|
Post by magnata on Apr 26, 2024 22:10:45 GMT 1
Nie martw się Apu Apustaja, nie jesteś sam, do czwartej tu będę siedział :3 Siedź, ja idę w kimę, cześć.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 1:01:45 GMT 1
Dobra, to faktycznie nie będzie Magnus, ale przypał :/ Powiedziałbym, że wystarczyło raz, a porządnie przeczytać wszystko od początku, ale znajomość koloru Bressona też się przydała. A poza tym jeszcze nie przeczytałem wszystkiego :v Więc wychodzi na to, że Olisadebe? W sumie teraz mój top podejrzanych, ale i tak zacząłem wątpić we wszystko, więc czekam aż będzie od kogo poodbijać głupie pomysły xd Z losowych postów które zwróciły moją uwagę: Fakty są takie, że Zduński strasznie chujowo zagrał. Przecież skoro cały dzień nie miał czasu żeby napisać cokolwiek, a potem jeszcze nagle się obudził w ostatniej chwili i zaczął napierdalać postami. Właśnie o takie bezsensowne pisanie mi chodziło, przecież gdyby w ogóle nie przyszedł dzisiaj to można by go usprawiedliwić brakiem czasu, ale zrobić coś takiego? To czemu Twojego głosu na nim nie widzę? Bo nie po to wrzucałem w translator te Twoje francuskie wstawki, żeby zobaczyć co to za pierdoły piszesz, żeby potem nagle w ostatniej chwili zmieniać zdanie. Szanuję swój czas i swoją pracę. Jedna z pierwszych (chyba nawet pierwsza) interakcji między tą dwójką. W sumie to Oli nie deklarował głosu na Bressona, a że ten drugi miał całkiem niezłe wejście, to ten głos nie jest specjalnie nieprawdopodobny. Powód był jak znalazł. Mogli uznać, że to bezpieczny głos i Oli nie będzie przynajmniej stał przy żadnym trupie (ale tbh. coś takiego mógłbym pewnie napisać o kimkolwiek xd no ale macie) Na równie ciekawą rzecz o 13:31 w sprawie Olisadebe zwraca uwagę Młody Cesarz. Olisadebe ma istotnie dziwne posty, nie domyślam się, kto to może być (i tak bym nie podał, gdybym wiedział, bo zakaz mety). Być może, jak zwraca uwagę Nerevaryjczyk, jest to debiut. Errata: Olisadebe wytłumaczył się, że jednak nie jest debiutantem. Magnata o 14:35 informuje nas, że Topielica jest w środku, ale musi doczytać "Młodego Cesarza". Moncayo o 16:18 wskazuje, że Topielica jest również w jego środku, a Carlsberg wygląda gorzej. 18:35. Olisadebe bierze pierwszy odpowiedzialność za wystawienie na świecznik Topielicy. I to by go lekko uniewinniało, bowiem w takiej sytuacji mafia raczej przed szereg by nie wyszła. Fragment z dłuższego posta, zwracam uwagę na wspomnienie o tym wystawieniu na świecznik (no i uczciwie dodaję, że większość z wyciętej części posta była atakiem wymierzonym w Magnusa - ale jego już uniewinniłem, więc nie musimy o tym wspominać :v ). To "nie domyślam się kto to" też mi brzmi dość sztucznie 5. Olisadebe (pierwszy lincz: Bresson, drugi lincz: topielica) – ogólnie początkowo cichy, w pierwszym dniu po kilku kreacyjnych postach wyleciał z pomysłem tajnego głosowania, na pierwszy rzut oka zagrywka dość miastowa.. Jeśli ktoś zakłada jego przynależność do mafii to ciekawe zjawisko wczoraj, minęły dwa lincze i mieliśmy metamorfozę Nigeryjczyka, jakby plan przeżycia pierwszych dwóch dni się powiódł i z cichej myszki można stać się nieco odważniejszym. Spora, ciekawa analiza wrzucona choć w dużej części bazująca na kolejności głosów, które w końcu nie wiadomo czy się wyświetlają chronologicznie. Wystawił topielicę na przód kolejki razem z magnatą. Tutaj (ściana Marudy) znowu wspomnienie o tym wystawieniu na przód kolejki. PRZYPADEK? pewnie tak, nie wiem Choćby Breson czy Nerevaryjczyk. Cesarz, z tym "to był tylko pierwszy" napisane było w kontekście tak "gwałtownego" twojego rzucania się na każde dotknięcie. Ani nie byłeś jakoś specjalnie osaczony ani nic, żeby tak mocno reagować... A tutaj mały smaczek na sam koniec, znalazłem dowód na swoją niewinność!
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 1:30:27 GMT 1
Swoją drogą, jest 4-1 i trzy lincze na trafienie. A może Bresson i Magnus to wszystko ustawili?
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 3:35:28 GMT 1
A, magnata, nie mów do mnie per bozia, ja nigdy nie twierdziłem, że jestem bogiem... jeszczepoza tym to chujowo brzmi
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 3:40:32 GMT 1
Cholera, nie jest dobrze. Lincz 1: Piotr Zduński 3 - MagnusCarlsberg, Paco Moncayo, topielicamlodycesarz 2 - Maruda, magnata Emmanuel Olisadebe 1 - mlodycesarz Robert Bresson 1 - Emmanuel Olisadebe Paco Moncayo 1 - Robert Bresson MagnusCarlsberg 1 - Piotr Zduńskimagnata 1 - Nerevaryjczyk Lincz 2: topielica 5 - Emmanuel Olisadebe, MagnusCarlsberg, Paco Moncayo, magnata, mlodycesarz Paco Moncayo 2 - Robert Bresson, topielicaMaruda 1 - Nerevaryjczyk Materiału nie ma zbyt wiele, ale w czymś trzeba rzeźbić. Carlsberg i Moncayo 2 ubitych niewinnych Olisadebe, magnata i młody cesarz 1 ubity niewinny Nikogo nie ubili: Maruda, Bresson, NerevaryjczykW tej edycji mafia nie ma standardowych mordów, więc logiczne, że muszą próbować zabijać w linczach. Więc tutaj Carlsberg i Moncayo wyglądają źle. Jedynym graczem, który jeszcze nie dostał głosu jest Nerevaryjczyk. Co ciekawe, po 1 linczy taką osobą była topielica, która teraz sobie nazbierała (oraz Maruda, który zapadł się pod ziemię, no ale dostał głos dzisiaj). Równie ciekawe jest to, że w obu głosowaniach strzela sobie lekko w bok. Bresson przynajmniej konsekwentnie trzyma się swojego podejrzanego. Carslberg o 20:50 zadeklarował głos na topielice (kiedy jak widzę już od ponad godziny były na nią duże naciski), a mimo to jest na drugim miejscu, więc w tych ostatnich 10 minutach głosowali Moncayo, magnata i młodycesarz. Owszem, to wygląda podejrzanie, ale w tej chwili moim głównym zarzutem jest to, dlaczego tak długo czekacie? Liczyliście, że pojawi się jakiś detektyw i da wskazówki? Niby prosta analiza, ale ciekawa. Pewnie teraz myślicie, że zaznaczyłem ten fragment wypowiedzi Pana Bebe, żeby się pochwalić. Nic bardziej mylnego. Doktor Redzik szuka mafii, szukając nadwiedzy. Jeden mafiozo często pozuje na kogoś z nadwiedzą. I tutaj, hm, tutaj pasowałby mi Nerevarjczyk, ale to hipoteza na dalszą część. Maruda to jest tu raczej przypadkiem, patrząc jak gra.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 4:04:28 GMT 1
No a co w tym dziwnego, że zmieniam zdanie i nie trzymam się sztywno swoich celów? Jest dokładnie tak, jak mówisz o tej 13 sobie poczytałem posty Paco i Topielicy, z czego wyszło mi, że skłaniam się bardziej ku niej niż ku niemu (i już bez przesady z tym graniem razem, akurat się trafiło, że razem weszliśmy w rozgrywkę, temu pierwsze wspólne interakcje, a potem oddaliśmy takie same głosy, kierując się podobną logiką). Przez kilka godzin śledziłem temat i finalnie puściłem w Topielicę, tym bardziej że był konsensus w mieście. Natomiast trochę zaczęło mi to podśmiardywać, że to tak łatwo przychodzi, zwykle miastowi się bronią trochę żwawiej, to raz, ale przede wszystkim, jak idzie strzał w mafiosę, to ktoś tam próbuje forsować inne typy. Tutaj łatwo poszło - temu post o wątpliwościach. Finalnie jednak zostawiłem na Topielicy, bo nie było lepszego typu, a chętnych na zmianę głosu brakło. Choć doceniam reakcje innych - po części temu też wrzucałem posta o wątpliwościach. No i tak, ten Paco najpierw napisał "nie", potem zmienił zdanie, nie wiem, kurde, czy to nie, było jakieś za szybkie i potem mu kazali trochę zbastować, czy sam przemyślał, czy huj wi co, mógłbyś się w sumie Paco Moncayo do tego odnieść. A reakcja Nigeryjczyka imo dość miastowa - nie żebym go całkiem uniewinniał, tym bardziej że obiecywał mi grilla, a nie dołożył się nawet do smażenia rybki, ale czy to oznacza, że mam z nim nie gadać? Spontaniczna masówka to był taki trochę żart, trochę nie. Pasowało mi to, że topielica leciała, jakby kworum się zebrało na ciebie czy marudę to też bym mógł na kogoś z was zagłosować, świat by się nie zawalił. Nigdy nie żartuj ze spontanicznej masówki
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 4:29:32 GMT 1
Przeglądam sobie posty i rzuciło mi się w oczy coś dziwnego. Magnus i topielica weszli dopiero dzisiaj rano, w odstępie mniej niż 2 godziny i Magnus w swoim trzecim poście, ale pierwszym już po pojawieniu się koleżanki pisze do niej: D4, kochana. Może mafia robi sobie z nas jaja, najpierw w ogóle nie pojawia się przez pierwszy dzień, a potem pisze D4, które można zrozumieć jako dzień czwarty, który jeśli przetrwają w komplecie to oznacza ich wygraną? No i przypominam ten niesławny post
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 9:51:52 GMT 1
dzień doberek kochani
idę dziś na Czerwoną Górę zajebać Dagoth Ura
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 10:28:27 GMT 1
git, działa forum w końcu, bo jakieś problemy od razu Paco Moncayo, co myślisz o wczorajszej wymianie Nigeryjczyka z magnatem?
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 10:39:02 GMT 1
nawet dzień dobry mi już nie mówi, zawiódł się na mnie i odciął i jeszcze wyzywa od Nigeryjczyków
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 10:50:42 GMT 1
o boziu
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 10:52:38 GMT 1
git, działa forum w końcu, bo jakieś problemy od razu Paco Moncayo , co myślisz o wczorajszej wymianie Nigeryjczyka z magnatem? nic nie wniosła
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 27, 2024 10:58:07 GMT 1
Po pierwsze przepraszam Was, że moja aktywność wygląda tak jak wygląda, pewne prywatne rzeczy mi się skomplikowały i nie jestem w stanie grać na tyle na ile bym chciał.
Nawet zacząłem dzisiaj robić jakąś analizę i kolorowanki (bo co to za mafia, bez moich kolorowanek), ale akurat jak miałem czas to się forum musiało spierdolić o chujstwo się nie zapisało.
Nie mam czasu tego teraz powtarzać, dzisiaj możecie mnie uwalić (wtedy, będę miał czyste sumienie, że nie zjebałem gry miastu przez moją nieobecność), ale potem przypatrzcie się Paco. Mówię o tym już od dawna, dzisiaj jak sobie pokolorowałem to niesamowite dla mnie jest, że Paco upierdolił dwóch niewinnych i jednocześnie nie ubił żadnego mafiozy. Z całym szacunkiem, ale z taką chujową celnością, to nawet jeśli jest niewinny to powinien polecieć do odstrzału, bo jak on zostanie do meczówki (a okaże się niewinny) to wiadomo, że strzeli niecelnie i przegramy właściwie wygraną grę.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 11:00:18 GMT 1
Po pierwsze przepraszam Was, że moja aktywność wygląda tak jak wygląda, pewne prywatne rzeczy mi się skomplikowały i nie jestem w stanie grać na tyle na ile bym chciał. Nawet zacząłem dzisiaj robić jakąś analizę i kolorowanki (bo co to za mafia, bez moich kolorowanek), ale akurat jak miałem czas to się forum musiało spierdolić o chujstwo się nie zapisało. Nie mam czasu tego teraz powtarzać, dzisiaj możecie mnie uwalić (wtedy, będę miał czyste sumienie, że nie zjebałem gry miastu przez moją nieobecność), ale potem przypatrzcie się Paco. Mówię o tym już od dawna, dzisiaj jak sobie pokolorowałem to niesamowite dla mnie jest, że Paco upierdolił dwóch niewinnych i jednocześnie nie ubił żadnego mafiozy. Z całym szacunkiem, ale z taką chujową celnością, to nawet jeśli jest niewinny to powinien polecieć do odstrzału, bo jak on zostanie do meczówki (a okaże się niewinny) to wiadomo, że strzeli niecelnie i przegramy właściwie wygraną grę. Wymieniłem Bressona i Marudę bardzo wcześnie, przyczyniłem się do linczu na Marudzie w znaczny sposób, idź i nie grzesz więcej.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 11:29:45 GMT 1
git, działa forum w końcu, bo jakieś problemy od razu Paco Moncayo , co myślisz o wczorajszej wymianie Nigeryjczyka z magnatem? nic nie wniosła a imo wniosło chyba to, żeby się przyczaić na Olisadebe (jeszcze doczytam), bo ten Nigeryjczyk mi się wydaje zbyt odklejony na mafiozę, w sensie on prowadzi te rozmowę, jakby rozumiał tylko 50% z tego, co się dzieje wokół niego (no offence), jakieś slipy dot setupu, jakieś małe nieogarnięcia, no bardzo ryzykowna gra jak na mafiozę chyba
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 11:44:21 GMT 1
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 12:40:39 GMT 1
Jakie dajesz szanse, że to Paco ostatecznie będzie, @magnus?
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:18:10 GMT 1
Przeczytałem całą edycję i wiem, że nic nie wiem
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 13:18:31 GMT 1
kurde, Nerevaryjczyk, daleko mi to wierzenia mafiozom, chociaż imo to się trzyma kupy, jestem w stanie w to uwierzyć, spoko, okej, luzik Więc załóżmy, że: - magnata niewinny, bo wajchował jako ostatni, to musiałby być OG move, żeby jako winny jebnął w innego mafiozę w takim momencie, wydaje mi się, że szczególnie on nie byłby rozliczany z mojej śmierci, już prędzej cesarz albo Paco. - Ty niewinny, bo to u góry, zresztą nie chce mi się rozkminiać - Paco imo finalnie git, fajnie wczoraj podszedł do gry po linczu, nie to, żebym dawał na full zielonego. Przyznam, że nie wczytywałem się w posty, bo zająłem się ostatnim, który został, czyli Olisadebe No i pisaliście o tej chimeryczności, graniu w swoją grę i tak dalej. Popatrzyłem w interakcję i z Bressonem się raczej klepali po pleckach, W postach Olisadebe nie wygląda to, jakby chciał mu zrobić krzywdę (raz się zgodził ze mną co do niego, ale to nie było clue posta), anyway znalazłem takiego posta: i mu na discordzie napisali jebnij w kogokolwiek i tak giniesz Wątpię, żeby to było w kogokolwiek. Głos Marudy miał jakiś cel, tylko cholera wie jaki. Znaczy pewnie chodziło, żebyśmy uznali rolę magnata za odwrotną niż jest w rzeczywistości. Bo można założyć, że Maruda walnął w niewinnego, ale można też założyć, że walnął w winnego, żebyśmy myśleli że wali w niewinnego. I można tak odliczać i pytać na którym poziomie odwróconej psychologii się zatrzymali. no i byłoby spoko, gdyby magnat się nie uniewinnił zajebiście wczoraj. wychodzi na to, że Oli kierował podejrzenia w stronę niewinnego, to raz, a dwa, że - jako mafioso - wykorzystywał sobie ten głos Marudy do tego, by rzucać cień na Magnata, z tym że nikt tego nie podłapał. no chyba ma mój głos dzisiaj, ale słucham innych propozycji
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 13:18:36 GMT 1
Jakie dajesz szanse, że to Magnus ostatecznie będzie, @paco?
|
|