|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 13:32:26 GMT 1
Na chess.com kręcę się w okolicach 1600 na blitzach, głównie gram na lichess. O, czyli ktoś spoza szachowego podziemia, pewnie byś nas poskładał xD Bullety imo nie mają sensu jak się nie ma dobrze opanowanej teorii i nie leci pierwszych ruchów na pamięć. Z zasady nie gram krótszych niż 5 minut Mam drugą kategorię szachową, w wakacje jeżdżę na turnieje szachów klasycznych. Aspiracje są na ranking >2000 fide, ale ostatni rok-dwa stagnacja nastąpiła, dużo czasu trzeba poświęcić na rozwój w tej gierce.
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 21, 2023 13:34:40 GMT 1
Nie no, bez większych wątpliwości Kulesza MVP, dociągnął mafię do wygranej, cały czas grając przy tym pewnego miastowego. Fajnie, że Lipszyc przeżył te kilka linczów dłużej, świetnie mu to wyszło, no ale nie musiałby tego robić, gdyby nie wpadł na początku edycji - a koniec końców i tak był celem do linczu, tylko odłożonym na dalszy plan. Nie wiem, czego więcej można oczekiwać od mafiozo niż tego, że będzie aktywnie uczestniczył w grze i wodził miasto za nos. A jego pyskówki ze Szrekiem czytało się cudownie, znając kolor ich obu. EDIT: Tytuł przyznany, temat zamknięty :v W tej edycji grała przecież kobieta, bo z tego co zrozumiałem, to była nią lajla (bardzo duże rozczarowanie za jej podejście do rozgrywki, niby kobieta, a okazała się strasznym burakiem w tej konkretnej rozgrywce - no ale może skok emocjonalny pod koniec linczu, w końcu u kobiet częściej górą biorą emocje i może jednak wypada ją usprawiedliwić). No ale ten post to jednak niesamowita żenada xD
|
|
|
Post by jepepej on Jan 21, 2023 13:36:25 GMT 1
ja w klasyku 1400 na chess, na lichess 1700 (ale ostatnio rzadziej gram), w blitzu na lichess się kręcę koło 1500, ale za często gram wcięty/zmęczony, żeby się wznieść ponad to
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 13:41:02 GMT 1
Nie no, bez większych wątpliwości Kulesza MVP, dociągnął mafię do wygranej, cały czas grając przy tym pewnego miastowego. Fajnie, że Lipszyc przeżył te kilka linczów dłużej, świetnie mu to wyszło, no ale nie musiałby tego robić, gdyby nie wpadł na początku edycji - a koniec końców i tak był celem do linczu, tylko odłożonym na dalszy plan. Nie wiem, czego więcej można oczekiwać od mafiozo niż tego, że będzie aktywnie uczestniczył w grze i wodził miasto za nos. A jego pyskówki ze Szrekiem czytało się cudownie, znając kolor ich obu. Absolutnie się zgadzam z talarem, nie wiem czego ten Antura ode mnie właściwie więcej oczekuje: -top2 aktywności -aktywna obrona Messiego (i Lajli przed linczem) -aktywne ataki na Lipszyca i w mniejszym stopniu shreka -najaktywniejszy w meczówce -ostateczne przejęcie inicjatywy na kilka minut przed linczem i podjęcie decyzji o graczu do odstrzału Uważam, że narzuciłem znacznie więcej kierunków i odcisnąłem znacznie większy stempel na mieście niż znaaaaaczna większość miastowych. Nie wiem, czego tak naprawdę więcej oczekujecie od gry mafiozy ale chętnie posłucham
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 13:41:43 GMT 1
Ja 1000 wbiłem na rapidach na czeskomie i od tej pory nie grałem rankingowo, wychodzi na to że największy leszcz na forum ze mnie w te szaszki xd
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 13:41:45 GMT 1
No ale ten post to jednak niesamowita żenada xD Żenadą Paweł jest to, że go kurwa nie zrozumiałeś XD
Kurwa serio, skończcie ten temat, bo to jest serio przerażające, że trzeba niektórym tłumaczyć pewne skróty myślowe jak małym dzieciom w piaskownicy, bo wszystko filtrują przez swoją własną bazę przekonań. Widocznie dla Ciebie i Antury ta kwestia "kobiety-mężczyźni" budzi jakieś niesamowite emocje i przez to wyczytujecie tam coś, czego tam nie ma, ale to już jest wasz problem. A to jest o tyle słabe, że inputujecie mi w ten sposób poglądy, których oczywiście nie posiadam.
Na waszym miejscu zastanowiłbym się nad waszym podejściem do tematu, a nie tym postem xd
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 13:42:52 GMT 1
Nie no, bez większych wątpliwości Kulesza MVP, dociągnął mafię do wygranej, cały czas grając przy tym pewnego miastowego. Fajnie, że Lipszyc przeżył te kilka linczów dłużej, świetnie mu to wyszło, no ale nie musiałby tego robić, gdyby nie wpadł na początku edycji - a koniec końców i tak był celem do linczu, tylko odłożonym na dalszy plan. Nie wiem, czego więcej można oczekiwać od mafiozo niż tego, że będzie aktywnie uczestniczył w grze i wodził miasto za nos. A jego pyskówki ze Szrekiem czytało się cudownie, znając kolor ich obu. Absolutnie się zgadzam z talarem, nie wiem czego ten Antura ode mnie właściwie więcej oczekuje: -top2 aktywności -aktywna obrona Messiego (i Lajli przed linczem) -aktywne ataki na Lipszyca i w mniejszym stopniu shreka -najaktywniejszy w meczówce -ostateczne przejęcie inicjatywy na kilka minut przed linczem i podjęcie decyzji o graczu do odstrzału Uważam, że narzuciłem znacznie więcej kierunków i odcisnąłem znacznie większy stempel na mieście niż znaaaaaczna większość miastowych. Nie wiem, czego tak naprawdę więcej oczekujecie od gry mafiozy ale chętnie posłucham W sumie zastanawiałem się potem, po co ta zmiana inicjatywy w ostatnich 15 minutach z japapeja na mnie? Wystarczyło oddać głos i też byście wygrali
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 21, 2023 13:48:31 GMT 1
Ja w szachy gram ostatnio tylko blitze 1+0, innych mi się nie chce xd Ranking różnie, zależy w jakim stanie gram, ale między 1300 a 1500 na chess.com, średnia wyjdzie koło 1400 (10+0 i wyższe na chess to już bliżej 1600-1700). Jak ktoś jest z podobnym to chętnie pogram czasem
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 21, 2023 13:49:22 GMT 1
No napisałeś jakąś bzdurko-głupotkę, nie pierwszy i nie ostatni - i nie imputuj mi żadnych niesamowitych emocji, bo nie jesteś w stanie ich wyczytać z jednego zdania i iks de na końcu. Już nie mówiąc o tym, że to dla Ciebie fakt, że Lajla jest kobietą był na tyle wyjątkowy, że trzeba go było ze dwa czy trzy razy podkreślić xD
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 13:55:25 GMT 1
Absolutnie się zgadzam z talarem, nie wiem czego ten Antura ode mnie właściwie więcej oczekuje: -top2 aktywności -aktywna obrona Messiego (i Lajli przed linczem) -aktywne ataki na Lipszyca i w mniejszym stopniu shreka -najaktywniejszy w meczówce -ostateczne przejęcie inicjatywy na kilka minut przed linczem i podjęcie decyzji o graczu do odstrzału Uważam, że narzuciłem znacznie więcej kierunków i odcisnąłem znacznie większy stempel na mieście niż znaaaaaczna większość miastowych. Nie wiem, czego tak naprawdę więcej oczekujecie od gry mafiozy ale chętnie posłucham W sumie zastanawiałem się potem, po co ta zmiana inicjatywy w ostatnich 15 minutach z japapeja na mnie? Wystarczyło oddać głos i też byście wygrali Przez te 15 minut jeszcze się wiele mogło zmienić, a ktoś musiał przejąć inicjatywę. Po tym, jak boy mnie wywołał, tym kimś musiałem być ja, a wiedziałem, że boy bardziej Ciebie podejrzewa, a też po tych jego badaniach reakcji wcześniej trochę obsranko było, więc uznaliśmy, że to najbezpieczniejsze rozwiązanie
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 21, 2023 13:57:39 GMT 1
Właśnie @boy, na ile ta propozycja odłożenia linczu na następny dzień była szczera, a na ile to było jakieś badanie reakcji i podpuszczanie?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 14:05:51 GMT 1
No ale ten post to jednak niesamowita żenada xD Żenadą Paweł jest to, że go kurwa nie zrozumiałeś XD
Kurwa serio, skończcie ten temat, bo to jest serio przerażające, że trzeba niektórym tłumaczyć pewne skróty myślowe jak małym dzieciom w piaskownicy, bo wszystko filtrują przez swoją własną bazę przekonań. Widocznie dla Ciebie i Antury ta kwestia "kobiety-mężczyźni" budzi jakieś niesamowite emocje i przez to wyczytujecie tam coś, czego tam nie ma, ale to już jest wasz problem. A to jest o tyle słabe, że inputujecie mi w ten sposób poglądy, których oczywiście nie posiadam.
Na waszym miejscu zastanowiłbym się nad waszym podejściem do tematu, a nie tym postem xd
Myślę, że jakbym był kobietą i byś próbował wytłumaczyć to że słabo zagrałem płcią i tym, że mnie poniosły emocje, to bym się zirytował. A to czy miałbyś rację czy nie to inna sprawa. Mizoginią tego bym oczywiście nie nazwał. Protekcjonalnym traktowaniem tak.
|
|
|
Post by Guwniara z paletkom on Jan 21, 2023 14:26:09 GMT 1
ziomki proszę zejdźcie z tego tematu, 3 lata ze sobą nie graliśmy fajnie jest fajniusio szanujmy się bądźmy życzliwi
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 14:28:46 GMT 1
ziomki proszę zejdźcie z tego tematu, 3 lata ze sobą nie graliśmy fajnie jest fajniusio szanujmy się bądźmy życzliwi Kacper kto był w mafii zanim Szarlej ponownie losował? Ty i kto jeszcze?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 14:30:13 GMT 1
Ja xD, szkoda że nie dostałem. Nie mam żalu jednak wcale, zdarza się.
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 21, 2023 14:34:27 GMT 1
I, uwaga, Tomuś xD
Czy ktoś w ogóle widział ten temat?
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 21, 2023 14:36:12 GMT 1
O, czyli ktoś spoza szachowego podziemia, pewnie byś nas poskładał xD Bullety imo nie mają sensu jak się nie ma dobrze opanowanej teorii i nie leci pierwszych ruchów na pamięć. Z zasady nie gram krótszych niż 5 minut Mam drugą kategorię szachową, w wakacje jeżdżę na turnieje szachów klasycznych. Aspiracje są na ranking >2000 fide, ale ostatni rok-dwa stagnacja nastąpiła, dużo czasu trzeba poświęcić na rozwój w tej gierce. Jesteś poza moim zasięgiem, ale i tak kiedyś chętnie z Tobą zagram, mam nadzieję, że uczynisz mi ten zaszczyt dostania wpierdolu od gracza z takim rankingiem. Ja zdecydowanie nie gram bulletów, a blitze rzadko i niechętnie. Gram na Lichess, gdzie poziom jest niższy niż na Chess.com i mój ranking na blitzu to poniżej 1400, na średnich około 1450, a na klasykach 1550. Wszystkie 3 były ciut wyższe, ale jak byłem wciągnięty w mafię, to grałem i jednocześnie odświeżałem forum, co kończyło się porażkami z ludźmi z poziomu 1100.
|
|
|
Post by sentence on Jan 21, 2023 15:21:19 GMT 1
no dobra, to kiedy nastepna
|
|
|
Post by sentence on Jan 21, 2023 15:22:28 GMT 1
a co do bulletow to juz z 250 rankingu na nich zjechalem xD
|
|