|
Post by Szarlej on Jan 22, 2023 4:36:51 GMT 1
09.02 mi pasuje, tydzień później wyjeżdżam, ale zakładając w ogóle, że dotrwam do tego czasu, po prostu będę grał nieco mniej - i z telefonu. Do przeżycia.
Względem całej reszty, dostosuję się, nie zależy mi na niczym specjalnie. Ale jeśli z rolami, to niech będą klasyczne, nie jestem fanem tych bardziej wymyślnych.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 22, 2023 11:24:35 GMT 1
Miałem coś napisać więcej o rozgrywce, więc napiszę: 1. Wielkie podziękowania dla Szarleja. Świetny mistrz gry, nie było żadnych kontrowersji, wszystko ładnie terminowo, edycja sprawnie przebiegała, jedynie ten mord można było trochę lepiej oznaczyć, żeby nie było dodatkowych pytań. Dobra robota! 2. Nie chciałem być w mafii, chciałem pograć a z mojego doświadczenia granie po stronie mafii kończy się dla mnie dosyć szybko, także było trochę obsranko, jak dowiedziałem się od byciu w mafii, dostając wiadomosć na mesku "KOLEDZY Z MAFII'' od Shreka. 3. Brak mordu. Dlaczego jest korzystny bardzo ładnie zauważył Grande: Początkowo uwaga. Ten brak mordu mafii, początkowo mi się wydał absurdem, z uwagi na to, że Bajka jest niewinna. Ale po tym poście Kuleszy mafiacorner.boards.net/post/18381 i wykonaniu matematyki, zdałem sobie sprawę, że nie zabicie nikogo, to świetne zagranie mafii. Ten mord i tak nie wpływał na to kiedy gra się skończy, ani ile linczów zostanie miastu, a gdyby go wykonali, to by ograniczyli liczbę podejrzanych i uprościli rozgrywkę. To zagranie jest dobre niezależnie od tego, kto jest mafiozą. Oczywiście najbardziej opłacalne by ono było, gdyby Boy był w mafii. Bo wyobraźcie sobie, że będący w mafii Boy zabija Kuleszę. Nie byłoby to lekko podejrzane, że jednak to nie Boy został zabity? Byłoby. Ale z uwagi, że to zagranie jest opłacalne niezależnie kto jest mafiozą, nie podejrzewajcie z tego powodu Boya bardziej od innych. Mieliśmy jednak duży problem, ponieważ moja reakcja na brak mordu była najtrudniejszą rzeczą do przygotowania oraz obawialiśmy się, czy brak mordu nie zrzuci podejrzeń na mnie. Miałem już momenty, że jebać, nic z tego, zabijmy normalnie boya, ale jednak poszliśmy w to. Szczęśliwie się trochę złożyło, że miasto nie do końca zrozumiało co się stało i mi się udało naturalnie zareagować. 4. Meczówka a) zdecydowałem się delikatnie przyłożyć w pierwszej części b) Jepepej gdy wjechał ze swoim postem to było obsranko straszne. Postanowiliśmy go zdeprecjonować, przywołując Reda i Garego.
c) Badanie reakcji Boya - gdyby robił to chwilę dłużej, mógłbym na nie zareagować jakoś inaczej, ale szczęśliwie zanim ustaliliśmy strategię, on przestał sugerować na mnie i można było wejść i powiedzieć, żeby nie robić z tematu przedszkola. d) właściwie przekonany byłem dopiero za 5, gdy poszliśmy w Winstona wszyscy, a tak cały czas w stresie. Dawno nie byłem tak zestresowany, jak w tej meczówce. Spałem chyba tylko ze 4 godziny, cały czas się przejmowałem w pracy, masakra.
5. Mafia: a) Low zagrał fantastyczną edycję poza tematem z rozgrywką. Dawał bardzo dużo spokoju i pewności mi, ale pewnie też pozostałej części mafii, zawsze był dostępny, żeby ustalić stratrgię i coś konsultować i zawsze dawał dobre rady. Nie mam wątpliwości, że to obecnie top2 naszej społeczności. b) Lipszyc zagrał bardzo fajną edycję, bo pomimo szybkiej wpadki wepchnął aż trzech graczy przed siebie w kolejkę (oczywiście dużo pomogła ogromna słabość miasta w tej edycji, ale to i tak duży wynik) c) Bielański dał bardzo dużo, jak na świeżego gracza z małą ilością czasu/zaangażowania. Wszystkie jego głosy w każdym linczu były pomocne, a wiele linczów było stykowych Krótko mówiąc, trafiła nam się silna mafia.
6. Miasto: a)Oczywiście bardzo dobra edycja Gerrarda, chyba to jego najbardziej chciałbym z miasta wyróżnić. Poleciał oczywiście dlatego, że był groźny (to był klucz naszych mordów, wszystkie mordy poszły w tych, którzy byli groźni), trafił trzech mafiozów w testamencie, celnie bronił Messiego i niewiele mu zabrakło, żeby go uratować. Moim zdaniem kolejna mocna edycja Grzegorza, któremu przy okazji chciałbym życzyć STO LAT i STU WYGRANYCH EDYCJI z okazji urodzin!
b)Eric też pozytyw, jak na czas, który miał. c)Małe plusiki także dla Boya i Grande, którzy byli silnymi zielonymi punktami w mieście oraz zielonej latarni Messiego. Jak mawiał klasyk, najważniejsze dla miastowego powinno być zagranie tak, żeby udowodnić swoją niewinność. To zrobiła także bajka, ale nie da się jej wyróżnić, bo zbyt dużo minusów w innych elementach gry.
7. Chciałbym wszystkich, których obraziłem w trakcie edycji przeprosić za wszystko co pisałem. To w ramach kreacji. Bardzo się cieszę i doceniam każdego, kto jest częścią społeczności oraz każdego kto gra z nami w mafię i chciałbym wszystkim bardzo podziękować, że czynicie tę wspaniałą zabawę dla nas możliwą!
8. Nie ma powodu właściwie, żeby był ósmy numer, ale Ósemka to najlepsza cyfra, więc dodałem
|
|
|
Post by Antura on Jan 22, 2023 13:52:57 GMT 1
Jak coś luzik, imho to była bardzo dobra reakcja, bo wiedzialem jak fucking ona jest forced i udawana, i ciągle to wypominałem, a cale miasto to ignorowało. Rzecz jasna z moim stylem grania byłem relatywnie irytujący, wiec Ty-Kulesza, wyżywający się na mnie - przechodziło bez większego echa, ale znowu pewnie to przechodziło bez wiekszego echa, bo wszysktie prosy miastowe zostały zabite i ech, mogleś coraz bardziej i bardziej jechać po bandzie bez rekacji. Nie licząc Ciebie, to nikt z całego miasta przez calą edycję nie pomyslał, że jestem chociaż ciut winny, i jedynym wyjatkiem był tutaj Easy (ale juz po smierci), który dostał nagle jakiegoś iq200 self-acclaimed planu z oskarżeniem mnie (i Grande po śmierci), co posypało całe moje i Grande [Bo on byl w 1 do 1 mojej sytuacji] miastowe granie, i koniec koncow, dało to nam porazke (zwłaszcza to, że tutaj ludzie Reda się słuchają dość slepo). Aj waj. No ale, w tym kontekście idealnie jako mafiozo granie wulgarnością i chamówą
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 22, 2023 14:07:53 GMT 1
Dzięki, Tomuś, za życzenia! Oczywiście teraz będzie to się kłóciło z tym, co zamierzam napisać, ale trudno. Chodzi mianowicie o absurdalne zarzuty bajki vel Antury w kwestii koleżeństwa. Absolutnie czegoś takiego nie było z mojej strony w żadnym momencie. W tej edycji w zasadzie nie zwracałem uwagi na tożsamości, rozpoznałem szybko Messiego, potem Erica jak chciał zostać poznany i miałem mocne podejrzenia kim jest Szrek, no i rozpoznałem Ciebie, ale też nie od razu, bo się nad tym nie zastanawiałem. Przecież w tej edycji najwięcej tożsamości używałeś Ty, prosząc o dzień ulgowy dla lajli, Picolo oraz Lipszyca i odnosząc się do jego tożsamości w dalszej części rozgrywki.
Ja Kuleszy nie rozpoznałem i uniewinniłem go na podstawie gry. Pochopnie, bo nie został wystarczająco przyciśnięty i to nauczka dla mnie, żeby jednak wejść w interakcję z literalnie każdym, zanim uniewinnię.
W ogóle ta edycja pod względem używania tożsamości była moim zdaniem bardzo zbalansowana, bardzo mało było uniewinnień lub podejrzeń na bazie tego, kto kryje się pod daną kreacją. Tu kojarzę w zasadzie tylko Messiego. I co do samego Squbańca, to wbrew temu, co twierdzi Antura wcale nie był uniewinniony, bo go lubimy (ja na przykład generalnie nie lubię z nim grać, bo jak źle zacznę edycję i nie wyglądam na pewnego niewinnego, celowo lub nie, to jak już sobie ujebie, że jestem w mafii, to nie da się mu tego wybić z głowy aż do zlinczowania mnie, co 2 razy się szybko zdarzyło). On jest tak charakterystyczny, że trudno go nie poznać, a jego niewinność aż biła po oczach. A że lubię wygrywać, to nie będę udawać, że tego nie widzę.
W ogóle dla mnie gracze nie dzielą się na jakieś grupy inne niż dobrzy gracze i kiepscy gracze lub już w trakcie gry podejrzani i niewinni. Nieważne czy ktoś jest z forum zwolenników murzynów, dawnego PF.com, Tibii, czy forum Fenerbahce - liczy się jak ktoś gra, zwłaszcza w danej edycji. Oczywiście, z kimś gra się lepiej, z kimś gorzej, z kimś po grze chętnie pogadam o edycji czy innych sprawach, ale nie ma to wpływu na grę. Powiem więcej. Ty, Antura, też przecież grasz od lat z nami i traktuję Cię jako kogoś ze społeczności, a nie z zewnątrz. To Ty wprowadzasz jakieś podziały my i wy, które nie mają sensu.
Grande pytał czy może kogoś zaprosić. Pewnie, że możesz, zrób to koniecznie! Im nas więcej, tym lepiej!
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 22, 2023 14:14:14 GMT 1
No napisałeś jakąś bzdurko-głupotkę, nie pierwszy i nie ostatni - i nie imputuj mi żadnych niesamowitych emocji, bo nie jesteś w stanie ich wyczytać z jednego zdania i iks de na końcu. Miałem początkowo się nie odnosić, ale to jednak sprawa zahaczająca o dość poważny zarzut wobec mojej osoby, więc po raz ostatni: nie spodobało mi się, że nowy gracz, jakim była lajla zwyzywała obcych jej ludzi w internecie za rzekome wulgaryzmy (a edycja była dość kulturalna, chyba tylko Winston i Guwniara obrazili się raz wzajemnie i to tyle by było o ile kojarzę) prezentując przesadzoną postawę i IMO dość spore buractwo (znaczy mnie to lata, ale po prostu odnotowałem - ale widzę, że reszcie też lata, więc to ostatni post w tym temacie, zwłaszcza że raczej nie zagra tutaj ponownie z tego co rozumiem). Przy czym zdaje też sobie sprawę, że na mafii jest specyficzne środowisko, gra to jednak symulacja konfliktu i tym, że kobiety częściej wpadają w skrajne emocje (i jest to z grubsza udowodnione naukowo, chcesz walczyć z nauką czy tam wiatrakami - nie mój problem. Przecież osią sporu światopoglądowych dysput nie jest to, czy tak jest, tylko jaka jest tego przyczyna XD - środowiska prawicowe i incelskie krzyczą, że to efekt biologii, a lewicowe, że programowania społecznego/patriarchatu/czegoś pośredniego, no i są jeszcze ludzie z całego odcienia szarości i agno - nieważne, ja w ogóle nie o tym). Ja tego nawet nie uważam za nic złego, chciałem wykorzystać ten fakt żeby ją miękko obronić - jakby była facetem, byłbym bardziej surowy w ocenie tego zachowania. Jak to czytałem na spokojnie, to widzę jednak, że napisało mi się to tak, że nie do końca było to jasne - temu wyjaśniam. Natomiast retoryka jaką we mnie wyprowadziliście z kolegą Anturą mi się nie podoba o tyle, że zwyczajnie wiecie lepiej, co miałem na myśli - a stąd już łatwo o interpretacje co może z tego wyniknąć Zwłaszcza że na dole: Już nie mówiąc o tym, że to dla Ciebie fakt, że Lajla jest kobietą był na tyle wyjątkowy, że trzeba go było ze dwa czy trzy razy podkreślić xD Brzydka manipulacja z twojej strony. Kolega Grande zapytał konkretnie o kobiety w grze mafia, bo nigdy żadnej nie widział - no to odpisałem w poście na temat kobiet i tylko ten temat poruszyłem, pisząc zwyczajnie na temat. Wykorzystanie tego faktu do wprowadzenia swojej retoryki jest z twojej strony słabe, ale jeśli nie miałeś niczego na myśli i nie chciałeś KONIECZNIE POKAZAĆ że masz rację, to nie ma tematu i widocznie się po prostu nie zrozumieliśmy. Lubię cię Szarlej, więc jeśli nie było w twoim poście złej woli - nie odpisuj już na tę wiadomość. Dziękuję.Myślę, że jakbym był kobietą i byś próbował wytłumaczyć to że słabo zagrałem płcią i tym, że mnie poniosły emocje, to bym się zirytował. A to czy miałbyś rację czy nie to inna sprawa. Mizoginią tego bym oczywiście nie nazwał. Protekcjonalnym traktowaniem tak. Wyjaśniłem wyżej, więc już nie będę wyjaśniał jeszcze raz, dodam tylko, że w ogóle nie chodziło mi o to, że rzekomo kobiety gorzej grają w mafię. Lajla w ogóle jako tako nie grała, nie jestem w stanie ocenić, czy byłaby dobra, czy nie - nie próbowała. A z mojego doświadczenia, widząc jak radzily sobie chociażby Hello, czy Safinetka - to uważam, że jeśli już, to kobiety mogą mieć nawet jakieś naturalne predyspozycje lepsze od mężczyzn, bo generalnie radziły sobie w tej grze świetnie - z reguły silne punkt miasta i dobre wybory. Hello to w ogóle miała bardzo fajne i niedoceniane rozkminki na temat gry, jeśli tylko była w formie i skupiona na rozgrywce. Może to ta słynna kobieca intuicja Dlatego zapraszaj koleżanki, jeśli mają chęć grania, jestem przekonany, że pójdzie im świetnie
To tyle na ten temat, musiałem to sprostować, już siadam zgodnie z obietnicą do podsumowania, tylko jeszcze omówię setupy i kwestie meta, bo wiem, że przynajmniej niektórzy czekają
|
|
|
Post by Antura on Jan 22, 2023 14:18:19 GMT 1
Gram od lat, a nikogo nie potrafię rozpoznać z stylu gry. Nikogo nie rozpoznaje. Nigdy tym nie gram. Zawsze byłem temu przeciwny. Zawsze dlatego robię podzialy na "my i wy", a przez "wy", uważam tych weteranów, co siebie szybko rozpoznają, i zawsze na jakimś punkcie rozmowy - zaczynają prowadzić in-game dyskusje dotyczące tych tożsamości, ale nawet nie w ramach per se tożsamości, ale podbijania wartości opini danych osób, bo są starymi, dobrymi bywalcami o dobrej reputacji dobrego gracza (co generalnie jest imho puste w sobie - bo równie dobrze może być tam mafiozo, jak widzieliśmy zresztą po Cezarym Kuleszy).
Jest to dość annoying. Co edycje to się dzieje - czy mówimy o Miastowych Mędrcach, czy Przewodnikach, czy jakichś Światłych Ludziach - i zawsze te rolę dziwnym trafem przyjmują najbardziej uznani za prosów gracze, zwłaszcza w kontekście tego, że ktoś ich rozpoznaje, mówi ze na 100% niewinny, że 100% zajebisty - i trzeba się tej osoby słuchać. I tak to leci co edycję. Jeżeli pojawi się nawet ktoś zajebisty spoza "stałego grona", to i tak nie dostaje takiego wsparcia na taką silną pozycję - gdyż no nie jest rozpoznany, a tutaj mocno sie gra imho sympatiami.
Tak jak pisałem w ramach Lipszyca - zawsze jak kogokolwiek zapraszam tutaj na grę, każdy zauważa ten cały proces i każdy zawsze jest nim zirytowany, że ewidentnie da się wyczuć w mieście "członków stałej społeczności" i tych co są rzadziej/z innych pod-forów, i ludzie są mega skonfundowani gdy proces uniewiniannia/oskarżania wchodzi o tożsamości.
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 22, 2023 14:36:04 GMT 1
Też Cię lubię Red i nie mam zamiaru ciągnąć tego tematu, więc spokojnie możemy uznać go za zamknięty, porozmawialiśmy jak dojrzali ludzie, którymi jesteśmy.
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 22, 2023 14:41:08 GMT 1
Dzięki i cieszę się. Sam pośrednio jestem winien tej sytuacji. No nie sformułowałem wtedy tego zbytnio fortunnie XD Mam lekcję na przyszłość, by pisać bardziej zrozumiale, nigdy na szybko
|
|
|
Post by Volverin on Jan 22, 2023 14:46:04 GMT 1
Powyzywajcie się od debili czy coś, bo dziwnie się czyta takie uprzejmości.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 22, 2023 14:47:02 GMT 1
Powyzywajcie się od debili czy coś, bo dziwnie się czyta takie uprzejmości. Volv pamiętam,że to ty pisałeś by tak się nie wyzywać na cmentarzu pewnej edycji
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 22, 2023 14:54:02 GMT 1
Gram od lat, a nikogo nie potrafię rozpoznać z stylu gry. Nikogo nie rozpoznaje. Nigdy tym nie gram. Zawsze byłem temu przeciwny. Zawsze dlatego robię podzialy na "my i wy", a przez "wy", uważam tych weteranów, co siebie szybko rozpoznają, i zawsze na jakimś punkcie rozmowy - zaczynają prowadzić in-game dyskusje dotyczące tych tożsamości, ale nawet nie w ramach per se tożsamości, ale podbijania wartości opini danych osób, bo są starymi, dobrymi bywalcami o dobrej reputacji dobrego gracza (co generalnie jest imho puste w sobie - bo równie dobrze może być tam mafiozo, jak widzieliśmy zresztą po Cezarym Kuleszy). Przeczytałeś mojego posta? Ze zrozumieniem? Nie wiedziałem, kim jest Kulesza. Uniewinniłem go za grę, nie za to kim jest, bo nie wiedziałem, kim jest. Jeśli ktoś wygląda na ogara, gra jak ogar, a do tego wygląda niewinnie, to się opinie takiej osoby podbija, zwłaszcza jeśli się z nią zgadza, albo przynajmniej się fundamentalnie nie ma przeciwnego zdania. Po prostu to się bardziej opłaca. To jest zresztą temat na osobny post, który mam zamiar jeszcze dziś napisać - o tym jak miasto powinno się organizować, żeby zmaksymalizować szanse na sukces. 1. Kto spoza "stałego grona" był taki zajebisty od pierwszej gry? Poproszę kilka przykładów. 2. Dobrzy gracze, będąc w mieście porządkują grę, zdobywają posłuch i pozycję tym jak grają i co prezentują. Potrafią też się szybko uniewinnić, jeśli tego chcą. Przecież Red/Eric nie został uniewinniony, bo swoją grą na to nie zasłużył, a ja czy Boy akurat mieliśmy dobre wejścia, więc tak. Pamiętam z kolei 2 edycje, gdy byłem linczowany w 2. linczu (choć był to debilny pomysł, no ale to inna kwestia), więc to nie jest kwestia tego, że mnie nie tykają, bo mnie lubią, tylko czasem po prostu jak ktoś jest ewidentnie niewinny i brzmi sensownie, to się za nim podąża. To nie moja wina, że grasz na szkodę miasta jak w nim jesteś i słuchanie Cię to najgorszy możliwy pomysł, co pokazała zarówna ta edycja, jak i Pikachu (zwłaszcza Pikachu z ustawianiem remisu). 3. O jakich sympatiach mowa? Które konkretnie sytuacje wynikały Twoim zdaniem z rzekomych sympatii? Przecież oprócz Messiego tutaj nie było żadnego uniewinniania za tożsamości tylko za grę, to Ty pisałeś w tej edycji najwięcej o tożsamościach.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 22, 2023 14:54:38 GMT 1
Powyzywajcie się od debili czy coś, bo dziwnie się czyta takie uprzejmości. Volv pamiętam,że to ty pisałeś by tak się nie wyzywać na cmentarzu pewnej edycji Wtedy udawał dorosłego.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 22, 2023 14:58:05 GMT 1
W ogóle ta edycja pod względem używania tożsamości była moim zdaniem bardzo zbalansowana, bardzo mało było uniewinnień lub podejrzeń na bazie tego, kto kryje się pod daną kreacją. Tu kojarzę w zasadzie tylko Messiego. I co do samego Squbańca, to wbrew temu, co twierdzi Antura wcale nie był uniewinniony, bo go lubimy (ja na przykład generalnie nie lubię z nim grać, bo jak źle zacznę edycję i nie wyglądam na pewnego niewinnego, celowo lub nie, to jak już sobie ujebie, że jestem w mafii, to nie da się mu tego wybić z głowy aż do zlinczowania mnie, co 2 razy się szybko zdarzyło). On jest tak charakterystyczny, że trudno go nie poznać, a jego niewinność aż biła po oczach. A że lubię wygrywać, to nie będę udawać, że tego nie widzę. Oczywiście wszystkiego najlepszego Gary ^^ Tutaj akurat też przyznaję się,że na ślepo te 2 razy waliłem w momentach kiedy dałoby się ciebie uniewinnić. Dlatego w tej edycji zacząłem od czegoś innego, czyli uwalenia tych co glonują na tyle,że nie dają żadnych sygnałów do poprawy gry. Dlatego też nie ganiłem za lincz na sentence, bo sam miałem z tyłu głowy,że sentence może mafia może nie, ale lepiej sprawdzić na wszelki wypadek mimo,że na Lipszyca dałem. Częściej jednak twój styl to kojarzyłem z tym właśnie ze znajdowaniem celu jako niewinny i doprowadzenie do linczu na nim. Taki obraz ciebie wcześniej miałem. Ta edycja plus poprzednia pokazała,że ten obraz ciebie był błędny u mnie. Ta edycja nauczyła mnie,że warto kilka razy sobie kogoś poczytać nieraz by ocenić. Bo to,że na ciebie się upierałem to akurat była wina mojej ślepoty co do twojej osoby. Zresztą dla mnie jesteś na tyle mocnym graczem,że potrafisz się szybko uniewinnić, a każda mafia w której ciebie nie ma to by posłała na ciebie mord. Dodatkowo sam postanowiłem grać tak, aby eliminować tych co najmniej szans dali na uniewinnienie i nie chcieli sobie poprawiać pozycji typu lajla, która w ogóle sobie opinii nie poprawiła i każdy niewinny wiedział,że lincz na takiej osobie w każdej konfiguracji będzie bardzo dobry. Co do silnej pozycji to na to potrzeba rozegrania wielu edycji, ale to nie jest żaden gwarant,że taką się będzie miało. Ci co obecnie ją mają też potrzebowali bardzo dużej ilości edycji rozegranych, aby znaleźć się w takim miejscu jakim są. Mówimy o osobach takich jak (Red,lowrider,tomus,Gary); z niegrających (Licz,egze). Te wymienione osoby mają już na koncie grubo ponad 50 edycji rozegranych w różnych społecznościach i to one mogą powiedzieć jaki miały wcześniej posłuch, a jaki teraz mają w mieście. Maja największe doświadczenie w tej grze. Ja osobiście nie wyrobiłem sobie na tyle pozycji, by mnie się słuchano, mimo że paręnaście edycji rozegrałem w tym gronie. Może kiedyś wyrobię, może nie ( nie chcę tutaj wróżyć z fusów).
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 22, 2023 15:04:23 GMT 1
Miałem się jeszcze odnieść do tego, kto zasłużył na tytuł MVP tej edycji. Zanim do tego jednak przejdę, chciałbym napisać, że moim zdaniem ta edycja stała naprawdę na fajnym poziomie. Oczywiście, były ze 2-3 totalne glony, ale dużo było aktywności, fajnych rozkmin, nawet jeśli nie zawsze trafionych (vide ta Boya na Sentence'a). Mafia grała na wysokim poziomie, jeden glon, owszem, ale ogólnie spoko bardzo, aktywnie. MVP dla Lipszyca byłoby moim zdaniem totalnie przestrzelone. Po pierwsze, on nie był dla mnie nawet drugim najlepszym mafiozą, bo wyżej stawiam Kuleszę, który w zasadzie niepodejrzewany przemknął do końca oraz Szreka, który ładnie podzielił miasto na ufających jemu oraz Ericowi, a do tego był świetnym mentorem dla reszty mafiozów. Lipszyc zagrał bardzo fajną edycję, ale jednak wjebał się przed pierwszym linczem i napisał jednego z 3 najbardziej mafijnych postów*, więc MVP zdecydowanie mu się nie należało. Powiem więcej, ja nie jestem przekonany czy Rookie of the Game należy się właśnie Lipszycowi, czy jednak Grande Connection, który był mega aktywny, miał dużo fajnych rozkmin i oprócz końcówki, gdy zamiast szukać podejrzanych próbował za wszelką cenę się bronić, grał bardzo dobrą edycję. Obaj zagrali bardzo fajnie, więc z żadnym wyborem bym się nie kłócił, oby obaj grali z nami częściej (a nie tylko Grande, bo zakładam, że dotrzyma słowa i zostanie). *Oprócz Lipszyca to post Wisntona o niekatywnych na 10h przed linczem ( kshaq, fajnie grasz, więc proszę, znajdź sobie lepsze cele niż ludzie, których nie ma, jesteś w stanie wygrać dyskusję też z takimi, którzy są ) oraz bajkowy płacz na temat setupu i glonów w sytuacji, gdy były dopiero 2 lincze.
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 22, 2023 16:01:49 GMT 1
Jestem w trakcie pisania na temat obecnej (oglądam w międzyczasie Skrę, więc trochę zejdzie dłużej), ale poinformuję w międzyczasie, że gadałem z paroma osobami i szykuje się, że ludzie chętnie pograją. Z ludźmi nie powinno być żadnego problemu na 9 lutego To tylko ustalić setup, metę i jedziemy
|
|
|
Post by Antura on Jan 22, 2023 16:03:18 GMT 1
Do końca tygodnie zrobię dział, wątki z zasadami (by mozna było docedywoać) i z wszystkimi info, by ludzie mogli sie zfamiliaryzować
Dzieki za wsparcie w rozmawianiu z ludźmi <3
|
|
|
Post by Winston on Jan 22, 2023 16:26:32 GMT 1
*Oprócz Lipszyca to post Wisntona o niekatywnych na 10h przed linczem ( kshaq, fajnie grasz, więc proszę, znajdź sobie lepsze cele niż ludzie, których nie ma, jesteś w stanie wygrać dyskusję też z takimi, którzy są ) postaram się XD Co do terminu nowej edycji, to jak na razie wszystko poza następnym weekendem mi raczej pasuje.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 23, 2023 9:34:29 GMT 1
Jak Red obieca,że napisze podsumowanie, to kiedyś napisze i nie trzeba mu co pół roku przypominać. 🤣🤣🤣
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 23, 2023 12:50:25 GMT 1
80% mam napisane, dopiszę końcówkę na przerwach w pracy, za zwłokę przepraszam. Powinienem jak Blizzard po prostu ogłosić "When it`s done" i miałbym spokój
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 23, 2023 13:32:24 GMT 1
zrobi fajny jednozdaniowy opis tej edycji do opisu pod działem
|
|