|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:20:28 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:20:28 GMT 1
Ogólnie to na ten tunel Pollocka to już nie mam słów Ale trzewia mi mówią, że to może być miejskie, tzn jego gra już sięga wyżyn absurdu i nie wiem czy mafiozo by sobie ma coś takiego pozwolił Możemy pierdolnąć tego Pratchetta, a potem sprawdzić duet Scott/Deckard Capablanca daj znać co myślisz Mamy aż 3 lincze jeszcze? A nie dwa? Pollock imo niewinny fajnie kombinuje z tą rączką, czuję miejskie intencje. No dwa ale jak trafimy to jeden więcej, tak?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 1, 2023 22:21:52 GMT 1
Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. W ten sposób możemy sprawdzić całą trójkę Pratchett/Scott/Deckard.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Dec 1, 2023 22:22:01 GMT 1
Ale serio nikt nie rozważa Janosika? ty ale ten janosik to ci się od początku edycji przewija, raz poważnie raz jako comic relief zakładam, że to co dzisiaj piszesz to jest na poważnie więc mi powiedz: od kiedy ty tak naprawdę tego janosika podejrzewasz, bo teraz to mi wygląda jakbyś sobie dzisiaj czy wczoraj wieczorem przy piwku stwierdził "a huj to będzie janosik" Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. no to jest kwestia szacowania ryzyka, ale w momencie jak rączka przeżyła dzisiejszy mord, to jej się zresetowały umiejętności i jutro może STRZELAĆ, o ile przeżyje sprawdzenie detektywa i tak jest do wyjebania, bo jest % szans na oc jak mafia nie trafi w mordzie rączki, ani my jej nie zlinczujemy, to mamy lincz+strzał+lincz
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:22:50 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:22:50 GMT 1
Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. W ten sposób możemy sprawdzić całą trójkę Pratchett/Scott/Deckard. Dlaczego nie może? W sensie że tam oc może siedzieć?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:24:31 GMT 1
via mobile
Post by Jackson Pollock on Dec 1, 2023 22:24:31 GMT 1
Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. W ten sposób możemy sprawdzić całą trójkę Pratchett/Scott/Deckard. Widzisz, że JAKIŚ sens w tym ewidentnie jest. A Andre nawet się nie zastanowi, już wie, że sabotaż.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 1, 2023 22:26:20 GMT 1
Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. W ten sposób możemy sprawdzić całą trójkę Pratchett/Scott/Deckard. Dlaczego nie może? W sensie że tam oc może siedzieć? No a gdzie indziej? Chyba że mafia to Pratchett Janosik i Pratchett na OC. No ale co zrobisz. Musimy zaryzykować. No albo jak chcemy być 100% pewni to sprawdzenie na Janosika a my linczujemy Pratchetta i liczymy, że potem trafimy z dwójki Deckard/Scott dobrze bez sprawdzania obu. Ale gorzej jak Janosik ma rączkę i mu zablokujemy możliwość sprawdzenia Pratchetta linczem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:29:14 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:29:14 GMT 1
Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. W ten sposób możemy sprawdzić całą trójkę Pratchett/Scott/Deckard. Widzisz, że JAKIŚ sens w tym ewidentnie jest. A Andre nawet się nie zastanowi, już wie, że sabotaż. Co ty kurwa pierdolisz? Dosłownie wyżej zadałem pytanie gdzie się nad tym ZASTANAWIAM Czy ty się czegoś naćpałeś w tej edycji? Czy po prostu udajesz że szukasz mafii? Powiem wprost - sabotażem w tym momencie jest to co robisz i szukanie we mnie mafii na tym etapie, kiedy w mafii nigdy bym czegoś takiego nie zagrał. Choćby nakręcenie linczu na Dixonie to jest ruch którego w mafii bym nie umiał tak sprawnie zrobić - o ile w ogóle - i grając ze mną dwie edycje wcześniej powinieneś to wiedzieć. Idź się pierdolnij w łeb i spójrz na moją grę jeszcze raz, może ci się rozjaśni. A jeśli nie, to znaczy że jeżeli jesteś w mieście to jesteś szkodnikiem i zasługujesz, żeby tę rozgrywkę przegrać z takimi klapkami na oczach Elo
|
|
|
Post by Deckard Cain on Dec 1, 2023 22:30:25 GMT 1
Andrzej3000, Capablanca
jedna prośba do was, ja oszczędzam posty na jutro przeczytajcie sobie ostatnie, nie wiem, pół godziny i przemyślcie sobie rozgrywkę pod tym kątem tak jak glidera
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:30:36 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:30:36 GMT 1
Dlaczego nie może? W sensie że tam oc może siedzieć? No a gdzie indziej? Chyba że mafia to Pratchett Janosik i Pratchett na OC. No ale co zrobisz. Musimy zaryzykować. No albo jak chcemy być 100% pewni to sprawdzenie na Janosika a my linczujemy Pratchetta i liczymy, że potem trafimy z dwójki Deckard/Scott dobrze bez sprawdzania obu. Ale gorzej jak Janosik ma rączkę i mu zablokujemy możliwość sprawdzenia Pratchetta linczem. Ogólnie to z rolami jest do przemyślenia kiedy powinny się ujawnić Z tym backupem to Deckard tam wyżej niegłupio kombinował
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:32:26 GMT 1
via mobile
Post by Jackson Pollock on Dec 1, 2023 22:32:26 GMT 1
Do wyjebania:- Tinder - no niestety. Uważałem że nie ma to racji bytu wczoraj, dzisiaj uważam że trzeba to zrobić teraz. Dlaczego? Imo to najlepsze połączenie moich podejrzeń z gry i tego co można wyczytać z tego linczu. Po pierwsze - uważam że Tinder daje z siebie w tej rozgrywce 30% tego co może. Nawet rozpatrując jedynie ostatnią godzinę przed wczorajszym linczem i uznając wszystko co pisał o tym, że go nie było bla bla. Uważam, że Tinder jest bardzo podobnym z profilu graczem do mnie - tzn nawet jak ma coś na głowie irl, to jest w stanie zerknąć raz na jakiś czas do tematu i dać z siebie coś ciekawego,s zczerego, wnoszącego coś do tematu. Tutaj, analizując d2, mi tego totalnie brakuje, jest więcej wymówek niż gry. W naszej gierce na MU chłop zniknął jak stał się celem do linczu, tutaj może nie zniknął całkowicie ale nie było go długo, a ta aktywność skupiała się głównie na przepchnięciu do linczu Carmen, która była niewinna i która była do pewnego momentu główną konktrkandydatką Tindera. Plus, jeśli Tinder spadnie czerwony, to Wujas i Michael są to uniewinnienia w trybie na teraz. - Jackson Pollock - imo to 100% jest Lewkoń i znowu bardziej mafijny niż miejski. Porównajcie sobie sposób kontruowania zarzutów Pollocka i Lucille z Politycznej albo tego pekyayo z poprzedniej edycji - no dla mnie to jest ctrl c, ctrl v, nawet jeśli chodzi o styl pisania. I Lewkoń na luzie pisze też inaczej, zupełnie bez takiej spiny. Jeżeli jest inaczej, to Pollock po prostu wyjaśnij kim jesteś. Albo jeżeli jesteś Lewkoniem to powiedz, jak to widzisz ze swojej strony i dlaczego nie umiesz złapać takiego luzu, jak na Sowie w Maratońskiej. - Terry Pratchett - imo pasuje do archetypu średnio aktywnego gracza, rzucającego więcej mięsa do tematu, taka Doda tej edycji. Nie wiem, kto się kryje za tą kreacją, więc jeśli ktoś mocny/ktoś kto umie tak grać, to można by i zepchnąć niżej. W każdym razie nie uważam, że zwyzywanie Wujasa od chujów dwa razy to dostateczny powód, żeby uznać go za niewinnego i odpuścić pressing. Plus wczoraj zrobił najwygodniejszą dla mafiaka rzecz, czyli wjebał się głosem w Wuja. Jeżeli Wujas jest niewinny, to imo tam jest w tych głosach mafia, a pozostałą trójkę zdążyłem wyżej uniewinnić. Na czutkę obstawiam ze dwóch mafiozów w dolnej grupie i jednego w żółtej, ale też się jakoś nie zdziwię jak będzie odwrotnie. Kluczem (pzdr Deckard) jest tu odwalenie Tindera, bo jeżeli rzeczywiście okaże się winny, można uniewinnić takich typów jak Wuja czy Michael całkowicie, a zająć się Pratchettami tego świata. Do wyjebania Tinder i Pollock, a potem Dixona zlinczował za to, że kolejkował Tindera z Pollockiem. Jakby ktoś chciał wyjebać 2 moich głównych podejrzanych, to bym sobie myślał "zajebiście". Ale po co linczować tylko Pollocka, skoro można tam też wrzucić Dixona? Dwóch w cenie jednego. Gdyby nie potężne wejście papieża Pollocka w d3, to pewnie forsowałby mnie zamiast Tindera. Byle tylko wrzucić jak najwięcej niewinnych w kolejkę, ja tu widzę myślenie strategiczne.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:35:40 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:35:40 GMT 1
A ja widzę że jestes stunelowanym głąbem
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:38:17 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Dec 1, 2023 22:38:17 GMT 1
Ale serio nikt nie rozważa Janosika? ty ale ten janosik to ci się od początku edycji przewija, raz poważnie raz jako comic relief zakładam, że to co dzisiaj piszesz to jest na poważnie więc mi powiedz: od kiedy ty tak naprawdę tego janosika podejrzewasz, bo teraz to mi wygląda jakbyś sobie dzisiaj czy wczoraj wieczorem przy piwku stwierdził "a huj to będzie janosik" Problem tkwi w tym, że Rączka nie może sprawdzic Deckarda/Scotta, a Pratchetta może. Więc możemy zostawic Pratchetta rączce. no to jest kwestia szacowania ryzyka, ale w momencie jak rączka przeżyła dzisiejszy mord, to jej się zresetowały umiejętności i jutro może STRZELAĆ, o ile przeżyje sprawdzenie detektywa i tak jest do wyjebania, bo jest % szans na oc jak mafia nie trafi w mordzie rączki, ani my jej nie zlinczujemy, to mamy lincz+strzał+lincz No wejdź w mój testament. Janosik mi jebał na samym początku. Potem czułem, że daje miastowo. Potem trollowałem z wajchowaniem na niego, potem o nim trochę zapomniałem, a teraz jak poczytałem go całego to mi sie gryzie jako miastowy "nowy", który podobno dobrze daje merytorycznie.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:39:49 GMT 1
via mobile
Post by Jackson Pollock on Dec 1, 2023 22:39:49 GMT 1
Capablanca, my w ogóle nie musimy się oglądać na Andre, Deckarda i Scotta. Ty przekonasz Węża, ja Janosika, a Pratchett i tak musi w to wejść, żeby nie dostać jutro linczu. Wystarczy, że się zdecydujesz.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:40:07 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Dec 1, 2023 22:40:07 GMT 1
Widzisz, że JAKIŚ sens w tym ewidentnie jest. A Andre nawet się nie zastanowi, już wie, że sabotaż. Co ty kurwa pierdolisz? Dosłownie wyżej zadałem pytanie gdzie się nad tym ZASTANAWIAM Czy ty się czegoś naćpałeś w tej edycji? Czy po prostu udajesz że szukasz mafii? Powiem wprost - sabotażem w tym momencie jest to co robisz i szukanie we mnie mafii na tym etapie, kiedy w mafii nigdy bym czegoś takiego nie zagrał. Choćby nakręcenie linczu na Dixonie to jest ruch którego w mafii bym nie umiał tak sprawnie zrobić - o ile w ogóle - i grając ze mną dwie edycje wcześniej powinieneś to wiedzieć. Idź się pierdolnij w łeb i spójrz na moją grę jeszcze raz, może ci się rozjaśni. A jeśli nie, to znaczy że jeżeli jesteś w mieście to jesteś szkodnikiem i zasługujesz, żeby tę rozgrywkę przegrać z takimi klapkami na oczach Elo Ej ale wiesz, że ja też nie zagrałbym w mafii tak jak gram w tej edycji? A mimo to masz mnie za najbardziej podejrzanego.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:40:48 GMT 1
Do wyjebania:- Tinder - no niestety. Uważałem że nie ma to racji bytu wczoraj, dzisiaj uważam że trzeba to zrobić teraz. Dlaczego? Imo to najlepsze połączenie moich podejrzeń z gry i tego co można wyczytać z tego linczu. Po pierwsze - uważam że Tinder daje z siebie w tej rozgrywce 30% tego co może. Nawet rozpatrując jedynie ostatnią godzinę przed wczorajszym linczem i uznając wszystko co pisał o tym, że go nie było bla bla. Uważam, że Tinder jest bardzo podobnym z profilu graczem do mnie - tzn nawet jak ma coś na głowie irl, to jest w stanie zerknąć raz na jakiś czas do tematu i dać z siebie coś ciekawego,s zczerego, wnoszącego coś do tematu. Tutaj, analizując d2, mi tego totalnie brakuje, jest więcej wymówek niż gry. W naszej gierce na MU chłop zniknął jak stał się celem do linczu, tutaj może nie zniknął całkowicie ale nie było go długo, a ta aktywność skupiała się głównie na przepchnięciu do linczu Carmen, która była niewinna i która była do pewnego momentu główną konktrkandydatką Tindera. Plus, jeśli Tinder spadnie czerwony, to Wujas i Michael są to uniewinnienia w trybie na teraz. - Jackson Pollock - imo to 100% jest Lewkoń i znowu bardziej mafijny niż miejski. Porównajcie sobie sposób kontruowania zarzutów Pollocka i Lucille z Politycznej albo tego pekyayo z poprzedniej edycji - no dla mnie to jest ctrl c, ctrl v, nawet jeśli chodzi o styl pisania. I Lewkoń na luzie pisze też inaczej, zupełnie bez takiej spiny. Jeżeli jest inaczej, to Pollock po prostu wyjaśnij kim jesteś. Albo jeżeli jesteś Lewkoniem to powiedz, jak to widzisz ze swojej strony i dlaczego nie umiesz złapać takiego luzu, jak na Sowie w Maratońskiej. - Terry Pratchett - imo pasuje do archetypu średnio aktywnego gracza, rzucającego więcej mięsa do tematu, taka Doda tej edycji. Nie wiem, kto się kryje za tą kreacją, więc jeśli ktoś mocny/ktoś kto umie tak grać, to można by i zepchnąć niżej. W każdym razie nie uważam, że zwyzywanie Wujasa od chujów dwa razy to dostateczny powód, żeby uznać go za niewinnego i odpuścić pressing. Plus wczoraj zrobił najwygodniejszą dla mafiaka rzecz, czyli wjebał się głosem w Wuja. Jeżeli Wujas jest niewinny, to imo tam jest w tych głosach mafia, a pozostałą trójkę zdążyłem wyżej uniewinnić. Na czutkę obstawiam ze dwóch mafiozów w dolnej grupie i jednego w żółtej, ale też się jakoś nie zdziwię jak będzie odwrotnie. Kluczem (pzdr Deckard) jest tu odwalenie Tindera, bo jeżeli rzeczywiście okaże się winny, można uniewinnić takich typów jak Wuja czy Michael całkowicie, a zająć się Pratchettami tego świata. Do wyjebania Tinder i Pollock, a potem Dixona zlinczował za to, że kolejkował Tindera z Pollockiem. Jakby ktoś chciał wyjebać 2 moich głównych podejrzanych, to bym sobie myślał "zajebiście". Ale po co linczować tylko Pollocka, skoro można tam też wrzucić Dixona? Dwóch w cenie jednego. Gdyby nie potężne wejście papieża Pollocka w d3, to pewnie forsowałby mnie zamiast Tindera. Byle tylko wrzucić jak najwięcej niewinnych w kolejkę, ja tu widzę myślenie strategiczne. wielki mafiozo kshaq linczował ludzi, którzy nawet go potem w testamentach nie wskazywali jako potencjalnie winnego no kurwa jakieś Wiśniaki, Influencery i Karasie się nie umywają w ogóle, typ wymordował wszystkich swoich sojuszników a i tak jest uniewinniany przez resztę xD tylko wielki Pollock węszy ten spisek i za to go nienawidzą jeżeli jesteś w mieście, to będziesz zażenowany swoją grą jak zobaczysz w końcu mój kolor
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:42:17 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Dec 1, 2023 22:42:17 GMT 1
Pollock, dociskaj tam dalej Andre, bo w fajnym kierunku to zmierza.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:42:42 GMT 1
Co ty kurwa pierdolisz? Dosłownie wyżej zadałem pytanie gdzie się nad tym ZASTANAWIAM Czy ty się czegoś naćpałeś w tej edycji? Czy po prostu udajesz że szukasz mafii? Powiem wprost - sabotażem w tym momencie jest to co robisz i szukanie we mnie mafii na tym etapie, kiedy w mafii nigdy bym czegoś takiego nie zagrał. Choćby nakręcenie linczu na Dixonie to jest ruch którego w mafii bym nie umiał tak sprawnie zrobić - o ile w ogóle - i grając ze mną dwie edycje wcześniej powinieneś to wiedzieć. Idź się pierdolnij w łeb i spójrz na moją grę jeszcze raz, może ci się rozjaśni. A jeśli nie, to znaczy że jeżeli jesteś w mieście to jesteś szkodnikiem i zasługujesz, żeby tę rozgrywkę przegrać z takimi klapkami na oczach Elo Ej ale wiesz, że ja też nie zagrałbym w mafii tak jak gram w tej edycji? A mimo to masz mnie za najbardziej podejrzanego. nie wiem, być może zacząłem dzisiaj na poważniej myśleć o tym Deckardzie bo ton jego wypowiedzi jakoś mi wiśniakiem zaśmierdział na przełomie tego dnia i poprzedniego no ale to nie ma znaczenia, bo jeśli w waszej trójce jest dwóch mafiozów to kolejność tu nic nie zmienia natomiast to co mnie martwi to że szukasz jeszcze po jakichś janosikach, jakby właśnie ta kolejka ci nie pasowała i szukasz możliwości wjebania jeszcze kogoś
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:43:22 GMT 1
Pollock, dociskaj tam dalej Andre, bo w fajnym kierunku to zmierza. w jakim fajnym kierunku? jaki to kierunek i dlaczego jest fajny? jakie widzisz pozytywne konwekwencje tego dociskania? dajesz Scott, elaborate
|
|
|
Rozgrywka
Dec 1, 2023 22:46:10 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Dec 1, 2023 22:46:10 GMT 1
Pollock, dociskaj tam dalej Andre, bo w fajnym kierunku to zmierza. w jakim fajnym kierunku? jaki to kierunek i dlaczego jest fajny? jakie widzisz pozytywne konwekwencje tego dociskania? dajesz Scott, elaborate Np dałeś dużo emocji i wytknąłeś Pollockowi to, co ja doskonale mogę wytknąć Tobie a propos naszej mety. Może coś jeszcze się trafi.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 1, 2023 22:48:19 GMT 1
w jakim fajnym kierunku? jaki to kierunek i dlaczego jest fajny? jakie widzisz pozytywne konwekwencje tego dociskania? dajesz Scott, elaborate Np dałeś dużo emocji i wytknąłeś Pollockowi to, co ja doskonale mogę wytknąć Tobie a propos naszej mety. Może coś jeszcze się trafi. problem w tym że ja nie powinienem już kurwa musieć dawać tych emocji a różnica między nami jest taka, że tobie już w pojedynkę się zdarzało ogrywać miasto, a mi jak na razie w otoczeniu turbo mocnych timmejtów i z ich wsparciem nie jesteśmy na tym samym poziomie mafiowania
|
|