|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 20:59:31 GMT 1
Jak mnie tam pojechali na mafijnym na początku I dobrze wam tak że szybko wpadliście xD
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 21:00:52 GMT 1
haha nie no ogólnie monti to chyba jest top of the top gracz na ten moment w community ciągle dobre decyzje i odczyty ostatnio Typy spoko ale współpraca 2/10 imo, tak że zawsze coś do poprawy się znajdzie no jak współpracowałem z Tobą to mi zrobiłeś wajchę z Bolca jak mnie nie było
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 21:01:43 GMT 1
imo to kwestia tego czy gra jest w takim stadium które wymaga dociśnięcia, czy rozwinięcia, czasami można zagrać zdecydowanie bardziej statecznie
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 21:02:23 GMT 1
Monti Tobie się dobrze mówi z perspektywy miastowego, który dostał najbardziej OP rolę w rozgrywce. Ciekaw jestem co byś zrobił gdybyś w mafii dostał rolę, która musi zostać zużyta dokładnie w określonym momencie i każde nieupicie/niezamordowanie Cię skutkuje natychmiastowym megapodejrzeniem w twoją stronę.
Ja i tak uważam, że wykminiłem jak to w miarę obejść. Znalazł się Senegal, który chyba był jedynym, który potrafił na to znaleźć kontrę i fajnie.
Ale pisanie o tym, że mafia nie postawiła twardych warunków, to ihmo niesprawiedliwe. Grałem wiele gorszych edycji, gdzie przeżywałem dużo dłużej. Tu wszystko było przeciwko.
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 21:03:56 GMT 1
zgadzam się z egze
może tu powinno być tak, że zaginieni na własną rękę mogą ciągnąć grę dalej
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 21:06:03 GMT 1
zgadzam się z egze może tu powinno być tak, że zaginieni na własną rękę mogą ciągnąć grę dalej no to nie jest taki zły pomysł, ale czy to nie przerzucenie wahadła? spokojnie egze, to było żartobliwe odbicie piłeczki, tak ja nie miałem generalnie problemów z postami jak i Wy nie mogliście wiele zrobić lepiej
|
|
|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 21:06:33 GMT 1
Limit moim zdaniem fajny, wszystkim starczało postów poza tymi którzy specjalnie pisali kilka postów z rzędu żeby się wyprztykać. Walki na edity top.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 21:07:12 GMT 1
No ja jestem dość spokojny. Samo to, że oszukałem twój wykres, już daje mi powody do zadowolenia. Chyba, że był na tym wykresie ktoś bardziej miastowy, ale sobie nie przypominam
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 21:08:20 GMT 1
no według mnie to 70 w sam raz, 100 to dużo, może 100 w d0, potem 70
im więcej graczy, tym niższy limit imo
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 21:08:33 GMT 1
Typy spoko ale współpraca 2/10 imo, tak że zawsze coś do poprawy się znajdzie no jak współpracowałem z Tobą to mi zrobiłeś wajchę z Bolca jak mnie nie było No i tak się zdarza, ale to nie powód żeby potem za każdym razem uznawać, że niezgadzanie się z tobą jest mafijne 🤷🏼♂️ to jest trochę casus Czesia z poprzedniej edycji imo - typy spoko ale z przekonaniem reszty miasta już gorzej Nie daliśmy sobie nawet za bardzo szansy na stworzenie jakiegoś core'u większego niż 2 osoby Miasto też pod tym względem miało sporo farta imo
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 21:08:53 GMT 1
Egze co spowodowało, że ty tak dobrze w tych mechanicznych rozkminach dobrze się czułeś? Sam nie czułem się za dobrze jak próbowałem rozkmniniać te role.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 21:10:41 GMT 1
Ale te limity są fajne właśnie tylko dlatego, że są pewnym elementem taktycznym. Tak generalnie to mi się nie podoba limitowanie. Ale jak wiemy, że mamy limit i mamy nim dysponować, to jest jakiś tam kolejny element gry, który trzeba opanować, szczególnie jeśli znamy swój temperament.
Mafia może wręcz prowokować któregoś gracza głupimi zaczepkami z kilku stron, by się szybko wypostował.
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 21:11:54 GMT 1
egze w ogóle ma bardzo dobrą czutkę do ludzkich intencji w forumowej mafii
props dla Jose też, chociaż nie wiem, czy trochę bardziej mafijnie nie powinien zagrać jako zaginiony, ale to trudne tak balansować
props egze za mocny wjazd w temat
czuek no niestety zamiast grać to wolał się schować xd tu powinno być więcej serducha, zwłaszcza że do niego rękę wyciągałem
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 21:13:42 GMT 1
Egze co spowodowało, że ty tak dobrze w tych mechanicznych rozkminach dobrze się czułeś? Sam nie czułem się za dobrze jak próbowałem rozkmniniać te role. Po prostu pewnie jako jeden z niewielu spędziłem ileś tam czasu przed rozgrywką by te role przeanalizować.
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 21:14:03 GMT 1
Co do zagubionych mafiozów to tutaj na przykładzie Ojca Pijo czy Jose jest trudno zbalansować. Taki zagubiony by musiał naprawdę subtelnie dawać mafii znaki, by dostać zaproszenie na mafijne.
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 21:17:26 GMT 1
Przeczytałem mafijne w końcówce i dobrze, że w testamencie zamieściłem możliwość bycia zdilowanym.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 21:18:25 GMT 1
Nie no z tymi zagubionymi to powinna być opcja nie taka, że jak zamordujesz to ich przejmujesz, tylko, że mafia sobie codziennie jednego grajka może pod kątem zagubienia sprawdzić i jak znajdzie to werbuje. A jak go wcześniej zamorduje, to ich pech.
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 21:21:36 GMT 1
No, znaczy ja uważam że spoko, że sami zagubieni nie mogli wygrać gierki, bo w przypadku sprawnego gracza to jest nie do wykrycia, typ se może zajebać wszystkich mafiozów z core i grac turbo naturalnie
Więc spoko że jest jakiś motywacja do wejścia do mafii
Natomiast to że mafia musi na nich zmarnować mord to chyba za duży nerf
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 21:23:44 GMT 1
ta, w snajperskiej mieliśmy osobną mechanikę co dobę, "sprawdzenie pod kątem zagubienia"
|
|
|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 21:25:36 GMT 1
Zagubieni to słaby pomysł, hejtuję.
|
|