|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 21:56:29 GMT 1
aha, jeszcze jedno, ta kara za złamanie limitu była gdzieś zapisana czy na spontanie Antura wymyśliłeś?
bo nie wiem, czy nie zbyt surowa, można się zajebać czasami miastowemu, kwestia do przemyślenia
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 21:59:27 GMT 1
Był zapis w regulaminie. Kara była spersonalizowana akurat za złamanie limitu.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 22:00:44 GMT 1
A i podtrzymuję to co pisałem po discordowej. Granie na prawdziwe nicki jest ihmo promiasto i totalnie antymafia. Zresztą te odkryte role w sumie to samo. Trochę mi głupio, że mafia tak rzadko przegrywa ostatnio, a mnie się to dwa razy z rzędu w niej zdarzyło, ale akurat trafiłem do najbardziej niesprzyjających edycji.
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 22:03:19 GMT 1
A i podtrzymuję to co pisałem po discordowej. Granie na prawdziwe nicki jest ihmo promiasto i totalnie antymafia. Zresztą te odkryte role w sumie to samo. Trochę mi głupio, że mafia tak rzadko przegrywa ostatnio, a mnie się to dwa razy z rzędu w niej zdarzyło, ale akurat trafiłem do najbardziej niesprzyjających edycji. dwa razy miałeś mafię dwuosobową i dwa razy BARDZO odważnie zacząłeś, jakby się inaczej karty ułożyły, to miałbyś z tego kapitał więc myślę że nie ma co brać tego do siebie
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 22:05:15 GMT 1
A i podtrzymuję to co pisałem po discordowej. Granie na prawdziwe nicki jest ihmo promiasto i totalnie antymafia. Zresztą te odkryte role w sumie to samo. Trochę mi głupio, że mafia tak rzadko przegrywa ostatnio, a mnie się to dwa razy z rzędu w niej zdarzyło, ale akurat trafiłem do najbardziej niesprzyjających edycji. tutaj sztos wjechałeś, tylko zmiana regulaminu wymusiła fikoła, w discordowej imo trochę odpuściłeś
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 22:06:56 GMT 1
Poprawka Monti- egze trzy razy miał mafię dwuosobową z czego raz wygrał razem z Despero też mając odważny początek. W tej edycji też mocno zaczął i praktycznie zamiana harmonogramu wymusiła na nim kurwienie logiki.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 22:08:31 GMT 1
Nie no trzy razy tak było i z Aldoną było to samo.
Ale tu nawet nie o to chodzi, że zaczynam mocno. Tylko jeśli masz otwarte karty to mafia traci podstawowy handicap - swoją wiedzę. W tej edycji to było do potęgi entej bo wszyscy wszystko wiedzieli. W discordowej w mniejszym stopniu, ale też miasto mogło spokojnie zbudować koalicję na bazie tego, że każdy wiedział kto jest kto. Tyle, że w discordowej ewidentnie zjebałem.
Przy grze gdzie na początku nie wiadomo kto jest kim, nawet jeśli szybko staje się to jasne, to jakiś etap rozgrywki mija. Coś graczom umyka, trudniej po 2-3 dniach budować solidną koalicję, tym bardziej, ze wiekszosc sie kreowala.
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 22:09:17 GMT 1
A i podtrzymuję to co pisałem po discordowej. Granie na prawdziwe nicki jest ihmo promiasto i totalnie antymafia. Zresztą te odkryte role w sumie to samo. Trochę mi głupio, że mafia tak rzadko przegrywa ostatnio, a mnie się to dwa razy z rzędu w niej zdarzyło, ale akurat trafiłem do najbardziej niesprzyjających edycji. tutaj sztos wjechałeś, tylko zmiana regulaminu wymusiła fikoła, w discordowej imo trochę odpuściłeś Tak, ten występ zdecydowanie lepszy niż Discordowy. W discordowym byłeś po prostu do wyłapania z tego powodu, że inni grali niewinniej. W tej imo grałeś niewinnie i byś szybko nie poleciał, ale po prostu przez rolę i pomysł Senegala mechanicznie poleciałeś. Tzn. sam Senegal by się musiał wypowiedzieć na ile cię po prostu podejrzewał, a na ile strzelił w ciebie bo musiał strzelić, a strzał w burmistrza był najlogiczniejszy. Myślę, że jakby Senegal w ogóle nie miał roli szeryfa, to by cię pressował, ale nie byłoby cię łatwo zlinczować.
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 22:11:06 GMT 1
Był zapis w regulaminie. Kara była spersonalizowana akurat za złamanie limitu. gdzie to jest?
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 22:12:34 GMT 1
Był zapis w regulaminie. Kara była spersonalizowana akurat za złamanie limitu. gdzie to jest? "2. Limit 70 postów na 24h. Licznik resetuje się po linczu. Niewykorzystane posty nie są dodawane do puli w nowym dniu. Po każdej fazie nocy MG podaje listę żywych graczy z liczbą postów, z którymi zaczynają dzień i nowym spersonalizowanym limitem. " W zasadach ogólnych. Więc MG mógł za złamanie regulaminu dać ostrzejszy limit dla danego gracza oraz wyliczał do jakiego pułapu mogli inni dojść na podstawie tego ile postów w ciągu dnia napisali.
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 22:15:58 GMT 1
Kara dobra, prewencyjna, ja się samozadenuncjowałem i proponowałem -5, ale powinno być właśnie dotkliwie.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 22:16:39 GMT 1
No w ogóle moim zdaniem Senegal zdecydowanie zagrał najlepiej z miasta. Ale miasto miało mega farta, że on dostał tę rolę, bo idealnie pasowała do jego charakteru. Myślę, że żaden inny gracz na jego miejscu by tak nie wypalił.
A zacząłem jak zacząłem, wiedziałem, że jeśli mam się uniewinnić to muszę pograć po czesiowemu, nawet czasem podkoloryzować i wyjdzie niewinnie. Ale za dużo było przeszkód po drodze.
A discordową ewidentnie zjebałem, ale tam wyszło to, że gra się zaczeła jak byłem w pracy, coś tam głupio o Anturze napisałem, funfel szybko wszedł na świecznik i było jak było.
Gdybym jako Aldona nie miał Despero tylko kogoś na świeczniku to pewnie wyszłoby podobnie. Generalnie gra na dwóch mafiozów jest w chuj trudna. Szczególnie jeśli ten drugi od razu jest w top2 do zlinczowania. Tym bardziej podziwiam Łuczyka jak ugrał tego Hayhę.
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 22:17:34 GMT 1
No ja też Anturę pochwaliłem na PW wtedy XDD Zirytowałeś mnie bo się bałem, że Antura cię wyjebie jeszcze. Ale też dlatego, że to działa na uniewinnienie jednak mimo wszystko.
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 22:17:48 GMT 1
No w ogóle moim zdaniem Senegal zdecydowanie zagrał najlepiej z miasta. Ale miasto miało mega farta, że on dostał tę rolę, bo idealnie pasowała do jego charakteru. Myślę, że żaden inny gracz na jego miejscu by tak nie wypalił. A zacząłem jak zacząłem, wiedziałem, że jeśli mam się uniewinnić to muszę pograć po czesiowemu, nawet czasem podkoloryzować i wyjdzie niewinnie. Ale za dużo było przeszkód po drodze. A discordową ewidentnie zjebałem, ale tam wyszło to, że gra się zaczeła jak byłem w pracy, coś tam głupio o Anturze napisałem, funfel szybko wszedł na świecznik i było jak było. Gdybym jako Aldona nie miał Despero tylko kogoś na świeczniku to pewnie wyszłoby podobnie. Generalnie gra na dwóch mafiozów jest w chuj trudna. Szczególnie jeśli ten drugi od razu jest w top2 do zlinczowania. Tym bardziej podziwiam Łuczyka jak ugrał tego Hayhę. Tak, dla mnie też Senegal MVP A Łuczyk zdecydowanie najlepszy mafioza na jakiego grałem. Po Krówce bolało, Wiśniewskiego kunszt doceniam. Ale nie byłem ani razu tak pełen niedowierzania i bezsilności jak wtedy, gdy się okazało, że mafią jest Influencer.
|
|
|
Post by pomidorek on Jul 22, 2023 23:38:31 GMT 1
Pół godziny grania, dwa merytoryczne posty, jedna tabelka i 75% skuteczności. Nie wiem o co w tej edycji chodziło i raczej nie dla mnie zabawa 😝
|
|
|
Post by Antura on Jul 23, 2023 9:54:18 GMT 1
Taki jest plan, zgarniamy teraz feedback, balansujemy i kiedyś można spróbować znowu szeryf na pewno powinien być do użycia po wyborze burmistrza po mordzie albo próbie mordu, bo na początku sielanka miastowa i nie ma powodu się zabijać a poza tym nie wiem co jeszcze, ale możecie pisać. Dużo zależy od tego jakie rolę z puli 25 ról się wylosuje i które dla miasta, a które dla mafii. Opiniujcie, wszystko wezmę pod uwagę, dziękuję! Mam nadzieję że mieliście fun, ja z 1 dnia z pierwszych godzin to miałem ubaw i śmiałem się do monitora Ja napiszę z serii "nie śledziłem i nie wiem, ale się wypowiem" -> niektórzy narzekali, że role były antymiastowe, więc chyba upewnić się na przyszłość, że każda rola ma jakiś fajny użytek.
Jest dużo role-heavy setupów gdzie każda rola ma jakieś działanie typu - ktoś odwiedził kogoś, ktoś zobaczył coś tam, trochę jak w Town of Salem. Może kiedyś taka freakowa edycja i robi się z tego chyba trochę zagadka logiczna/detektywistyczna, bo powstaje wiele różnych strzępków informacji, z których można wnioskować.
Największą antymiastowa rola Sybaryta Montiego wygrała grę, narzekanie. Zmian typu anty-miasto i pro-miasto nah, bo wszystko zależy od kontekstu, sytuacji, wiedzy danego gracza, kto jest mafią, kto zaginiona, kto miastem i jakie są połączenia.
|
|
|
Post by Antura on Jul 23, 2023 10:00:36 GMT 1
zgadzam się z egze może tu powinno być tak, że zaginieni na własną rękę mogą ciągnąć grę dalej Myślałem o rozwiązaniu takim, że jak umiera cała mafia, ale są jeszcze zaginieni, to jeden losowy zaginiony staje się mafią, ale w noc przemiany nie może mordować. Myśl.
|
|
|
Post by Antura on Jul 23, 2023 10:04:35 GMT 1
Aczkolwiek uważam to za nieciekawe rozwiązanie i tak jak jest teraz najlepiej. Po prostu gracze wyczytali szybko z gry, z samego stylu pisania postów I kwantyfikatorow, że Egze I Czueku mafia. Co tutaj mówić, w najbardziej yolo I Madness role edycji największa ilość ludzi zrobiła dobre i skuteczne odczytania mafiozow z samego pisania, co ułożyło grę. Prosto. Bywa tak
|
|
Borixon
Edycja#F1
Członek Zarządu
|
Post by Borixon on Jul 23, 2023 10:23:52 GMT 1
Kurka rurka, nie zdążyłem wytrzeźwieć a tu pograne
|
|
|
Post by Antura on Jul 23, 2023 11:03:25 GMT 1
aha, jeszcze jedno, ta kara za złamanie limitu była gdzieś zapisana czy na spontanie Antura wymyśliłeś? bo nie wiem, czy nie zbyt surowa, można się zajebać czasami miastowemu, kwestia do przemyślenia Spontan, przed rozpoczęciem gry planowałem wyłączać graczom dostęp do gry w momencie osiągnięcia limitu, ale jestem na wyjeździe bez dostępu do panelu admina, a tutaj Monti sam się do mnie zgłosił że przekroczył limit, kochany
|
|