|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:20:52 GMT 1
Jakie dajesz szanse, że to Magnus ostatecznie będzie, @paco? Nikłe
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:22:14 GMT 1
Jest to jedna z pierwszych moich gier tutaj, ogólnie w mafię gram od bardzo dawna, jednak tam gdzie grywałem była całkiem inna intensywność, ale nie nazwałbym siebie nowicjuszem. Właśnie tam nauczyłem się grać pisząc mniej, ale dłuższych postów, dlatego też na samym początku gry zwykle się do tego przyczepiam. Przez te lata gry już widywałem edycje (ale nie tutaj), gdzie mafia grała trochę pod publiczkę, stosując odwróconą psychologię itp. Wczoraj mi się coś takiego rzuciło w oczy (co ciekawe napisał to magnus, a broniła go topielica), ogólnie oni faktycznie grają tak jakby razem od samego początku, do tego razem zagłosowali. Jeśli chodzi o tego trzeciego z głosujących na Zduńskiego, to Moncayo mógłbym zarzucić to samo co zarzucałem Bressonowi, czyli pisanie krótkich, mało wnoszących postów, jeszcze część w obcym języku. To pierwszy dzień, więc tropów za bardzo nie było, więc tego się doczepiłem, a wybrałem Bressona dlatego, że francuskiego nie znam w ogóle, a hiszpański na jakimś tam podstawowym poziomie jest mi znany (i też bardziej ten język lubię). Jakbym miał ich uszeregować, to jest to dość trudne i muszę ich trochę poczytać. Zasadniczo zgadzam się z tym, że w tej trójce jest mafiozo (choćby z racji samego rachunku prawdopodobieństwa), ale myślę, że warto przyjrzeć się również na drugie miejsce wczorajszego głosowania czyli parka głosująca na Młodego Cesarza: Maruda i magnata. Śmiem twierdzić, że w całej tej piątce (Moncayo, magnus, topielica + Maruda, magnata) może być nawet dwóch mafiozów. Oboje ostatni grają w sumie dość podobnie, choć Maruda zaczął pisać dłuższe posty, a to lubię Ten post Olisadebe bardzo śmierdzący, zwłaszcza końcówka - wskazywanie na 5 graczy, jeden co prawda mafioza, ale jego lubi czytać xd
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:23:15 GMT 1
O, spontaniczna masówka na Marudę? To zapisałem sobie jako plus Neveryajczyka, mało czasu było ale głosowania w tej edycji są bardzo bliskie a on miał dobrą pozycję wtedy w mieście. Rzucały tak o bez wywołania swojego na pożarcie? Idk do przemyślenia.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:24:05 GMT 1
Dlaczego, Cesarzu, tak zszedłeś z Olisadebe? Ja byłbym za nim. A to mam na plus do Olisadebe. Wczoraj gdy nabardziej na grillu był Carlsberg Bresson zwraca uwagę na Olisadebe. Może szachy 5D.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 13:24:55 GMT 1
Podsumowując - na ten moment bardziej skłaniam się do głosowania dziś na Olsiadebego (ale ten głos na Bressona w d1 mi ryje łeb powiem szczerze). Czekam na opinie meganty, z nim się najbardziej liczę.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2024 13:28:22 GMT 1
via mobile
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 13:28:22 GMT 1
Jakie dajesz szanse, że to Magnus ostatecznie będzie, @paco? Jest u mnie na trzecim miejscu
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2024 13:30:04 GMT 1
via mobile
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 13:30:04 GMT 1
Co do Olisadebe jeszcze, to rozpoczął podobną próbne przetrwania do Bresson, czyli sorki, mnie nie ma, ale skaczcie sobie do gardeł
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 13:35:30 GMT 1
No i cool
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 13:59:00 GMT 1
A jakiego miałem slipa dotyczącego setupu? kurde, Nerevaryjczyk , daleko mi to wierzenia mafiozom, chociaż imo to się trzyma kupy, jestem w stanie w to uwierzyć, spoko, okej, luzik Z tymi cytatami mi chodziło o to, że Maruda w życiu nie wymieniłby dwóch mafiozów wymieniając dwie osoby (xd), a Francuz już sobie robił pode mnie podchody powoli
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 14:22:29 GMT 1
Chodzi mi np. te międzymafijne remisy, których nie mogło być i chyba jeszcze coś wcześniej, coś równie niewinnego, ale nie pamiętam, nie mogę znaleźć, może to już moje projekcje.
Ale przeglądałem na szybko i np. na teoria Olisadebe, że piszę do Topielicy D4, bo rozmawiamy, na kurwa forum mafii, o tym, że w D4 coś tam się stanie, dalej na głos.
No i jeszcze spodobał mi się jeszcze Twój post z tym, że Bresson pewnie będzie trzecim mafiozą, a to było rzucone dość wcześnie i chyba jednak niespodziewanie, jeśli chodzi o rozgrywkę.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 14:23:15 GMT 1
Z tymi cytatami mi chodziło o to, że Maruda w życiu nie wymieniłby dwóch mafiozów wymieniając dwie osoby (xd), a Francuz już sobie robił pode mnie podchody powoli Trzyma się kupy Twoja argumentacja, nie posty Marudy, więc piona.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 15:57:16 GMT 1
Martwi mnie nieobecność meganty
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 16:15:58 GMT 1
A kogo rozkminiasz w ogóle, Paco?
Magnat często się wieczorami zjawiał
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 16:56:19 GMT 1
Dobra, posłałem swój głos, na Olisadebe, i się zwijam bawić. Będę miał dostęp z telefonu, ale nie planuję siedzieć specjalnie.
Miłej soboty, kochani <3
|
|
|
Post by magnata on Apr 27, 2024 17:08:07 GMT 1
Pany, w pracy dziś jestem do północy, po wczorajszej dyskusji z Boziom wrzuciłem na niego głos, będę w miarę możliwości starał się tu wejść i coś napisac
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2024 17:14:34 GMT 1
via mobile
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 17:14:34 GMT 1
Kurde to weź daj na Olisadebe, a jutro sprawdzimy Nigeryjczyka, żeby się jakiś z dupy remis nie trafił (chociaż jak miałby być między nimi, to git).
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 17:44:23 GMT 1
A kogo rozkminiasz w ogóle, Paco? Magnat często się wieczorami zjawiał Olisadebe i Neveryjczyka, głos mam na Emsim
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 18:04:55 GMT 1
Chyba nic innego dziś się nie wydarzy, Emsi wygląda na to, że odpuścił.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 18:15:48 GMT 1
serio ktoś mnie w ogóle rozważa? tzn. poza magentą jestem zraniony
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 27, 2024 18:24:32 GMT 1
No to jak nie ty to Olisadebe
|
|