monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:58:58 GMT 1
Uważasz, że jak daleko jest Twój styl gry od stylu gry z Kacperkiem?
Był moment tej rozgrywki, kiedy porzuciłeś swoje założenia?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 16:59:10 GMT 1
No pisząc, że przyjmuje błędne założenia już sobie rościsz pretensje do tego, że jest to merytoryczny zarzut, bo tworzysz narrację, że rzekomo popełniam jakiś błąd, z którego wynika, że jestem w mafii. A jak się okazuje, że są błędne tylko dlatego, że jako rzekomy winny nie mogę dowodzić twojej winności, to przecież to jest absurd a nie poważny zarzut. I błędu nie ma, bo jestem niewinny. Nie z tego błędu wynika, że jesteś w mafii. Jesteś w mafii, więc popełniasz błąd przyjmując takie założenia. Ty filozofię studiowałeś? No właśnie a kto z uczciwymi zamiarami atakuje na zasadzie jesteś w mafii, więc popełniasz błędy zamiast popełniasz błędy, więc jesteś w mafii.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 16:59:37 GMT 1
No ale przecież nie liczyłem tak daleko do przodu, gdy pisałem pierwszego posta (pierwszego chronologicznie). Zresztą co to zmienia skoro mamy mafia --> miasto i miasto -> mafia? W jaki sposób miałeś cokolwiek liczyć? Brzmi jakbyś dopasowywał do tezy swoje argumenty. Po co tu cokolwiek liczyć? Z miejsca założyłem po tym jak dostałem wiadomość, że jestem niewinny, że będziesz prawdopodobnie zmieniał swoją metę. Jakie nowe dane się pojawiły od tego czasu, że na początku nie liczyłeś tak daleko do przodu? Dostałeś drugą wiadomość od kurwiszona? Powinienem sprawdzić skrzynkę? Co rozumiałeś przez 'nie liczyłem tak daleko do przodu'?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:00:10 GMT 1
Nie z tego błędu wynika, że jesteś w mafii. Jesteś w mafii, więc popełniasz błąd przyjmując takie założenia. Ty filozofię studiowałeś? No właśnie a kto z uczciwymi zamiarami atakuje na zasadzie jesteś w mafii, więc popełniasz błędy zamiast popełniasz błędy, więc jesteś w mafii. Osoba, która w grze 1 vs 1 gdzie jest jeden niewinny i jeden winny dostała wiadomość 'jesteś w mieście'?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:00:15 GMT 1
Uważasz, że jak daleko jest Twój styl gry od stylu gry z Kacperkiem? Był moment tej rozgrywki, kiedy porzuciłeś swoje założenia? Przede wszystkim z Kacprem mi się przyjemniej grało, bo z grubsza musiałem się skupić na wykazywaniu, że jego olewcza postawa to poza. Z tobą jest ciężej bo zalewasz mnie trudnymi pytaniami. Od dawna nie myślę już o tym jakie mam założenia.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:00:37 GMT 1
Przepraszam, nadużyłem. Tym razem to było 'miasto'.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:00:57 GMT 1
Uważasz, że jak daleko jest Twój styl gry od stylu gry z Kacperkiem? Był moment tej rozgrywki, kiedy porzuciłeś swoje założenia? Przede wszystkim z Kacprem mi się przyjemniej grało, bo z grubsza musiałem się skupić na wykazywaniu, że jego olewcza postawa to poza. Z tobą jest ciężej bo zalewasz mnie trudnymi pytaniami. Dlaczego to są trudne pytania?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 7, 2023 17:01:14 GMT 1
I jak Pshemo, sądzisz, że zaprezentowałeś na ostatnich stronach ten rozstrzał miejsko-mafijny? Uważam, że pojedynek erystyczny Monti wygrywa, ale to w dużej mierze dlatego, że ja często nie rozumiem o co mu chodzi. Czyli uważasz, że Monti spowodował to, że nie jesteś w stanie wyglądać wystarczająco niewinnie?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:02:20 GMT 1
Przede wszystkim sądziłem, że nie dam się zepchnąć do defensywy. Jemu się to udało czego mu gratuluję, ale mam nadzieję, że nawet w defensywie wyglądam niewinnie.
Natomiast co do zasady uważam, że ten, który da się zepchnąć defensywy ma mniejsze szanse wyglądać niewinnie.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:05:25 GMT 1
Przede wszystkim z Kacprem mi się przyjemniej grało, bo z grubsza musiałem się skupić na wykazywaniu, że jego olewcza postawa to poza. Z tobą jest ciężej bo zalewasz mnie trudnymi pytaniami. Dlaczego to są trudne pytania? Niektóre nie są ciężkie, ale zaskakująco często jest tak, że muszę najpierw prostować to co napisałeś, zanim zacznę odpowiadać.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:06:37 GMT 1
Czy gdzieś napisałem nieprawdę która wymaga sprostowania?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:07:08 GMT 1
Czy wskazujesz że musisz prostować żeby przedstawić siebie w lepszym świetle?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:07:29 GMT 1
Czy gdzieś napisałem nieprawdę która wymaga sprostowania? Tak, przed chwilą zadałeś takie właśnie pytanie i zaraz to rozpiszę co mam na myśli. Na przykładzie tego pytania. Tylko to akurat wymaga czasu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:08:05 GMT 1
Czy wskazujesz że musisz prostować żeby przedstawić siebie w lepszym świetle? A to jest przykład pytania prostego, na które łatwo odpowiedzieć. Otóż nie.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:08:29 GMT 1
Rozumiem, to dam Ci czas. Szkoda tylko że dużo pytań olales.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:08:46 GMT 1
Czy wskazujesz że musisz prostować żeby przedstawić siebie w lepszym świetle? A to jest przykład pytania prostego, na które łatwo odpowiedzieć. Otóż nie. Ok, to czekam co trzeba prostować.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:09:24 GMT 1
Ja bym powiedział, że na dużo odpowiedziałem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 7, 2023 17:09:52 GMT 1
Nie przeczę temu.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:18:52 GMT 1
W jaki sposób miałeś cokolwiek liczyć? Brzmi jakbyś dopasowywał do tezy swoje argumenty. Po co tu cokolwiek liczyć? Z miejsca założyłem po tym jak dostałem wiadomość, że jestem niewinny, że będziesz prawdopodobnie zmieniał swoją metę. Jakie nowe dane się pojawiły od tego czasu, że na początku nie liczyłeś tak daleko do przodu? Dostałeś drugą wiadomość od kurwiszona? Powinienem sprawdzić skrzynkę? Co rozumiałeś przez 'nie liczyłem tak daleko do przodu'? To jest przykład takiego trudnego pytania, które trzeba najpierw sprostować. Bo sprawa jest prosta. Piszę twierdzenie na temat tego kto ma ciężej mafia -> miasto czy miasto -> mafia. Potem pisze coś gdzieś tam później już w oparciu o dalsze rozmowy. I sobie zauważasz z tego co rozumiem, że rzekomo to co teraz pisze dowodzi temu, że jednak jest na odwrót niż mówiłem wcześniej. Więc odpowiadam, że wtedy nie liczyłem tak daleko do przodu. Pytasz więc co "rozumiałeś przez 'nie liczyłem tak daleko do przodu'?" I to jest okej, bo tutaj wystarczyłoby, żebym napisał, że no wtedy gdy pisałem tamto, nie uwzględniłem jakichś tam rzeczy, które wyszły później. Ale pominąłem to pytanie w zalewie innych, musiało mi umknąć. Więc potem pytasz o to samo drugi raz, ale teraz dorzucasz do tego masę obudowy, która jest dla mnie niezrozumiała. "Na przykład w jaki sposób miałbyś cokolwiek liczyć?" No co to jest za pytanie? No a jak się liczy, kalkuluje się, jakiej odpowiedzi tu oczekujesz? "Brzmi jakbyś dopasowywał do tezy swoje argumenty" Nie rozumiem w ogóle w jaki sposób to zdanie pasuje do tego kontekstu. "Po co tu cokolwiek liczyć" No skoro coś twierdzę, to zawsze biorę pod uwagę jakieś argumenty, czyli w pewnym sensie jakby liczę. Jeżeli przyszłość pokazała, że jakichś argumentów nie wziąłem wtedy pod uwagę, to znaczy, że nie policzyłem tak daleko do przodu. I w ten sposób rzekomo zadając jedno proste pytanie zadajesz mi pytań wiele, a większość bezsensu i utrudniających mi odpowiedź. Potem coś wtrącasz o dostawaniu wiadomości i zmienianiu mety gdzie ja nawet nie wiem jak to się ma do tego o co pytasz. A potem pytasz o nowe dane, czyli znowu zmuszasz mnie do przeszukiwania całego tematu, gdzie ja już nawet nie pamiętam dokładnie o co w tym wątku chodziło. W tym sensie ciężko się odpowiada na twoje pytania. Gdybyśmy zostali na samym, "Co rozumiesz przez nie liczyłem tak daleko do przodu" Wtedy byłoby okej.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 7, 2023 17:19:53 GMT 1
Nikt kto zadaje pytania z dobrą wolą nie zadaje ich w ten sposób.
|
|