|
Post by DJ Bobo on May 15, 2020 18:01:03 GMT 1
Nie zmienia się zasad gry w jej trakcie kolego - albo pisałem, albo nie. Mnie twoja wypowiedź np. pachnie CO NAJWYŻEJ pobieżnym przejrzeniem postów, a nie wnikliwą analizą, która zasługuje na podzielenie się ze światem. Masz rację i to była co najwyżej analizka niż analiza (sam nigdzie nie napisałem, że to była wnikliwa analiza, manipuluj dalej), Od początku pisałem, że między wami nie ma BEZSPOŚREDNIEGO kontaktu. No nie no, gościu, gubisz się w semantyce zdania, które sam złożyłeś. Nie pisałem DO kmicica - pisałem O kmicicu, czyli dokładnie to, o czym mówiłeś w swoim poście. Może i się czepiam, ale w chuju to mam, bo mam rację.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 18:01:30 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 18:01:30 GMT 1
Widzisz, to jest mój problem z Tobą - dywersyfikacja zaufania. Też analizowałem to głosowanie, zresztą ktoś tam zrobił zajebista rozpiskę i jest jeszcze jedna osoba, która pominąłeś, a zrobiła to samo o 20:59 - Szyfrant Zielonka, dlaczego o nim nie napisałeś? w ogóle co sądzisz o tym? Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Osiecka stwierdziła, że na bank (99%) musiała tu być mafia, więc na pewno jest to Leclerc xD sam jak uważasz, jest tu jakaś mafia, jeśli tak to kto najprawdpodobniejszy? i czy celowałbyś w taką osobę już jutro lub nawet dzisiaj? Timing tego głosowania jest w opór ważny, nie wiem czy będąc w mafii byłbym na tyle odważny, żeby przy takich zasadach odwalać narażonego swojego już przy pierwszym głosowaniu - przecież ten Kandydat był w opór z kupra, pojawił się bardzo późno, a głosy z Redzika zaczęły też schodzić. Bardziej bym widział Leclerca jakby zmienił głos, a ten go trzymał twardo od 18:07, robiąc stan 6-3 na rzecz Kukuczki, jeśli jest w mafii to ma cojones. Osieckiej nie ufam, nie zgadzam się z jej typami, ale jednocześnie tak, Akwarel jest dla mnie chodzącym uosobieniem niewinności, jeśli jest w mafii to ja mogę tylko zdjąć czapkę z głowy, więc tutaj jest, drogi Konsultancie wybór między Tobą, a Leclerciem, dlatego też bardzo bym chciał, żeby Eklerek zrobił w końcu cokolwiek w tym mieście, póki co z całą szczerością, miałbym więcej żalu w sobie linczując Ciebie niż jego - pewnie żaden z nas by się tego nie spodziewał, co?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 18:02:05 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 18:02:05 GMT 1
Ok, już odpowiedział. To był trolling Bękarcie, jeśli chcesz, żebym oznaczał. Dziękuję, może jeszcze się polubimy.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 15, 2020 18:03:09 GMT 1
Ale sie jeblem, wiadomo, 15 may (ta ostatnia data)
Rozstaw aktywności Bobo
Ktoś ma jakieś uwagi? hmm
o kurwa, skandal, że raczyłem w piątek nie siedzieć cały dzień przed kompem przy ładnej pogodzie, piszę do MG żeby mnie zbanował za to
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 18:03:17 GMT 1
W każdej chwili mogę podać znak pokoju.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 18:03:31 GMT 1
szostybekart, czyli chyba jednak lepiej wpierw sprawdzić Osiecką, która do linczu na Kandydacie nakłaniała, c'nie?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 18:08:38 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 18:08:38 GMT 1
Nie będę się deklarował przed mordem mafii, mam też pewne opory przed jednoznacznymi stwierdzeniami w kierunku najbardziej aktywnych osób - mały margines błędu.
Jednocześnie nie wyobrażam sobie walić jutro w Modricia/Kmicica/Leclerca, uważam że powinniśmy jednak włączyć hard mode, najwyższa na to pora.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 18:12:56 GMT 1
Konsulant pierdoli, ale założenie, że wśród głosujących dnia pierwszego na Kukuczkę jest mafiozo to zbyt ryzykowna sprawa, do tego nie wiem czemu Akwarelista i Durda wybielają tak kategorycznie Bękarta i Konsultanta. Kmicic/Bobo/Shepard, ew. Marian. Miałeś wymienić winnych, a nie niewinnych.
Osiecka, ja Konsultanta nie wybielam. Natomiast przyjąłem założenie miasta, że jest niewinny. Nie wiem kto to jest i nastukał tyle postów, że nawet mi się nie chce sprawdzać, czy był naturalny tego pierwszego dnia czy nie. Jego kolor i tak mi nie zmienia optyki na Leclerca, który gra przyczajonego mafiozę i twierdzę to nie tylko ja, ale zauważyło to też kilku innych graczy dzisiaj.
Spoko, ja Leclerca mam w gronie głównych podejrzanych od pierwszego dnia, i byłem chyba pierwszy, który pisał o hamulcu. Teraz już wiem, że to hamulec ewidentny. Klucz Sznudzieckiej: Duża część mafii znajduje się w gronie podejrzanych osób, które głosowały dnia pierwszego na Kandydata. Musimy zawęzić linczowanie do tego grona, aby zmniejszyć ryzyko i zwiększyć prawdopodobieństwo. Jest to METODA MATEMATYCZNA. W gronie tych podejrzanych osób są Durda, Shepard, Marian, Kmicic i Bobo. Kmicica uniewinnia to, że głosował, gdy lincz był już przyklepany, a poza tym może dziś wylecieć za punkty karne, zatem Marian, Kmicic, Bobo lub Shepard. Myślę, że najkorzystniej będzie zaatakować na razie Mariana. W mafii najpewniej jest też Leclerc, ale to sprawa dla detektywa. Osiecka a co powiesz na moją dość odważną tezę, że w g1 mafia wcale NIE PLANOWAŁA ZA WSZELKĄ CENĘ BRONIĆ KUKUCZKI? Uważam, że w gronie osób głosujących na Kukuczkę może być jakiś mafiozo, i jest to najpewniej Leclerc, ale to sprawa dla detektywa. No dobra, widzę, że wszyscy już zaczęli zmnieniać na Bobo, mój plan był taki: Marian wini Bobo i pół gry spędza na tym, by się z nim przekomarzać. Wczoraj Marian bardzo mocno nawołuje do linczu na Kukuczce, a dzisiaj? Dzisiaj mimo że wciąż wini Bobo, to ani razu nie wspomniał, by go zlinczować, tym bardziej w ten sposób w jaki nawoływał do linczu na Kukuczce. Nawet go spytałem: Marian, kogo chcesz linczować? A on nie odpowiedział, pominął to pytanie. Chciałem potrzymać Mariana na świeczniku do tej 16, kiedy to ma przedstawić swoje wnioski, i jeśli by w nich nie napisał: DZISIAJ LINCZUJEMY BOBO, to oficjalnie uznać, że ten konflikt był ustawiony i obydwaj są w mafii. Wejdę na kolanach na Jasną Górę, jeśli okaże się, że Piękny Marian nie jest w mafii. Wczoraj zarzuciłem mu, że wdaje się w przepychanki tylko z DJ Bobo - zaczął się wdawać w lekkie przepychanki z Durdą. Zarzuciłem mu dzisiaj, że nie nawołuje do linczu na Bobo, mimo że wcześniej nawoływał agresywnie do zlinczowania Kukuczki - zaczął nawoływać do linczowania Bobo. Spytacie - przecież nie minęła wówczas połowa dnia, może chciał to zrobić później? Otóż celowo z tego powodu zadałem mu pytanie: mafiacorner.boards.net/post/10803/threadNie odpowiedział, mimo że odpowiadał na pytania zadane w tym samym czasie - trochę wcześniej i trochę później. Przypominam, że wówczas miał 4 głosy na sobie, a DJ Bobo bodaj żadnego. Do tego nie ma w jego grze żadnego przekroju, nie ma analiz, które zawierałyby jakieś szersze odniesienia, tak jak robi to Sznudzian (słynny klucz Sznudziana) czy Durda (ostatnia analiza, której ciąg dalszy nastąpi). To znaczy jest to założenie, że kilku mafiozów odwlekało głos, i podał tych graczy, którzy zagłosowali późno przy G1. Dobra: tylko na jakiej podstawie ocenił, kiedy jest późno i w ogóle dlaczego według niego ma to większy sens niż rozpatrywanie mafii na podstawie tego, kto podejrzany głosował na Kandydata? To jest bardzo sztuczna analiza przekrojowa. Pisał też do mnie, że METODA MATEMATYCZNA nie ma sensu, posługując się przedziwną argumentacją. mafiacorner.boards.net/post/10821/threadI te dziwne, sztuczne konotacje z Kukuczką, który go wybielał, wspominając mimochodem, że może być w mafii. Zawsze w ostatnim akapicie, zawsze na końcu, zawsze w otoczeniu słów "ewentualnie", "albo". No po prostu nie wyobrażam sobie mafii bez Mariana. A linczowanie Kmicica w tym momencie nie ma najmniejszego sensu. Metoda matematyczna, na której chcesz się oprzeć nie zakłada sytuacji, jaka była w mieście w okolicy głosowania. Bo np. taki głos Kmicica z Redzika na Kandydata był wrzucony na 2 minuty przed końcem, gdy stan głosów wynosił 9-6 dla Kandydata, nie może być tak samo traktowany jak mój głos, który był głosem nr 3 ani głosem Twoim, Shiffrin i Sheparda, które były oddawane wtedy, gdy wynik był na styku. Co Ty na to?
Co sądzisz o mojej uwadze odnośnie czasowym rozkładu głosów? Czy mafia trzymała więcej niż 3 głosy na sam koniec?
Ale tu chodzi tylko o zawężenie grona podejrzanych. Należy zawęzić je do pięciu osób, a w zasadzie czterech. Następnie należy wziąć pod uwagę inne czyniki i zdecydować, kogo z tej czwórki zlinczować najpierw. Durda wziął pod uwagę inne czynniki i zdecydował, że leci Bobo. Potem może polecisz Ty, może Shepard. A przy okazji kolejnych głosowań zaczną pojawiać się kolejne dane i to pomoże opracować nam bardziej zaawansowaną metodę matematyczną. Metoda czasowa jest znacznie bardziej ryzykowna niż metoda matematyczna. czy dodawać jakikolwiek komentarz odnośnie tego mafijnego gnoju, jaki zrobiła w całym temacie Osiecka?
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 18:15:38 GMT 1
czy dodawać jakikolwiek komentarz odnośnie tego mafijnego gnoju, jaki zrobiła w całym temacie Osiecka? Tak, poproszę.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 18:16:13 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 18:16:13 GMT 1
Ale sie jeblem, wiadomo, 15 may (ta ostatnia data)
Rozstaw aktywności Bobo
Ktoś ma jakieś uwagi? hmm
o kurwa, skandal, że raczyłem w piątek nie siedzieć cały dzień przed kompem przy ładnej pogodzie, piszę do MG żeby mnie zbanował za to Ale to co robisz jak jest pandemia, chodzisz do ogródka piwnego czy nad Zegrze jeździsz?
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 15, 2020 18:18:53 GMT 1
Odwiedzam park, który mam naprzeciwko, żeby pies mógł się wybiegać, a inny pies nie wręczył mi mandatu za picie piwka. Bardzo przyjemne miejsce, zapraszam jak ktoś będzie przejazdem.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 18:21:15 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 18:21:15 GMT 1
Kumam, to chyba duży park i duży pies w takim razie.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 15, 2020 18:22:40 GMT 1
2x tak
A poza tym, rozumiem, że fajnie sobie nabijać interakcje na typie, którego pół miasta (i mafia) chce zlinczować, ale punktów za to chyba nie dostaniesz.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 18:31:22 GMT 1
czy dodawać jakikolwiek komentarz odnośnie tego mafijnego gnoju, jaki zrobiła w całym temacie Osiecka? Tak, poproszę. ok, zatem najpierw pisze, że założenie iż wsród głosujących na Kukuczkę w g1 jest mafia jest zbyt ryzykowne, po czym PIĘĆ MINUT PÓŹNIEJ odpowiada Durdzie, że ma Leclerca, czyli właśnie jednego z tychże głosujących za głównego podejrzanego xD uniewinnianie Kmicica, bo zagłosował, gdy już wynik był przyklepany xD wybranie sobie Durdy, Sheparda, Mariana, Kmicica i Bobo, czyli 5 graczy z grona 10 osób, które zagłosowały na Kandydata w ramach podejrzanych. W METODZIE MATEMATYCZNEJ, NO KURWA. dodanie z dupy znowu Leclerca. "ale to sprawa dla detektywa" - a może reportera, pajacu? xD nagle zmiana z pizdy (czyli klasycznie) stanowiska, że jednak musi być mafia wśród głosujących na Kukuczce w g1 xD znowu "SPRAWA DLA DETEKTYWA", czyli "PATRZCIE, JAKA JESTEM POMOCNA, POMAGAM MIASTU, A DOKŁADNIEJ RZECZ BIORĄC DETOWI WYBRAĆ, KOGO SPRAWDZIĆ, BO TO NA PEWNO MAFIA" xDDDD "genialna" teoria, że konfikt Bobo z Marianem jest ukartowany i to się kłóci dwóch mafiozów xD Marian nie robi analiz, jak ja kurwa robiłem ankietę, czyja z wtorkowych analiz jest najnaturalniejsza, moja, Sznudziana, Pikachu, Osieckiej, czy właśnie Mariana xD w ogóle typ co kilka postów praktycznie robi małą lub dużą analizę, nawet potrafi przeanalizować swoje zachowanie w kontekście niewinności "Ale tu chodzi tylko o zawężenie grona podejrzanych. Należy zawęzić je do pięciu osób, a w zasadzie czterech. Następnie należy wziąć pod uwagę inne czyniki i zdecydować, kogo z tej czwórki zlinczować najpierw. Durda wziął pod uwagę inne czynniki i zdecydował, że leci Bobo. Potem może polecisz Ty, może Shepard. A przy okazji kolejnych głosowań zaczną pojawiać się kolejne dane i to pomoże opracować nam bardziej zaawansowaną metodę matematyczną. Metoda czasowa jest znacznie bardziej ryzykowna niż metoda matematyczna." klasyczne bezrefleksyjne ustawianie kolejki do linczu. ktoś poleci niewinny? chuj z tym, teraz leci ten, zero jakiejkolwiek logiki, ciągu myślowego, zakładania różnych ścieżek wyboru, gdy ktoś będzie niewinny lub winny. jebać to, mają lecieć tacy graczy i tyle. dramat. płacz, że Leclerc, Marian i Shepard się przyjebali do mafijnego glona Kmicica, który wyszedł z nory i zostawił po sobie wiele smrodu - ci przebrzydli gracze zmówili się przeciwko biednemu glonowi, na pewno są w mafii xDDDD
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 18:36:27 GMT 1
zamiast metody matematycznej proponuję zwykłą metodę klapsa na dziąsło i kopa w dupę dla Osieckiej, na pewno będzie bardziej skuteczna.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 18:36:40 GMT 1
Agnieszko, tłumacz się.
uniewinnianie Kmicica, bo zagłosował, gdy już wynik był przyklepany xD
Czemu go uniewinniasz za to, że dał ostatni, nieistotny głos na Kandydata?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 18:38:38 GMT 1
JEDZIEMY Z KURWAMI
|
|
|
Post by Volverin on May 15, 2020 18:39:13 GMT 1
Aktualny stan glosowania:
DJ Bobo [7] – Austriacki Akwarelista, szostybekart, Agnieszka Osiecka, Kmicic, Edward Durda, Piękny Marian, Charles Leclerc Agnieszka Osiecka [2] – Konsultant Play, Pikachu Kmicic [1] – Shepard Piękny Marian [1] – DJ Bobo
Nie zagłosowali: Sznudzian , Luka Modric, Szyfrant Stefan Zielonka
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 18:49:32 GMT 1
Lol, przecież nie uniewinniam Kmicica, gdyż znajduje się w gronie czterech podejrzanych z linczu na Kandydacie. Uważam jednak, że próba zlinczowania go teraz jest błędem. I nie tylko ja zwracałem uwagę na to, że głosował już, gdy lincz był przyklepany. Natomiast Konsultant niech dalej wypisuje co mu się tylko podoba, popieram to, za cholerę nie potrafię wyobrazic sobie, że taka beznadziejna analiza mojej winy to wsyzstko, co ten człowiek potrafi napisać, ale do tego mam nadzieję przejdziemy w kolejnychh dniach.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 18:52:26 GMT 1
ok, zarzut odnośnie analiz Mariana jest taki, że brak szerszego odniesienia, ale to też mi się absolutnie nie dodaje. Żarty się skończyły. Nie będę owijał w bawełnę, bo niektóre dzbany zarzucają mi coś, czego zwyczajnie w świecie nie rozumieją. Nie potrafią pojąć, że przy każdej większej analizie na przyszłe dni trzeba mieć pewnie założenia, na których trzeba tę analizę oprzeć. Niektórzy nie rozumieją też, że pierwszego dnia można rzucać oskarżenia z dupy i obserwować, kto jak na to zareaguje. Nie rozumieją też, że w sytuacji, kiedy idzie na kogoś masówka a ktoś inny zaczyna go bronić, to nie znaczy, że ten ktoś uważa go za niewinnego, tylko chce sprawdzić, co może się zadziać w związku z jego obroną. Nie rozumieją, że lepsze jest zadawanie pytań, dawanie prztyczków, niestandardowe działanie niż powielanie opinii innych, podczepianie się, wyśmiewanie czyichś argumentów. Wklejam luźno pokolorowaną listę, nie będę teraz poświęcać mojego czasu na niewinnych i skupię się na czerwonych i pomarańczowych: DJ Bobo szostybekart Agnieszka Osiecka spoderman Piękny Marian Mikaela Shiffrin Jerzy Kukuczka Philip Marlowe Charles Leclerc Edward Durda Austriacki Akwarelista Shepard Sznudzian Doktor Redzik Kmicic Luka Modric Szyfrant Stefan Zielonka Konsultant Play PikachuSzyfrant Stefan Zielonka- o jego dziwnym zachowaniu w trakcie głosowania już napisałem. Chciał remisu miedzy mafiozami, a w ostatniej minucie dał głoś na niezagrożonego Marlowe w sytuacji, gdy Kandydat miał już dużo więcej głosów od Kukuczki. - grę rozpoczął od obserwacji i czytania forum, jednak postanowił się nie odzywać. W międzyczasie zaczął obserwować (klikając follow przy nickach) kilku graczy (w tym mnie). - pierwsze posty dotyczyły wątpliwości odnośnie pierwszego losowego sprawdzenia detektywa. Dlaczego te wątpliwości chciał rozwiać na forum, a nie bezpośrednio u MG? - „merytoryczne” posty rozpoczął tuż przed pierwszym głosowaniem. Wydają mi się one wymuszone. Zdecydowania większość jego wypowiedzi to jednoliniowce i typowe wypełniacze. Jerzy Kukuczka- chaos, chaos i jeszcze raz chaos - początek bardzo nerwowy, był na afiszu miasta, szykowała się masówka. Zaczął się rzucać, jak ryba bez wody. Wówczas też postanowiłem sprawdzić, co się stanie, gdy spróbuje go delikatnie obronić. Jedynym, który bezpośrednio na to zareagował był DJ Bobo, który pisał, że wina jednego z duetu Kukuczka-Marian wyklucza winę tego drugiego („żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera w momencie, gdy zapowiada się na masówkę” – skąd DJ Bobo był przekonany o winie Kukuczki?). - w dalszej części nieco przystopował zupełnie jakby dostał przykaz od kogoś z góry, żeby trochę się uspokoił - przed linczem twierdził, że będzie bronić się za wszelką cenę, jednak w czasie realnego zagrożenia dał głos z Redzika (miał wówczas 6 głosów) na Marlowe’a (miał wówczas 2 głosy) i zmienił na Kandydata 5 minut przed końcem głosowania - gdy nastroje względem Jerze nieco się uspokoiły ten wrzucił dość obszerną analizę -
Philip Marlowe- przyznaję się, że jego winę opieram w dużej mierze na winie dwóch poprzedników - gdy miasto zaczęło rzucać oskarżenia w jego kierunku, zniknął. Dodatkowo tłumaczył się dlaczego tak się działo i został przy tym ładnie wypunktowany przez Pikachu. - oddał bezpieczny głos na DJ Bobo- zaczynam od wpisu, który zauważyłem przy okazji mojej obrony Kukuczki (https://mafiacorner.boards.net/post/7254/thread) „imo mafijność Kukuczki się wyklucza z mafijnością Mariano Italiano, żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera w momencie, gdy zapowiada się na masówkę”. Mam wrażenie, że w tym poście się trochę wysypał stwierdzeniem „żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera”. Brzmi to zupełnie tak, jakby wiedział o tym, że Kukuczka jest w mafii. Po tych słowach rozpoczął atak na moją osobę. - nie wnosi nic kreatywnego, odkrywczego do gry. Spełnia rolę wszy, która skacze z głowy na głowę i podgryza. Winił mnie, że nie wrzuciłem żadnych konkretów, podczas gdy on sam zrobił zdecydowanie mniej niż ja. Kmicic- sprawia wrażenie chorągiewki, która nie chce się za bardzo narazić i w jednolinijkowych wrzutach próbuje zwrócić na kogoś uwagę, licząc, że ktoś podłapie temat (https://mafiacorner.boards.net/post/7348/thread mafiacorner.boards.net/post/7443/threadmafiacorner.boards.net/post/8736/thread)- pomimo braku wpisów na forum od 19:11, o 20:58 zmienia głos z Redzika na Kandydata (DJ Bobo i Kukuczka zrobili to samo, więc na tym etapie wykluczam winę całej trójki) Luka Modric- na ten moment mój główny kandydat na glonojada-mafiozę - pierwszy merytoryczny post, w którym wyraził swoje przerażenie ilością postów, ale jednocześnie mu się to wszystko udało przebrnąć. Bla bla bla o problematycznym drugim dniu. Generalnie masa wypełniaczy i przedstawianie oczywistości. Post na alibi (https://mafiacorner.boards.net/post/7462/thread) - pozostałe posty to równie jednolinijkowe wypełniacze - oddaje bezpieczny głos na Akwarelistę Shepard - klasyczny przemytnik swojej osoby poprzez jednolinijkowce, zjebane posty, kreacje - oddał głos o 20:56, wcześniej przez 1,5 godziny nie napisał ani jednego posta
- jego gra to kiepski dowcip, może ma swoje powody (gdzieś w głowie kiełkuje mi pewna teoria, ale nie będę jej zdradzać publicznie; kto chce niech się domyśli)
Lista postów-prowokatorów oraz kto i jak na nie zareagował:1. Posty, gdzie broniłem Kukuczkę.mafiacorner.boards.net/post/7122/threadmafiacorner.boards.net/post/7126/threadJako pierwsza zareagowała Agnieszka Osiecka, który przyznała się do tego, że to ona rozpoczęła nagonkę na Kukuczkę. Traktuje mnie jako dobrego gracza, stąd jestem w stanie odczytać jej reakcję jako miastową. Nie sądzę, żeby sama chciała się wepchać pod gąsienice mojego scumspychacza. Plus dla Osieckiej Druga zareagowała Mikaela pytaniem, czy szukam kozła ofiarnego. Traktuję tę rakcję bardziej jako neutralną. Trzeci zareagował DJ Bobo. Zareagował najbardziej nerwowo, nazwał mnie „Mariano Italiano” oraz zarzucił mi chęć bycia nonkorfomistą. Minus dla Bobo. 2. Kolejna obrona Kukuczkimafiacorner.boards.net/post/7240/threadReaguje DJ Bobo. „imo mafijność Kukuczki się wyklucza z mafijnością Mariano Italiano, żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera w momencie, gdy zapowiada się na masówkę”. Wydaje mi się, że się trochę wsypał tym postem. Wyjaśniłem to już przy osobie DJ Bobo. Duży minus dla Bobo. 3. Słynna lista Macierewicza Krzaklewskiegomafiacorner.boards.net/post/7257/threadPierwsza reaguje Mikaela, zadając pytanie dlaczego na pierwszym miejscu umieściłem statystycznego. Traktuję to jako miastową dociekliwość i chęć poznania moich argumentów za tą kandydaturą. Tym bardziej, że Statystyczny okazał się zielony. Plus dla Mikaeli. Drugi reaguje DJ Bobo (po raz kolejny). „Mariano Italiano staje na siłę okoniem, nie czuję, żeby jego typy były umotywowane czymkolwiek innym, niż próbą kreowania nastrojów miasta na swoją modłę. Wymienił parę nicków w liście i nic zasadniczo z tego nie wynika.” Stara się zdyskredytować moją listę, zarzuca mi próbę kreowania nastrojów. Ta reakcja była już dużo bardziej spokojna. Nie spodobała mi się chęć dyskredytacji, ale spodobał mi się spokój i trafny punkt, że nic z tej listy nie wynika. Neutralna reakcja. Trzeci zareagował Kandydat. „Obywatelu, którego nie nazwę towarzyszem: atakujesz mnie po raz wtóry, ponownie bez argumentów, jeno żeby sprowokować reakcję. Niech będzie zatem, że zareaguję i powiem – ostrożnie.” Najbardziej podejrzana reakcja. Z jednej strony bijący spokój i pewność siebie, z drugiej strony niechęć do zareagowania. Było to dla mnie mafijne.
Następnie były już pstryczki w kierunku konkretnych osób m.in. DJ Bobo (raz reagował lepiej, raz gorzej, wielkiego materiału z tego tytułu nie mam). Nie chce mi się już tego opracowywać. W dniu dzisiejszym chcę zlinczować Jerzego Kukuczkę.
Marian - napisałeś w swojej analizie, że jestem winny ze względu na winę 2 pozostałych (chodziło o Szyfranta oraz Kukuczkę). W jaki sposób moja wina wynika z ich winy? Gdybyś przeczytał uważnie moją analizę głosowania nr 1, to byś wiedział. Mam wrażenie, że chaotyczny Kukuczku zamiast walczyć o przeżycie dostał przykaz na mafijnym, żeby oczyścić Twoje imię i oddać głos na Ciebie. Miasto wówczas, przy linczu winnego Kukuczki, mogłoby pomyśleć, że no ni chuja Marlowe nie może być w mafii, bo dlaczego Kukuczka w perspektywie zlinczowania zdejmuje głos z ówczesnego kontrkandydata i daje na raczej niezagrożonego Marlowe'a. Dopiero pod koniec, gdy szala przechylała się na zlinczowanie Kandydata, zdjął głos z Ciebie i przekazał go swojemu kontrkandydatowi. I nie uważam tak, ponieważ Kukuczka jest takim ogarem i wpadł na ten trik sam. Po prostu ten głos Kukuczki był moim zdaniem sterowany z tylnego siedzenia. Głos Szyfranta w dalszym ciągu uważam za sprzeczny z tym o czym pisał na krótko przed linczem. W tym głosie również doszukuję się jakiejś "niewidzialnej ręki rynku", która na mafijnym zmieniła zdanie i napisała "Dobra, to jednak Jerzy walisz w Kandydata, a zamiast tego Szyfrant puści w swojego ziomka". Pokusiłem się o analizę głosowania (głównie jego końcowych 90minut.pl)
GŁOSOWANIE NR 1 Godzina 19:35 Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Pikachu, Konsultant Play, Edward Durda, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc Doktor Redzik [4] – Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [2] – Luka Modric, Jerzy Kukuczka Konsultant Play [1] – Statystyczny Miastowy Luka Modric [1] – Philip Marlowe Shiffrin daje pierwszy głos na Redzika -> spoderman daje pierwszy głos na Kukuczkę -> Marian daje pierwszy głos na Redzika -> Kukuczka ma 7 głosów, Redzik 6 głosów -> Kukuczka zmienia drugi raz głos na Redzika -> Kukuczka ma 7 głosów, Redzik 7 głosów -> w mieście wyskakuje Statystyczny z nagonką na Prezydenta, któremu wtóruje Durda -> Durda zmiania trzeci raz głos na Kandydata -> Statystyczny zmienia drugi raz głos na Kandydata -> Kukuczka ma 6 głosów, Redzik ma 7 głosów, Kandydat 2 głosy -> Szóstybękart daje pierwszy głos na Kukuczkę -> ponownie remis między Kukuczką a Redzikiem -> Pikachu zmienia trzeci raz głos na Marlowe'a -> Mikael Shiffrin zmienia pierwszy raz głos na Marlowe'a -> ponownie remis między Kukuczką a Redzikiem (po 6 głosów) -> Kukuczka zmienia czwarty raz głos na Marlowe'a -> Kukuczka 6 głosów, Redzik 5 głosów, Marlowe 3 głosy, Kandydat 2 głosy -> Marian zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> DJ Bobo zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> Kukuczka 6 głosów, Kandydat 4 głosy, Redzik 3 głosy, Marlowe 3 głosy -> Osiecka zmienia głos na Kandydata -> Shiffrin zmienia drugi raz głos na Kandydata -> Kukuczka 6 głosów, Kandydat 6 głosów -> Sznudzian daje głos na Marlowe -> Shepard daje głos na Kandydata -> Kukuczka zmienia piąty raz głos na Kandydata -> Kandydat 9 głosów, Kukuczka 6 głosów -> Kmicic zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> Szyfrant daje głos na Marlowe'a Wyniki: Kandydat na Prezydenta RP [10] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy, DJ Bobo, Piękny Marian, Kmicic, Jerzy Kukuczka, Shepard, Agnieszka Osiecka, Mikaela Shiffrin, Pikachu Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Philip Marlowe [2] – Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka Doktor Redzik [1] – Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [1] – Luka Modric Luka Modric [1] – Philip Marlowe 1. Zacznę od uznania winy Kukuczki. I to jego dzisiaj proponuję do linczu. Dlaczego? Ponieważ widzę w nim chaotycznego gracza. A co robi chaotyczny gracz? Daje dużo materiału do analizy. 2. Kukuczka jest w mafii. Co dalej? Zastanawia mnie jego zmiana głosu z Redzika na Marlowe'a, kiedy ten pierwszy jest aktualnym rywalem w walce o przeżycie, a ten drugi otrzymał raptem 2 świeże głosy i przynajmniej ja nie miałem wrażenia, że idzie na Phillipa masówka. Śmierdzi mi okrutnie ta zmiana, tym bardziej, że Kukuczka mówił o ratowaniu się za wszelką cenę. Dlaczego zatem zmienił głos z głównego kontrkandydata na Marlowe'a? Może będę nadinterpretować, ale mam wrażenie, że Kukuczka się poddał i chciał wybielić w pewnym sensie Marlowe'a. Wydaje mi się, że wyszedł z założenia (lub dostał takie polecenie) bo przecież miasto pomyśli, po co mafioza głosowałby na mafiozę, kiedy toczy się walka o jego życie. Na samym końcu wyczuł, że uda mu się przeżyć i zmienił głos na Kandydata. Dodatkowo Kukuczka do samego końca czekał ze zmianą głosu z Marlowe'a na Kandydata, mimo iż cały czas śledził sytuację, która była w mieście. o 20:45 dał na Marlowe'a; na Kandydata zmienił o 20:58 3 minuty po kolejnych głosach masówkowych. Generalnie sam chaos. Zupełnie tak, jakby miał rozdwojenie jaźni.
4. Swoje pierwsze i jedyne głosy na sam koniec oddają: Sznudzian na Marlowe, Shepard na Kandydata, Szyfrant na Marlowe'a. O ile Sznudzian dość mocno cisnął w Marlowe'a o tyle Szyfrant dał plusik do wypowiedzi Durdy o masówce na Kandydata. o 21:00 napisał "Dałem na Philipa, bo liczę na remis dwóch mafiozów". Przy oddawaniu głosu widział doskonale, że jego głos niczego nie zmieni i że poleci Kandydat. Skąd zatem to kłamstwo o chęci osiągnięciu remisu. 5. Pamiętając mafijne abecadło, mafia stara się w znacznej części ukryć swoje głosy. Dlaczego? A dlatego, że miasto zazwyczaj większą wagę przywiązuje do kluczowych głosów (to jest naturalne dla ludzkiej psychiki, że takie głosy powodują większą uważność). W tym gronie mamy: Marlowe, Modric, Kandydat, Sznudzian, Szyfrant. Sznudzian miał mocną podkładkę pod swój głos, Kandydat niewinny bezrolny, Modric typowy głos na alibi. Marlowe typowy głos na alibi, Szyfrant ostatni głos tego dnia i kłamstwo w sprawie chęci remisu.
Co moim zdaniem wynika z tego głosowania? 1. Dzisiaj linczujemy Kukuczkę, ewentualnie Marlowe'a 2. Jeśli dziś linczujemy Kukuczkę, to jutro linczujemy Marlowe'a i odwrotnie. 3. Jeśli Kukuczka winny, Marlowe winny, to wówczas moja teoria się zazębia i walimy w Szyfranta. 4. Staram się przychylnie spojrzeć na tych, którzy zmienili głos z Redzika na Kandydata (stawiam na 1 mafiozę, maksymalnie dwójkę). Dlaczego? Ponieważ jestem miastowym i rozumiem dlaczego miastowi mogli pójść na Kandydata w obliczu postów Durdy i Statystycznego. Obrazu tego dodaje również fakt, że moi mocni niewinni (Osiecka i Pikachu) również w tym maczali palce. Jeśli w tym gronie szukałbym mafii, to raczej w tych, którzy zamykali dokonanie tego linczu (ostatni na Kandydata głosowali: Shepard, Kmicic, Kukuczka).
PODSUMOWANKO: DZIŚ WALIMY W KUKUCZKĘ/MARLOWE - PREFERUJĘ KUKUCZKĘ
faktycznie brak szerszego odniesienia i tworzenia nici powiązań xD
|
|