|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 2:04:39 GMT 1
Tzn mnie też tknęło że on w sumie to wszystko wie a niczego nie argumentuje. Ale ja grałem taką paranoję w tej edycji że mi się każdy jako chociaż trochę mafijny jawił. Więc już w pewnym momencie uznałem, że nie mogę polegac na tym, że mi się ktoś wydaje mafijny bo mi się każdy wydawał mafijny.
Podeszedłem do tej edycji w końcówce z taką mentalnością, że jak będziesz miał zbyt otwartą głowę to ci mózg wypadnie.
Ale jednak jestem rozczarowany, że tak mało dyskutowało miasto ostatniego dnia.
Edit: Nie no, szacunek i do Lipszyca i Kuleszy. Ale jak czytam mafijny to Shrek tam praktycznie czyta przyszłość.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 2:18:12 GMT 1
Taki post z mafijnego co mnie rozjebał XDDDD
"wspaniały posting japapeja, jak się jeszcze okaże, że siedzi trzeźwy i udaje pijanego to bowdown" Shrek
I ten super moment jak Lipszyc wrzucił swojego najdłuższego, najlepszego posta wrzucił na mafijny i Shrek mu odpisuje "imo piękne, ale jaki będzie skutek, to nie wiem" Kocham
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 2:26:43 GMT 1
Sorry za kolejny post, no ale nie można edytowac w nieskonczonośc.
"ja bym pisał prawdę na Twoim miejscu, jak najwięcej prawdy, prawda jest najbardziej naturalna.
Ofc, poza tą częścią prawdy, którą chcemy ukryć"
Świetny meta post Kuleszy z mafijnego.
"narobię rabanu co ty odjebałeś, zlinczują mnie/erica i stracę posłuch i dojeżdżasz do meczówki" Shrek do Kuleszy.
No sorry, ale serio, On to widział już w momencie jak linczowaliśmy Messiego. Gracz edycji jak na moje. Czapki z głów.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 2:41:33 GMT 1
"Powiem tak: możemy być greedy i liczyć na to, że red wyleci głosami miasta, no ale jest to w najlepszym razie 50/50.
80% rozgrywki jest już za nami, karty są rozdane, pionki ustawione, zostało tylko wykonanie plejsów, które już się wydarzyły. Meczówka będzie sprowadzała się do tego, kto ma dłuższego ma jaki autorytet w mieście.
Patrząc po tym kto został i jaką masz pozycję, po śmierci reda imo jesteś w stanie na zostanie top1/2 autorytetem.
W zw. z tym skłaniam się ku temu, żeby go wyjebać dzisiaj. Chyba, że wg ciebie są realne szanse na to, żeby jutro go wyjebać w linczu. Zawsze może nas jeszcze rozjebać w testamencie, ale w meczówce na autorytety patrząc logicznie przegrywasz, więc będzie potrzebny czynnik głupoty miasta." Shrek
Geniusz, wizjoner.
|
|
|
Post by jepepej on Jan 21, 2023 7:03:19 GMT 1
Damn, no i nie doczekałem linczu, tylko poszedłem rzygać xd
Dzięki za MGowanie - obsuwy to imo żaden problem, chyba wszyscy jesteśmy w takim wieku, że ciężko być przed kompem o tej samej porze przez tydzień
Szkoda, że ostatniego dnia się nie udało wytoczyć mocniejszych dział na Kuleszę, no ale i tak nikt by mi nie uwierzył (a boy już w szczególności)
Wtedy byłem totalnie najebany o oczywiście i resztką sił i rozumu napisałem tego 'trzezwego' posta xdd
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 8:07:55 GMT 1
Sorry za kolejny post, no ale nie można edytowac w nieskonczonośc. "ja bym pisał prawdę na Twoim miejscu, jak najwięcej prawdy, prawda jest najbardziej naturalna. Ofc, poza tą częścią prawdy, którą chcemy ukryć" Świetny meta post Kuleszy z mafijnego. "narobię rabanu co ty odjebałeś, zlinczują mnie/erica i stracę posłuch i dojeżdżasz do meczówki" Shrek do Kuleszy. No sorry, ale serio, On to widział już w momencie jak linczowaliśmy Messiego. Gracz edycji jak na moje. Czapki z głów. Akurat obaj to widzieliśmy myślę, shrek był bardziej aktywny trochę
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 8:16:02 GMT 1
MVP totalnie i zdecydowanie dla Lipszyca, Tomuś grał miałko, nijako i nic w sumie nie zrobił, bezbarwna pasywna kreacja jak za starych czasów - grać i się nie wyróżniać aktywnością, byleby dotrwać do meczówki, gdzie miasto załatwi sie samo. Anty-teza fajnej gry w mafii, bo czysto efektywne podejście pod "Łukaszowe" granie. Okreslanie tego MVPostwem byłoby zaprzeczeniem tych cech mafiozy, których poszukujemy, i którymi się jaramy - ot sie śliznąć. Wydaje mi się, że to jest pierdolenie tylko dla pierdolenia. Byłem jednym z najaktywniejszych graczy (top 2 postów w rozgrywce po Tobie? - nie wiem, jak się teraz liczy mafijne, do tego najaktywniejszym graczem w meczówce (a mogłem się schować do nory, powiedzieć że pracuję i mieć pewnego wina). Oczywiście, warto podkreślić, że merytoryki w tym bardzo dużo nie było, ponieważ: a) gdybym zaczął pisać analizy i mocniej się przykładać do gry - zostałbym po prostu zlinczowany. Nigdy tak nie robię i z mojej strony byłoby to podejrzane b) to już nie te czasy, że mogę spędzać na grze w mafię 5-6 godzin dziennie. Dont get me wrong, gdy gram, mafią zajmuję się w każdej wolnej chwili, ale tych wolnych chwil nie jest już tak dużo Dam jeszcze jakieś większe podsumowanie później
|
|
|
Post by jepepej on Jan 21, 2023 8:38:57 GMT 1
no ale Ty zacząłeś pisać chyba w pewnym momencie gry, nie? Te pierwsze dni przeszedłeś obok gry, rzucając jakieś fillery, dopiero później się ożywiłeś, no i też dużo w tym było nabijania dla nabijania
jak będzie nowa edycja, to postaram się namówić storka, bo trochę mu było szkoda, że ja gram, a on nie xd
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 10:30:14 GMT 1
Mnie nie było tylko kilka godzin w pierwszym dniu
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 21, 2023 10:48:27 GMT 1
no ale Ty zacząłeś pisać chyba w pewnym momencie gry, nie? Te pierwsze dni przeszedłeś obok gry, rzucając jakieś fillery, dopiero później się ożywiłeś, no i też dużo w tym było nabijania dla nabijania jak będzie nowa edycja, to postaram się namówić storka, bo trochę mu było szkoda, że ja gram, a on nie xd No gadałem właśnie wczoraj z redem, żeby uruchomić storków, liczów, sidorów, żuras się ostatnio nie dał namówić, ale zebrać tych grajków, może gary kogoś od siebie jeszcze ściągnie i robimy POTĘŻNĄ edycję
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 11:42:03 GMT 1
MVP totalnie i zdecydowanie dla Lipszyca, Tomuś grał miałko, nijako i nic w sumie nie zrobił, bezbarwna pasywna kreacja jak za starych czasów - grać i się nie wyróżniać aktywnością, byleby dotrwać do meczówki, gdzie miasto załatwi sie samo. Anty-teza fajnej gry w mafii, bo czysto efektywne podejście pod "Łukaszowe" granie. Okreslanie tego MVPostwem byłoby zaprzeczeniem tych cech mafiozy, których poszukujemy, i którymi się jaramy - ot sie śliznąć. Wydaje mi się, że to jest pierdolenie tylko dla pierdolenia. Byłem jednym z najaktywniejszych graczy (top 2 postów w rozgrywce po Tobie? - nie wiem, jak się teraz liczy mafijne, do tego najaktywniejszym graczem w meczówce (a mogłem się schować do nory, powiedzieć że pracuję i mieć pewnego wina). Oczywiście, warto podkreślić, że merytoryki w tym bardzo dużo nie było, ponieważ: a) gdybym zaczął pisać analizy i mocniej się przykładać do gry - zostałbym po prostu zlinczowany. Nigdy tak nie robię i z mojej strony byłoby to podejrzane b) to już nie te czasy, że mogę spędzać na grze w mafię 5-6 godzin dziennie. Dont get me wrong, gdy gram, mafią zajmuję się w każdej wolnej chwili, ale tych wolnych chwil nie jest już tak dużo Dam jeszcze jakieś większe podsumowanie później Twoje tłumaczenie a) i b) tylko imho udowadnia ze Lipszyć lepiej zagrał bo - podjął ryzyko pisania analiz i przykladania sie do gry, mimo iz mógl przez to zostac zlinczowany. Nie wybral łatwiejszego rozwiązania sliżgania jak Ty, wykazał więcej skilla i siły. Tak samo kwestia czasu - Lipszyc wiecej spedzil na grze imo iz ma tyle samu czasu, co kazdy z nas jako człowiek, bardziej sie staral, a nie szukał sobie wymówki. Tyle. Oczywiscie twoj slizgajacy sposob grania dal Wam wygraną, ale była to nadal gra miałka i na minimum - ergo, nie wyroznial bym tego jako coś specjalnego, wyjatkowego i nadwyraz dobrego. Zwykla porzadna gra mafii, oparta głównie na tym, że jestes tutaj veteranem i jak nie bedziesz w zasadzie nic robił - to Cie koledzy uniewinnia i mozna na tym starac sie jak najdluzej przetrwac. Lipszyc z kolei coś pokazał, grał na nosie Miasta, przeciągał swoja smierc dzien za dniem, doprowadzil wprost do zabicia miasta w kontrze do siebie a poza tym nie planowal się tylko slizgac na kanibalizujacym sie miescie. Ale może żeby wyrazić to lepiej. Shrek grał jako mafiozo miastowego-przewodnika, z pełnymi jajami, na pełnej ze tak powiem wulgarnie - kurwie. Anty-teza gry Kuleszy. Szło mu wysmienicie do czasu az pojawil sie testament Garego (i tak swoja droga pokazuje ze te testamenty posmiertne to mocna padaka). Wskazywalbym Shreka jako idealny wzór mafiozy. Otwarcie kreci wory na danych graczach, nie tylko sie uniewinnia, ale tez przewodzi miastu, stara sie wajchować w rózne strony, a poza tym jest Głośną Osobą. NIestety tego z powodu tego ze jest znany w towarzystwie - ktos potrafil go niestety wyłapać, szkoda. Tak jak z Lipszycem mam ten problem ze go znam jako osobe irl i wiedzialem jak sie zachowuje (i nie zachowuje) + byla to jego de-fakto pierwsza edycja na pełnym normalnym postaraniu z wieloma umsknieciami, tak Shrek po prostu mi zaimponowal, bo grał wzorcowe mafiowe miasto.
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 11:45:38 GMT 1
No Lipszyc na pewno Rookie of the Game, za ten post obronny może być w konwersacji do MVP ^^
|
|
|
Post by sentence on Jan 21, 2023 12:03:22 GMT 1
Cezary mvp, nawet jesli bez puntkow za styl
To ze lipszyc nie zlecial dzien 2, 3 to jednak bardziej prezenty od miasta niz zasluga maffi.
Dzieki za mistrzowanie talar i za gierke ziomki
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 12:10:13 GMT 1
@grande_connection Nie musisz mieć dobrze nastawionego celownika by wykonać solidną robotę dla miasta. Przede wszystkim, według mnie, przeniosłeś na papier swoje myśli na temat rozgrywki w otwarty, niefiltrowany sposób. Chciałeś dyskutować i rozwiązać zagadkę, bez tworzenia toksycznych konfliktów dzielących miasto i zniechęcających do współpracy. Mocno wątpiłem, że to wszystko wychodziło spod ręki mafiozy. Doceniam taką aktywną, naturalną grę, skupioną na dyskusji. Dużo odniesień do szachów, grywasz? A co do tomusia, każdy gra inaczej, to czyni tę grę wyjątkową. Niektórzy klepią analizy na dwie strony, inni lubią grać tu i teraz i wyłapywać reakcje. Jedni chcą prowadzić miasto, inni wolą podążać. Tomuś fajnie odwzorował swoje granie jako niewinny, od teraz będzie dokładniej obserwowany i naciskany żeby napisać coś wuecej. W edycji gdzie nikt się nie zna to taki tomus pewnie by poleciał przed innymi, ale gramy w innych realiach i nie uważam, że rozwiązaniem tej sytuacji jest zmuszenie graczy, którzy grają w pewien sposób do zmiany swojego zachowania. Czerpią przyjemność z rozgrywki grając w swoim stylu i powinni mieć do tego prawo.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 12:17:22 GMT 1
Granie shreka na "pełnej kurwie" nie jest dla każdego. Zadaniem mafiozy jest jak najdłużej przeżyć i wygrać edycję, musi być elastyczny. Sam jestem zwolennikiem próby aktywnej gry, ale nie zawsze ma to sens. Strategię należy dobrać pod materiał ludzki. Byłoby niemądre gdyby Tomuś nagle próbował klepać wielkie analizy i przewodzić. Na 99% zrobiłby to nienaturalnie i został szybko zlinczowany. Plus w mafii było dwóch niedoświadczonych graczy. Wedlug mnie mafia mądrze podeszła do tej edycji.
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 12:17:44 GMT 1
@grande_connection Nie musisz mieć dobrze nastawionego celownika by wykonać solidną robotę dla miasta. Przede wszystkim, według mnie, przeniosłeś na papier swoje myśli na temat rozgrywki w otwarty, niefiltrowany sposób. Chciałeś dyskutować i rozwiązać zagadkę, bez tworzenia toksycznych konfliktów dzielących miasto i zniechęcających do współpracy. Mocno wątpiłem, że to wszystko wychodziło spod ręki mafiozy. Doceniam taką aktywną, naturalną grę, skupioną na dyskusji. Dużo odniesień do szachów, grywasz? A co do tomusia, każdy gra inaczej, to czyni tę grę wyjątkową. Niektórzy klepią analizy na dwie strony, inni lubią grać tu i teraz i wyłapywać reakcje. Jedni chcą prowadzić miasto, inni wolą podążać. Tomuś fajnie odwzorował swoje granie jako niewinny, od teraz będzie dokładniej obserwowany i naciskany żeby napisać coś wuecej. W edycji gdzie nikt się nie zna to taki tomus pewnie by poleciał przed innymi, ale gramy w innych realiach i nie uważam, że rozwiązaniem tej sytuacji jest zmuszenie graczy, którzy grają w pewien sposób do zmiany swojego zachowania. Czerpią przyjemność z rozgrywki grając w swoim stylu i powinni mieć do tego prawo. Przecież nie mówię, że tak nie można, że to jest obiektywnie złe czy nie ma do tego prawa, czy powinien się zmienić etc. Piszę tylko wprost, że to nijak nie zasługuje na MVP, i stąd cały reasoning. Z całością twojego jednego i drugiego ustępu się zgadzam though, ale nie sugeruj czegoś, czego nie wyrażam.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 12:26:07 GMT 1
Jeśli nie macie nic przeciwko to ja jestem w stanie 2 graczy ściągnąc, ale takich 100% świeżych, grali w mafię na żywo ze mną wielokrotnie natomiast forumową widzieli tylko jak im na imprezie pokazałem to forum i się podjarali.
W tym jeden z nich to kobieta XD. Mówię to bo nigdy nie widziałem kobiety w mafii forumowej.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 12:28:22 GMT 1
A moim zdaniem zasługuje. Nie było to efektowne, ale bardzo efektywne zwycięstwo. Gdyby przemykał obok rozgrywki, pisał po trzy posty dziennie i ugrał jako "glon" to wtedy inna rozmowa. Ale był w temacie i fajnie odwzorował swoją niewinną grę.
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 12:30:24 GMT 1
Oczywiście, że zasługuje Odpiszę na parę kwestii, które się tu pojawiły trochę później, bo chwilowo zajmuje się czymś innym. A takie dłuższe podsumowanie walnę dzisiaj w nocy/jutro rano, więc śledźcie ten wątek przynajmniej do końca weekendu. Z pozdrowieniami dla wszystkich mafijnych wjebańców
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 12:32:06 GMT 1
Jeśli nie macie nic przeciwko to ja jestem w stanie 2 graczy ściągnąc, ale takich 100% świeżych, grali w mafię na żywo ze mną wielokrotnie natomiast forumową widzieli tylko jak im na imprezie pokazałem to forum i się podjarali. W tym jeden z nich to kobieta XD. Mówię to bo nigdy nie widziałem kobiety w mafii forumowej. Lajla była kobietą, ale żeśmy ją rozjechali w dwa posty Dzięki za chęć aktywizacji i dodawania nowych graczy, doceniam motzno, jako osoba, która też zawsze się stara to czynić
|
|