|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:25:45 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:25:45 GMT 1
dla mnie problemem jest to, ze przed linczem jak chuja wiadomo temat jest uwalniany, a po linczu jak moznaby podyskutowac to sie ogranicza do paru minut i zamkniecie, ja to bym dyskusje prowadzil wlasnie po linczach, a nie przed
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:26:21 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 3, 2024 23:26:21 GMT 1
Dla mnie już w ogóle jakiekolwiek danie mafii czasu przed grą czy podforum to żart:( na żywo nie ma czegoś takiego Na żywo to inna gra ;p
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:29:37 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:29:37 GMT 1
zalezy jak kto gra, tutaj malo jest graczy ktorym ta przerwa rzeczywiscie cos daje w odbiorze rozgrywki, nie wiem może Kleyo to pomagało nadrobić temat, może Tomuś dzięki temu mniej marudził, ale wiekszosc albo i tak gra wtedy kiedy może/chce (ja, Antura, Monti) albo gra przez cały dzień (Low, Kshaq, Kacper). Nie wiem, kto tak jeszcze jakoś mocno analizuje, może Piernik. Mnie dużo bardziej psychicznie wyniszcza dlugosc rozgrywki niz intensywnosc. A lincz/mord codziennie chociaz daja jakis zastrzyk dopaminy
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:40:54 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 3, 2024 23:40:54 GMT 1
Generalnie i tak głównie będzie grane 24/0 z racji wielkości rozgrywki.
Ale taka gierka na 21 graczy w trybie 24/0 no to chyba tylko limit postów 70~, tajne, bez fazy wajchy.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:47:37 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:47:37 GMT 1
i zabrać kurwa jawne bo się kurwa ludzie w rozwoju cofają do czasów zejścia z drzewa łącznie z niżej podpisanym a może przede wszystkim Jawne wplywają korzystnie na wygrywane miasta.
ALE
Abstrahując od wygranych i przegranych.
Jawne - chami i prostacy Tajne - większa kultura
Więc jeżeli tajne zwiększają poziom rozgrywki w sposob etyczno-moralny, to cóż.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:49:17 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:49:17 GMT 1
zalezy jak kto gra, tutaj malo jest graczy ktorym ta przerwa rzeczywiscie cos daje w odbiorze rozgrywki, nie wiem może Kleyo to pomagało nadrobić temat, może Tomuś dzięki temu mniej marudził, ale wiekszosc albo i tak gra wtedy kiedy może/chce (ja, Antura, Monti) albo gra przez cały dzień (Low, Kshaq, Kacper). Nie wiem, kto tak jeszcze jakoś mocno analizuje, może Piernik. Mnie dużo bardziej psychicznie wyniszcza dlugosc rozgrywki niz intensywnosc. A lincz/mord codziennie chociaz daja jakis zastrzyk dopaminy Można też grac jak na discordzie.
48/0 1 doba - lincz 2 doba - mord @volverin, co Ty na to?
Chyba ten system by lepiej pasował do Grubolskiej, niz te zamykanie tematu na 24. Jak patrzę po dynamice i uspokojeniu/wzrostach.
W dniu po linczowym, na dniu mordowym, mozna by spokojnie pogadać, bo nie byłoby wajchy, nie byłoby jobla na głosowanie, sytuacja by sie stabilizowała, na dyskusje. A potem znowu wzrost dynamiki i kociokwiku w dniu linczowym.
A obecnie jest tylko kociokwik.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:50:16 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:50:16 GMT 1
Mówisz ze 24/0 to gra tylko dla wjebańców.
A spojrz na te edycje 24/24.
Wchodzą ludzie trolluja i sobie kreca beke.
I jaka to roznica? Nikt nie wykorzystuje tych przerw by wykonac prace, przeprowadzic sledztwo, zrobic obczajki, tylko ludzie wchodzą i tak rzakdo, robia rozpierdol i powtórka raz za razem.
Twoj system nie daje tego efektu, jaki bys chciał. Wrecz odwotnie.
Ludzie sie regeneruja by znowu sobie przyjsc potrollowac i zrobić z tematu gówno. xd za przeproszeniem
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:51:21 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:51:21 GMT 1
Jakbym ja grał w tej edycji, to też bym nie wykorzystywał tego nadmiarowego czasu na cokolwiek i tak bym wchodził z przypadku sobie zagłosowac i pogadac na tu i teraz. Ale to też enforcuje, że obecny system w zasadzie nic nie daje. : d (A zakladam ze on cos ma dawać).
Oczywiscie daje mafii, ale staram sie to oceniac spoza mafia/miasto, tylko o ogólnej dynamice i jaki to ma wpływ na styl gry, dynamike gry, jakosc gry i jakosc samych dyskusji.
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:04:52 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 0:04:52 GMT 1
CHUJKI MNIE MUSZA PRZESTAC MORDOWAC TO SIE ZROBI PORZADEK W TEMACIE
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:26:32 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 4, 2024 0:26:32 GMT 1
w ogole ja przez cala edycje ani jednego linczu nie zagralem normalnie bo albo bylem w robocie, albo w sobote na urodzinach pilem wodkie, albo w niedziele zdychalem z goraczka i ledwo zylem, dzisiaj znowu w robocie co sygnalizowalem, nie przegladalem tematu co bylo dosc jasne, tylko bawilem sie glosowaniem co jakis czas zerkajac co sie dzieje, a ci sobie ubzdurali ze to mafijne. ciekaw jestem jak bedzie gra kurwiego wygladala teraz jak nie bedzie mial sie nad kim pastwic
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:51:58 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 0:51:58 GMT 1
w ogole ja przez cala edycje ani jednego linczu nie zagralem normalnie bo albo bylem w robocie, albo w sobote na urodzinach pilem wodkie, albo w niedziele zdychalem z goraczka i ledwo zylem, dzisiaj znowu w robocie co sygnalizowalem, nie przegladalem tematu co bylo dosc jasne, tylko bawilem sie glosowaniem co jakis czas zerkajac co sie dzieje, a ci sobie ubzdurali ze to mafijne. ciekaw jestem jak bedzie gra kurwiego wygladala teraz jak nie bedzie mial sie nad kim pastwic No mafia robi to co zawsze uwazalem za optymalne: zabijasz top-aktywne osoby (Pshemo, Lowrider, ja), a zostawiasz tych, którzy nie maja tyle czasu na gre albo którzy grają... chaoycznie (Kurwiszon miastowy taki jest, Monti miastowy taki jest). I z tego lecą ostre profity, bo mozna Ciebie zalatwic : d
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:52:43 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 0:52:43 GMT 1
Wyjatkowo siebie stawiam przed szereg, ale mnie tez raczej mozna liczyć w osoby nie-aktywne, ktore nie ogarniaja co sie dzieje i moga łatwo myslynchowac. Ze mnie ta wartosc dodana, ze ja latwo dre morde o tozsamosci, o to czemu kto co i jak, o robienie list, o porządkowanie, a to ostatnie czego mafia chce
Ale tez raczej da sie mnie łatwo wykorzystac (Maratońska chociażby, albo Edycja na Mafia Universe)
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:58:53 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 0:58:53 GMT 1
Tak czy siak zlinczowanie Egze to tutaj zbrodnia.
Gary, ech, jeszcze rozumiem by go podkurwic XD ale to nie ma wartosci samej w sobie.
W sensie, przeżyte to zostalo juz w Slepokulawej (ciut, tam walono w stany srednie), a potem w Politycznej (walenie w Topperów)
i tutaj tez to przezyto z 2 linczami... i zamiast przejsc w porzadkowanie i glonarium, to pozostano przy Topie.
Przynajmniej moja teoria z anty-core sie zrealizowala, bo faktycznie kazdy dostaje press, kazdy dostaje lepe, i nawet Sienhale Njaye i inni maja duzo do mowienia i duzo do gry ;d i nie ma immunitetu.
Ale immunitet nie powinien leciec na super nicki, a na supper effort i zaangazowane, a tutaj to leca lepy za to.
Gdyby zabic Lewkonia (nawet miastowego) zamiast Garego
I zostawic Garego i Egze
To mafia musialaby w nich mordowac,
I by miasto było 2 dni do przodu, bezp onoszenia specjalnej straty (Lewkon, ktory sobie wyzywa i chamuje na chillerce) ;d
no zadnego zysku nie ma z Garego/Egze.
Egze zbyt dobrze sie trzymal pressowo i energetyznie - a jako Gepetto i Vice to kurwa zjazd byl potezny. Egzego mozna bylo w zalozeniu mafii zostawic na potem, to by jego mafijnosc powinna wychodzic. Nawetj ak w discordowej.
Z Garym bardziej skomplikowana sytuacja, ale nawet zakladajac ze nie ma lepszych celow, mozna bylo zostawic go pod sytuacje meczówkowe
A tutaj kurwa takie dwie lepy na ryj XD
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 0:59:39 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 0:59:39 GMT 1
No nic, jest ochota na pisanie glupotek na cmentarzu za poleceniem volva to znaczy ze jest energia na następna edycje xd gorzej ze mial byc klasyczek w nastepnej edycji z mordami co 2 dzien i w ogóle ale cóż, bedzie trzeba to przezyć
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 1:06:16 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 4, 2024 1:06:16 GMT 1
no ja osiem razy tlumaczylem, ze poswiecilem Motylka zeby Gary nie zlecial, a oni tego nie przyjmowali do wiadomosci i najpierw zlinczowali Garego, a potem mnie, który poswiecilem swojego niewinnego, by go wczesniej ratowac.
z ta energetycznoscia w mojej grze to sto procent racji, to jest cos, co mi trudno odwzorowac w mafii jak dobrze nie wejde w rozgrywke, chyba tylko jako Wojek mi sie to jako tako udawalo, ale tam sie pilnowalem na kazdym kroku plus bylo oparcie na montim.
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 2:05:15 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 2:05:15 GMT 1
no ja osiem razy tlumaczylem, ze poswiecilem Motylka zeby Gary nie zlecial, a oni tego nie przyjmowali do wiadomosci i najpierw zlinczowali Garego, a potem mnie, który poswiecilem swojego niewinnego, by go wczesniej ratowac. z ta energetycznoscia w mojej grze to sto procent racji, to jest cos, co mi trudno odwzorowac w mafii jak dobrze nie wejde w rozgrywke, chyba tylko jako Wojek mi sie to jako tako udawalo, ale tam sie pilnowalem na kazdym kroku plus bylo oparcie na montim. Tak, +1 byczqu, duza aktywnosc okolinczowa bardzo czesto wskazuje na miastowych, a mafia to sie cyka
Tak samo jak w Testamentowej (?), gdzie wajcha addict zleciał, i tam nie mialem zlej krwii dla miastowych, bo alternatywa byl braton Creed ;d MVP edycji, wiec jak dynamika wyjdzie taka jak wyjdzie (lincz miedzy 2 miastowymi) to dmg control jest super PROPS (zostawienie gracza ktory wiecej do edycji wlozy niz mniej ;d sorry farciarz)
no ale takie mowienie oczywistosic, ale coz, z kazdej edycji trzeba cos wyciaganac, wiec trzeba powtarzac
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 2:05:41 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 2:05:41 GMT 1
Ale juz widac gdzie szukac wspolpracy w przyszlych edycjach xd
krzyczec o pewne nicki i z nimi sobie koncypowac, bez zalozenia ze sa niewinni oczywiscie i z jakims tam pressem na mafia-check hmmmmm
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 2:06:44 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 2:06:44 GMT 1
ale to i tak na plus.
Mocna i bliska wspolpraca z mafiozami albo wypierdala ich na swiecznik (musza opiniowac), albo wiaze ic hopinie (stworzy stalosc), albo robi problem mapy gry.
Bo tak sobie poklocic sie, ponapierdalac, poskakac, to dla mafii latwiejsze niz koherencja w ladnej wspolpracy .
(ale tak, jest jeszcze ten 2 szereg mafijny gdzie latwo sie kryc, ale ten 2 szereg malo wspolpracuje z topperami, bardziej sie tylko doklada)
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 6:46:23 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 6:46:23 GMT 1
a z szukania mafii, hmm, biorac pod uwage ze meczowka lada lada i w meczowce przy 4 mafiozach mafia moze to pyknac od tak
to pewnie 2 ostatnie lincze bym parowal w kolejce, jak X to X jak Y to Y i tyle, szukajac wsrod podobnych wzorców, by mafia nie ukradla linczu i by przy ledwie-istniejacej przewagii miasta juz klepnac calosciowy mini-plan
|
|
|
Ogólny
Oct 4, 2024 6:46:35 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 4, 2024 6:46:35 GMT 1
oczywiscie z zalozeniem ze w tej parze w 1 linczu jest niewinny
|
|