|
Post by Ludwig Wittgenstein on Apr 3, 2023 22:33:57 GMT 1
Squbi, na spokojnie opiszę jutro rano szeroko mój cały plan i tez zarazem wyjaśnię motywacje atakowania Egze w piątek.
|
|
|
Post by Simo Häyhä on Apr 3, 2023 22:34:50 GMT 1
No, jakby miasto prawidłowo zareagowało, to nie byłoby jeszcze tragedii, natomiast trochę wszyscy się po tym pogubili ^^ Gdybyśmy nie wiedzieli, kim jest ksiądz, mogłoby być ciężej dociągnąć do meczówki, bo kolejność mordów wcale nie była taka oczywista. Chociaż podejrzewam, że Jean i tak by poleciał za mord lub dwa, był za mocno uniewinniony, żeby dotrwać dłużej.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 22:44:40 GMT 1
No, jakby miasto prawidłowo zareagowało, to nie byłoby jeszcze tragedii, natomiast trochę wszyscy się po tym pogubili ^^ Gdybyśmy nie wiedzieli, kim jest ksiądz, mogłoby być ciężej dociągnąć do meczówki, bo kolejność mordów wcale nie była taka oczywista. Chociaż podejrzewam, że Jean i tak by poleciał za mord lub dwa, był za mocno uniewinniony, żeby dotrwać dłużej. Reakcje miasta też były takie że czekano na counter-claima od najbardziej oczywistych osób a nie ode mnie. Ty piszesz z perspektywy z mafii więc dla ciebie więcej czynników wydaje się podejrzanych na których miasto mogłoby złapać Łuczyka. Więc wszelkie błędy kolegi rosły tobie do rangi absurdalnych. Z mojej perspektywy wygląda to jakby wszyscy razem zrobilibyśmy mocny reset przed dwoma kluczowymi linczami i odpowiednio połączylibyśmy klocki to też mogło inaczej wyglądać.
|
|
|
Post by Reinmar z Bielawy on Apr 3, 2023 22:50:49 GMT 1
Jak ktoś będzie pisał swoje podsumowanie, to proszę o wskazanie tych rzeczy, które mu we mnie nie pasowały - bo widziałem stosunkowo sporo osób, które wspominały, że coś im u mnie zgrzytało, więc ciekawi mnie co
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 22:51:45 GMT 1
Jak ktoś będzie pisał swoje podsumowanie, to proszę o wskazanie tych rzeczy, które mu we mnie nie pasowały - bo widziałem stosunkowo sporo osób, które wspominały, że coś im u mnie zgrzytało, więc ciekawi mnie co A to dziwne. Bo mi się wydawało że jesteś jednym z czystszych graczy.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:05:37 GMT 1
Fajnie pograne
|
|
|
Post by Reinmar z Bielawy on Apr 3, 2023 23:06:25 GMT 1
Sporo osób mnie uniewinniało, szczególnie po D1, ale nawet na listach niewinnych zwykle tam była jakaś wzmianka, że coś im nie pasuje, coś zgrzyta, coś się nie dodaje
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 23:09:22 GMT 1
Fajnie pograne Jak się czujesz po meczówce? Bo serio myślę że doła złapałeś po wynikach gry.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:10:46 GMT 1
Fajnie pograne Jak się czujesz po meczówce? Bo serio myślę że doła złapałeś po wynikach gry. nie, ale to co Kacper dzisiaj grał i jak oskarżał, z mojej perspektywy nie było szans by był niewinny.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 23:12:14 GMT 1
Jak się czujesz po meczówce? Bo serio myślę że doła złapałeś po wynikach gry. nie, ale to co Kacper dzisiaj grał i jak oskarżał, z mojej perspektywy nie było szans by był niewinny. Z mojej perspektywy to Kacper właśnie mocno miastową grę zaczął pokazywać i nieświadomie całkiem przewidziałem konflikt na koniec. Ale moment który wszyscy zepsuliśmy to była niedziela kiedy mogliśmy mocny reset zrobić przed meczówką.
|
|
|
Post by Hunter Thompson on Apr 3, 2023 23:12:23 GMT 1
Jak się czujesz po meczówce? Bo serio myślę że doła złapałeś po wynikach gry. nie, ale to co Kacper dzisiaj grał i jak oskarżał, z mojej perspektywy nie było szans by był niewinny. Oboje zawiedliśmy, oboje musimy pomyśleć.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:16:04 GMT 1
No ale co ja mam myśleć, gość od rana wchodzi we mnie oskarżeniami z dupy, jedno po drugim bardziej manipulacyjne. Zawęża przez to krąg zainteresowanych do zera. Gdyby nie stosował tych wszystkich gierek może być spojrzał szerzej, choć i tak pewnie najmniej zmienialbym w Łuczyka.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 23:16:32 GMT 1
nie, ale to co Kacper dzisiaj grał i jak oskarżał, z mojej perspektywy nie było szans by był niewinny. Oboje zawiedliśmy, oboje musimy pomyśleć. Raczej cała nasza piątka zawiodła w 2 ostatnie dni.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:19:31 GMT 1
Z mojego punktu widzenia po tym co dziś od rana wyczyniał Kacper jakbym nie chciał, nie było szans by nie był w mafii. Tu nawet nnie chodzi o zafiksowanie się. Po prostu niewinni gracze nie stosuja takich gierek. W Łuczyku tylko nie grało mi to, że nie widział tego od początku, ale przy tym jak Kacper kurwił logikę by mnie przegadać, to i tak było nicnieznaczące.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 23:20:41 GMT 1
No ale co ja mam myśleć, gość od rana wchodzi we mnie oskarżeniami z dupy, jedno po drugim bardziej manipulacyjne. Zawęża przez to krąg zainteresowanych do zera. Gdyby nie stosował tych wszystkich gierek może być spojrzał szerzej, choć i tak pewnie najmniej zmienialbym w Łuczyka. A to teraz mogę się mądrować ale na chłodno wygląda to na powtórkę konfliktu Bobek vs Meller tyle że o wiele bardziej merytoryczny był ten konflikt i obydwaj podnieśliście rękawice z przekonaniem że rywal to mafia.
|
|
|
Post by Simo Häyhä on Apr 3, 2023 23:23:48 GMT 1
Imo kacperek pewne rzeczy grał tak samo w poprzednich edycjach. Te drobne manipulacyjne teksty, jak np. bobkiem Andrew Tate'a w meczówce nazywał kamratem, gęgula łajdakiem, itp., a w mafii nie był tak samo. Jako ye odpadł też w zasadzie niewiele merytoryki grając od początku, dopiero broniąc się mocniej. Patrząc na tę niesławną metę, dało się te analogie dostrzec.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:25:13 GMT 1
No jeżeli Kacper od rana wchodzi we mnie takimi oskarżeniami bez pokrycia, to jak ma nie byc w mafii. W postach dokładnie opisałem krok po kroku sposób manipulacji Kacpra w oskarżaniu mnie. Za Chiny Ludowe nie przypuszczałem, że gość tak jawnie naginając fakty dla oskarżenia może być niewinny. Wiem, że to tylko mój punkt widzenia. Ale ja po dzisiejszym poranku, nie mogłem widzieć innego mafiozy. Po prostu nie mogłem.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 23:27:55 GMT 1
No jeżeli Kacper od rana wchodzi we mnie takimi oskarżeniami bez pokrycia, to jak ma nie byc w mafii. W postach dokładnie opisałem krok po kroku sposób manipulacji Kacpra w oskarżaniu mnie. Za Chiny Ludowe nie przypuszczałem, że gość tak jawnie naginając fakty dla oskarżenia może być niewinny. Wiem, że to tylko mój punkt widzenia. Ale ja po dzisiejszym poranku, nie mogłem widzieć innego mafiozy. Po prostu nie mogłem. Aż szkoda że nie skorzystałem z okazji by połączyć twoją i Kacpra niewinność.
|
|
|
Post by Simo Häyhä on Apr 3, 2023 23:28:16 GMT 1
Imo brakowało gracza patrzącego z boku, który by poczytał tę wymianę i powiedział "nie no, obaj piszecie jak niewinni, ktoś nas robi w chuja". Ale tak jak napisałem w moim dużym podsumowaniu, to wcale nie było łatwe zadanie, żeby po dwóch dniach (co najmniej) podążania w danym kierunku, zupełnie go zmienić i jeszcze pociągnąć za sobą resztę.
|
|
|
Post by Arthur Rimbaud on Apr 3, 2023 23:38:00 GMT 1
No jeżeli Kacper do wczoraj miał jakichś tam podejrzanych i potem nagle od rana robi manipulację za manipulacją, które mają mnie oskarżać, kiedy ja wiem, że jestem niewinny i całą grę gram jak niewinny, to mnie się oczy zamknęły. W Łuczyku nie podobało mi się tylko to, że kiedy punktowawałem punkt po punkcie Kacpra on udawał, że tego nie widzi, jakby cały czas pozostawał sobie furtkę. Ale zrzuciłem to na karb tego, że kolejny chce oskarżać egze dla oskarżenia egze. A nie dało się zagrać bardziej niewinnie niż ja w tej edycji. Grałem najbardziej transparentnie jak umiałem. To że myliłem się co do tropu to inna rzecz i nauczka na przyszłość, ale oskarżanie mnie po takiej grzez... ech...
|
|