|
Post by sentence on Jan 21, 2023 15:24:59 GMT 1
ja nie wiem, ale jak tak to spoko
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 15:56:14 GMT 1
Ja bym też kiedyś mógł poprowadzic, to znaczy następną może lepiej nie, ale później chciałbym się jakoś też odwdzięczyc, że sam mogłem pograc.
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 16:10:39 GMT 1
Jeżeli masz przyjemnosc z grania, to nie musisz i guess, dla mnie mistrzowanie jest przyjemnoscia i lubie akt organizacji i zarządzania, więc imho po prostu sie dobrze baw
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 16:16:56 GMT 1
Dobrze myślę, że w przypadku następnej edycji trzeba nowe konto zakładac?
|
|
|
Post by Winston on Jan 21, 2023 16:17:42 GMT 1
Si, nowa gra, nowa tożsamość, nowe konto
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 16:21:38 GMT 1
Dobrze myślę, że w przypadku następnej edycji trzeba nowe konto zakładac? Tak zawsze było od kiedy na kreacje zaczęto grać. Nie wyobrażam sobie obecnie jakoś grać na prawdziwe nicki. Zdarza się,że za samą kreację to dostajesz kulkę w łeb od mafii na przykład
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 21, 2023 16:22:49 GMT 1
U nas dlatego obowiązkowo zawsze była pielęgniarka i mafia się bała strzelac w top 3 najlepszych graczy przez kilka dni. Nie wyobrażałem sobie przez to bez pielęgniarki grać.
Osobiście jak byłem mafią, zawsze zabraniałem zabijać najlepszych graczy bo chciałem z nimi wygrać specjalnie w taki sposób żeby żyli jak najdłużej, żeby pokazać dominację xD. Dla mnie się zawsze jak najbardziej ambitne i niemożliwe do zagrania zwycięstwo liczyło, więc jako mafia też grałem turbo aktywnie i starałem się przejmować kontrolę nad wszystkim.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 16:29:18 GMT 1
U nas dlatego obowiązkowo zawsze była pielęgniarka i mafia się bała strzelac w top 3 najlepszych graczy przez kilka dni. Wiem co masz na myśli. Pielęgniarka chroniła przed mordem tak? To tutaj to ksiądz od tego był. Dlatego lepiej mieć kreacje by właśnie ci lepsi mogli się ukryć przed mordem. Wcześniej mieliśmy też role. Ta edycja wyjątkowo bez ról, bo za mało graczy było zapisanych zanim wielu się tuż przed startem się porejestrowało. Tutaj mocniejsi mają na pewno z 50+ edycji rozegranych przez tyle lat, dlatego każda mafia rozważa w pewnych momentach mord na nich.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 16:42:15 GMT 1
Jak początek lutego to byłbym wdzięczny gdyby nie od 4 lutego, bo akurat wyjeżdżam za granicę na 4 dni. Idealnie dla mnie byłoby od 8 lutego ruszyć. A jak chcecie wcześniej to wyjebongo we mnie i se grajcie xD
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 16:43:22 GMT 1
Mam drugą kategorię szachową, w wakacje jeżdżę na turnieje szachów klasycznych. Aspiracje są na ranking >2000 fide, ale ostatni rok-dwa stagnacja nastąpiła, dużo czasu trzeba poświęcić na rozwój w tej gierce. Jesteś poza moim zasięgiem, ale i tak kiedyś chętnie z Tobą zagram, mam nadzieję, że uczynisz mi ten zaszczyt dostania wpierdolu od gracza z takim rankingiem. Ja zdecydowanie nie gram bulletów, a blitze rzadko i niechętnie. Gram na Lichess, gdzie poziom jest niższy niż na Chess.com i mój ranking na blitzu to poniżej 1400, na średnich około 1450, a na klasykach 1550. Wszystkie 3 były ciut wyższe, ale jak byłem wciągnięty w mafię, to grałem i jednocześnie odświeżałem forum, co kończyło się porażkami z ludźmi z poziomu 1100. Jasne, można się zgadać na partyjkę w jakiś wieczór.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 16:43:25 GMT 1
Jak początek lutego to byłbym wdzięczny gdyby nie od 4 lutego, bo akurat wyjeżdżam za granicę na 4 dni. Idealnie dla mnie byłoby od 8 lutego ruszyć. A jak chcecie wcześniej to wyjebongo we mnie i se grajcie xD Kiedy będziesz w mieście? Bo częściej to ciebie w mafii widziałem lub mistrzowałeś
|
|
|
Post by Volverin on Jan 21, 2023 16:45:17 GMT 1
Jak początek lutego to byłbym wdzięczny gdyby nie od 4 lutego, bo akurat wyjeżdżam za granicę na 4 dni. Idealnie dla mnie byłoby od 8 lutego ruszyć. A jak chcecie wcześniej to wyjebongo we mnie i se grajcie xD Kiedy będziesz w mieście? Bo częściej to ciebie w mafii widziałem lub mistrzowałeś W poprzedniej byłem w mieście.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 16:46:54 GMT 1
Kiedy będziesz w mieście? Bo częściej to ciebie w mafii widziałem lub mistrzowałeś W poprzedniej byłem w mieście. I jako Stirlitz jeszcze kojarzę,że miejska kreacja to była. Więcej z twoich to kojarzę mafijne kreacje. PS. Nie liczyłem XX edycji, która była wyjątkowo eksperymentem społecznym i bez mafii była.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 21, 2023 16:52:05 GMT 1
Czyli start 9 lutego, zapisujcie w kalendarzykach
|
|
|
Post by jepepej on Jan 21, 2023 17:01:10 GMT 1
ja grałem z 5-6 edycji łącznie, z czego dwie to jakoś za totalnego gimba, jak jeszcze forum PN istniało, więc niezbyt kumałem, o co chodzi w grze
i tylko raz byłem w mafii (za gimba wtedy) i odjebali mnie w pierwszym linczu za jakiś rzucający się w oczy nick, a poza tym nigdy żadnej roli, rozlosujcie mnie lepiej następnym razem chuje
|
|
|
Post by Antura on Jan 21, 2023 17:08:14 GMT 1
Wstępnie bym zaproponował: Otwarte głosowanie (ale bez meczówki, tam zawsze sekretne - pamiętam ten feedback) Zakaz rozmów o tożsamościach Testamenty przedśmiertne do wysyłania do MG Mord mafii codziennie Klasyczne role: Ojciec Chrzestny, Detektyw, Opryszek, Lekarz, Szpieg (? post-edit)
Może wymóg 5 postów na dzień? To też byłby dobry punkt referencyjny dla osób, ktore chca grac - by mialy chociaz czas i checi, by aktywnie grać, by napisac kilka postów, a nie obserwować, niewazne czy mafia czy miasto./
Dynamicznie, srogo, z mocnym tempem, na basicowych zasadach mafii jako takiej. Im więcej graczy tym lepiej Jbc nie tak to piszcie
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 17:14:47 GMT 1
Wstępnie bym zaproponował: Otwarte głosowanie (ale bez meczówki, tam zawsze sekretne - pamiętam ten feedback) Zakaz rozmów o tożsamościach Testamenty przedśmiertne do wysyłania do MG Mord mafii codziennie Klasyczne role: Ojciec Chrzestny, Detektyw, Opryszek, Lekarz Może wymóg 5 postów na dzień? To też byłby dobry punkt referencyjny dla osób, ktore chca grac - by mialy chociaz czas i checi, by aktywnie grać, by napisac kilka postów, a nie obserwować, niewazne czy mafia czy miasto./ Dynamicznie, srogo, z mocnym tempem, na basicowych zasadach mafii jako takiej. Im więcej graczy tym lepiej Jbc nie tak to piszcie Szpiega dodaj do klasycznych ról.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 21, 2023 17:25:29 GMT 1
Otwarte głosowania POG, lubię jak są emocje.
Całkowity zakaz rozmów o tożsamościach nigdy nie działa.
Testamenty przedśmiertne zdecydowanie, testament to silna broń trzeba ją zbalansować koniecznością poświęcenia na niego czasu przed śmiercią
Mord mafii codziennie niebezpieczny, za szybko gracze lecą, może stary system IFQ 2/3. Mordy w dniach 0,2,3,5,6,8,9itd?
Grajmy bez ról, tak jest fajniej.
Jeśli któreś z powyższych wejdzie nie po mojej myśli to i tak zagram, ale postów 5 dziennie to już dla mnie dealbreaker, nie mam tyle czasu, żeby zachęcać do spamowania jak w edycji z redzikiem. Ale jak chcecie to spoko, najwyżej będę po prostu śledził z cmentarza
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 21, 2023 17:33:12 GMT 1
Dałbym bardziej 2 posty dziennie chociaż jako minimum byle nie zawierały jednego słowa. Co z GIFami i zdjęciami? To już zależy od intepretacji MG. Co do ról może zagramy na pewno jakąś bez nich. Teraz role klasyczne jestem za bez innych udziwnień. Przedśmiertne testamenty-zdecydowanie za. Mordy codziennie do przedyskutowania.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 21, 2023 17:34:21 GMT 1
testamenty może niekoniecznie przedśmiertne, ale do północy czy w wyjątkowych sytuacjach do 10 rano na przykład, nie po to odpierdalam kogoś w mordzie, żeby ten przez najbliższe 24 godziny siedział i rozkminiał mi grę
|
|