monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 18:58:23 GMT 1
zostałem zlinczowany jako miastowy dwa razy
raz jako Alpak gdzie przez dwa środkowe dni mnie nie było i wróciłem lincz przed meczówka już bez statusu
raz jako Generał gdzie ten lincz nie miał prawa się wydarzyć (meczówka)
jestem nie do zajebania jako miastowy i egze o tym wie
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:02:10 GMT 1
no i pewnie jest chory bidulek
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:29:42 GMT 1
polecam eludril na płukanie i octeangin (na receptę) do ssania
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 19:41:03 GMT 1
Dobra ogłaszam werdykt. Objaśnienie jest, ale uważam, że w dużej mierze swój proces myślowy już napisałem wcześniej.
Ja wolę sobie upraszczać, Egze i Monti fajnie grali, były argumenty z obu stron. Dość długo się wahałem i nie wiedziałem co wybrać.
Może to będzie mój błąd, ale koniec końców zdecydowałem, że nie będę decydował na podstawie tego kto lepiej dowali temu drugiemu. Uważam, że w takiej formule Mafiozo jest w stanie napisać lepsze argumenty niż niewinny. Postanowiłem sobie uprościć decyzję i sprowadzić ją do 2 czynników, które może mylnie, ale uważam za kluczowe.
Po pierwsze. Gdy gramy z mafiozą, to zawsze mamy do czynenia nie z nim samym tylko z konceptualizacją w jego głowie tego jak powinien zachowywać się w tej sytuacji mieszkaniec. Konceptualizacje, które tworzymy są bardziej poukładanie niż nasze rzeczywiste procesy myślowe. Bardziej poukładanym graczem tutaj był Egze. Gdy czytam posty Montiego to mam odczucie w drugą stronę, że za tym nie stoji żadna głębsza konceptualizacja.
Po drugie Egze fajnie naciskał na Montiego i zarzucał argumentami, ale gdy czytam Montiego widzę więcej wiary w to co pisze.
Ponadto Monti odzywał się gdy nie było mu to potrzebne a Egze nie odzywał się gdy było mu to potrzebne. W sumie tutaj obie te cechy uważam za miastowe i trochę mnie dziwi, że Egze jakoś nie przyszarżował widząc, że wprost piszę, że narazie jestem za Montim.
Ostatecznie głosuję, że Egze jest mafiozą.
Monti fajnie pograne jak jesteś w mafii.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 19:42:02 GMT 1
Zlinczowany został egze. Był MAFIOZĄ.
Sędzia trafił.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:42:36 GMT 1
hehe zdrówka egze
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 19:43:16 GMT 1
Czuję ulgę Miałem taki moment, że sobie pomyślałem, że żaden mafiozo by nie uznał spamowania hasła "szósta strona" za opcję.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 19:44:05 GMT 1
GG. Cmentarz na początku, że egze mafia, potem większość, że Monti mafia.
Choleraaaaa, dałem się zwajchować pod presją ludu. A czułem, że mocne wajby. No ale też pewne elementy postawy dyskusyjne, więc rozumiem, czemu cmentarz zrobił wajchę na Montiego.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:44:10 GMT 1
pamiętajcie cmentarz, że this is the new monti meta i zaznaczam to trzecią rozgrywkę, literalnie nie mam już przestrzeni życiowej na tryhardowanie
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 19:45:21 GMT 1
Ta Monti ten moment gdzie piszesz zadowolony z siebie że That's a new Monti meta, to też był taki moment, że sobie pomyślałem, że no kurwa jaki mafiozo by wpadł na pomysł, żeby takiego posta pisac.
Spontanicznością wygrałeś jak na moje. Nie wiem czy taki był zamiar.
I przyznam, że tym bardziej cieszy, że cmentarz się mylił.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 19:47:03 GMT 1
No spontaniczność topowa, prezentował się bardziej przekonująco od egze, który starał się dotrzymywać kroku.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 19:48:01 GMT 1
No sam bym zwajchowal na miejscu cmentarza. A chory jestem rzeczywiście
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 1, 2023 19:49:59 GMT 1
wielki pshemo
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:50:27 GMT 1
oczywiście z definicji bardziej miastowo byłoby zrobić analizę na sto fajerek zaznaczając, gdzie egze się wysypał, bo wg mnie akurat w tym kontekście niewiele się to różni i od dyskordowej, i od felietonistki, i od freakowej, aczkolwiek uznałem w pewnym momencie, że czuję się na tyle pewnie, że nie chce na to tracić czasu jakiś taki element nabytej pewności siebie co do typów, wiadomo, że tu był preload i wszystko z miejsca znane, natomiast powiedzmy to też kwestia moich oczekiwań - jeśli dobrze czytam egze co do zasady zawsze, to chciałbym, żeby miasto mi w to czasem zaufało na słowo albo przy jakimś bardziej ogólnym wskazaniu (no tutaj ta wałkowana szósta strona, potem podałem parę innych rzeczy, ale co do zasady było tego więcej), niż przy rozwaleniu zachowania na sto fajerek jakby oczywiście to była meczówka czy bardzo istotne wydarzenie, to give it from a liver byłoby niezbędne dla celu, bo ostatecznie cel się liczy, ale jedną rzecz powtarzam od bękarta - gra się tak jak przeciwnik pozwala albo jak zmusza, czasami nie ma sensu walić ścian dla wrażeń artystycznych albo punktów do mvp - ta gra i tak zmusza do dużego wysiłku. z chęcią bym to w ogóle jeszcze bardziej na czynniki pierwsze roztrącił w porównaniu z Gumpem, ale no właśnie - ostatecznie pewnie mi się nie będzie chciało
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:53:39 GMT 1
natomiast imo wszystko wokół wskazuje jedną rzecz -> egze jest zajebistym mafiozą, uważam, może w zadufaniu, że nie jest w stanie mnie oszukać już chyba nigdy, ale jeśli taką grą na pół gwizdka przy mojej grze na pół gwizdka robi cmentarz w bambuko, no to szapo ba
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 19:54:41 GMT 1
Pshemo ratuje honor większości typujących póki co, cmentarz 0/2 (oczywiście niektórzy trafili Pshema i dzisiaj egze), sędziowie 1/2. Fajna walka, wysoki poziom, lecimy dalej.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 19:56:19 GMT 1
Tak sobie myślę, że moja walka z Montim mogłaby być ciekawa. Oczywiście jak już pozostali chętni, którzy jeszcze nie grali skończą grać. No i jak Monti wyrazi chęć.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 19:57:06 GMT 1
Jak chcecie to zgadajcie się na gierkę w trakcie jakiejś innej, dwie naraz przecież też mogą być.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 19:58:48 GMT 1
wiadomo, chętnie byku, ale ja bym wolał np piątek 19 do sobota 19
|
|
Pshemo
New Member