Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 12:33:00 GMT 1
Jedyne kto może się wykluczać dla Pikaczu to Pani Narciarka z Panią Poetką! Ale skoro prikaz poszedł od samego Kmicica by się zająć Redem albo Panią Oszustką to Pikachu idzie trenować czytanie ich postów, bo specjalnie je pomijał! Pikaczu jest dobry Pikaczu chce się wykazać Pikaczu przeczyta posty i interakcje JEDNEGO I DRUGIEGO Niech miasto pamieta, by lekko głosować!
|
|
|
Rozgrywka
May 12, 2020 12:34:34 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 12, 2020 12:34:34 GMT 1
przykre jest, że jestem wrzucany przez szóstego do wora z Kukuczką. pytanie tylko, czy wina jednego z nas uniewinnia drugiego? jestem tego ogromnie ciekaw. jeden rabin powie tak drugi rabin powie nie, a ja powiem że czort wie, jesteście niezależnymi bytami, to że zachowujecie się podobnie w strachu nie znaczy, że macie takie same pobudki jakbym miał teraz zgadywać to bym powiedział że albo obaj jesteście winni albo niewinni - bez opcji pośrednich, ale że ciężar dowodu spoczywa na oskarżającym to jeszcze nie będę zgadywał - w mojej opinii to kwestia timingu Waszych interakcji w obliczu zmiennej miastowej, kto kogo kiedy i jak
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 12:34:49 GMT 1
Wiadomo,że Akwarelista musiał kogoś wymienić i dopierdolić się z dupy, inaczej wyszły by z tego niezłe kwiatki xD
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 12:36:09 GMT 1
A Ty udajesz wioskowego głupka jakim jest Konsultant! Jeżeli są pofarbowani na czerwono i będziesz za nimi optował więdząc, że tam nie ma faktycznie czerwonych to ich uzielenianie po śmierci ciebie pogrąża! No no, to stwórz taką kandydaturę, to Cię nawet oczyści, a jako potencjalny mafiozo, równie dobrze możesz wybrać glona nie-mafijnego
Wygodnyś Akwarelisto, Wygodnyś
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 12, 2020 12:36:13 GMT 1
Nie no, Shiffrin to na 100% mafia i biorę pełną odpowiedzialność za zlinczowanie jej.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 12:37:08 GMT 1
Mafia widzę,że próbuje na mnie wspólny front zrobić xD Austriacki i Osiecka do piachu.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 12:37:48 GMT 1
A co niby świadczy o jej mafijności? Dla mnie jest idealnie nijaka.
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 12, 2020 12:37:51 GMT 1
Widzę, że w końcu zrozumiał Pan mój zamysł. Jeśli wciąż będziemy krążyć wokół tych samych postaci, to na dłuższą metę może nam to wyjść bokiem. I właśnie to mnie różni od innych polityków. Ja patrzę perspektywicznie, podczas gdy inni patrzą tylko i wyłącznie na swój czubek nosa. Dzięki mojej liście już wiem, że Pani Mikaela była zdziwiona pierwszym miejscem dla Pana Statystycznego. Może to się przydać w kolejnych dniach politycznej rozgrywki. Uważam to za rozwiązanie skuteczniejsze niż kopiuj-wklej zarzutów względem Pana Kukuczki, Konsultanta lub Pikachu.
Rzuciłem listę, ktoś się odezwał, czegoś się dowiedziałem. Mam nadzieję, że więcej osób się do niej odniesie i w kolejnych dniach pomoże to mi rozpracować tajnych współpracowników w skuteczny sposób. Panie DJ Bobo, co sądzi Pan o mojej liście?
Sądzę, że była sklejką z dupy, co można było wyczytać między wierszami mojego poprzedniego posta Dlaczego nie chce Pan się odnieść do konkretnych osób? Dlaczego przyjmuje Pan taktykę zdyskredytowania moich poczynań? Jest to bardzo podejrzane zachowanie.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 12:38:25 GMT 1
Jeżeli zlinczujemy 2 z 3 "czerwieniacych sie" a okaża się dobrzy
To warto sobie zapisać ten post Akwarelisty
jako taki, który zachęca do głosowania logicznie na podejrzanych
a nie na mafiozów glonujących!
AKWARELISTA: podaj tych 3 czerwieinących sie dla Pikaczu by dopełnić obrazka!
W momencie pisania tamtego posta i etapu rozgrywki, który doczytałem, warto było oddać głos na: Kukuczke, Konsultanta - choć tutaj bardziej się skłaniam, że jednak niewinny, ale był na niego ostry atak, Mikaela Shifrin - jak Konsultant niewinny, to Mikaela mocno mi się czerwieni, broniąc go w dziwny sposób, a na dodatek zadaje różne pytania w stylu Puyola z poprzedniej edycji, Szóstybekart - doczepił się mafijnie Shepparda. Ale jego podobnie jak Konsultanta odpuszczam, jest nowy i do obserwacji. W każdym razie były wtedy cztery ciekawe typy. W poprzedniej edycji na starcie tak nie było, więc można było odstrzelic gościa z jednym postem. Ale teraz po co? Poza tym teraz jesteś zwykłym manipulantem, bo na teraz nie ma żadnej kandydatury, która jest mafiozą glonującym. Długo się zastanawiałeś by wypisać tą listę czerwiejących się?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 12:38:26 GMT 1
1 post Akwarelisty, wskazanie by głosować na farbiących się na czerwono
2 post Akwarelisty, gdzie zmuszony by napisać pofarbowane typy, zmienia zdanie i NIE CHCE by głosować na farbiących
AGNIESZKO, wytłumacz proszę Pikaczu te nagłą zmianę Akwarelisty gdy zniknął by popisać na mafijnym i ustalić czy powinien to popierac czy nie popierać : (
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 12:38:35 GMT 1
Ale w tej edycji trzy osoby się zaczerwieniły, więc czemu mamy komukolwiek odpuszczać tylko dlatego, że przejawia aktywność?
W poprzedniej edycji na starcie było trudniej o oddanie głosu.
Ale jaki sens ma linczowanie w tym momencie tych trzech osób, które czymś podpadły a mogą się okazać później zielone? Przypomnę,że wywalenie dwóch aktywnych osób dwie edycje temu skończyło się tragicznie.
Jak to jaki sens, sensem jest zlinczowanie mafiozy, jak ktoś wali mafijne bąki raz za razem, to wolę zlinczować taką kandydaturę, niż kogoś kto ma jednego posta.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 12, 2020 12:38:49 GMT 1
absolutnie nijaki to jest szóstybękart, tyle wam powiem.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 12:40:02 GMT 1
Chwila Pikaczu jednak jest niemądry Akwarelista chce uderzać w podejrzanych Pikaczu zatem lubi Akwarelistę i cofa swoje słowa wobec niego Akwarelisto, zagłosuj jeszcze teraz to Pikaczu Ci odpuści!
Pikaczu przeprasza! ciągle nie rozumie pewnych formacji zdaniowych
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 12:40:09 GMT 1
Ale jaki sens ma linczowanie w tym momencie tych trzech osób, które czymś podpadły a mogą się okazać później zielone? Przypomnę,że wywalenie dwóch aktywnych osób dwie edycje temu skończyło się tragicznie.
Jak to jaki sens, sensem jest zlinczowanie mafiozy, jak ktoś wali mafijne bąki raz za razem, to wolę zlinczować taką kandydaturę, niż kogoś kto ma jednego posta.
Ale co nam da zostawienie osoby,która ma jednego posta? Lepiej taką osobę wywalić zamiast kogoś aktywnego, inaczej taka osoba będzie się tylko prześlizgiwać się i koncertowo może zjebać miastu stykową sytuację.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 12:40:12 GMT 1
Wierzysz że wczesne decydowanie o linczu jest ostatecznym decydowaniem o linczu? Prawdą jednak to, że Kukuczka się boi!
Ostatecznym nie, ale summa summarum ma duży wpływ na dalszy przebieg rozgrywki.
W ten sposób można łatwo sterować nastrojami w mieście.
Moja trójka to Krzaklewski, Osiecka i Marlowe
pewnie oprócz nich faktycznie będzie ten Konsultant
ostatniego się poszuka
Btw, gdzie zniknął Durda?
Może Durda nie jest bezrobotnym nierobem lub studencikiem i pracuje obecnie? Kto wie? Natomiast zabawna jest Twoja pewność na tym etapie gry. Trójkę masz, pewnie czwarty Konsultant, piątego się poszuka, jaka ta gra jest prosta.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 12, 2020 12:40:27 GMT 1
Sądzę, że była sklejką z dupy, co można było wyczytać między wierszami mojego poprzedniego posta Dlaczego nie chce Pan się odnieść do konkretnych osób? Dlaczego przyjmuje Pan taktykę zdyskredytowania moich poczynań? Jest to bardzo podejrzane zachowanie. Bo sam się do nich konkretnie nie odniosłeś, Mariano, i mam wrażenie, że sam nie wiesz, czy uważasz kogokolwiek z tej listy za mafię no
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 12:40:45 GMT 1
Kukuczka, po Twojej prośbie przedstawiłam dwóch kandydatów. Proszę uważniej czytać.
Rozumiem, że chodziło właśnie o Mikaelę i Redzika?
Czy Ty celowo tak udzielasz odpowiedzi na zadane Ci pytanie, żeby - z jednej strony - nie była ona zbyt oczywista i specjalnie nie rzuciła się w oczy, z drugiej - żeby jednak nie można Ci było zarzucić, że nie odpowiedziałaś wcale?
Jbc nie musisz odpowiadać, bo chyba się domyślam
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 12:41:43 GMT 1
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 12:41:56 GMT 1
Akwarelista, 13 minut już wypisujesz tych oczywistych zaczerwienionych czy ustalasz to na mafijnym? Śledzę rozgrywkę chronologicznie, nie będę przeskakiwać dziesięciu stron czytania tylko po to, by sprawdzić, czy ktoś zadał mi w międzyczasie pytanie.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 12:41:57 GMT 1
Towarzyszu obywatelu Sznudzian, jesteście naiwni bądź niemądrzy twierdząc, że przedstawianie powodów czyjejś mafijności jest równoznaczne z uniewinnieniem przedstawiającego. Uważajcie, towarzyszu obywatelu, bo w obu przypadkach stanowicie zagrożenie dla dobrze pojętych interesów naszej społeczności, która z tak wielkim trudem wylizała się z ran poniesionych na wszystkich frontach wojny. W przypadku ogólnego teoretyzowania - masz rację. W przypadku który zachodzi w tej grze - nie masz racji. Osoba która poda powody mafijności Marlowa będzie niewinna. Podejrzewam, że wśród najbardziej gorących kandydatur jedna mafia już siedzi więc nasi przeciwnicy nie będą do siebie wzajemnie teraz strzelać Nikt nie poda Ci powodów na moją mafijność, bo nie jestem w mafii. Za to Twoje zachowanie z delikatnym wypychaniu mnie na świecznik bardzo mi się nie podoba. Żebyś wprost się do mnie przyjebał, to spoko, ale Ty robisz takie podchody, że to aż dziwne.
|
|