. szklankę wody. Koktajl podawaj od razu po zrobieniu. Masz bardzo ładną fryzurę. Zaczęłaś mówić coś bardzo długiego i patrzyłem tak żeby nie wyszło że nie słucham i zwróciłem uwagę na fryzurę. Bardzo ładna, brawo.
|
|
|
Post by Hamari Traoré on Feb 1, 2024 21:18:44 GMT 1
Bardzo ładna jest Ania Gotuje. Lubię P0lki. Są łatwa.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:19:17 GMT 1
Stanisław Wokulski-warszawski kupiec z drugiej połowy XIX wieku. Stan mieszczański. Wszyscy teraz lansują się na wieś, to tutaj jest serce Polski. Chyba wiesz, co zaczyna się na ż i po cichu włada Polską.
|
|
|
Post by Stanisław Wokulski on Feb 1, 2024 21:21:22 GMT 1
Stanisław Wokulski-warszawski kupiec z drugiej połowy XIX wieku. Stan mieszczański. Wszyscy teraz lansują się na wieś, to tutaj jest serce Polski. Chyba wiesz, co zaczyna się na ż i po cichu włada Polską. Coś pomiędzy stanem mieszczańskim a szlacheckim. Robiłem też interesy z narodem na ż. Jakieś kolejne pytania?
|
|
|
Post by Ania Gotuje on Feb 1, 2024 21:21:22 GMT 1
Stanisław Wokulski-warszawski kupiec z drugiej połowy XIX wieku. Stan mieszczański. Wszyscy teraz lansują się na wieś, to tutaj jest serce Polski. Chyba wiesz, co zaczyna się na ż i po cichu włada Polską. Żubr?
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 1, 2024 21:21:53 GMT 1
Żyto
|
|