|
Post by tomus on Oct 6, 2023 20:09:22 GMT 1
Ostatecznie i definitywnie. Głos na Reda
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 20:09:38 GMT 1
egze - bez owijania w bawełnę. Uważam, że to Red jest w mafii. Mam do Ciebie jedno ale i chciałbym o to zapytać. Masz sporo takich postów jak ten: mafiacorner.boards.net/post/72922Piszesz, że to co Red przedstawia to bełkot, że jest niezrozumiałe. Może nawet lekko jest, to dość typowe dla Reda (ale też nie ma w tym żadnej skrajności moim zdaniem). Czemu tak uważasz? Z czego to wynika? Wygląda mi to na tanią mafijną dyskredytację i mocno nie daje mi spokoju. bo czytałem wiele prostych postów Reda na cmentarzu, reda po edycji (wiadomo analiza wsteczna zawsze skuteczna), analiz reda gdzie wykładał kawę na ławę, jedno je łączyło, wszystkie były napisane w sposób PRZYSTĘPNY. On tu pisze nieprzystępnie. Bełkotliwie. Rozmywa tezy. Pisze długo, ale bez większego sensu. Sorry, ale jakby on podsumowania pisał w tym stylu to NIKT BY Z NICH NIC NIE WYNIÓSŁ. Gdyby takim stylem pisał nie wiem Monti czy ktoś inny mający harmider w głowie to ok, ale nie Red. Gosciu ja jednego dluzszego posta napisalem w tym pojedynku, reszta raczej krotsze strumienie mysli, spisywane na biezaco i zadne nie bylo dlugie
Ja w tej rozgrywce pisze długo?
Co ty pierdolisz XD
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 20:11:00 GMT 1
No byłem niewinny
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 20:11:40 GMT 1
dawać cmentarz
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 20:12:08 GMT 1
Dawać wynik, bo ja tu w stresie siedzę xd
|
|
|
Post by Antura on Oct 6, 2023 20:12:58 GMT 1
Red mafia. Egze niewinny.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 6, 2023 20:14:02 GMT 1
No we mnie wzbudziłeś wątpliwości Redzik (Anturze napisałem, że spodziewałbym się czegoś takiego po Tobie gdybym ja był sędzią), ale taktyka imo nieoptymalna na bardziej prostolinijnego tomusia xD
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 20:21:25 GMT 1
Ja tak jak pisałem w temacie, z czasem tylko rosło mi przekonanie o niewinności Egze i o winie Reda. Już po pierwszym moim pytaniu byłem jakoś 60:40 a potem tylko szło w górę. Na 90/10 zdecydowałem o głosie, po tym jak odpowiedzi Reda na moje argumenty były nieprzekonujące.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 20:22:52 GMT 1
Pierwszy miastowy który przekonał cmentarz XD
|
|
|
Post by Volverin on Oct 6, 2023 20:25:58 GMT 1
Patrząc na tę rozgrywkę prosto, egze był po prostu niewinny, a Red coś próbował wykombinować. Zacząłem się jednak zastanawiać dlaczego mafia-Red robi taką akcję z wyczekiwaniem i liczeniem, że odwróci rozgrywkę na sam koniec mając za sędziego tomusia, który z częstego zmieniania zdania raczej nie słynie xD
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 20:31:01 GMT 1
No we mnie wzbudziłeś wątpliwości Redzik (Anturze napisałem, że spodziewałbym się czegoś takiego po Tobie gdybym ja był sędzią), ale taktyka imo nieoptymalna na bardziej prostolinijnego tomusia xD Ta zgadzam się, ale się nie przejmuję, bo wykonanie oceniam na takie 4+ jak na czas w jakim stwierdziłęm że zrealizuje.
Bardziej kwestia tego, że przeszarżowałem z wyjebankiem. Serio się wbiłem w tej gierce w wajb swojego miastowego, bardzo leniwego ja i mi się to udzieliło, że czułem sobie, że sobie oleję egze długo i wbije na koniec i przekonam do jego winy, bo imo się zlał ze schematami jakie widzę. Problem w tym, że żeby wygrać, taki post musiałby wjechać o 15, inne inaczej.
Zdziwiła mnie reakcja tomusia, że doszukiwał się jakiegoś zgrzytu w tych poczatkowych wpisach o losowaniu XD Serio z obu bym się ucieszył, prywatnie uwazam pytanie za takie latwe odbijanki, mafiozo latwo moze sobie tu punkty wbijac i stwierdzilem, ze zapunktuje tym, ze olewczo sobie to potraktuje, a potem wzmocnie gre, co jest imo typowo miejskie, ale tomus odczytal to odwrotnie, bywa.
Ale imo mysle ze kluczowe bylo to, ze egze pogral bardzo dobrze niewinnie i tomus byl w stanie rozczytac, ze egze niewinny, a wtedy jakby moje posty wpadaja w okreslona szufladke z automatu i nie da sie nic zrobic. Jakbym poswiecil pojedynkowi wiecej czasu, to kto wie jakby sie ulozyl, ale nie chcialo mi sie siadac i pisac. Nie ze nie wiedzialem co, bo wiedzialem to, nie chcialo mi sie zwyczajnie siadac i tego na papier przelewac. A potem przyszla pozna godzina i zaczynam granko normalne, za pozno, to juz moment gdzie siedzi dlugo wrazenie i zbliza sie rostrzygniecie, gry trzeba sporo zrobić. A czasu mało, a ja mam sposob budowania zdan, ze chwile mi zajmuje napisanie dluzszego posta. Wiec pisane na szybko (w miescie tez bym musial na szybko, wiec moglo wyjsc ciut nieskladnie) Bardziej taktycznie slabo pograne, no ale sparing is sparing, dobrze na rozgrzewke bylo mafie dostac. Rozgrzalem sie i jestem zadowolony xd Liczę na wyższą motywacje w next grach
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 20:36:46 GMT 1
No ja właśnie uznałem, że tej odpowiedzi o zadowolenie z losowania nie potraktowałeś olewczo, tylko robiłeś dookoła tego jakieś tańce, co w kontrze z odpowiedzią Egze wyglądało słabo.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 20:43:04 GMT 1
No ewidentnie nikt miastowy by tego tak nie sformułował.
Ja generalnie chciałem po prostu sobie zagrać miastową gierkę skoro miasto wylosowałem. I tyle
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 20:47:30 GMT 1
Jakie tance. Zadowolony bylem z losowania. W miescie tez bylbym zadowolony, chyba nawet bardziej, bo latwiej o wyjebke, egze w mafii moglby gdzies przeszarzowac szybko. Moglbym preferowac jakies losowanie, jakbym dostal np jakas przynaleznosc w tej formule pare razy z rzedu. Ale tu pierwszy raz, bylo mi wszystko jedno Prawda jest rowniez, ze dosc szybko sobie bym zasmakowal wszystkich trzech frakcji Niczego w tym poscie nie zmyslalem, z automatu z fona odpisalem realne odczucia. Dlatego sie dziwie, ze moze sie to wydawac komus mafijne, mnie sie dobrze gra w obu frakcjach ;]
|
|