|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 0:32:43 GMT 1
Wynik był 4 do 3. Jeśli obaj byliby w mafii, to pachniało remisem, a remis mafii to ich kaplica, zwłaszcza że mamy funkcję barmana. Dlatego myślę, że w takim scenariuszu mafia zrobiłaby wszystko, żeby remisu nie było. Mielibyśmy na Sanah lub Tinderze wysoki wynik, bo pewnie cała mafia by w to poszła. Tymczasem ani sanah nie zagłosowała na Tindera ani Tinder na Sanah. Jak dla mnie to jest wręcz mechaniczne uniewinnienie Tindera. A sam głos Sanah moim zdaniem mało istotny, to chyba oczywiste, że spadająca mafia na końcu próbuje zamieszać. Uniewinnienie kogoś na podstawie głosu sanah to raczej coś, na czym jej właśnie zależało. Wuja coś tu mieszasz, nie podoba mi się to. W jaki sposób funkcja barmana ma związek z remisami mafii? To jest twój świetny post swoją drogą. Ja sobie do niewinności Pana Tindera doszdłem inną drogą, ale droga jaką ty do tego dochodzisz wydaje mi się chyba jeszcze bardziej pewna. Hmmm. I skąd wiedziałeś, że Sanah to twój przyjaciel? Co było takiego charakterystycznego w jego postach?
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 0:36:18 GMT 1
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 30, 2023 0:37:36 GMT 1
Chyba zły cytat.
Do tego, że Sanah to mój przyjaciel doszedłem drogą eliminacji i tym, że mój przyjaciel ma strasznie przekorny charakter. Pisze wszystko ale nie to czego byś od niego w danym momencie oczekiwał.
Dlateog pomylono ciebie Lewkoniu z nim. Albo jego z tobą.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 0:39:07 GMT 1
Dobry cytat. Nikt tak nie słodzi Wężowi, jak ty przez całą edycję. Gościowi, o którym często zapominam, że gra.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 30, 2023 0:40:14 GMT 1
Słodzę wężowi bo mam go za niewinnego. Proste.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 30, 2023 0:44:55 GMT 1
Czym się tobie Jackson Pollock zazielenił? To jest dobre pytanie I z tymi kolorowankami Janosika mam trochę flashbacki z jakichś tabelek karetki albo tego typa z pierwszej zapoznawczej Hmm Dlaczego ty myślisz w tak płytki sposób teraz. Mam kurwa zwątpić? Serio se czytasz Janosika i myślisz o Karetce i masz flashback czy robisz teatrzyk? Bo imo porównanie absurdalne. Tu masz chłopa 50 postów po kilku dniach co stara się grać merytorycznie a tam miałeś krejzola co w tym samym czasie miał 500 postó i świrował pawiana.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 30, 2023 1:12:30 GMT 1
Ej w zasadzie to już śpię ale jedną myśl mi krąży po głowie Czy ktoś z was podziela ocenę m. Scotta, że mogę grać za dobrze żeby być w mieście? Nie pytam o siebie, w kontekście Scotta czy ktoś z boku może tak sobie pomyśleć
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 1:17:00 GMT 1
Poprawnie, bezpiecznie - w sensie, że aktywność jest na oczekiwanym poziomie, unikanie podejrzeń, ale dobrze? Do tego trzeba chyba nakręcić jakiś lincz na mafiozie.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 1:33:19 GMT 1
Ale ciężko z twojej gry wysnuć, kogo ty byś chciał zlinczować, nie ma żadnego "on jest w mafii, brać go".
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 30, 2023 1:36:16 GMT 1
No właśnie kurwa. On wie dużo więcej niż ja, bo wie, że sam jest niewinny i ma mniej drive'u ode mnie. Niedodaje mi się to. Jakbym ja widział ,że Dixon niewinny i Deckard niewinny to bym teraz jechał po mafii ostro. A ten coś pierdoli że mafii nigdzie nie ma to może ten Pratchett.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 1:36:20 GMT 1
Andre jebie Dixona za kolejkowanie mnie z Tinderem, a sam kolejkuje Dixona ze mną.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 30, 2023 1:48:06 GMT 1
Pollock po co się do mnie przypierdalałeś dzisiaj. Serio. Po co?
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 30, 2023 1:50:40 GMT 1
Bo możesz być w mafii. Przeszkadza ci to? Ja się nie boję konfrontacji, jak jestem niewinny. Tym czego się boję jest to, że mnie zlinczują cichaczem, bez szansy na obronę. Wolałbyś, żebym wyciągał moje wątpliwości na godzinę przed linczem?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 5:35:16 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 5:35:16 GMT 1
Znowu spać nie mogę przez tą grę, więc napiszę może moje przemyślenia. Jeszcze nie przeczytałem wszystkiego co wczoraj natworzyliście, rano nadrobię, ale moje wnioski są takie, że ja jestem za pójściem w Polloca. Jest na mojej liście mafii, hipoteza słabej mafii z nim się bardzo dobrze kalkuluje, a jednocześnie wczoraj zagrał tak mafijnie, że bardziej się już nie da. Podczepienie się pod pomylenie setupu, nie czytanie rozgrywki.. Mam wrażenie, że mafii może już psycha siadać, bo jesteśmy blisko wygranej, stąd może wkradać się zwątpienie i schodzenie z tempa. Gra Polloca by do tego mocno pasowała. Do tego jeden z dwójki Dixon/Decard i myślę, że mamy komplet. Który z nich jest bardziej prawdopodobny, tego nie wiem. Nie wiem kto gra pod Dixonem, ale wiem że Decard potrafiłby namieszać będąc w mafii. Capablanca i Andre, wam ufam, oceńcie. Ja jestem dość mocno przekonany do swoich podejrzeń.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 5:42:17 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 5:42:17 GMT 1
1. Ważne wydaje mi się, że jest żeby dzisiaj ustalić, czy bardziej nas przekonuje w mafii Deckard czy Dixon. Nie dlatego, że koniecznie musimy linczować, któregoś z nich ale dlatego, że musimy wiedzieć, który z nich wydaje nam się bardziej winny, bo obaj głosowali na Sanah. 2. Jeżeli chcemy uważać, że Dixon jest w mafii to musimy znać odpowiedź na pytanie, czy on sam sobie taki plan gry wymyślił, że będzie wpierdalał Tinder i Sanah. Czy ktoś mu to napisał. Bo jak ktoś mu to napisał to znaczy się, że Deckard/Michael Scott mafia. Innymi słowy nie zagłosuję na Dixona za namową nikogo kto na poważnie nie potraktuje kwestii tego dlaczego Dixon wpierdalał i Tinder i Sanah na świecznik w d1. 3. Jeśli nie chcemy iść w Deckarda/Dixona to w kogo. Kto gra Dixonem? Bez tego ciężko mi powiedzieć czemu tak zagrał, ale wg mojej koncepcji to z 3 słabymi współmafiozami mafia mogła po prostu nie mieć siły na przegłosowanie miasta.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 5:45:46 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 5:45:46 GMT 1
1. Ważne wydaje mi się, że jest żeby dzisiaj ustalić, czy bardziej nas przekonuje w mafii Deckard czy Dixon. Nie dlatego, że koniecznie musimy linczować, któregoś z nich ale dlatego, że musimy wiedzieć, który z nich wydaje nam się bardziej winny, bo obaj głosowali na Sanah. 2. Jeżeli chcemy uważać, że Dixon jest w mafii to musimy znać odpowiedź na pytanie, czy on sam sobie taki plan gry wymyślił, że będzie wpierdalał Tinder i Sanah. Czy ktoś mu to napisał. Bo jak ktoś mu to napisał to znaczy się, że Deckard/Michael Scott mafia. Innymi słowy nie zagłosuję na Dixona za namową nikogo kto na poważnie nie potraktuje kwestii tego dlaczego Dixon wpierdalał i Tinder i Sanah na świecznik w d1. 3. Jeśli nie chcemy iść w Deckarda/Dixona to w kogo. No znaczy tak, ja uważam że jeśli Dixon jest w mafii to spokojnie można sprawdzać wariant atomowy i tą kolejką Deckard - Scott próbować iść A jak nie Dixon, to tak jak pisałem, sugeruję Pollocka Dla mnie duo Dixon - Pollock to jest dylemat na dziś No i tu znów się zgadzamy, choć ja bym odwrócił kolejność i szedł od bardziej prawdopodobnego Polloca. A czemu kolor Dixona implikuje tu wariant atomowy?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 5:51:07 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 5:51:07 GMT 1
Jest jeszcze kwestia na ile uważacie wariant że w głosach na Sanah tak samo jak na Tinder nie ma żadnego mafiozy? To byłaby anomalia że żaden mafioza nie ulokował głosu w swoim na świeczniku patrząc historycznie. Mi się wydaje to niemożliwe. No jeśli tak by było to znaczy że mafia robi nas totalnie w chuja, a kto z silnych i nie uniewinnionych zostaje spoza pary ty/decard? Tylko Scott, ewentualnie Capablanca, ale zwłaszcza w ten drugi wariant to ciężko mi by było uwierzyć.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 5:56:12 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 5:56:12 GMT 1
+ opowiedz mi o kocie, co sądzisz potrzebuję pomocy Mam wrażenie, że przestał się rozpędzać, wiadomo początek był trudny, ale potem się rozkręcał powoli, ale teraz tak jakby osiadł na laurach. Plus dla Janosika, bo też to zauważyłem jak go czytałem. Coraz mniej postów z każdym dniem. Na ile możliwa jest mafia Polloc-kot?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 6:02:36 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 6:02:36 GMT 1
No ale skoro uważasz, że mało prawdopodobne że tam nie ma mafii, to dlaczego nie Deckarda pierwszego? Czyste prawdopodobieństwo, jeżeli jesteś niewinny i o tym wiesz Historycznie wymieniłem akurat i się zastanawiam co jest w tym przypadku bardziej prawdopodobne. Nadal się zastanawiam czy twistem będzie Deckard czy jednak zwycięska kolejka jest inna. Jak inna to jaka? I czemu Deckarda nazwałeś twistem, skoro był podejrzewany już wcześniej?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 30, 2023 6:12:13 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 30, 2023 6:12:13 GMT 1
Mamy odhaczonych Sanah i Tindera. Po linczu na Sanah, Terry Pratchet popełnił takie posty. mafiacorner.boards.net/post/86416/thread mafiacorner.boards.net/post/86869/thread mafiacorner.boards.net/post/86885/thread mafiacorner.boards.net/post/86899/thread mafiacorner.boards.net/post/86869/thread Z perspektywy czasu i wiadomości o kolorze Tindera wyglądają mocno podejrzanie. Tym bardziej, że on bezpośrednio nie bronił Tindera tylko wykluczał teorię, że mafia wybrała z ich dwójki Sanah do zlinczowania. Czyli bardziej bronił głosujących na Sanah niż samego Tindera. Przymilał się do tych, którzy powielali ich opinię (ten post do Andre). Posty Dixona i Pratchetta mówiące o tym, że Sanah nie była faworytem do linczu. No wtedy miałem wrażenie, że oglądaliśmy chyba inny lincz. mafiacorner.boards.net/post/86422/thread mafiacorner.boards.net/post/86416/thread mafiacorner.boards.net/post/86506/thread Posty Dixona po linczu D1, w których pojawia się Tinder i temat, że dwóch mafiozów dostało najwięcej głosów. mafiacorner.boards.net/post/86637/thread mafiacorner.boards.net/post/86649/thread mafiacorner.boards.net/post/86849/thread mafiacorner.boards.net/post/86898/thread mafiacorner.boards.net/post/86912/thread No przecież to jest powtarzanie mantry „Lincz na Sanah był niespodziewany. Tinder był faworytem. To niemożliwe, że dwóch mafiozów dostało najwięcej głosów”. Moim zdaniem oni nie ogarnęli głosów przed linczem, rozbili każdy na inną osobę. Na współmafiozę dał Dixon, który pewnie będzie OCkiem i próbował grać swoim miastowym wajbem, ale ja od pocztku wyczułem jakąś różnicę. I ogólnie założyli, że będą odwodzić od teorii, że Sanah z Tinderem byli w mafii. Powtarzali, że wśród głosów na Tindera jest mafia, że wśród głosujących na Sanah mafii nie ma. Atakowali Wujasa i mnie, czyli tych którzy najmocniej pchali tę teorię. Przymilali się do tych, którzy wtórowali ich opiniom Dla mnie Dixon i Pratchett mafia. Myślałem jeszcze nad Deckartem i Wężem. Deckart gra bardzo intensywnie, rzeczowo i bardzo rzetelnie. Tak jak już wcześniej pisałem. Możliwe, że gra aż zbyt dobrze jak na miastowego. Węża, moim zdaniem, uniewinnia ten post: mafiacorner.boards.net/post/86560/thread Szczególnie ten fragment „Mega fart, że z mojego 50/50 Tinder/Pratchet zagłosowałem na tego drugiego, bo jeszcze bym zremisował lincz.. Ale wyszło super, dobra robota dla wszystkich!” Jeśli mafioza napisałby coś takiego, to miałby megajajca. Najpierw uważałem ten post za przereagowany, ale patrząc na to z dalszej perspektywy, to jest miastowy wajb i miastowy punkt widzenia.Uniewinniam Capablancę i Mirka. Nie widzę w mafii Pollocka i Andre. Janosik i Kot dają mi raczej miastowe wajby, ale z perspektywy spojrzenia na nich jako nowych w środowisku, to bardziej miastowo odczytuję Kota. Nie świadczy to o tym, że Janosik gra śmierdząco. Po prostu więcej procent na miasto daję Kotkowi. Mogłem lepiej przeanalizować Pollocka, Andre, Janosika i Kota, ale wróciłem do domu przed 19 i na tyle mi starczyło aił. Dobry post, tylko brakuje mi w tej analizie Polloca. Wytłumacz mi proszę dlaczego Kot jest bardziej miastowy od Janosika? Ja mam odwrotne wnioski.
|
|