|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 12:34:23 GMT 1
Jeśli nie macie nic przeciwko to ja jestem w stanie 2 graczy ściągnąc, ale takich 100% świeżych, grali w mafię na żywo ze mną wielokrotnie natomiast forumową widzieli tylko jak im na imprezie pokazałem to forum i się podjarali. W tym jeden z nich to kobieta XD. Mówię to bo nigdy nie widziałem kobiety w mafii forumowej. Zapraszaj swoich ludzi, jak najbardziej W tej edycji grała przecież kobieta, bo z tego co zrozumiałem, to była nią lajla (bardzo duże rozczarowanie za jej podejście do rozgrywki, niby kobieta, a okazała się strasznym burakiem w tej konkretnej rozgrywce - no ale może skok emocjonalny pod koniec linczu, w końcu u kobiet częściej górą biorą emocje i może jednak wypada ją usprawiedliwić).
Z kobiet grały u nas jeszcze na pewno Safinetka, Hello, Tuśka, Rasper... Mogłem o kimś zapomnieć, ale parę pań w grze się przewinęło
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 21, 2023 12:35:09 GMT 1
Jeśli nie macie nic przeciwko to ja jestem w stanie 2 graczy ściągnąc, ale takich 100% świeżych, grali w mafię na żywo ze mną wielokrotnie natomiast forumową widzieli tylko jak im na imprezie pokazałem to forum i się podjarali. W tym jeden z nich to kobieta XD. Mówię to bo nigdy nie widziałem kobiety w mafii forumowej. były, grały z powodzeniem zapraszamy, przy czym w obecnym kształcie problemem jest: 1) wysoki punkt wejścia, 2) na tyle wąskie grono, że siłą rzeczy tożsamości nawet mimowolnie będą grały jakąś rolę, co jeszcze potęguje ad.1. jak ktoś przez ww. przebrnie, to potem już jest z górki. Lipszyc wg mnie pokazał się bardzo dobrze POMIMO tego, że od d1 był spalony, ale jak na pierwszą edycję zagrał bardzo spoko, tym bardziej w mafii. A wydaje mi się, że w mieście miałby szanse wypaść naprawdę dobrze. Mam nadzieję, że mimo zapowiedzi na mafijnym zostanie z nami, byłoby szkoda niewykorzystanego potencjału. Red ma plany na rozwinięcie/spopularyzowanie mafii, może coś z tego wyjdzie i znajdzie się na tylu graczy, żeby można było zagrać parę edycji beze mnie czy bez reda, żebyśmy swoim autorytetem nie narzucali kierunku rozgrywki, co pomogłoby świeżym graczom wystartować tutaj jakoś.
|
|
|
Post by jepepej on Jan 21, 2023 12:41:56 GMT 1
Lowrider tam niezła memiczna paranoja na mafijnym plus kurwa jakby to poszło na mord: imgur.com/7xaIOzXxddd
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 12:42:29 GMT 1
Jeśli nie macie nic przeciwko to ja jestem w stanie 2 graczy ściągnąc, ale takich 100% świeżych, grali w mafię na żywo ze mną wielokrotnie natomiast forumową widzieli tylko jak im na imprezie pokazałem to forum i się podjarali. W tym jeden z nich to kobieta XD. Mówię to bo nigdy nie widziałem kobiety w mafii forumowej. Zapraszaj swoich ludzi, jak najbardziej W tej edycji grała przecież kobieta, bo z tego co zrozumiałem, to była nią lajla (bardzo duże rozczarowanie za jej podejście do rozgrywki, niby kobieta, a okazała się strasznym burakiem w tej konkretnej rozgrywce - no ale może skok emocjonalny pod koniec linczu, w końcu u kobiet częściej górą biorą emocje i może jednak wypada ją usprawiedliwić). Z kobiet grały u nas jeszcze na pewno Safinetka, Hello, Tuśka, Rasper... Mogłem o kimś zapomnieć, ale parę pań w grze się przewinęło Ale mizoginistyczny post XD Lajla nie wyszła z kreacji i niczym się nie wykazała, a co dopiero jakimś skokiem emocjonalnym czy buractwem? Ot broniła się jak maksymalny świeżak, jestem niewinna i tyle. Nie dziwię się, że kobiety nie grają, gdy gra z 4 (?) normalnych postów ma się wiązać z tym, że kobieta jest obrażana incelowymi stereotypami. Na priw mi tylko pisała, że to społeczność jest wulgarna i tą wulgarnością odstrasza.
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 12:49:54 GMT 1
Dla stałych bywalców forum dla miłośników murzynów to codzienny język, sorry W każdym razie, czy to mowa o Lajli, czy o Lipszycu, serio nie ma się co obrażać o jakieś spiny w trakcie gry. Niektórzy mają taki styl gry, niektórzy się łatwo podpalają i o, tyle. Ja gdzieś tam z gowniarą np. się spiąłem na początku, co nie znaczy, że mam coś przeciwko kacperkowi. Ba, dzięki niemu w ogóle o tych forumowych rozgrywkach się dowiedziałem na ślizgu. Jak w meczu bokserskim, najpierw okładanie po ryjach, a po końcowym gongu klepanie po plecach xD Trzeba się przyzwyczaić i nie brać wszystkiego personalnie za bardzo.
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 12:53:02 GMT 1
Zapraszaj swoich ludzi, jak najbardziej W tej edycji grała przecież kobieta, bo z tego co zrozumiałem, to była nią lajla (bardzo duże rozczarowanie za jej podejście do rozgrywki, niby kobieta, a okazała się strasznym burakiem w tej konkretnej rozgrywce - no ale może skok emocjonalny pod koniec linczu, w końcu u kobiet częściej górą biorą emocje i może jednak wypada ją usprawiedliwić). Z kobiet grały u nas jeszcze na pewno Safinetka, Hello, Tuśka, Rasper... Mogłem o kimś zapomnieć, ale parę pań w grze się przewinęło Ale mizoginistyczny post XD Lajla nie wyszła z kreacji i niczym się nie wykazała, a co dopiero jakimś skokiem emocjonalnym czy buractwem? Ot broniła się jak maksymalny świeżak, jestem niewinna i tyle. Nie dziwię się, że kobiety nie grają, gdy gra z 4 (?) normalnych postów ma się wiązać z tym, że kobieta jest obrażana incelowymi stereotypami. Na priw mi tylko pisała, że to społeczność jest wulgarna i tą wulgarnością odstrasza. Jaki znowu mizoginizm, co ty pierdolisz xD
>ja >mizogin Bardzo mnie nie znasz xD
Odnoszę się do tego, że zwyzywała wszystkich grających pod koniec edycji. Buractwo i tyle, tłumacz to sobie czym chcesz i jak chcesz
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 12:54:25 GMT 1
Nie sądzę zresztą, żeby ktokolwiek podczas edycji zdawał sobie sprawę, że lajla faktycznie jest kobietą irl, a nie, że to tylko kreacja. Niezłą odklejkę teraz szczerze mówiąc zaliczyłeś (w sumie to nie tylko teraz, ale już mniejsza...)
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 12:56:59 GMT 1
Twoja pierwsza wypowiedź o jakiejkolwiek kobiece, a wchodzisz w jakieś incelowe teksty o emocji kobiet i jak to kobiety nie potrafią kontrolować swoich emocji xD P l e a s e
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 12:59:50 GMT 1
Nic takiego nie napisałem, wypierdalaj już ze swoimi debilizmami, bo nie mam zamiaru się denerwować. Postarałem się ją właśnie usprawiedliwić, że może wszystkich zwyzywała (bo zwyzywała), bo skok emocji i tyle. Zacznij od nauki czytania ze zrozumieniem, potem zabieraj się za swoje mongolskie teorie. Eot w tym temacie
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 13:02:39 GMT 1
@grande_connection Nie musisz mieć dobrze nastawionego celownika by wykonać solidną robotę dla miasta. Przede wszystkim, według mnie, przeniosłeś na papier swoje myśli na temat rozgrywki w otwarty, niefiltrowany sposób. Chciałeś dyskutować i rozwiązać zagadkę, bez tworzenia toksycznych konfliktów dzielących miasto i zniechęcających do współpracy. Mocno wątpiłem, że to wszystko wychodziło spod ręki mafiozy. Doceniam taką aktywną, naturalną grę, skupioną na dyskusji. Dużo odniesień do szachów, grywasz? Tak, na chess.com latam między 1300 a 1400 elo teraz. A co do mafii to Winston dobrze to ujął, że w trakcie gry mogą się pojawić emocje i mniej lub bardziej agresywne zachowanie, ale to trochę jak w walce bokserskiej, gdzie na koniec jednak jest przytulanie i nie ma tego co brać do siebie. Ja jedyne co biorę po grze do siebie to mój poziom rozgrywki. Ogólnie imo i Kulesza i Shrek zasługują na tytuł MVP. Może faktycznie Kulesza bardziej za to, że faktycznie na jego barkach spoczęło żeby tą wygraną dowieźć i dobrze to zrobił.
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 13:05:41 GMT 1
To kiedy międzymafijny turniej szachowy?
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 13:07:27 GMT 1
Mogę pograć bullety 1 minutowe : d
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 13:10:36 GMT 1
Ja bulletów nie lubię XD, W ogóle z moim mózgiem coś dziwnego się dzieje, że jak gram krótszą partię niż rapid 10+0 to mi poziom o kilkaset elo leci. Na blitzu mam chyba 1100 a na bullecie 800.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 13:13:02 GMT 1
@grande_connection Nie musisz mieć dobrze nastawionego celownika by wykonać solidną robotę dla miasta. Przede wszystkim, według mnie, przeniosłeś na papier swoje myśli na temat rozgrywki w otwarty, niefiltrowany sposób. Chciałeś dyskutować i rozwiązać zagadkę, bez tworzenia toksycznych konfliktów dzielących miasto i zniechęcających do współpracy. Mocno wątpiłem, że to wszystko wychodziło spod ręki mafiozy. Doceniam taką aktywną, naturalną grę, skupioną na dyskusji. Dużo odniesień do szachów, grywasz? Tak, na chess.com latam między 1300 a 1400 elo teraz. A co do mafii to Winston dobrze to ujął, że w trakcie gry mogą się pojawić emocje i mniej lub bardziej agresywne zachowanie, ale to trochę jak w walce bokserskiej, gdzie na koniec jednak jest przytulanie i nie ma tego co brać do siebie. Ja jedyne co biorę po grze do siebie to mój poziom rozgrywki. Ogólnie imo i Kulesza i Shrek zasługują na tytuł MVP. Może faktycznie Kulesza bardziej za to, że faktycznie na jego barkach spoczęło żeby tą wygraną dowieźć i dobrze to zrobił. Na chess.com kręcę się w okolicach 1600 na blitzach, głównie gram na lichess.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 13:14:19 GMT 1
Ja bulletów nie lubię XD, W ogóle z moim mózgiem coś dziwnego się dzieje, że jak gram krótszą partię niż rapid 10+0 to mi poziom o kilkaset elo leci. Na blitzu mam chyba 1100 a na bullecie 800. Wtedy wjeżdża maks granie na intuicję i szybkość dostrzegania kombinacji. Też wolę dłuższe.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 13:14:57 GMT 1
Ja strategiczny gracz, zdecydowanie. Rok temu zacząłem się uczyć i na szybkich partiach totalnie nie mogę zastosować niczego czego się nauczyłem. Jak mi zabierzesz możliwość analizy pozycji na poziomie pojęciowym to nie mam pojęcia co grać.
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 13:16:36 GMT 1
Ja nie chcę się uczyć wszystkich tych openerów na pamięć, a na bulletach wystarczy minimum do tego, i tylko szybkość w ogólnym działaniu konstrukcji szachów. Thats why bullets. Mimo iż jestem marny, to na Bullecie dzięki szybkości, presji czasowej i agresywnych wymianach, wyciągam wyniki dużo ponad siebie
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 13:17:47 GMT 1
Tak, na chess.com latam między 1300 a 1400 elo teraz. A co do mafii to Winston dobrze to ujął, że w trakcie gry mogą się pojawić emocje i mniej lub bardziej agresywne zachowanie, ale to trochę jak w walce bokserskiej, gdzie na koniec jednak jest przytulanie i nie ma tego co brać do siebie. Ja jedyne co biorę po grze do siebie to mój poziom rozgrywki. Ogólnie imo i Kulesza i Shrek zasługują na tytuł MVP. Może faktycznie Kulesza bardziej za to, że faktycznie na jego barkach spoczęło żeby tą wygraną dowieźć i dobrze to zrobił. Na chess.com kręcę się w okolicach 1600 na blitzach, głównie gram na lichess. O, czyli ktoś spoza szachowego podziemia, pewnie byś nas poskładał xD Bullety imo nie mają sensu jak się nie ma dobrze opanowanej teorii i nie leci pierwszych ruchów na pamięć. Z zasady nie gram krótszych niż 5 minut
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 13:19:35 GMT 1
Abstrahując od tego czyja gra była lepsza to Tomuś zrobił to co do niego należało, czyli odwzorował jak najlepiej swoją miejską grę. Na jego winę naprawdę niewiele wskazywało i nie przemykał wcale obok gry tylko dyskutował itp. Oczywiście jako pierwszy nigdy nie wyskakiwał z pomysłami, tylko podbijał je. Doprowadził też do ciekawej meczówki, gdzie było 3-1 zamiast standardowego 2-1, co też mu dało sporo, bo nawet jeśli dwie osoby by były przekonane o jego winie to jedna mogła pójść jego tropem i co najwyżej remis byłby. Styl Shreka to tak jak Volv pisał nie jest dla każdego. Wymaga bardzo dużej pewności siebie i sporych umiejętności w tym graniu ( rozegranie sporej ilości po obydwu stronach edycji). Nieliczni tak by mogli zagrać jak Shrek teraz wodząc miasto za nos.
Co do tożsamości. Nawet jeśli będzie pierdyliard zakazów rozmowy o nich to z tyłu głowy części graczy i tak one zostaną. Tego nie da się wyeliminować. Tym bardziej jak dany gracz daje sygnały jak będzie grać. Czasem wystarczy kilka postów by kogoś rozpoznać. Nie ma po prostu złotego środka.
Glonowanie tutaj też nie ma złotego środka i trzeba czytać, kto ma chęci na poprawę, a kto nie. Tutaj akurat lajla nawaliła, bo nie dała żadnych sygnałów poprawy swojej gry. Nikt się nie dziwił czemu poleciała. Tu niezależnie czy ktoś był w mafii czy nie to na pewno taką osobę by chciał odpalić.
Red pokazał,że można glonować nieraz i dawać sygnały,że chce grać i jest ogarniętym zawodnikiem. W każdej edycji przy większej ilości graczy coś takiego będzie zwłaszcza jak są role. Tutaj akurat dwa takie klasyczne glony były potem picolo i Bielański. Jeden sobie całkowicie odpuścił grę, co nie trzeba było nim się potem zajmować, drugi się trochę uaktywnił i umafijnił. Kulesza też pokazał,że można było być aktywnym mimo sporych przerw między postowaniem. Tak samo sentence, który dał sygnały że będzie grać, ale sytuacji swojej nie poprawił dla niektórych. Zdarza się, bo nie grają w to jasnowidze.
Co do szachów to jakoś nie zagłębiałem się by w nie grać.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 13:30:24 GMT 1
Ja szachy lubię za to, że koniec końców najlepiej gra ten kto się ich najlepiej umie uczyc. Większe ma znaczenie to co robisz pomiędzy partiami niż to co robisz w partiach. Duży nacisk na analizę własnych i cudzych gier i wyciąganie z tego wniosków. Mafia jest podobna pod tym względem, tylko w mafii nie masz komputera, który ci powie gdzie najbardziej schrzaniłeś i co miałeś zrobić zamiast tego, to jeszcze dodaje pikanterii.
|
|