|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:18:49 GMT 1
Dobry post Janosika. Jestem ciekaw co da Capablanca. Jeżeli o mnie chodzi to zrewidujcie czy ten styl byłby przeze mnie do odjebania w mafii. Bo już chuj z tymi antymiejskimi wajchami i czy faktycznie jestem szkodnikiem tej edycji. Jeżeli uważacie że rzeczywiście dojebałbym tak w mafii zamiast zbierać profity na Tinderze czy Sanah to oki. Ja od 5 jestem na nogach, wrócę pewnie koło 15-16 i jeżeli do tego czasu Wasza opinia będzie taka, że jestem do odjebania to postaram się trochę odkupić winy, schować ego do kieszeni i popracować bez wbijania na afisz Jak się kurwa przymila. [/div]
Co ty kurwa pierdolisz? Dosłownie wyżej zadałem pytanie gdzie się nad tym ZASTANAWIAM Czy ty się czegoś naćpałeś w tej edycji? Czy po prostu udajesz że szukasz mafii? Powiem wprost - sabotażem w tym momencie jest to co robisz i szukanie we mnie mafii na tym etapie, kiedy w mafii nigdy bym czegoś takiego nie zagrał. Choćby nakręcenie linczu na Dixonie to jest ruch którego w mafii bym nie umiał tak sprawnie zrobić - o ile w ogóle - i grając ze mną dwie edycje wcześniej powinieneś to wiedzieć. Idź się pierdolnij w łeb i spójrz na moją grę jeszcze raz, może ci się rozjaśni. A jeśli nie, to znaczy że jeżeli jesteś w mieście to jesteś szkodnikiem i zasługujesz, żeby tę rozgrywkę przegrać z takimi klapkami na oczach Elo Ej ale wiesz, że ja też nie zagrałbym w mafii tak jak gram w tej edycji? A mimo to masz mnie za najbardziej podejrzanego. Największa jego obrona, NIE ZAGRAŁBYM TAK W MAFII. Właśnie by zagrał i używał tego jako swojej obrony. Mafia była na świeczniku w d1, próbował skierować lincz w inną stronę i mu nie wyszło. Od tamtej pory gra w ten sposób, żeby tamte zachowanie usprawiedliwić. I stąd te jego wajchowanie, gra all in.
No ja jestem nieliczowalny, więc wstrzymałbym się z tym sprawdzaniem mnie dzisiaj. Podkładka pod claim?
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:23:39 GMT 1
Drugi Lincz: Carmen Sandiego [7] – Andre 3000, janosik, Tinder, Wściekły Wąż, Kot w paczkomacie InPost, Deckard Cain, Michael ScottDobry Wuja [4] – Mirek Nahacz, Terry Pratchett, Scott Dixon, kangurekkao Tinder [2] – Jackson Pollock, Dobry Wuja Janosik [2] – Carmen Sandiego, Jose Raul Capablanca
Drugi Lincz: Carmen Sandiego [7] – Andre 3000, janosik, Tinder, Wściekły Wąż, Kot w paczkomacie InPost, Deckard Cain, Michael Scott Dobry Wuja [4] – Mirek Nahacz, Terry Pratchett, Scott Dixon, kangurekkao Tinder [2] – Jackson Pollock, Dobry Wuja Janosik [2] – Carmen Sandiego, Jose Raul Capablanca
Tinder [11] – Andre 3000, Mirek Nahacz, Scott Dixon, Terry Pratchett, Jackson Pollock, janosik, Wściekły Wąż, Deckard Cain, Jose Raul Capablanca, Kot w paczkomacie InPost, Michael Scott
W każdym linczu oddaje głos ostatni. Poza ostatnim, gdzie szybciutko wysłał głos na niewinnego Dixona, mimo że robił chaos w temacie. Ba, przez chwilę nawet sam poczuł się zagrożony:
Scott Dixon [4] – Andre 3000, Michael Scott, Deckard Cain, Kot w paczkomacie inPost Deckard Cain [2] – Wściekły Wąż, Jose Raul Capablanca Michael Scott [1] – Terry Pratchett Jackson Pollock [1] – Scott Dixon Andre 3000 [1] – Jackson Pollock Terry Pratchet [1] – janosik
I ja pewnie polecę do chuja.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:26:53 GMT 1
Mnie też śmierdzi, ale on jest bardziej "sprawdzalny", niż Scott/Deckard/Andre/Capablanca. my już nie będziemy mieli żadnego sprawdzenia detektywa obeszła cała kolejka, złota rączka ma wszystkie moce teraz możliwe scenariusze, jest 6-2 1) złota rączka pada w linczu (5-2), backup wchodzi, ma wszystkie moce. jeżeli backup przeżyje mord (6-2), może użyć: a) detektywa, sprawdza kogoś, jak przeżyje lincz ma odczyt i nawet jak trafił mafiozę to 50% szans na oc i jest pizda b) snajpera, strzela w niewinnego (4-2), mamy lincz (przy niecelnym 3-2 i backup może jeszcze próbować modlitwą) w porównaniu do deta: mamy PEWNE sprawdzenie strzałem zamiast deta, jeżeli groziłoby nam zlinczowanie rączki, to claim backupa faktycznie na minus, bo mafia ma czysty strzał po meczówce sześcioosobowej c) snajpera, strzela w winnego (4-1), mamy lincz (3-1), mord (2-1) i lincz ostateczny
2) złota rączka nie pada w linczu i pada inny niewinny (5-2), ma wszystkie moce a) rączka przeżywa mord (4-2), strzela i znowu jak w 1b) mamy zysk, bo nie ryzykujemy oc przy sprawdzeniu -> mamy meczówkę 3-2 b) rączka przeżywa mord (4-2) sprawdza kogoś detem i chuj wiemy bo może być oc b) rączka nie przeżywa mordu, backup nie może użyć roli (ew. nie żyje bo go zajebaliśmy w linczu xD)
CHUJ W TEGO DETEKTYWA JEDYNE POTENCJALNIE MIARODAJNE SPRAWDZENIE JUŻ SIĘ ODBYŁO KURWA a rano przyjdzie capablanca i będzie mnie chciał linczować, mimo że będąc w mafii grałbym właśnie przeciwko swojej frakcji No i ja się zgadzam. Zlinczujmy Scotta, jeśli jakimś cudem będzie niewinny to niech złota rączka strzela we mnie i mamy sprawę rozwiązaną. A ja mam spokój od tej gry i próby namawiania was na spojrzenie kurwa na całokształt tego jak Scott szkodzi miastu.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:36:12 GMT 1
No ja jestem nieliczowalny, więc wstrzymałbym się z tym sprawdzaniem mnie dzisiaj. Podkładka pod claim?
No jak tak myślę, że jeśli jest to podkładka pod claim to Scott jest do NATYCHMIASTOWEGO wyjebania. Bo kto na tym etapie robi podkładki? Jak jesteś rolnym to siedzisz cicho, a ujawniasz to w odpowiednim momencie bez robienia sobie takich jaj. Zwłaszcza, że jesteśmy blisko meczówki.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Dec 2, 2023 10:45:49 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/68894No i okazało się, że zwyczajowi napierdalacze postów byli w mafii. Teraz mnie zastanawia, dlaczego to ja wszystko najlepiej rozkminiam. Bo zwyczajowi rozkminiacze są w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 2, 2023 10:46:02 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 2, 2023 10:46:02 GMT 1
Pratchett kogo widzisz w mafii ze Scottem?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 2, 2023 10:46:38 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 2, 2023 10:46:38 GMT 1
Dlaczego Scott zdjął z ciebie głos i dał w niewinnego Dixona skoro mógł nie brudzić sobie rąk w poprzednim linczu?
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:47:34 GMT 1
Dlaczego Scott zdjął z ciebie głos i dał w niewinnego Dixona skoro mógł nie brudzić sobie rąk w poprzednim linczu? On nigdy nie miał na mnie głosu, patrz na kolejność ich wysyłania. Jak wajchował to zawsze był ostatni, a tutaj nagle gdzie jest?
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:49:13 GMT 1
Pratchett kogo widzisz w mafii ze Scottem? Jeśli jest OC -> Wąż/Pollock/Janosik
Jeśli nie jest -> to Decard. tłumaczyłoby to wtedy czemu Scott oddał szybko głos na Dixona.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 2, 2023 10:51:19 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 2, 2023 10:51:19 GMT 1
Dlaczego Scott zdjął z ciebie głos i dał w niewinnego Dixona skoro mógł nie brudzić sobie rąk w poprzednim linczu? On nigdy nie miał na mnie głosu, patrz na kolejność ich wysyłania. Jak wajchował to zawsze był ostatni, a tutaj nagle gdzie jest? Tzn gwoli ścisłości to ta kolejność o niczym nie świadczy 🤷🏼♂️ Ja trzymałem na Dixonie cały dzień, a Deckard z Kotem też wajchowali na koniec dnia z tego co pamiętam, Scott mógł to zrobić po prostu pół minuty wcześniej
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:54:54 GMT 1
On nigdy nie miał na mnie głosu, patrz na kolejność ich wysyłania. Jak wajchował to zawsze był ostatni, a tutaj nagle gdzie jest? Tzn gwoli ścisłości to ta kolejność o niczym nie świadczy 🤷🏼♂️ Ja trzymałem na Dixonie cały dzień, a Deckard z Kotem też wajchowali na koniec dnia z tego co pamiętam, Scott mógł to zrobić po prostu pół minuty wcześniej W każdym poprzednim linczu udawało mu się być ostatnim.
No ale ok.
I ja pewnie polecę do chuja. Z tym że sam chyba miał strach przed tym głosowaniem.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 10:57:18 GMT 1
Dlaczego Scott zdjął z ciebie głos i dał w niewinnego Dixona skoro mógł nie brudzić sobie rąk w poprzednim linczu? Gdyby miał głos na mnie, to po raz kolejny jego gra by się usprawiedliwiała. Głos na Dixonie wydaje mi się wymuszony okolicznościami, strachem przed odpadnięciem albo odpadnięciem kolegi.
Bo skoro ja miałem już zapowiedziane dwa głosy to chyba mógł miec nadzieje na odjebanie mnie, swojego głównego targetu? Ja nie ratowałem swojej dupy głosowaniem, on już tak.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 2, 2023 10:57:47 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 2, 2023 10:57:47 GMT 1
Dobrze rozpisane, ale co do ostatniego zdania to jakby to powiedzieć.. jakbyś ty tego nie rozpisał to ja bym to zrobił, więc w tym dużej zasługi nie widzę. Wąż ja mam wrażenie że od kiedy zacząłeś być uniewinniany to jakoś mniej ciebie w temacie Jak byś to uzasadnił? No ja tego nie widzę. W ostatnim dniu właściwie cały dzień byłem w temacie i wieczorem intensywnie już od 19.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Dec 2, 2023 11:01:39 GMT 1
Zresztą po raz kolejny mord jest na korzyść Scotta. Bo czemu na przykład szukając rolnego zdecydowali się uderzyć w Kota a nie na przykład drugiego cichego, Janosika? Bo Scott wie, że Janosik to pewny głos na mnie, a nie na niego.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Dec 2, 2023 11:21:09 GMT 1
jeszcze będzie cyrk z rolami w tej gierce ja bym proponował chyba coś takiego, że do nie wiem 16 wyłaniamy cel-cele do linczu, do 18 mają czas claimować ewentualne role, a potem jak żadna nie zostanie sclaimowana to wychodzi backup i decyduje
nwm
|
|
|
Post by Deckard Cain on Dec 2, 2023 11:21:42 GMT 1
ten post nie mógł zostać napisany przez mafiozę deckard andre janosik pollock czyści andrzej najwięcej bo przez całą grę, najwięcej będzie bolało janosik no kurwa jak napisałeś to w mafii to zapraszam do stołu dla dorosłych pollock siłą rzeczy na końcu, ale też będzie czysty już parę gier w tym roku przejebałem miastu, jedna w tą czy w tamtą nie robi różnicy zostaje nam capablanca scott wąż pratchett idziemy po was a w tym gronie widzę np. niewinnego capablancę i chyba niewinnego węża wąż mi się krzyżuje ze scottem, tutaj pewnośnie nie mam wszystkie drogi prowadzą do pratchetta W jaki sposób ja ci się krzyżuję ze scottem? Ciekaw jestem tej logiki. Możemy dzisiaj Scotta ubić, nie mam nic przeciwko, a nawet wydaje mi się to najlogiczniejsze podejście. Btw dzisiaj popołudniu jadę do znajomych aż do niedzieli, więc nie będzie mnie zbyt dużo w temacie. Ale już im zapowiedziałem, że 20-21 będę zajęty, więc wtedy na pewno będę. no powiedzmy, że nie widzę was obu w mafii jednocześnie, nie mówię że w tej parze musi być mafia edit: Dobrze rozpisane, ale co do ostatniego zdania to jakby to powiedzieć.. jakbyś ty tego nie rozpisał to ja bym to zrobił, więc w tym dużej zasługi nie widzę. No być może, ale to jest kwestia drugorzędna, po prostu jak zwykle moja niewinność to jest hard to swallow pill i zawsze będzie kurde a co jeśli ALE KURWA LUDZIE PORÓWNAJCIE SOBIE MÓJ WKŁAD W TĘ GIERKĘ I W DWÓCH POPRZEDNICH I WAM WYJDZIE CO I JAK xD
|
|
|
Rozgrywka
Dec 2, 2023 11:27:01 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 2, 2023 11:27:01 GMT 1
W jaki sposób ja ci się krzyżuję ze scottem? Ciekaw jestem tej logiki. Możemy dzisiaj Scotta ubić, nie mam nic przeciwko, a nawet wydaje mi się to najlogiczniejsze podejście. Btw dzisiaj popołudniu jadę do znajomych aż do niedzieli, więc nie będzie mnie zbyt dużo w temacie. Ale już im zapowiedziałem, że 20-21 będę zajęty, więc wtedy na pewno będę. no powiedzmy, że nie widzę was obu w mafii jednocześnie, nie mówię że w tej parze musi być mafia A ok, bo ja krzyżowanie zrozumiałem jako bycie razem w mafii i byłem ciekawy procesu myślowego. Decard jak myślisz, dlaczego wczoraj nie poleciałeś w linczu? Mafia głosowała na Dixona?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 2, 2023 11:34:01 GMT 1
No bo generalnie zakładam, że jesteś bardziej niewinny niż winny. To się zdecyduj, czy ci się nie podobam, czy jednak jestem bardziej niewinny. Coś się zajebałeś w akcji. Wytłumacz mi człowieku dlaczego twoja gra jest tak absurdalna? To do Scotta. Na dodatek linczujesz Dixona nie patrząc na całość jego gry tylko na to, że ci nie chciał odpowiedzieć na jedno pytanie. Edit: A dobra później napisałeś, że nie podoba się i winny to nie są synonimy. Ale tak czy siak. Ilość antymiejskich, nielogicznych, absurdalnych rzeczy jakie ty zrobiłeś w tej rozgrywce to już karykatura bardziej niż normalny prawdopodobny poziom.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Dec 2, 2023 11:39:48 GMT 1
no powiedzmy, że nie widzę was obu w mafii jednocześnie, nie mówię że w tej parze musi być mafia A ok, bo ja krzyżowanie zrozumiałem jako bycie razem w mafii i byłem ciekawy procesu myślowego. Decard jak myślisz, dlaczego wczoraj nie poleciałeś w linczu? Mafia głosowała na Dixona? No jeśli Scott jest w mafii, to głosowała, jeżeli nie jest w mafii, to po prostu mogła nie głosować na mnie (albo głosować, ale ułożyło się tak, że to i tak nie miało znaczenia) zasadniczo widzę dwie wersje wydarzeń: 1) albo mafia doszła do wniosku, że po wyjebaniu niewinnego dixona będzie łatwiej mnie wyjebać niż dixona po wyjebaniu mnie - być może, trudno powiedzieć 2) albo po prostu udało mi się przekonać miastowych do mojego rozwiązania, a mafii nie udało się przekonać do głosowania na mnie nie wiem w zasadzie co o tym myśleć, głos Scotta jest dziwny w tym kontekście, że on mnie przeczytał jako niewinnego, chciał zagłosować w bok, ja go powiedzmy przekierowałem na Dixona i teraz trochę mnie znowu podejrzewa kot mógł chyba oddać głos wszędzie W zasadzie TEORETYCZNIE kot mógł zostać wycelowany przez to, że był tym głosem za frakcją prodeckard a nie antydeckard, ale to dla mnie dalej jest głupie W sensie przed mordem było 7 celów do mordu, z czego faktycznie zostało pewnie pięć, bo dwa sprawdzenia szpiega, a mafia sprawdzonych by nie mordowała, więc sprawdzonego musielibyśmy zlinczować, raczej mała szansa No i z tych pięciu celów mafia wybrała konkretnie kota? Z samej gierki większe szanse na strzelenie w wuja miał: deckard, dixon, pratchett, wąż, janosik, prawdopodobnie andre' nie wiem jak z pollockiem tbh Tak naprawdę, zakładając brak mindgamesów ze strony joata, to tylko capablanca i scott jako poplecznicy wuja mieliby mniejsze prawdopodobieństwo na bycie joatem niż kot (nie wiem gdzie jest w tym pollock) PO HUJ STRZELAĆ W KOTA W TAKIM RAZIE jeżeli decyzja miała związek z szukaniem ról, to brak szukania w tym gronie jest dla mnie mocno dziwny, powiedzmy że ja i dixon jako linczowalni nie byliśmy brani pod uwagę no i mamy powiedzmy że tą roboczą grupę 3-5 nicków pratchett, wąż, janosik, andre, nawet pollock niech kurwa z tego grona jedna osoba zostanie sprawdzona szpiegiem, giełda 2-4 nicków PO HUJ STRZELAĆ W KOTA ZAMIAST NAWET LOSOWO TUTAJ no mi się wydaje, że w tym procesie myślowym musiało być wkalkulowana wiedza, że w tej grupie jest jeszcze mafia i nie chcieli zawężać wyboru w tej strefie, no a z tego grona jakbym tylko andre wykluczył, to już się robi ciasno przemyślcie to
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 2, 2023 11:41:41 GMT 1
Jesteście królami przeinaczania słów, braku umiejętności czytania ze zrozumieniem i wciskania słów, których nie wypowiedziałem. Mówię o Carmen, Pratchetcie i Wężu. Dobra chuj. Jestem gotów się zgodzić na Carmen. Jeśli niewinna, to wtedy w Tindera bez jakiejkolwiek dyskusji. Wuja, Janosz, Kangur, Mirek, Jackson miasto A na logikę, to i tak dzisiaj powinien lecieć Tinder. Not my fault, że szukacie kwadratowych jaj zamiast przyjąć optymalne rozwiązanie. Edit: Dlaczego jesteś taki konsystentny na przestrzeni całej gry w czymś co się powinno zdarzać tylko czasem?
|
|