egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 17:55:03 GMT 1
wiec generalnie uwazam ze wszyscy wiedza ze jestem niewinny, a red nie wie co zrobic, dlatego gra na zwloke i próbuje u Ciebie wzbudzic poczucie niepewnosci i strachu przed zla decyzja
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 17:56:01 GMT 1
Egze, Odpowiem na to po długim poście Reda
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 17:57:20 GMT 1
skąd wiesz, że będzie długi? jestescie razem w mafii?
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 17:58:08 GMT 1
Tak, już go czytałem na mafijnym. Stay tuned
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 17:58:30 GMT 1
a nie, wszyscy wiemy, ze bedzie długi chlop robi tak nieporadne podchody, ze chcac nie chcąc da się wywnioskować ze szykuje jakis dlugi post w ktorym bedzie chcial obalic stol xD
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 17:59:22 GMT 1
ciekawa ktora polkula mozgu teraz u niego bardziej pracuje, ta prawa czy lewa
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:00:00 GMT 1
znajac zycie mi sie jutro trafi duzo trudniejszy pojedynek do posedziowania
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 18:00:13 GMT 1
Matchup. Pojedynek z kwadratu zależności przekątna Red miasto egze mafia to jest pojedynek z cyklu, że on się skończy jak tylko laptopa włączę xd ten post z kolei bardzo przypomina mi mój post z gry z Montim Daję 75-25 dla mnie. Monti prędzej czy później gdzieś się wsypie, a Ty dobrze odczytujesz jego intencje, co pokazała poprzednia edycja. w sensie intencje piszącego są te same, i w sumie tak samo wymuszone w momencie napisania. Na to? Taka w skali szkolnej manipulacja na 4, może 4+. Zupełnie inny moment rozgrywki i kontekst postów. Post egzego powstał na początku gry, 20 minut po starcie, jest aktorstwem. Mój powstał na bazie materiału, który stworzyliśmy wieczorem i ogólnej postawy, którą sobie spokojnie obserwuję i wysnułem wniosek, że z wykazaniem winy egze nie będę miał większego problemu. To lekko intencjonalna manipulacja, że jakiś losowy post mafiozy z wcześniejszych edycji ma świadczyć o winie graczy z następnych gier (często pomijając kontekst, co kompletnie zmienia wydźwięk). Wydaje mi się, że podobną pewność co do rozstrzygnięcia w postach przejawiali np. Kacper czy chociażby Monti, a byli niewinni? I co? I chuj xD
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 18:01:11 GMT 1
Red , widzę również, że nie odniosłeś się do końcówki drugiej strony i postów Egzego. Są tam dwa argumenty za tym, żeby głosować na Ciebie. Jeden z nich uważam za bardzo dobry, więc miło byłoby, gdybyś na niego odpowiedział. A ten drugi? Bo ten pierwszy to strzelam, że to, na co odpisałem xd
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 18:01:59 GMT 1
Red , widzę również, że nie odniosłeś się do końcówki drugiej strony i postów Egzego. Są tam dwa argumenty za tym, żeby głosować na Ciebie. Jeden z nich uważam za bardzo dobry, więc miło byłoby, gdybyś na niego odpowiedział. A ten drugi? Bo ten pierwszy to strzelam, że to, na co odpisałem xd na razie nie odpowiem, który jest który
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:02:42 GMT 1
kontekst inny, ale intencja ta sama, wlasnie dlatego ze te posty sa w zupelnie innym kontekscie, inaczej zbudowane, ale intencja ich napisania jest podobna, sa do siebie tak bardzo podobne
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 18:02:43 GMT 1
W chuj się cieszę, że o to pytasz, bo ten post jest powiązany z wątkiem, który poruszę. Dostaniesz tam wyczerpującą odpowiedź
Ej, chciałbyś, żebyśmy ci też zadawali pytania, czy wolisz się trzymać z boku?
Jak Ci wygodniej. Moim celem jest rozkminienie, który z was jest w mafii. Cokolwiek co wam pomoże. To ja mam pytanie. Jak widzisz scenariusze, w których ja jestem niewinny a egze w mafii, a jak scenariusz, w którym egze jest w mafii a ja niewinny. W takiej rozkminie nawet się w sumie określać nie musisz jeśli nie chcesz
No więc jak byś to wtedy widział? Rozkminiałeś to pod takim kątem?
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 18:02:57 GMT 1
Tak, ale w mafii też bym tak napisał, bo też byłbym zadowolony. Chciałem zasmakować wszystkich trzech frakcji w tym formacie i trochę mi było wszystko jedno kiedy tego hat-tricka skompletuje w ogóle o tym poście Reda możnaby elaboraty pisać na temat tego jak działa umysł kłamcy i jak pisze kłamca. albo inaczej
dwa posty to ten który cytuję plus ten na który odpisałeś - przy czym dyskusja rozbija się na całą końcówkę strony
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 18:03:16 GMT 1
A ten drugi? Bo ten pierwszy to strzelam, że to, na co odpisałem xd na razie nie odpowiem, który jest który A to ja sobie poszukam i odpowiem, izi. Nie pali się
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 18:04:10 GMT 1
Jak Ci wygodniej. Moim celem jest rozkminienie, który z was jest w mafii. Cokolwiek co wam pomoże. To ja mam pytanie. Jak widzisz scenariusze, w których ja jestem niewinny a egze w mafii, a jak scenariusz, w którym egze jest w mafii a ja niewinny. W takiej rozkminie nawet się w sumie określać nie musisz jeśli nie chcesz
No więc jak byś to wtedy widział? Rozkminiałeś to pod takim kątem?
mam te scenariusze w głowie i mniej więcej wiem, jak się powinny odbywać, ale nie zamierzam się tym dzielić przed werdyktem, żeby nie ułatwiać mafiozie z waszej dwójki
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:04:38 GMT 1
widzisz red to jest tak, ze gdyby te posty byly plus minus tozsame co do sensu wypowiedzi, to wylapanie ich podobienstwa byloby latwe, ale wlasnie dlatego ze sa oparte na tym samym schemacie checi osiagniecia przewagi nad przeciwnikiem przez napisanie czegos takiego, potrzeba sie zastanowic by zauwazyc podobienstwa.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:06:14 GMT 1
ale podpowiem Ci red - oba te posty maja wytworzyc u sedziego poczucie, ze wina drugiej strony stanie się oczywista, nie odnosza sie do tego co sie działo, a do tego co ma sie zadziać
dlatego sa kurwa tak bardzo podobne
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:06:53 GMT 1
zreszta ja to wiem, Ty to wiesz, wszyscy to wiemy
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 18:07:34 GMT 1
wiec twoj argument o tym, ze sa to losowo zestawione dwa posty mozesz sobie wiesz gdzie wsadzic
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 18:08:16 GMT 1
widzisz red to jest tak, ze gdyby te posty byly plus minus tozsame co do sensu wypowiedzi, to wylapanie ich podobienstwa byloby latwe, ale wlasnie dlatego ze sa oparte na tym samym schemacie checi osiagniecia przewagi nad przeciwnikiem przez napisanie czegos takiego, potrzeba sie zastanowic by zauwazyc podobienstwa. Nie no, wybrałeś sobie dwa losowe posty graczy w zupełnie różnym kontekście (spokojnie wezmę podobny niewinnego, daleko nie szukając - pisali też tak Kacper i Monti, przynależność znana) i wmawiasz, że to to samo zachowanie i kontekst. Co edycję na discordzie toczą się dyskusje o tych słynnych mafijnych postach i jest w chuj często gadka właśnie o takich postach pułapkach, szukania haka na niewinnego, bo napisał coś podobnego mafiozy. Bitch, please Siadaj, dwuja Ale to nawet nie jest w ogóle istotne w kontekście twojej winy
|
|