|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 10:40:19 GMT 1
czy ty właśnie napisałeś, że jestem w mafii, bo nie ma szansy, bym z taką grą w niej był? xDDDD Dokładnie, Twoja gra jest absurdalna. Kmicic, weź się już poddaj, bo zaczyna mi się robić ciebie żal
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 10:40:39 GMT 1
Żal to jest mi Ciebie od początku tej rozgrywki.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 10:40:54 GMT 1
Oprócz zlinczowania gołymi rekoma Marlowe'a który grał jakby był w mafii wszystko zrobiłem dobrze, na tyle na ile jestem w stanie się przyłożyć do tej gierki w sposób wartościowy systematyzuje gre w mieście, a na podstawie moich wniosków zostały stworzone wnioski wielu z was
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 10:42:29 GMT 1
Zaraz też napiszę czemu uważam, że Sznudzian jest niewinny a Shepard jest w mafii.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 10:42:59 GMT 1
a głosuje tak jak głosowałem całe życie i mam w piździe w jakim świetle mnie to stawia. Nigdy nie zrobiłem zmiany głosu bo wysyłam je w momencie kiedy więcej już nie będzie wiadomo i ten system - fajny bo daje duze możliwości jeżeli chodzi o analize - tego nie zmieni
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 10:52:24 GMT 1
a głosuje tak jak głosowałem całe życie i mam w piździe w jakim świetle mnie to stawia. Nigdy nie zrobiłem zmiany głosu bo wysyłam je w momencie kiedy więcej już nie będzie wiadomo i ten system - fajny bo daje duze możliwości jeżeli chodzi o analize - tego nie zmieni tak to sobie tłumacz, a każdy inny widzi jak to wygląda z boku. w ogóle rozbrajające jest jak to się tasowałeś, że niby tak słaby jesteś w odkrywanie tożsamości, a tyle ich odgadłeś w tej edycji, co jest twoim przyklepaniem, bo skoro poznałeś Reda to był to dla ciebie idealny cel na pierwszy mord.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 10:54:43 GMT 1
faktycznie, gwóźdź do trumny xD
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 10:56:01 GMT 1
w odkrywanie tożsamości to ja jestem beznadziejny, bo tak wyglądała moja lista do wczoraj:
Statystyczny - Konstantinus Shiffrin - Squbaniec Marlowe - Gary Shepard lub Kmicic - Jagiellon
i w sumie na tym się kończy xd
edit a nie, sorry, miałem jeszcze bekarta za Żurasa lub jakiegoś podszywa
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 10:58:43 GMT 1
faktycznie, gwóźdź do trumny xD no nie powiesz, że napisanie czegoś takiego cię uniewinnia
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 10:59:04 GMT 1
bekart to może być mafijny Żuras podający się za Montiego xD
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:00:20 GMT 1
kim jest w ogóle kurwa Monti? 2005 rok forum fenerbace?
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:01:10 GMT 1
no nie powiesz, że napisanie czegoś takiego cię uniewinnia Właśnie, że powiem
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 11:01:51 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 11:01:51 GMT 1
bekart to może być mafijny Żuras podający się za Montiego xD Napisał do Pikaczu Sadom Alejkum Ist, jakby chciał mu napisać, że jest Sadomem, a reszta, która go nie zna nie zorientuje sie tego.
|
|
|
Post by Volverin on May 16, 2020 11:03:02 GMT 1
PRZYSPIESZONY LINCZ 5:
DJ Bobo - winny, szeregowy mafiozo
|
|
|
Post by Volverin on May 16, 2020 11:05:35 GMT 1
PRZYSPIESZONY PIĄTY MORD: Słońce chowało się już za horyzontem tego wczesnego majowego wieczoru, gdy dwóch mężczyzn, odzianych w płaszcze i w melonikach na głowach, wspinało się po schodach na piętro szarego i ponurego, położonego na przedmieściach domu typu "kostka" z lat 60. Po przekroczeniu progu drzwi, znajdujących się u szczytu schodów, trafili do mrocznej, choć przestronnej poczekalni. Jeden z nich odwiesił czekan na kołku przy drzwiach, drugi tymczasem zsunął duże nauszne słuchawki na szyję i, wciąż jeszcze podrygując w rytmach muzyki disco, rzucił: - Do Ojca Chrzestnego. - Zaraz,was,zaanonsuję,panowie - odpowiedziała Mikaela Shiffrin, siedząca za biurkiem w rogu i pełniąca rolę sekretarki Organizacji. Po krótkiej chwili oczekiwania, DJ Bobo i Jerzy Kukuczka weszli do gabinetu. - Ojcze Chrzestny - zaczął natychmiast himalaista - musimy koniecznie rozprawić się z RiGCzem w mieście. To RiGCz stanowi dla nas obecnie największe zagrożenie! Ojciec Chrzestny zgromił go wzrokiem, sugerując tym samym jak mało istotna jest dla niego opinia kogoś, kto wpadł jak śliwka w kompot, zanim ktokolwiek choćby choć raz zdążył krzyknąć: "mafia!". - On ma rację, RiGCz jest szalenie niebezpieczny dla interesów naszej Organizacji - DJ Bobo wziął w obronę kolegę. Ojciec Chrzestny powoli przeniósł wzrok na legendarnego muzyka. - Co wobec tego proponujecie, drodzy panowie? - Musimy koniecznie zlikwidować najbardziej RiGCzowego gracza w mieście - pospieszył z odpowiedzią Bobo - Austriacki Akwarelista musi pójść do piachu choćby zaraz! - Zgoda. Zaraz przekażę Mikaeli, żeby przefaksowała zlecenie.
Tym samym audiencja u Ojca Chrzestnego została zakończona, a wyrok na Austriackiego Akwarelistę - podpisany.
Austriacki Akwarelista - niewinny, DETEKTYW
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:06:11 GMT 1
Tak jak napisałem, kluczowe było głosowanie numer 2 w którym odpaść miał Kukuczka albo Marlowe: Pytanie do was - jako mafia przy głosowaniu na styku zostawilibyście sobie możliwość zaważenia na głosowaniu czy olalibyście sprawę? Biorąc pod uwagę, że nagłe zmiany głosu zostaną zauważone pewnie trzymalibyście głos do końca (ja bym tak zrobił). Tutaj mamy dwie osoby, które tak robią - Shepard i Sznudzian. Na tą godzinę zapowiada się, że poleci niewinny Marlowe, zajebiście dla mafii - nic nie trzeba zmieniać, aż dwa głosy przewagi. Co robię jako mafia? Wyjebongo, sprawa jest prosta, miasto dąży do remisu (chuj wie czemu) mogę zagłosować na kolegę, będę miał portfolio. 4 MINUTY po ogłoszeniu stanu rzeczy, Shepard na luziku głosuje w Kukuczkę. Odbębnione, nawet jak Sznudzian zagłosuje to i tak będzie remis. Tutaj zaczynają się komplikacje bo Osiecka, wiadomo kobieta, zmienną jest i nagle nie chce remisu, oddaje głos w Kukuczkę. Mafia ma problem, nagła zmiana głosu i Kukuczka leci - z eleganckiego remisu robi się lincz na mafiozie przyklepany przez kolegę. Przecież żodyn mafiosa nie zmieni teraz głosu bo się wkopie. Godzina 20:51 - głos Sznudziana i błąd Kukuczki. Mafia wiedząc, że pewnie poleci Kukuczka - Jurek stwierdza, że jebać to, można jeszcze wprowadzić element chaosu głosując w Konsultanta. Pamiętajmy, że Kukuczka trzymał się życia jak mógł, podpinał się pod lincze, wpierdalał się w konkurentów, byleby przeżyć. Gdyby miał wiedzę, że Sznudzian jako kolega z mafii zagłosuje na jego oponenta to zmieniałby głos tracąc remis? Wątpię. tym bardziej, że głosy posłali w tej samej minucie. Nie wierzę w taką koordynację mafii. Efekt wiadomy, kukuczka widzi szansę na remis i wraca do planu oryginalnego. Głos na oponenta, remis do którego dążyło miasto/mafia i wygrany dzień.
Ładnie to pokrywa się z linczem na Marianie wjebanym przez pseudodeta:
Piękny Marian - niewinny, bezrolny
Piękny Marian [6] – DJ Bobo, Charles Leclerc, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Pikachu, Szyfrant Stefan Zielonka DJ Bobo [6] – szostybekart, Agnieszka Osiecka, Kmicic, Edward Durda, Piękny Marian, Sznudzian Kmicic [1] – Shepard
Pokemon dobrze mówił, że w normalnej grze trzeba zostawić pseudodetektywa na potem - problem polega na tym, że aktualne zasady zmieniają ten sposób gry. Nie ma testamentów, więc det przyznając się do roli i tak leci w tym samym dniu zamordowany przez mafię. Najzabawniejsze w tej roli jest to, że jeśli zawodnik nie wyrobił sobie pozycji w mieście przyznając się do roli jednocześnie musi liczyć się z tym, że miasto powie - sprawdzam. Chaotyczne przyznanie się do tej roli przed linczem na sobie przy tych zasadach śmierdzi. Detektyw powinien czytać grę i wyjść z rolą w odpowiednim momencie widząc, że jego sprawdzenia zmienią matematykę miasta.
Kto zagłosował na Mariana? Stawiam diamenty przeciw orzechom, że prawie cała mafia. Margines błędu, jeden ukryty w Dj Bobo. I dlatego ten głos na mnie Sheparda, gracza z JAJAMI jak ktoś go tu określił - cuchnie. Bezpieczny głos od takiego gracza? Nie wierzę w to. Nie bez powodu.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:07:21 GMT 1
szkoda, że ja nie byłem tym detem, nie dałbym się zamordować do samego końca xd
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:07:40 GMT 1
No i patrząc na posty Akwarelisty i próby przemycenia Leclerca do linczu, pewnie go sprawdził.
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:08:39 GMT 1
Zatem następna DWÓJKA to:
SHEPARD I LECLERC
a potem możecie mnie linczować, wyjebane, szukajcie ostatniego sami.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:10:04 GMT 1
cóż za wspaniałe uaktywnienie się Kmicic xd
|
|